Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 340
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 815
да, бе, на 40 какво момиче е! Това е зряла жена!  Laughing
Ами, според днешните стандарти точно така излиза - животът е пълен с по-интересни неща от това да дундуркаш деца. По-голяма възвръщаемост има от кариарата и хобитата, обикалянето на света от смяната на памперси. Затова и хората не искат да раждат.

по италианската телевизия сякаш четат тази тема:)
снощи гледахме репортаж за жените над 40, които забременяват за 1в път.
аз бях в кухнята и не следих всичко, но се увеличава броят на родилките 40+, като се очаква скоро да надвишат броя на тези ( италианки) раждащи на 23.
Тенденцията е налице с или без нечие мнение.

# 1 816
Аз пък да не искаш да споделяш живота и пространството си с някого, т.е. партньор, по го разбирам, отколкото съзнателно да отказваш да имаш деца. Съвсем противоестествено ми се струва. Thinking

Да...То колко е хубаво да имаш дете, и изобщо цялата възхитително и абсолютно прекрасна история с бебетата и малките деца я разбираш, когато вече го имаш това дете и то си е твое и ти е в ръцете, а преди това каквото и да ти каже някоя отрудена приятелка дето тича след работа до детската градина, докато ти тепърва се прибираш да се преоблечеш, щото в 11 трябва да си в Суинга, тя си обяснява, а ти си викаш ”Говори си, говори си... ”
  Така че, нищо чудно и да поискаш дете чак като поизчерпиш другите възможности и нещата ти омръзнат, а то пък тогава вече, както каза Анди пак може да не ти се струва особено привлекателно - бременност, раждане, дискомфорт, ограничения  – а пък ако има и други близки деца , с които да се позанимаваш и да ги поглезиш, да ги заведеш на почивка, а после да си идеш в къщи... и ето ти, как се оказва, че изобщо и не искаш собствени деца.

# 1 817
Вече доста сериозно започвам да се замислям дали все пак щъркелите не носят децата и защо като е толкова неинтересно и ограбващо личния живот, хората все пак си го причиняват. Сигурно имаме глобален проблем в целия свят с контрацепцията... Rolling Eyes

Като бях малка преди 20-тина години, нашите си умираха да ме мъкнат по сватби. Винаги се чудех, защо булките имат големи кореми, явно като стане "белята", и изведнъж започваме да искаме деца Mr. Green Mr. Green
Може би нищо не се е променило от детството ми и каките все още са си с големи кореми в булчинските рокли, ама скоро не съм ходила по сватби де.  Mr. Green

# 1 818
Това, че светът е станал прекалено материален и егоистичен е известно.
Както сега много неща табу за миналото ги възприемаме съвсем естествено, така и в бъдеще / не е чудно/ децата да си ги поръчваш от "магазина".
Защо ли трябва да си омъжена/ женен, когато всичко това можеш да имаш и без брак?
Имам усещането, че тези които искат това са по- скоро от старото поколение или подвластни на него.
Какво означава да живееш в старчески дом или сам? Нищо. Кой е гарантирал, че ти ще има с кого да живееш на стари години или децата ти ще се грижат за теб? И как?

# 1 819
  • София
Вече доста сериозно започвам да се замислям дали все пак щъркелите не носят децата и защо като е толкова неинтересно и ограбващо личния живот, хората все пак си го причиняват. Сигурно имаме глобален проблем в целия свят с контрацепцията... Rolling Eyes

Като бях малка преди 20-тина години, нашите си умираха да ме мъкнат по сватби. Винаги се чудех, защо булките имат големи кореми, явно като стане "белята", и изведнъж започваме да искаме деца Mr. Green Mr. Green
Може би нищо не се е променило от детството ми и каките все още са си с големи кореми в булчинските рокли, ама скоро не съм ходила по сватби де.  Mr. Green

природа, какво да се прави! Същият механизъм е, който действа и спрямо жените, които са били изнасилени, и все пак са родили децата. А какво да кажем за старите времена, че и сегашните, когато жените масово са били обект на сексуално насилие по време на война - въпреки това жените са раждали тези деца. Това е животински инстинкт явно - новият мъжки в стадото се чувства длъжен да убие поколението на предишния и да заплоди всички възможни женски. А женските така или иначе раждат, независимо как е заченато бебето.

Снеже, никой не може да гарантира, но наличието на деца е някаква относителна подсигуровка, че няма да бъде изоставен човек на старини. Неблагодарни и незаинтересовани деца винаги е имало, но когато човек няма дете, съвсем е оставен на произвола на съдбата.

# 1 820
  Светът винаги е бил материален и егоистичен, просто възможностите да си задоволиш материалните и егоистични щения не бяха толкова големи. Пък и средата влияе - ако е общоприето в едно общество момичето да се задоми и роди бързо, единици са, които не го правят, ако е оставено само да преценява какво иска - единици са които искат главно и единствено това.
 Сега рядко ще намериш родители, които да се гътнат от ужас, ако дъщеря им роди неомъжена или не роди въобще, докато преди си беше обществен провал и нещастие.

# 1 821
Анди, както всички други.
Навремето не можех да възприема какво е това да не искаш да имаш дете, нещо от теб да остане.
Сега го разбирам съвсем ясно. Просто има достатъчно егоисти хора, които считат себе си , по точно своя живот даден само на тях. Идваш на този свят, живееш спрямо собствените си желания и си заминаваш.
При изнасилване в повечето случаи не се забременява, ако това се случи повечето го махат или изоставят.
Ценностната система се промени из основи, колкото и да не искаме да я възприемем.

# 1 822
  • София
махат го сега, защото абортите са разрешени. Но познай колко са ги махали навремето! Мъжете на война, идва противникът, убива де що види мъже и деца, плячкосва, изнасилва де що види жена да мърда, и заминава. Няма аборт, няма нищо. Ако повечето жени не забременяваха тогава при изнасилване, по време на войни раждаемостта щеше да клони към нула, защото мъжете на тези жени ги няма. Тогава остава или родените деца да са плод на негодните за фронта мъже, или от изнасилване от противниковите войски.

# 1 823
Всъщност има жени, които не стават и не искат да са майки, но идеята за  природата и натиска на обществото са толкова дълбоко вкоренени, че приемат за ненормално да не искат да имат деца.  Аз познавам такива жени, те просто не стават за майки, макар да са родили по няколко. Тези жени са нещастни и неудовлетворени. Да не говорим, че някои са и хомосексуални и съответно многодесетилетно потиснали и не открили себе си.

# 1 824
Всъщност има жени, които не стават и не искат да са майки, но идеята за  природата и натиска на обществото са толкова дълбоко вкоренени, че приемат за ненормално да не искат да имат деца.  Аз познавам такива жени, те просто не стават за майки, макар да са родили по няколко. Тези жени са нещастни и неудовлетворени. Да не говорим, че някои са и хомосексуални и съответно многодесетилетно потиснали и не открили себе си.

а има и жени, които не стават и за брак или съвместно съжителство с друго човешко същество, поради това не са успели да се бракуват докъм 40, но след това като им защрака от натиска на природата и страха, че няма да има кой да ги гледа на старини решават да осиновяват или да раждат с други методи. горките деца, само това мога да кажа....

# 1 825
  • Paris, France
а има и жени, които не стават и за брак или съвместно съжителство с друго човешко същество, поради това не са успели да се бракуват докъм 40, но след това като им защрака от натиска на природата и страха, че няма да има кой да ги гледа на старини решават да осиновяват или да раждат с други методи. горките деца, само това мога да кажа....

След 40г забременяването е доста трудно а вписването в регистри за осиновяване - невъзможно. Не познавам жена, която в днешно време да мисли, че детето ще я гледа на старини. Природата натиска и часовника цъка до време. Според мене, ако тези процеси започнат около 40г вече хлопа дъската.

# 1 826
  • София - Рим и обратно
но след това като им защрака от натиска на природата и страха, че няма да има кой да ги гледа на старини решават да осиновяват или да раждат с други методи. горките деца, само това мога да кажа....
O, aко си подплатен с имотчета и други интересни неща, ще те гледат и племенници, и деца на далечни братовчеди, че и съседските внуци даже Mr. Green.
Има тук една бабка на 90 и кусур - стара мома, няма ни дете ни коте, ама си живее топло и уютно у дъщерята на сестра си, барабар с цялата й фамилия - деца, мъж, внуци, снахи... Дала си е къщата на единия син на племенницата си, да живее там. Нахранена, облечена, изкъпана, на разходка я водят Laughing. Не й липсва нищо от семейната идилия.
А познавам жени с по 3 деца и няма кой да се сети да иде да ги види Tired.

# 1 827

След 40г забременяването е доста трудно а вписването в регистри за осиновяване - невъзможно.

В подфорум Осиновители има доста информация по второто.
Трябва да си сериозно незапозната, за да твърдиш подобна глупост.
Не че ти е за пръв път. Rolling Eyes

# 1 828
Никак не е трудно забременяването след 40 години и много жени "изгоряха" точно в тази възраст.
За осиновяването / не съм убедена/ мисля, че разрешиха до 47, но не бебета.

# 1 829
  То и двете не са особено верни, ама карай. Добре или не добре с главата, натам отива работата - хората си мислят, че имат време и след 40 за такива неща.
 Според мен е готино, нека да изчезват простотиите като стара мома, яловица, никой не я ще, не може да си намери мъж и прочие. Промените са в полза на нас, жените Laughing

Общи условия

Активация на акаунт