Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 258 223
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 5 460
Хищник, разбирам какво искаш да кажеш. Много често обаче тази *стабилност и сигурност*, която имотни мъже могат да предложат, е измамна. Доста жени не го проумяват обаче. Как може да са сигурни, че след време примерно няма да предложи подобна сигурност на друга жена, а предишната да я остави? Точно богатството му, което за повечето жени означава сигурност, може да се окаже най-големият им враг. И друго - в подобни връзки по сметка нерядко се стига до това, единият да потърси това, което му липсва, при друг. И докъде се стига? Не мога да си обясня и как може физически да бъдеш с човек, който ти е противен, но се налага поради това, че все едно си те е купил и трябва да изпълниш своята част от сделката?

Много добре прочети постовете на Вселена.
Тя много добре обясни за компромисите, на този свят идеалните неща не съществуват.

Ти говориш за противен но добре осигурени деца и семейство.....

а в първия случай - когато дечицата ядат месечно един път само месо - кренвирш, защото си се оженила по любов?

Кое е по-добре според теб - сигурността или без акълната любоФФФ?

Аз лично залагам на първото ако мисля като жена..............

# 5 461
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз лично не съм си избирала мъж по това какви финанси има, а според усещането ми какъв човек е - стойностен, готин, умен, образован, сериозен, стабилен, отговорен, чаровен, човек, който държи на мен, обича ме и който Аз много обичам, заради това, което е, а не заради това колко пари има. Още бяхме на етап начална свалка, когато аз за първи път в живота си го погледнах и осъзнах, че това е Мъжът, с който мога да имам семейство и е достоен за баща на децата ми. А в самото начало на връзката тръгнах с нагласата за еднократен секс без обвързване.
Много е тъжно, когато водещото в изборът ти е колко пари има. Да, парите показват по някакъв начин, че този човек има определени качества, за да се сдобие с тези пари - къде подходящото образование и кариера, къде бизнес нюх...но това само по себе си не го прави добър съпруг, добър баща.

Иначе и аз съветвам приятелките си просто да се впуснат в някакви връзки, дори мъжете насреща да не отговарят на идеала. Не се знае от къде ще изскочи птичето. Често любовта и влюбването идват постепенно, като поопознаеш човека, а не още с първия поглед.

Да, не говорим за любов от пръв поглед.
Но аз лично нито искам, нито виждам смисъл да се впускам във всякакви връзки. За какво? newsm78

Защото не можеш да знаеш какво ще излезе от връзката. Да отхвърлиш някой, защото не отговаря на някакви твои критерии, без да го опознаеш. А пък понякога точно някой такъв човек може да се окаже Твоя човек, ако се даде шанс нещата да се случат. Не става дума за някой тотално противен и на 1000 светлинни години от теб, а все пак за нормални хора. Едната моя приятелка например отхвърли един желаещ, затова че човекът обича да прекарва свободното си време по планински преходи с раница и да спи по палатки. Та приятелката ми на планина не е стъпвала и каза "Брр, какво ще правя аз с такъв човек, ще вземе да ме накара да ходя с него, ужас"  #Crazy Аз се опитах да й обясня, че това, че не  е ходила досега, не значи, че ако пробва няма да й хареса, освен това тя знае, че аз и моят мъж много обичаме да правим същото (преходи и палатки) и това не ни прави някакви лоши и извратени хора, така че да даде шанс на момчето. А тя не даде ход на нещата, предварително задавайки някакви негативни сценарии и вадейки си изводи за него.

ХищщниК нищо лично, обаче разсъждаваш като някой пубертет на 17-18 г. Честно, не мога да си представя, че си това, за което се описваш - разумен 30-годишен мъж с добра професия и стабилни доходи. Постоянно имам усещането, че чета постове от някой тийн, който се забавлява да ръчка възрастните. Мислиш супер едноизмерно, характерно за младите, недорасли хора, които си мислят, че парите, мускулите и колата правят хавата. Напомняш ми на мой бивш, който замина за САЩ да прави пари, поставяйки ме пред избора да го последвам или не. Аз не го последвах и не съжалявам.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 12:57 от gadamer

# 5 462
  • Насред хаоса
Има компромиси и компромиси, Хищник. Тоя вид, за който говориш, изобщо не стоят като такива пред мен. С човек, който ми е противен, изобщо не бих създала семейство, да не говорим за деца. Майка ми няма да ме роди втори път, че да се принасям в жертва и цял живот да страдам. И по въпроса за любовта и кренвирша - невинаги връзката по любов означава обреченост на бедност. Пък и смятам, че за децата, които съм родила, съм отговорна във финансово отношение точно колкото и мъжът ми.

# 5 463
Аз се опитах да й обясня, че това, че не  е ходила досега, не значи, че ако пробва няма да й хареса, освен това тя знае, че аз и моят мъж много обичаме да правим същото (преходи и палатки) и това не ни прави някакви лоши и извратени хора, така че да даде шанс на момчето. А тя не даде ход на нещата, предварително задавайки някакви негативни сценарии и вадейки си изводи за него.

Хм. Разбирам те и съм съгласна, че човек трябва да опитва от всичко, особено ново, и да разчупва.

Има и друго обаче, всеки знае с какво не би могъл да направи компромис, защото ако още в началото на връзката виждаш нещо, което е много неприемливо за теб, но въпреки това си затвориш очите и продължиш, в един момент то все пак ще излезе - като скала под водата. Само дето тогава ще си хлътнала, влюбена, ще имате един куп натрупани емоции заедно и най-много да се разбиеш в скалата. Та в този смисъл - има връзки, които е по-добре да не се почват, колкото и прекрасен да е човекът отсреща.

Не се отнася непременно до палатката. И аз не съм "назад към природата" тип, но за купона бих се пробвала. За друга жена обаче това може да е много много голямо no-no. Та така.

# 5 464

Чакай сега, caffeine, къде се скъса нишката? newsm78
Не мога да намеря някой.
Мъжете съм ги опознавала - колкото-толкова (все пак за 38 г.)...
Брак не искам да сключвам.
Не се лишавам от щастие.
Не робувам на стереотипи.
Не търся Единствения.

Ами значи ти си имаш всичко, знаеш всичко и сега само чакаме някой мъж да "пасне" на твоя модел на мислене.  newsm78

Поздравявам те с една мисъл на Айнщайн, който почти винаги ми е помагал в по-заплетени ситуации да видя път и решение на даден проблем.

"You can't solve a problem with the same thinking that created it."

Peace

# 5 465
Има компромиси и компромиси, Хищник. Тоя вид, за който говориш, изобщо не стоят като такива пред мен. С човек, който ми е противен, изобщо не бих създала семейство, да не говорим за деца. Майка ми няма да ме роди втори път, че да се принасям в жертва и цял живот да страдам. И по въпроса за любовта и кренвирша - невинаги връзката по любов означава обреченост на бедност. Пък и смятам, че за децата, които съм родила, съм отговорна във финансово отношение точно колкото и мъжът ми.

Ти така мислиш, а защо не питаш онази жена от съседната тема - За колко време ви стига заплатата.
Дето май беше от Бургас........дали ако може да изживее живота си отначало, пак би се захванала с този мъж......дето дава на децата и един път кренвирш месечно.......
Съмнявам се да мисли като теб.

# 5 466

ХищщниК нищо лично, обаче разсъждаваш като някой пубертет на 17-18 г. Честно, не мога да си представя, че си това, за което се описваш - разумен 30-годишен мъж с добра професия и стабилни доходи. Постоянно имам усещането, че чета постове от някой тийн, който се забавлява да ръчка възрастните. Мислиш супер едноизмерно, характерно за младите, недорасли хора, които си мислят, че парите, мускулите и колата правят хавата. Напомняш ми на мой бивш, който замина за САЩ да прави пари, поставяйки ме пред избора да го последвам или не. Аз не го последвах и не съжалявам.

Ти пък ми напомняш на моята бивша дето зарязах в България, като тръгнах за Америка. Laughing Laughing Laughing

# 5 467

Ми да ти кажа, жената избра втория - и я разбирам де, и аз да бях и аз щях да избера втория.

И аз бих я разбрала, ако нейната собствена среда и потенциал на развитие са сходни на същите на втория. Ако височината и тялото са единственият и капитал, а всъщност по произход и съществуване прилича на първия младеж, далеч по-разумно е да се спре на него. В дългосрочен план връзките между хора, които си приличат по множество критерии (сред които произход, образование, финанси) са по-здрави. Има и изследвания по въпроса, Гугъл би помогнал, ако някой се усъмни в теорията.

# 5 468
  • София
Напротив. Имаш идеи какво може да излезе или да не излезе от връзката, опознавайки първоначално човека. Напр. аз също не обичам катерене и не съм див фен на латино-танците, така че ако човекът ходи редовно по планините или през вечер на латино-парти - е няма как да е  моят човек, нито аз неговият. Човек си знае какво му харесва и какво не. Много ясно, че си задаваш отчасти предварителен сценарий на нещата (който впрочем честичко излиза верен, ако го тестваш.... също както излиза вярно, че опитвайки с мъже, с които предварително усещам, че няма да стане - не се получава).

Кой говори за планинарите като извратени или лоши хора?! Mr. Green Става въпрос за вкусове... според мен твоята приятелка правилно е взела решението за този мъж.

caffeine, не знам с какво те подразних newsm78...
Мисълта на Айнщайн не ми върши работа, защото не знам дали аз съм създала проблема и как. Подозирам, че най-малкото не съм само аз в създаването му...

# 5 469
  • Отвъд алеята зад шкафа

Ти така мислиш, а защо не питаш онази жена от съседната тема - За колко време ви стига заплатата.
Дето май беше от Бургас........дали ако може да изживее живота си отначало, пак би се захванала с този мъж......дето дава на децата и един път кренвирш месечно.......

Хахаха, искрено ме забавляваш - типичното мислене за много хора, заминали за трудовия лагер Америка да правят пари. Ами ако й давам кренвирш всеки ден на тая жена, с мен ли ще живее?

rogato_govedo ще ти дам един друг пример - преди да срещна моя мъж, не бях направила нито един преход в планина. Е, пробвах заради него, с нагласата, че правя някаква жертва. Обаче - страшно ми хареса и се запалих. Осъзнах колко много съм изпускала досега. Докато не пробваш, не знаеш какво губиш. Друг пример - всеки има някакви интереси и хобита. Това не значи автоматично, че другия трябва да ги споделя. Но всеки трябва да има свободата да си ги практикува. Ок, не обичаш латино-танци, какво ти пречи обаче партньорът ти да си ходи и да си танцува. Трябва да се дава и свободата на другия да прави това, което му носи удоволствие. точно това мислене, че понеже ти не харесваш латино-танци, а пък той да, значи автоматично, че не сте един за друг може да се окаже проблемът при теб. Допусни, че можеш да си допаднеш с някой, въпреки някое негово хоби/интерес и въпреки някое твое, което той не споделя.

# 5 470
  • Насред хаоса

Така мисля, да. Дупе знае 2 и 200. Била съм и от двете страни и знам какво е. И да, ако мога да изживея отново живота си, не бих променила нищо от случилото се в него.

# 5 471
  • Колибите
gadamer
Цитат
Защото не можеш да знаеш какво ще излезе от връзката. Да отхвърлиш някой, защото не отговаря на някакви твои критерии, без да го опознаеш.

Ами да, точно така започнах няма да кажа колко на брой връзки...ами не се получи....

А с последния - стисках, стисках, търпях, преглъщах, година и няколко месеца, в смисъл правих компромиси.

и да, аз ходех за риба с него, а той с мен на театър.
той слушаше рок и гледаше моите предавания, аз стисках зъби когато си пускаше фолк канала.
стисках зъби и когато в къщи се храни с ръце, без прибори...

но той не пожела да направи един едничък компромис....пък уж много ме ценял и обичал...не пожела да разбере, че понякога съм тъжна, че понякога съм нервна, че понякога може и да съм сприхава....
той има деца, не погела да ме допусне да се сближа с тях...страхуваше се, да не ги ощетя...

Нима няма нито една жена, която да не е "кипвала", да не казвала нещо по-рязко?

Ако е да, то тогава никога няма да намеря постоянен партньор, не говоря за брак...

caffeine, когато съм искала да бъда с мъж, който ми пълни душата, той пък не ме е искал... Sad

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 13:24 от Розмариня

# 5 472

Така мисля, да. Дупе знае 2 и 200. Била съм и от двете страни и знам какво е. И да, ако мога да изживея отново живота си, не бих променила нищо от случилото се в него.

Ми това е супер значи не си материалистка, но надявам се не смяташ, че всички жени са като теб? Или така смяташ?

# 5 473
  • Колибите

Ми това е супер значи не си материалистка, но надявам се не смяташ, че всички жени са като теб? Или така смяташ?

И аз така смятам, затова тръгнах сама да осиновявам дете.

# 5 474
  • София
Говорим за опит, който човек вече има. Не за нови неща.
Абсолютно нищо не пречи човекът сам да си ходи на латино, само дето ще прекарваме свободното си време разделени... и постепенно леко отчуждени.
Стига бе, хора, не съм расла в гората  Laughing Какви са тия съвети сега? Ми много ясно, че не си пасваме в случая... та нали двойките трябва да имат сходства помежду си (подчертавам, сходства, не да са си копия)? Айде пак ша давам примери от кръга около мен: на приятелка гаджето й ходи всеки уикенд на планина или се занимава с друго хоби, тя си седи сама вкъщи, защото хобито не й е интересно, а на неговия темп на преходи не може да издържи.

Общи условия

Активация на акаунт