Отговори
# 360
  • На морето!
И ние я караме като Венуш. Гледам максимално внимание да му обръщам, но и Симеон не е съвсем мъничък, та има нужда повече от внимание отколкото от някакво по-ангажиращо обгрижване. Виж, обаче, майките с породени дечица не знам как успяват.
И да се включа по темата отпреди няколко страници- ако имаше шампионат по акане на дължина, Вери щеше да се класира на първите места. Акането винаги е като под налягане и хвърчи на далечни струйки  Crazy поради което аз съм подготвена с щит някакъв- памучна или тензухена пеленка, но ако не реагирам навреме (например ако си говоря с баткото през това време) става мазало...

# 361
  • Бургас
Мерси за отговорите относно справянето с по-големите деца!
Аз също включвам Мария в някои дейности - подаване на памперс, мокри кърпи, кремче и т.н., но друго не може да прави.Тя все иска да държи бебето, да го гали, понатиска  Laughing и като получи забележка, се сърди и тръшка.Постоянно говори малко по-високо от обикновено, отваря рязко вратата, когато забравя, че трябва да е по-внимателна.Влиза по всяко време в спалнята и в доста случаи буди току-що приспаното с мъка бебе и се почва всичко с кърменето наново...
Не знам обаче къде е причината бебе постоянно да търси да яде, дали не се наяжда от мен.Не знам какво да мисля вече.

# 362
Здравейте момичета
Венушче, пропуснала си миличка  Heart Eyes
от pupalupa
Re: "Януарски бебета - 2012" - тема № 20 - юбилейна и вероятно - последна.
« #316 Пет., 03 Февр. 2012, 19:42 »
Здравеите, не съм чела назад, но идвам да ви съобщя че аз също родих - на 31.01 в 23 часа и 37 мин бебе Калина, 3010 гр. Раждането беше нормално, все още сме в болницата и се кърмим.

Шоки, нашата кака въпреки че е голяма и тя е като Мария все се натиска да помага и най-вече иска да го целува, прегръща, да го държи. Онзи ден й дадох да го държи, седнала до мен и се обръщам да намаля телевизора и наща вдигнала малкия и му прави фърррр, откачих ..., но гледам в повечето ситуации да не й викам. Тя все казва, " вие всички си мислите, че ревнувам от братчето ми, ама как да ревнувам от него, като то има нужда от вас и е толкова сладичък и аз толкова го обичам..." . Иначе тя от внимание не може да се оплаче, заедно пишем домашни, т.е. тя си ги пише, но аз постоянно я проверявам и диктовки правим и ми чете. Понеже още й е доста трудно с четенето съм й казала да чете приказки на малкия, ама тя нали всичко знае /има страшна памет/ и направо разказва, а не чете  ooooh!
А иначе аз тотално съм скарана с времето  #Crazy - кой ден сме, дата хич ме няма, благодаря за поправката Вероника, сега вече ще внимавам  Blush
Нева да ви е жива и здрава малката  Hug
Лек ден

# 363
venush-че, сега на 10-ти в петък сме при педиатъра и трябва да бием вторите ваксини. До колкото знам обикновено вдигат температура, от сега се настройвам за безсънна нощ  Tired. Ако не са обявили грипна епидемия, ще ходим и после ще дам отчет.
Хаха, bebo_sn, развесели ме с това "фъррр"  Mr. Green . Аз имам 6 г. разлика със сестра ми и толкова я чаках да се роди, та да започваме да си играем  Crazy. Един път майка ми  ни завари на леглото (то беше от тези големите, с табли и пружина) да скачам точно до бебето, защото така си играехме - аз скачам, то подскача цялото. Вече мааааааалко по-голяма си дадох сметка какво съм правила  #Crazy и как е можело и да падна върху бебето. Ужас! Малките-големи са страшни разбойници Simple Smile.

# 364
Един път майка ми  ни завари на леглото (то беше от тези големите, с табли и пружина) да скачам точно до бебето, защото така си играехме - аз скачам, то подскача цялото.

ох, сви ми се сърцето Simple Smile
Шоки, Мария прави точно това, което повечето деца. Те не могат изведнъж да почнат да се съобразяват, при нас е същото , големия от три години го уча да е по-тих, когато някой вкъщи спи....и пак и двамата говорят така, сякаш трябва да надвикат цяла класна стая. Аз съм приела, че бебето трябва да се нагоди към батковците, да свиква на шум, стрес и т.н., защото ще дойде време да изпробват върху него новите си игри и трябва да е подготвен  Mr. Green

# 365
Здравейте момичета!!
Честито бебче на Нева! Много да ги радва малката принцеса!!

Георги ми е неспокоен от вчера...постоянно се гърчи и като пръцне му минава... Кога започнаха коликите при вас? Аз си мисля, че е рано, но...  newsm78

# 366
Ох, Бебо, наистина съм изпуснала, че Пупата е родила.  ooooh!
Все ги броях тези коремчета и все грешно ги преброявах, но акълът ми хич го няма откакто родих.  Tired

Мацки, само да кажа, че можем и по-рано да се преместим в "Родени 2012". Не е нужно да чакаме 50 страници. Ако никой не прави тема, при първа въможност ще се заема.
Имам предложение - да премахнем от списъка мамите, които са се заявили като бременни, но повече не са ни писали и не знаем дали са родили и изобщо нищо за тях. Който иска, после може да пише пак и да го включим.

Джунче, ще чакам да пишеш.  Hug Hug

За по-големите деца, явно е сходно поведението им. Иглика също иска да носи Филип, да го успокоява, да го люлее в люлката (той няма кошара все още). Ама така го люлее - до последната амплитуда, всеки момент може да изхвръкне отттам малкия.  Shocked Като го целува, ляга цялата върху него с тежестта си...изобщо не преценя, че е тежка и груба. Ласките й са крокодилски, но добронамерени. Затова гледам нежно да правя забележка  и винаги да съм до нея, че иначе.... ooooh!
Но тя изобщо не ревнува в прекия смисъл. Много обгрижва бебето и го защитава. Баба й тия дни каза, че ще го вземе у тях и тя изпадна в истерия,  не дава Филип на никого.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 11:13 от Анонимен

# 367
Хехееее, има още една малка Калина!!

Честити бебчета на всички вас. Да са много здрави, да са много спокойни и безгрижни деца и да са ви голяма гордост!!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 368
venush, Никола от първия прием на Синфлорикс вдигна температура. Слагахме я седмица след Пентаксим-а, не посмях заедно. След това давах преди и след ваксинация хомеопатия - Туя и Салицея по схема, проблеми никакви не е имал с нито една ваксина.
невва, честита Искра!  
Голямото ми дете си изживява по някакъв начин наличието на бебето. Уж му се радва, целува го при първа възможност по краче или по ръчичка, опитва се да го гали, ако пробие до него. Като гушкам бебето обаче, става един такъв мълчалив и сърдит, или пък на другата крайност - буйства, сърди се, плаче. Иска си своето човека, но не знам какво става в душицата му. Глезим го и го гушкаме повече, за да не се чувства отхвърлен, в резултат на което стана ужасно лигав. Трудно ми е, но се справям някак. Таткото им сега си е повече около нас, помага много, но няма вечно да бъде така. Като го няма, не само, че зор виждам, а и на моменти се отчайвам и ми се доревава. Докато кърмя Лазар, а това е в 90 процента от времето му буден, значи около 5-6 часа в през деня, с Никола четем книжки, или ми носи играчки и измислям разни игри, но това само ако е в настроение. Ако е сърдит, оставям бебето да гушкам него, то пищи, той реве, изобщо, филмът ни е интересен.
Проблемът с кървавата нишка в акото не се повтори, моля се да е било нещо инцидентно.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 13:19 от Марету

# 369
  • Варна
Оф, момичета, доста нескопосна мама се оказвам май - не мога да се справя нещо с тези сополчета. От няколко дни бебчо много хърка - като е спокоен си диша норамлно, но като се напъва или мрънка нещо и особено нощем хърка повече от баща си J Слагаме му физ.р-р и пробвам с фитилчета да му извадя сополките, ама в това мъничкото носле първо ме е страх да не му направя нещо, второ в повечето случаи сополчетата явно са по-навътре и не се виждат, а като ги видя нещо не мога да ги хвана  Crazy Някой ползвал ли е тези помпички - има ли ефект с тях и по-лесно ли е? Понякога имам чувството, че от това хъркане не може да си вземе въздух малкия, ама как да му помогна  Cry

Иначе да се похваля, имаме успех с банята! За мамите, които имат същите ревливи дундьовци като моя - ето какво ни помогна на нас. Първо му направихме няколко дни пауза от къпане и само миехме дупенцето. Мисля, че така позабрави лошите спомени от водата. После, мисля най-важното - къпим го един час след храна, а не преди вечерното ядене. Нашия глезльо явно е бил нервен, че е гладен и това е била част от причината за рева до посиняване във ваничката. И както ме посъветвахте  Hug го събличам поне 15 минутки като си говорим и се галим - той малко недоверчиво гледаше в началото като почвах да го събличам бавно, ама вече почна да ми вярва Simple Smile И резултата е ококорено и тихо бебе в коритцето - също е малко подозрителен и готов да се разплаче ако някой направи грешно движение, но има голяма разлика от преди! Сега имаме следващ проблем - разреваваме се като излезем от водата, ама това да е Simple Smile Още веднъж   bouquet за съветите и дано моите открития помогнат на други мами Simple Smile

# 370
Хайде и аз да се включа малко, нещо откакто се прибрахме не остава време за форума.

Ние вече сме на капки за коликите, почнаха ни на 2-рата седмица. Colief - скъпички са (30лв), но мн ефикасни поне за нас.

Иначе и ние сучем почти постоянно, незнам вече какво да го правя това дете,
само на гърдата ми виси, голяма борба е, саамо преспива, а не суче активно.

за сега толкоз от нас, ч пак търсим папкане

# 371
  • Габрово
Честито Невва bouquet  bouquet  bouquet. Ей, роди я бебка на моя рожден ден  Grinning. Да ви е жива и здрава.

Честито и на Пупалупа, Ани Китанова, Малечка.

Чакам новини от Ирчони и то май други няма.

EwaD, Pink, мерси за съветите за увеличаване на кърмата. Пия го аз този чай отвратителен и ям същите неща като вас, но за сега май няма особен ефект. Намерих си кантар да тегля бебето, че ми е голямо притеснение това наддаване.

При нас нямаме проблеми с баткото, даже стана по-отговорен. Малко и той е като слон в стъкларски магазин, но бебето ще трябва да свикне Whistling. Той милия се старае да не вдига шум, но често забравя и изпуска духа от бутилката. Да не говорим, че е фен на ударните инструменти и само буха с едни палки и по една тарамбука  Mr. Green

# 372
  • На морето!
И аз така мисля- бебето трябва да свикне да спи на шум и да не се стряска от шумните подвизи на батко си. Това е полажението. Вторите деца имат редиц предимства, за сметка на първите, така че поне с това трябва да свикне.
За запушеноо носле- товя се оказа мясов проблем-аз ползвам Стеримар и аспиратор за нос на Чико, старая се да  овлажнявам въздуха, но проблемът само леко се облекчава, но не се разрешава окончателно.

# 373
  • Across the Multiverse
Привет и от нас!
Честито на Невва! Да и е жива и здрава щерката!
И нашата пикличка Wink си поплаква при смяна на памперса, но аз го отдавам на това, че тази процедура е непосредствено преди цицката  Grinning
Къпем я всяка вечер, но по различно време +/- час и половина, съобразено с това кога е яла и кога трябва пак. Докато я съблечем и облечем е рев, но като я поливаме и се кротва- много и харесва!  Heart Eyes  След това обикновено спи по 4 часа (пу-пу), освен когато не се разбуди от тоалета очи-уши-нос-  нещо което мога да извърша спокойно единствено след като я накърмя.
За хъркането и сумтенето с носленце и ние сме по същия начин! Направо имам чувството, че се мъчи детето, но с пустата помпичка нищо не излиза! Най-много да извадя капнатия преди това разтвор. Помпичката ни е на Chicco от тези които стискаш, пъхаш в ноздрата, запушваш другата и отпускаш. (хората снимки слагат ама на...) Simple Smile
Аааа току-що я преобувах и ни падна пъпчетооо!  Grinning Доста време мина и вече се чудех кога ще се случи това. Утре сме по план на ДК ( за контролно претегляне) , която обаче няма да се проведе, заради обявената грипна епидемия  Sad От 2 седмици се отлага този преглед, вече наистина нямам търпение да разбера колко е наддала.
Атадарче, и аз много ти завиждам за цирка! Невероятни са!
Ние също още не сме си показвали носа навън, от което много страдам, но наистина въобще не позволява времето. Надявах се утре да е деня, но едва ли...
Нашата мома се стряска единствено от звука на изпусната цицка  Mr. Green Нищо друго не е в състояние да я събуди.
Поздрави и   bouquet на всички!

# 374
Момичета, на мен ето тази помпа ми помага много.
Фактически майката изсмуква сополките. Доста поревават, но е някакъв вариант на Бейби Вак, който е с прахосмукачка.

Общи условия

Активация на акаунт