Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 458
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 165
И аз не влизам в класацията, но имам мнение по въпроса. Всичко зависи от мъжете. Смятам, че в България няма достатъчно мъже. Тези, които са останали тук до голяма степен не стават за нищо. Имат шанс да се оправят обаче.  Wink Не върви една жена да предложи брак (знам, че се случва), но аз не бих го направила, колкото и еманципирана да съм. Всичко зависи от мъжете. Не трябва да са като от социализма - или се жениш или ще плащаш данък. Смятай.. щом трябва да им се постави такъв ултиматум... Освен това да не си правят много много сметката коя с какво и на колко, защото в това нещо математиката не би трябвало да играе роля.
Изображението показва още едно мнение по въпроса:

линк за същата - http://prikachi.com/images.php?images/728/4336728S.jpg

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 09:45 от Vacantion

# 166
понеже имам наблюдения на доста жени в обкръжението си, неомъжени, над 35 всичките имат според мен един проблем - изискванията не са техни, а на родителите им. и те къде съзнателно, къде несъзнателно не смеят да "доведат" зет, който да е под нивото, което мислят, че очакват родителите им.
това е истината - тези многобройни неомъжени жени (щото мъже над 35 неженени са по-рядък случай) са плод на отмиращото, не все още неизчезнало еснафско общество, в малка държава. това са хора, които не са постигнали известна самостоятелност около 25-27 години, която почти винаги е свързана и с избор на партньор (независимо дали за брак или за живеене).

# 167
Като чета задълбочено, че темата ми е много актуална, ми прави впечатление, че се изхожда винаги и само от собствената гледна точка: аз- така, аз - онака. Прочетох внимателно Дейв Ломбардо и въпреки че често подминавам с несъгласие и дори отвращение мненията му по други теми, сега ми направи силно впечатление. И си правя извод: явно мъже, които са минали една възраст стават все по-осъзнати егоисти, независимо дали са имали или не съжителства, бракове, деца, те просто търсят задоволяване на собствени потребности, без да си дават сметка, че човекът отсреща Е човек с чувства и мисли. Посягат, получават, захвърлят. Тази става за е..не и за нищо друго, другата е тъпа, третата така, но пък и тъпата и грозната и т.н. - те са хора имат чувства. Може би и жените на тази възраст са така.

Т.е. егоизмът пречи на повечето хора след една широко определена възраст 35+ да намерят партьор в живота.

Друго също ми прави впечатление. Вече изхождайки и от собствен опит мога да кажа, че ако липсва емоционална взаимност деца много трудно се отлеждат в брак. Но емоционална взаимност за отглеждане на дете, човек може да получи и от приятел, от хора, които не са му романтично интересни...Всъщност, ако една жена наистина иска да има дете и да го отгледа като истинска майка, е добре да има емоционалната подкрепа на обкръжанието си, а мъж като че ли /особено пък някой смукач като Дейв/ не и трябва. Затова може би и доста жени, които рано са имали деца, са на етап развод. Просто осъзнават, че не им трябва търтей вкъщи, който да им образува нерви освен всичко друго.

Такива, пък, дето им цъка нещо, мъже и жени, също са егоисти. Да родиш дете заради себе си, да се докажеш, че и това можеш. Да, но нали после трябва и да му дадеш от себе си, да си нарушиш покоя и еманципацията...
Не знам, много сложно става.

Мишоно,
чете задълбоченои успя да разбереш това?!?!
Все си се включвала неадекватно, ама това...  #Crazy
Дори няма смисъл да ти обясня колко си зле - щом за теб егоизъм и нежеланието
да се бракуваш с неподходящ означава едно и също....

Поговорих си с умните дами,
нека не си разваля вкуса с мишки.

Приятен ден, темата за мен приключи Simple Smile

# 168
Аз мисля, че точно възрастта 33-39 е изключително благодатна за намиране на партньор. Горе-долу по това време се осъществява едно "прегрупиране на силите". Много двойки, които имат ранен брак /около 20те си години/ на тази възраст точно се развеждат. И в пространството започват да щъкат свободни елементи - и от мъжки, и от женски пол. Въпросът е само да се поогледаш и да се бухнеш надолу с главата така, както би го направил на 20 г. Ако пропуснеш този шанс, ще трябва да чакаш следващото прегрупиране, а то за жалост е твърде късно - около 60те. Такива са моите наблюдения.
Лошото на това "второ класиране" е, че в него участват не само жени над 30 г. и затова конкуренцията е изумително яростна. А, ако един мъж се захласне по жена над 30 г, то той трябва веднага да бъде прибран и обгрижен. Явно е достатъчно зрял и надежден.
Страшно ми хареса !!!

# 169
# 170
Хайде пак тази тема  Joy. Между 35 и 60 една жена може да се омъжи поне 10 пъти. Да срещне любовта и да е щастлива обаче няма нищо общо с брака, на която и да е възраст. Аз мисля, че на мъжете им е по-трудно да се оженят. Към тях има много изисквания. Да, всички харесват млади момичета, но какво харесват младите момичета? Я си представете, че вашата 19 годишна дъщеря ви доведе някой 37 годишен мъж, защото той я харесва много, че е младичка  Joy Направо си представям реакциите на някои от жените, пък на бащите още повече  Joy
Митове и легенди са това, че мъжете имат много избор. Имат, ако си плащат, а това нито е любов, нито е семейство. Аз честно казана съчувствам на мъжете, на тях им е наистина трудно да намерят човек, който да ги обича заради тях самите, а не заради материалните придобивки, общественото положение и т.н. Уж мъжете все свършвали, пък гледам жените хич не им пука и си живеят живота. Любовта може да те споходи по всяко време и тежко на този, който не я изпита. Бракът не е това, което някога е бил - проумейте го вече. Не можеш да притежаваш някой, без значение къде си е сложил подписа. Ограниченията са само в главите ни!

# 171
Ама въобще не е трудно да се омъжиш...По-трудно е да не се разведеш!!!
Аз пък искам да питам този мъж,който е доста активен в женските форуми,как мисли-дали на нас мъжете успяват да ни задържат дълго интереса?!?!?!
На мен лично сте ми толкова прозрачни,че не можете да ми ангажирате интереса,ама хич!ПО тази причина все още не съм кръшнала на съпруга си.Просто няма нужда да ми казвате нищо-преди да сте го изрекли,ми е ясно какво има .
Слава на Бога,че срещнах съпруга си на 26,иначе на сегашната си 32-годишна възраст,нямаше да се омъжа.
Жените трябва да се омъжват млади,преди да им дойде акъла в главата.После мъжете стават само грижа и компания ,за да не си сам вечер.
Донори се разхождат ,колкото желаеш!
Моите уважения,Дейв или там какъвто беше...

# 172
Това, че мъжете привършват, а на жените не им пука може би е вярно. Както казва една от тях, красивите и стойностни жени са обречени на самота. Как да избягаш от съдбата си, не можеш Simple Smile

# 173
  • София
Това, че мъжете привършват, а на жените не им пука може би е вярно. Както казва една от тях, красивите и стойностни жени са обречени на самота. Как да избягаш от съдбата си, не можеш Simple Smile
Ох, добре, че не съм стойностна. Това ме е спасявало ужасно много пъти. И не само от самота. Grinning

# 174
Всичко това ми звучи като - "Не ми върви на карти, но пък ми върви в любовта" или обратното. Един вид - поощрителна награда  Mr. Green

# 175
   Да  ,  мисля    че  е  трудно  -  остави  че  вече  си ''  извън  пазара  ''  не    можеш  да  се  конкурираш  с  младостта  на   20 +  ,  но  и  ти  сам  вече  трудно   вярваш    просто  имаш  опит  с  хората  въобще .  За  съжителство  ,  дете  -  да  ,  но  за  женитба  хммм
         Съгласна  съм  обаче  ,  че има  една  друга  вълна  някъде  около  60 год.  виждала  съм  я още  ми   е  далеч ...

# 176
Не съм съгласна.Жените се конкурират спрямо външен вид,излъчване,сексапил,интелект и характер ,а не толкова спрямо годините си.Пълно е с млади,глупави и непривлекателни момичета,на които няма да им е по-лесно да намерят качествен партньор в сравнение с тези на 35+.На последните проблемът им е,че обществото им набива в главата какво е трябвало да постигнат в личен план до тази възраст,в следствие на което се вманиачават на тема как ще "изпуснат последния влак".На предходната си месторабота се нагледах на отчаяни предложения от страна на три жени към един колега-то не бяха женитба,апартаменти,постове,пари и т.н ooooh!.

# 177
Ох, добре, че не съм стойностна. Това ме е спасявало ужасно много пъти. И не само от самота. Grinning

Да, ама си красива! 4470 Hug

# 178
Защо считате, че едно жена има желание да се омъжва след като всичко може да получи по единично и да е само нейно.

# 179
Жените трябва да се омъжват млади,преди да им дойде акъла в главата.После мъжете стават само грижа и компания ,за да не си сам вечер.
Това ми хареса......     Grinning  , макар и да не го подкрепям на 100 %.

Общи условия

Активация на акаунт