Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 827
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, тази година ще резервирам за Албена чрез Съни турс, но за сезон 2012 Албена искат прекалено рано да се плати всичко. Та въпросът ми е при евентуална анулация от моя страна (все пак тръгвам с дете) какви са неустойките. Предните години беше в проценти, ама от депозита, а не ми се ще да изгърмя с хилядарка при тази ситуация в която ще съм платила всичко.
Имате ли представа дали има и промяна в неустойката при анулация.. newsm78

# 136
  • БГ
Цените във всички агенции и в Албена са еднакви.Според мен разликата идва може би от стаите,ако едните са ви таксували в две стаи.
Между другото сега погледнах Ваканция,не съм резервирала никога през тях,но анулационните им условия са добри.
Анулации
- До 15 дни преди датата на заминаване - Анулация Без Неустойка  (100% възстановяване на внесените от клиента суми)
- 14 - 08 дни преди датата на заминаване - стойността на първата 1 нощувка 
- 07 - 00 дни преди датата на заминаване - стойността на първите 2 нощувки

Във визит не са никак добри.

mandy2, същите условия за анулации ми потвърди днес жената от Кол центъра, пишело ги в Договора.   Peace  Моля, тези които имат вече резервации да потвърдят така ли е?

Ето това пише в общите условия
АНУЛАЦИИ И ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИИТЕ
В случай на анулиране, неизползване или промяна на вече платени резервации от страна на клиента, "Албена" АД възстановява при поискване заплатената сума, като начислява неустойка :
Период: 16.06.2012г.-29.08.2012г.(включително) - Анулации без неустойка се правят до 14 дни преди датата на настаняване. След този срок се дължи неустойка в размер на 1 нощувка за съответния хотел.
Период: до 15.06.2012г.(включително) и от 30.08.2012г.(включително) - Анулации без неустойка се правят до 7 дни преди датата на настаняване. След този срок се дължи неустойка в размер на 1 нощувка за съответния хотел.

raichetodb, това имаме като информация засега!   Peace

# 137
  • В.Търново
Това може би е през Албена,защото през агенциите например Съни Турс не са такива неустойките.

# 138
  • София
Здравейте, тази година ще резервирам за Албена чрез Съни турс, но за сезон 2012 Албена искат прекалено рано да се плати всичко. Та въпросът ми е при евентуална анулация от моя страна (все пак тръгвам с дете) какви са неустойките. Предните години беше в проценти, ама от депозита, а не ми се ще да изгърмя с хилядарка при тази ситуация в която ще съм платила всичко.
Цитат
5. Анулиране на резервацията:
5.1. Анулирането на резервации става по емайл, факс или на място в офиса на фирмата.
5.2. При анулиране преди заплащане на депозит не се дължи неустойка.
5.3. При резервации анулирани по-рано от 14 дни преди началната дата на почивката се удържат 25% от платения депозит.
5.4. При резервации анулирани в периода от 7-я до 14-я ден преди началната дата на почивката се удържат 50% от цялата
платена сума.
5.5. При резервации анулирани в последните 7 дни преди началната дата на почивката се удържа цялата платена сума.
5.6. Настоящите условия за анулации са валидни в случаите, когато не е упоменато изрично друго в допълнително приложение
Условия за анулации към настоящия договор. При наличието на гореспоменатото приложение са валидни условията за анулации
посочени в него!
5.7. Въпреки общите условия за анулации и при наистина уважителна причина, Съни Турс ООД се задължава да съдейства
пред своите контрагенти за възстановяване в пълен размер на заплатените суми на клиенти. Сумите се възстановяват,
единствено ако бъдат върнати от страна на контрагента.
Това е цитат от миналогодишния ми договор със Сънитурс. Едва ли има промяна, но за всеки случай питай тях.  Peace

# 139
Благодаря за инфото. Някой може ли да каже всъщност кои са тур.операторите с най изгодни условия по договор.

# 140
Това е цитат от миналогодишния ми договор със Сънитурс. Едва ли има промяна, но за всеки случай питай тях.  Peace

Има, защото миналата година сумата се превеждаше на 2 части, като втората част можеше да се преведе 14 дни преди тръгвана. Дефакто неустойката е процент от депозита. Тази година албенци искат в срок до един месец след резервация да им се преведе цялата сума, т.е. при анулация неустойката ще е в/у цялата сума

# 141
Имаме резервация за Добротица от днес. Надявам се на прекрасна почивка.

# 142
  • В.Търново
Благодаря за инфото. Някой може ли да каже всъщност кои са тур.операторите с най изгодни условия по договор.
За мен са Съни Турс и Визитбг.

# 143
  • Варна.
Може би изобщо не е лошо, който знае телефоните на които може да се подаде сигнал при съмнение в храна, хигиена и др. - да ги напише, а ние да си ги приберем в багажа и при нужда да се обадим. Дано не се налага, де!

# 144
Имаме резервация за Добротица от днес. Надявам се на прекрасна почивка.

И аз. Дано не си останем с надеждите.  Simple Smile

Според мен това си го разбрала неточно. Не Албена искат прекалено рано да се плати всичко, а това, което продават в момента, като оферти важи до 29.02, един вид ранни записвания. Това е принципът на целия туристически бранш за ранните записвания, не само на Албена АД, за всички курорти е така, и за Турция, и за Гърция цените на ранни записвания са с това условие, да се заплати в пълен размер "рано".
Можеш да си направиш резервация и през май, но ще платиш на други цени. Цените в момента са гарантирани в размера си до 29.02. Тоест, ако искаш почивка на тези цени, трябва да платиш до 29.02. Изборът е на клиента. На който не му изнася ранното записване, може да си действа след няколко месеца, но тогава не се знае на какви цени ще се продават почивките и какви възможности за избор на места по периоди ще са останали.

# 145
Не съм съгласна. Миналата година платих първата вноска през Февруари (ранни записвания) и доплатих остатъка 14 дни преди да тръгнем.

# 146
Миналата година платих първата вноска през Февруари (ранни записвания) и доплатих остатъка 14 дни преди да тръгнем.

Да, точно така беше  Simple Smile При това ние платихме аванс в размер на 30%. При резервация през кол центъра и он-лайн системата условията бяха по-различни, но вече не ги помня.
raichetodb, аз в момента изчаквам да ми кажат какви точно са условията на албенските бюра за тази година, за да им пуснем плащане по нашата резервация. Когато ми отговорят, мога да ти кажа как е и при тях.
Иначе с писаното по-горе от Роси не съм съвсем съгласна. Или аз не съм догледала нещо, или Съни турс удържат 25% дори, ако резервацията се откаже повече от 14 дни преди почивката. При Албена, анулация направена в същия срок се прави без каквито и да е неустойки.

Мен сега друго ме дерзае... Стаите в Боряна колко точно са големи  newsm78 Същите ли са като тези в Добротица? Притеснявам се дали ще има място за кошарките на бебетата в компанията. Лулумба, ти може би знаеш  Praynig

# 147
Не съм съгласна. Миналата година платих първата вноска през Февруари (ранни записвания) и доплатих остатъка 14 дни преди да тръгнем.

С кое точно не си съгласна?
Доколкото разбирам се възмущаваш от промяната в условията за онлайн резервации на Албена АД, тази година спрямо миналата. Тази година: "При извършване на online резервации е необходимо да се заплати цялата сума в момента на резервирането, чрез дебитна/кредитна карта или най-късно в посочения след резервирането срок по банков път или в офисите на "Албена" АД." Цитатът е от общите условия на Албена АД: http://online.albena.bg/agreement_BG.html

Това какво значение има за теб, след като ще резервираш чрез Съни Турс?

# 148
И аз се записвам да следя темата.Миналата година за първи път почивахме в Албена.Бяхме в хотел Вита парк.Сега се чудим пак за същия хотел и за Ралиците.Мотива ми е че храната беше супер.Имаше голямо разнообразие,беше вкусна и зареждаха непрекъснато.Не сме чакали по опашки за да се храним.А кухнята на Вита парк и Ралиците е една.Само ресторантите са разделени помежду си.Някой има ли отзиви за Ралица и Ралица Супериор?И знаете ли каква е разликата в стаите на Ралица Супериор от сектор К /89лв на човек/ и другите стаи/117лв на човек/?С малко дете сме и затова ми е притеснено.Но повече от 90лв на човек не ни се дават.

# 149
  • Луната ни пази
Сектор К е малко по- отдалечен от централния корпус и стаите са малко по- тесни от останалите. Поне аз такова обяснение получих. Аз лично бих предпочела Ралица Супериор, па макар и в сектор К. Кухнята на Ралица я имаше в списъка на Теди.
Аз лично с огромен интерес прочетох списъка на Теди. Двама много близки мои роднини работят като готвачи в Албена (по обективни причини няма да кажа в кой хотел) и от тях се информирам кое става за ядене и кое не. Знам и някои подробности за кухните. Щастлива съм, че техните кухни не са в списъка на Теди, както и кухните на хотелите, които съм посещавала. Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.

Общи условия

Активация на акаунт