Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 879
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
кой говори с лошо? И изобщо не смятам себе си за пример за подражание.
Всичко тръгна оттам, че в обичайния случай жената първо иска да намери подходящ мъж, и дали става по-трудно като си на 35. Нататък нещата вървят по естествен начин - щом има мъж, се появява и желание за деца. И по обичайната логика и хронология, каква е вероятността да се бременее и ражда след тази възраст.
Е, използваха се епитети, включително и кой как се е сетил късно. За хора, които са над 35 и не създали семейство е гадно да се говори така. Всеки човек иска всичко да му се нареди по най- добрият начин, а не да виси по ин витро клиники или на 35- 40 още да няма партньор.

Виж сега, има тема - всеки изказва личното си мнение и виждане. Ако на някого това е проблем и се припознава в думите - това значи ли, че нямаме право на лично мнение? Айде , моля ти се, спри вече с тия принципни постове  Stop

Защо трябва да спра? Тук се говори принципно, а всеки си решава сам в частност. Сещам се за поне 10 неща, които мога да споделя като лично мнение и ще вбесят едно 90% от четящите. Не знам защо, но не ми се струва забавно да го направя и ми е интересно вас как подобна дейност ви забавлява. не го казвам осъдително, просто е нещо, което ме интересува от досат време и не намирам еднозначен отговор.

# 2 026
  • Варна
Тия доводи със замогването и отлагането на създаване на деца, че видиш ли - след 35 ще съм вече заможна и няма нужда да се притеснявам за работата си, са ми малко...изсмукани.

А аз мисля, че едва ли някой сяда и ги мисли тези неща - "Кога да се омъжа? Да родя сега или след 30-ет ....". Такъв е животът днес - завършваме гимназия на 18 (вече и 19-ет), учим още 5-6 години, ориентираме се какво и къде ще работим, себеподобните ни не напират за сериозни ангажименти, защото още експериментират - един работодател, после друг, специализация, една държава, друга ... Купонът тече междудругото, не е някаква самоцел, че "сега ще се наживея, а след 30-ет ще правя деца". Така си тече времето. Някой си срещата партньора по-рано, идва и желанието за дете, но това обикновено се случва към 30-те, все по-често. Не защото хората са решили така, а такива са реалностите, днес. Как ще е утре - кой знае?
Вилико, ти планирано ли забременя?

# 2 027
кой говори с лошо? И изобщо не смятам себе си за пример за подражание.
Всичко тръгна оттам, че в обичайния случай жената първо иска да намери подходящ мъж, и дали става по-трудно като си на 35. Нататък нещата вървят по естествен начин - щом има мъж, се появява и желание за деца. И по обичайната логика и хронология, каква е вероятността да се бременее и ражда след тази възраст.
Е, използваха се епитети, включително и кой как се е сетил късно. За хора, които са над 35 и не създали семейство е гадно да се говори така. Всеки човек иска всичко да му се нареди по най- добрият начин, а не да виси по ин витро клиники или на 35- 40 още да няма партньор.

Виж сега, има тема - всеки изказва личното си мнение и виждане. Ако на някого това е проблем и се припознава в думите - това значи ли, че нямаме право на лично мнение? Айде , моля ти се, спри вече с тия принципни постове  Stop

Защо трябва да спра? Тук се говори принципно, а всеки си решава сам в частност. Сещам се за поне 10 неща, които мога да споделя като лично мнение и ще вбесят едно 90% от четящите. Не знам защо, но не ми се струва забавно да го направя и ми е интересно вас как подобна дейност ви забавлява. не го казвам осъдително, просто е нещо, което ме интересува от досат време и не намирам еднозначен отговор.

Аааа, сега пък отчиташ, че на нас ни е забавно да си казваме мнението и да обиждаме без причина ли  Laughing
Ставаш все по -интересна ти самата  Peace

Ментова - аз ли - ами не. Просто забременях и тогава реших, усетих - че искам бебе  Laughing

# 2 028
  • София

Аааа, сега пък отчиташ, че на нас ни е забавно да си казваме мнението и да обиждаме без причина ли  Laughing
Ставаш все по -интересна ти самата  Peace

Не казвам, а питам. Стереотипните представи служат все за нещо, още повече щом ги споделяте и спорите по тях. Може и да е нещо друго, знам ли, затова питам.

# 2 029
Напротив! Колкото и да се опитваш да си играеш с думите и да се правиш на остроумна - виж си поста! Директно заявяваш, че "подобна дейност ви забавлява". Можеш да продължиш, разбира се, в същия дух, отдавна ти е специалитет из форума.

# 2 030
  • София
Напротив! Колкото и да се опитваш да си играеш с думите и да се правиш на остроумна - виж си поста! Директно заявяваш, че "подобна дейност ви забавлява". Можеш да продължиш, разбира се, в същия дух, отдавна ти е специалитет из форума.
Искаш да кажеш, че това ви мъчи, а не ви забавлява?!
Моят специалитет, който наричаш да се правя на остроумна, например, крайно ме забавлява. Но иначе си права, човек не е хубаво да съди по себе си, защото другите хора са различни, може да са водени от други мотиви, да си имат други причини.

# 2 031
Моят специалитет, който наричаш да се правя на остроумна, например, крайно ме забавлява. Но иначе си права, човек не е хубаво да съди по себе си, защото другите хора са различни, може да са водени от други мотиви, да си имат други причини.

Освен да се опитваш да си остроумна - опитай и да разбираш написаното. Приятелски съвет  Peace

# 2 032
  • на брега на морето
Момичета, не мога да ви позная. Отпуснете се, разведрете се.

# 2 033
  • Варна

Ментова - аз ли - ами не. Просто забременях и тогава реших, усетих - че искам бебе  Laughing

Ако се беше случило след 30-те ти години? Към 32-33?

# 2 034
  • София

Освен да се опитваш да си остроумна - опитай и да разбираш написаното. Приятелски съвет  Peace
Разбирам написаното и това ме забавлява най- много, но ще си го говорим друг път, че сега се страхувам да не те обидя.

Момичета, не мога да ви позная. Отпуснете се, разведрете се.
Аз се лигавя, подозирам и Вилико, но ако тя го приема сериозно да си каже, защото не ми се кара с нея точно, харесвам я. Peace

# 2 035
О, аз да ти кажа съм от трудно обиждащите се из форума, но доста чувствителна в живота  Laughing
Така че можеш спокойто да продължиш. И на мен ми е добре  Sunglasses

Ако се беше случило след 30-те ти години? Към 32-33?

Аз винаги съм имала идеята, че е нормално да уча, да завърша висше, да работя, не да чакам друг за издръжка, да имам партньор и семейство един ден. И все съм искала да направя всичко това в прилични граници. Така че - съм доволна от избора си до момента.
Но най-добрата ми приятелка от ученическите години, вече е на 31 и не говори за друго, освен да се жалва колко е нещастна, защото на тия години няма мъж и дете...Вярвам, че ще има един ден, но й съчувствам и я разбирам.

# 2 036
  • Sf
Народът е все по-инфантилен, а детето е отговорност. Чудно ми е някои как и на 40 допускат мисълта да имат евентуално деца, като все търсят кой да им избърше задните части.

# 2 037
ох няма ли кой да заключи тази агония

# 2 038
Като се замисля или бих родила на 19 и до дето уча някой да гледа и детето / студентско или бабино бебе/ или след 30 когато съм си определила живота.
Не е само материалната страна важна, но и твоя живот.
Младост се не връща и не е едно и също на 40+ и на 20+.
Освен материалисти хората стават и егоисти.
От ученическата скамейка ще раждам деца, ще ги гледам до 40+ и след това какво? Внуци?
Не мисля, че основното на този свят е да се размножаваш.
Може би, това харесвам на сегашното поколение, че има цена и на неговия живот.

# 2 039
  • София
като гледам, доста народ твърди, че се забавлява, ама накрая се чувства обиден, защото се е припознал в нечия дума или изречение.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт