Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 410
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 285
  • София - Рим и обратно
Ама да какви неща сте си говорили с бабите си  Shocked
С прабаба ми /майка й/, когато се обсъждаха разни техни познати, съседки, снахи и балдъзи, такива класификации се чуваха често - свястна или разтурена.

И аз съм наясно с терминологията благодарение на баба ми, мир на праха й. Беше набедила мои приятелки, че са "разтурени момичета" и не искаше да дружа с тях.
И моята така Simple Smile. Имам една приятелка /все още сме близки/, която все носеше много къси поли, ей не искаше да я вижда, лепна й "разтурена" и край!

# 3 286
  • София
Е, как, това са фундаментални теми на разговор с тази порода баби.
А знаете ли според същата терминилогия на баба ми какво означава "селянка"?
Жена с големи гърди. Изобщо не бяха на почит. Яви ли се някоя цицорана- край- селянка. Според баба ми една жена никога не може и да си помисли за елегантност, ако разполага с голям бюст.
Дядо ми не разрешаваше да пея песнички и да казвам стихчета.
Когато срещнем на разходка някой познат, ако има неблагоразумието да ме помоли да изпея някоя песничка, дядо ми го порязваше, че ако някой иска да слуша песни и танци- да отиде на представление, внучка му не е за забвление.
Изобщо, както казах- фундаментални основи на възпитанието. Simple Smile

# 3 287
На мен любимото ми е шафрантия. Шафрана е подправка за която се вярва че усилва сексуалното желание.
Дали ако сготвя нещо с шафран ще има ефект?  Rolling Eyes

# 3 288
  • София
Ех, 220 страници вече, не се ли омъжихте. Май е време за нова тема "Толкова ли е трудно да се омъжиш след 40?"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 3 289
аз тези понятия не съм ги чувала, трябва да направим някакво картографиране за да се ориентирам Simple SmileБабите ми изобщо не са ми говорили на тези теми, но си спомням, че когато за 1в път се случихме с баба на филм с леко еротична сцена ( например Леонсиу прегръща Изаура или нещо от сорта) ме изпратиха в другата стая.

# 3 290
На мен любимото ми е шафрантия. Шафрана е подправка за която се вярва че усилва сексуалното желание.
Дали ако сготвя нещо с шафран ще има ефект?  Rolling Eyes

Доколкото знам идва от фамилията на съдържател на софийско кабаре - мосю Шафран, в началото на миналия век. Жените, които работели като танцьорки (вероятно с консумация) при него били кръстени шафрантии, след това станало нарицателно и за останалите.

# 3 291
Ама аз го знам с "в"  Embarassed
Тюх, изложила съм се.

# 3 292
  • София
Дали ако сготвя нещо с шафран ще има ефект?  Rolling Eyes

А не е ли "шаВрантия"?

Edit: През Възраждането особено популярен в Шумен е бил оркестърът под диригентството на Михаил Шафран, който е чех, словак, унгарец, или нещо подобно. Шуменките са си умирали за модерната тогава музика, а междувременно се заигравали и с оркестрантите (и кондуктора), които не били малко. И така - жените на Шафран - шафрантии

А сега де, кой е по-прав?

# 3 293
 Съученичките ми и аз барабар сме на тази възраст. Повечето от тях нямат дори сериозна връзка, та какво да говорим за планове за брак и деца. Понякога благородно завиждам.
 Не знам защо да е труден брака след тази възраст. И преди години се коментираше същата тема тук във форума. Просто за всеки влак си има пътници. Не мисля че в съвремието е валидно това че мъжете подбират. Щото мен макар и на 35 още ме искат Mr. Green

Добре че сте вие та да ми оправяте настроението.
Между другото на голямата си дъщеря упорито внушавам че преди 30 не е желателно да поема по този път.

# 3 294
А "свлачище"  Laughing Смисълът е, че е тотално пропаднала и разтурена мома.  Laughing
Свлечотина аз знам , но сволач  е по-любимо Laughing

# 3 295
Не съм сигурна за правилното писане.

# 3 296
Kasidy , ти имаш 3 деца, но не мислиш, че е нормално под 30 да имаш?  newsm78
При мен е обратното, малцина са тези без бракове и деца.

# 3 297
С ф е май, защото при проберка правопис с в ми го дава сбъркано.

# 3 298
Вили, имам и именно понеже съм станала майка на 20 си мисля че просто майчинството и съпружието могат просто да се отложат във времето.
 Иначе аз не съм критерий за нормалност и ненормалност.

# 3 299
Вили, имам и именно понеже съм станала майка на 20 си мисля че просто майчинството и съпружието могат просто да се отложат във времето.
 Иначе аз не съм критерий за нормалност и ненормалност.
Peace Ясно. Да, на 20 е раничко и за мен. Но определено преди 30 мисля, че е най-добре да се роди първото. То вече не знам за какво е темата, всеки си пише, квото го присърби  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт