Изложба на торти по Великден

• 48 675
  • 981
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Момичета, изпуснах ви за срещата  - 31 март, 10:30 ч. къде?

# 331
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, изпуснах ви за срещата  - 31 март, 10:30 ч. къде?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632133.new#new
На обикновеното място  Mr. Green

# 332
  • София
 smile3555 разбира се.
Tatitt, благодаря!

# 333
Завиждам ви, че може да се срещате... Cry
Четох,четох и не видях размерите на плакатите, Игличето е явно заета.. На кого и как да пратя пари за тях, както и файловете със снимки.
Благодаря на Мишето и Лили!
За етикетчето със съдържание и аз мисля само да са "вълнуващо"описани основните продукти, като не се пропуснат основните алергенни  съставки като видове ядки например.  А да ви кажа,може и да не ги ядат хората.На мен сестра ми ми докладва, че никой не посмял да изяде мъфините, които пратих за племенницата ми-всички ги прибрали да си ги гледкат.
На какво ще са поставени табелките.Аз мислех на 3Д поставка, направена от картон, ще направя една довечера и ще ви покажа.Виждам, че сте решили унифицирани.
Ще чакам да чета тук, какво сте решили.

# 334
Бианка, ами снимките най-добре на Иглика, та да са на едно място.
Но тя трябва да се появи и да каже какво - що!

Заинтригува ме с 3Д поставката. Ще ми е интересно да видя  Peace

# 335
Днес цял ден нямах никакъв достъп до компютъра но за сметка на това извъртях 100 кила телефони.
По същество за плакатите размера е АЗ. Ще има едни които да са анонс за самата изложба 4-5 бр да могат да се залепят на Руския център и ако затрябват за още нещо. Само че няма кой да ги изработи като дизайн, мацката която трябваше да ги прави има твърде много ангажменти. Другите плакати ще са на тези които участват от чужбина, Нелката, до тук имам 6 момичета от Самовара. Една част от техните снимки ще са под формата на плакати другите ще се въртят на слайдшоу на видеостената.
И плакати на който иска да си покаже от нас вече правени торти, пак една част на плакати другата на слайдшоуто. До сега съм получила снимките на Марина Д и на Вал.
Иначе имаме подкрепата на Българския фонд на жените http://www.bgfundforwomen.org/ най-голямата женска организация която се занимава с благотворителност в България. Вчера имах среща с тях. Те ще сложат анонс за изложбата на сайта, ще го пуснат в бюлетина до дарителите си и ще публикуват в някакъв форум аз не разбрах точно какъв в който общо взето има бели и черни списъци с каузи които би трябвало и не би трябвало да се подкрепят. Тоест вече имаме солиден гръб за хората които обичайно се занимават с дарения. Благодарности на Ирен Стефанова за което -тя ме свърза с тях.
В отговор на тяхната подкрепа обещах ние да ги подкрепим в тяхна кауза свързана с домашното насилие. Може да прочетете за нея на сайта и да се включите в петицията  - призива за нея е на титулната страница. тук ми изпратиха и един допълнителен материал.
"Скъпи приятели, колеги, съмишленици,

Ние, Български фонд за жените, отправяме към Вас призив да подпишете петицията до Съвета на Европа за  ратифициране на Конвенция за защита и борба с насилието над жени и
домашното насилие.

През май 2011 г., Съветът на Европа (СЕ) прие Конвенция за защита и борба с  насилието над жени и домашното насилие. Тази конвенция е първият правен инструмент в региона,
задължаващ правителствата да предприемат мерки за превенция, елиминиране, криминализиране и санкциониране на насилието над жени.

България е сред държавите, които не са подписали и не са ратифицирали  Конвенцията.

Конвенцията за защита и борба с насилието над жени и домашното насилие влиза в сила едва, когато 10 страни са я подписали и ратифицирали. До сега  18 страни са я подписали,
но  не е ратифицирана от нито една от тях.

Линк към Петицията:

http://community.globalfundforwomen.org/p/dia/action/public/?act … g=2012top10pettxt

Петицията е достъпна и на руски:

http://community.globalfundforwomen.org/p/dia/action/public/inde … s?action_KEY=9897

Благодарим Ви, че се присъединявате към нашия призив и ще Ви бъдем благодарни, ако препратите петицията на ваши приятели, колеги и познати и ги помолите да я подпишат.

Повече информация за Конвенцията можете да намерите и на нашия сайт: http://www.bgfundforwomen.org/

Надежда Дерменджиева
Координатор Проекти"

Днес говорих и с мацките от Зачатие, не беше тяхно събитието на което е участвала Бубето, ами на Искам бебе, свързах се и с тях. Те не са искали специално разрешително за продажба на храна, но са имали бзар с много неща и някак си храната е минала между другото. те пък ни молят да ги подкрепим на тяхното благотворително събитие което ще е на 08.04 сиреч цветница, защото имат доста щандове и не могат да ги запълнят като предлагат да заплатят парички за продуктите по правене на нещата или да се дели 50 на 50 спечеленото. Това им е фейсбук страницата http://www.facebook.com/IskamBebe
това им е събитието
http://www.facebook.com/pages/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D1% … 0/375013399196925
Аз лично ще се включа макар и малко но от сърце, защото каузата си струва наистина.
сега последно съм се свързала с прецедателката на International womens club които правят по цял свят благотворителни събития с домашна храна, тя ми обеща да ми разкаже подробно, беше заета и още не ми се е обадила но надявам се скоро и по този въпрос да имам яснота.
Това е отчета - хубавото е че всички тези институции ще ни направят реклама на изложбата.

# 336
Иглика, на мен ми свършиха батериите само като те чета! Евала!

# 337
  • София
Абсолютно!

# 338
Абсолютно!

Браво Игличе!  Hug smile3501
Татит, досега месих едни бисквити, че дъщеря ми има и тя някакъв проект Rolling Eyesсега отивам да направя 3D-то, но как ще изглежда на нощна светлина Shocked

# 339
За съжаление, със сигурност няма да мога да се включа в изложбата. От 12-ти до 17-ти няма да съм в София и няма да имам физическата възможност да направя каквото и да било. Силно се надявам да успея да дойда поне да си купя нещичко и така да подкрепя каузата.

Желая успех на всички, които ще майсторят и специални поздравления за Иглика, която се е заела с най-трудната задача - организацията!   bouquet

# 340
Вече съм полузаспала, ей това малкото- не става от компа, ходих гладих, какво ли не ,да легне за да седна аз..Лоша работа с един компютър !
Не е много качествена снимката, но става ясно.Използвах налични материали-картонче с плодчетата от един чай, а табелката, където евентуално ще пише какъв е мъфина съм боднала друг надпис от кутията, но се вижда с различен шрифт как ще изглежда.А на капсулата с един и същ шрифт чии са нещата.Нещо такова си представях.Ами .....кажете мнение Правих за един рожден ден на детето само че с други фигурки.Сега имах едно тефтерче -мъфин.По принцип може да се пипне повече с повече детайли, аз на прима виста...А може и зайчета да се направят по този  начин или яйчица..Но мъфина като че ли най-пасва, нали и мъфини ще има....

# 341
Страхотна е тази табелка, но остава въпроса кой ще ги изработи, че тогава всички май ще правим торти.

# 342
Колко ще ни трябват ориентировъчно? И надписа предварително ли? Аз тази табелка я сглобих от подръчни, каквото ми хвана окото...но да видим каква информация и дали ще се събере! И с какъв дизайн? зайци или мъфини?

# 343
Такааа! Игличе, ей тук шапка ти свалям жена и я удрям в земята.  smile3501

Аз ще направя плакатите - не се коси. Доразбиране с МечоПухче на срещата по-въпроса, но го поемам като ангажимент. Моля те само да ми пуснеш всички снимки на скайп или да ми ги донесеш на диск в събота.

Бианка, това е жестоко! Но ти наемаш ли се да правиш такива? Ще трябват поне 30-40 предполагам  newsm78 Аз лично съм за Мъфини! Надписите мога да ги направя аз в унисон с плакатите и т.н.

Ири, според мен ще е от огромна полза ако можеш да се включиш със снимки и с лично присъствие по някое време.  Hug Те твоите снимки струват колкото две от моите живи торти поне, така че..........

Сега, за Ангелска чудотворителница............. Ще опитам и аз да направя нещо - трябва ли да бъдем там лично?

# 344
Мисля, че ако поемем един щанд можем да се редуваме на него, аз също не мисля да изкарам целия ден там, че  няма на кой да оставя децата. За сега сме аз, ти и Стаси, но ще питам мацката дали не може да оставим нещата и те ако имат човек да ги продават.

Общи условия

Активация на акаунт