Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 595
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 205
  • Once there was a Hushpuppy...
възрастови -така са решили навремето, така е прието и описано. Няма да се изненадам, ако под натиска на отлагането на първото раждане, да го променят и това, че някак кофти ще звучи на родилките, а много се държи клиенто-пациенто-избирателите да са доволни. Според мен, ако се стъпи на реални физиологиччни и физически изследвания за цикъла на женския фертилитет, ще се потвърдят описанията за първескините и рисковите бременности. Физиологията и генетиката не се влияят от политическата коректност и социалните влечения и течения.

Божеее, това е върха! Браво на теб, много ми хареса......истина е Peace

# 2 206
  • София
Аз пък съвсем, съвсем сериозно се чудя, каква е тази нормално развита в емоционално и психическо отношение жена, която да не иска бебе??? До ... 40!!!
Нямам такава позната, наистина! Това ми звучи по същия начин като да не искаш да учиш. Но не даже висше, а след 8-ти клас - примерно. Твърдение и решение на абсолютно осакатен човек. Съжалявам ако звучи крайно, но съм сигурна, че ако такива жени се подложат на психологически анализ ще се открият много сериозни пробойни. Тук и таме в личността.
Не говоря за премисляне на момента и т. нат. Говоря за нежеланието или пък за  - все едно ми е. Как може да ти е все едно???  Rolling Eyes Все едно ли им е, да не се изкъпят един месец? Или това да имаш дете е една-две степени под душа? И като кажете "възпроизводство"...За вас децата гени ли са??? Мога да видя всичко в децата си, но това да се "възпроизведа" ще е последното, ако въобще ми дойде на ум!
Единствено разбирам това безразличие у мъжете творци. Едно бебе сериозно събаря графика на една творческа личност. Но в счетоводителката Гинка...изпадам в недоумение.

# 2 207
Клеми,  ти си много ортодоксална, имаш си някаква матрица на разсъждения, не се пускаш от нея -  нормално е да не разбираш Най-важното е че си взела правилното за теб решение, останалите не ги мисли толкова.

# 2 208
  • София
Ох, това с първескинята винаги ми е навявало асоциации с крава, не с жена.

# 2 209
  • София
иде, и възгледи, ама накрая пак в кревата се случват най-големите идеи и възгледи! И после, оле, майко, какво стана, та нещо не го сметнах!  Grinning
Докъде искаш да стигнеш с това?
Въобще, първоначално ми куца този спор, защото не го разбирам. Ти си родила, когато си преценила или когато ти се е случило, какво ти пречат другите, за които е темата, които над 35 са сами и вероятно ще срещнат подходящ партньор и ще си имат деца?

Аз пък съвсем, съвсем сериозно се чудя, каква е тази нормално развита в емоционално и психическо отношение жена, която да не иска бебе??? До ... 40!!!
Представи си, че има кофти късмет с мъжете, например. Не всяка жена е готова да роди дете просто така.

# 2 210
  • София
Щом казваш!
Любопитно ми е да чуя каква е!
 Laughing
Но може би си права - моята "матрица" включва хората да се развиват във всички посоки и да получат максимално щастие от предлаганото в живота. Образование, възпитание, реализация, удоволствие. И да се откажеш от една огромна и съществена част му звучи като да отидеш да си отрежеш доброволно единия крайник. /Оказа се, че има и такива!!!/
Та опитвам се да разбера - какво кара един човек съвсем, съвсем доброволно да се откаже или да му е все едно дали ще има - ръка?

# 2 211
Aз пък се чудя съвсем сериозно как може някоя жена да иска бебе просто така без оглед на бащата и да тръгне да се жени заради факта, че времето и за раждане изтича?!

# 2 212
  • София
И аз сериозно се чудя защо се коментира с такъв патос и въодушевление майчинството на 40, все едно говорим за 60.
Аз пък проявявам същото недоумение към раждането на 20.
Разбира се, имам приятелки, родили на 20, но на всички мисля, че им е било рано и са били в графа "дивото зове", вместо да се тюхнат в къщи да си гледат децата мирно и кротко.
Това при наличието на подходящ мъж и баща, да допълня.

# 2 213
  • София
Aз пък се чудя съвсем сериозно как може някоя жена да иска бебе просто така без оглед на бащата и да тръгне да се жени заради факта, че времето и за раждане изтича?!

Къде съм писала подобно нещо?
Дадоха се съвсем реалани примери - и на жени щастливи в брака си и на такива, които за нищо на света не искат деца!
Никой не говори да родиш от първия срещнат!

# 2 214
  • София
това на колко съм родила аз няма никакво значение. Подхождам и пиша за нещата като неутрално трето лице, на база фактите, които съм прочела и наблюдения. По същия начин, по който социолози, политолози, социални психолози, психолози, антрополози и др- правят своите хипотези, изключвайки личнатта си позиция. Вссичко това, което съм написала тук, мога още утре да го оформя като курсова работа примерно, и не се съмнявам, че ще бъде одобрено, а на проверяващия и на ум няма да му мине дали съм родила на 18, 28, 38 или изобщо не съм раждала.

# 2 215
  • София
Щом казваш!
 Laughing
Но може би си права - моята "матрица" включва хората да се развиват във всички посоки и да получат максимално щастие от предлаганото в живота. Образование, възпитание, реализация, удоволствие. И да се откажеш от една огромна и съществена част му звучи като да отидеш да си отрежеш доброволно единия крайник. /Оказа се, че има и такива!!!/
Та опитвам се да разбера - какво кара един човек съвсем, съвсем доброволно да се откаже или да му е все едно дали ще има - ръка?
Познавам няколко такива жени, съвсем нормални, но житейските им обстоятелства са се стекли по такъв начин, че на 40 нямат деца и не са готови да ги имат сами или с мъж, който не обичат/не е подходящ.

И защо да не може да ти е все едно? не на всеки е мечта да се възпроизведе така, по принцип. По- скоро е логично да ти се появи такова желание и намерение в ситуация, в която вече си семейство с някого, а не така, докато си си сама.

# 2 216
Щом казваш!
 Laughing
Но може би си права - моята "матрица" включва хората да се развиват във всички посоки и да получат максимално щастие от предлаганото в живота. Образование, възпитание, реализация, удоволствие.

Аз в крайна сметка съм над 35 и освен всичко останало имам и възрастен мозък , сигурно просто са ми убягнали добрите ти намерения към жените над тази възраст, защото не забелязах да си положително настроена към тяхната представа за тяхното щастие .

# 2 217

И защо да не може да ти е все едно?не на всеки е мечта да се възпроизведе така, по принцип. По- скоро е логично да ти се появи такова желание и намерение в ситуация, в която вече си семейство с някого, а не така, докато си си сама.
Аз точно на болднатото се чудя. То да е водещо, а не следствие.

# 2 218
  • София
Хайде пак възпроизвеждане!
 Laughing
Абе хора, вие като си "правехте" децата възпроизвеждахте ли се??? ooooh!
Казах, че тези, на които така се е случил животът ги отделяме настрани.
Говоря за другите, които са имали, даже имат възможност и сега, но...им е все това.  Peace

10 c's , ти всъщност никога не си разпознавала каквито и да било мои намерения. Нямам нито добри, нито лоши към тези жени. Чисто любопитство!

# 2 219
  • Колибите
Щом казваш!
 Laughing

Мога да ти кажа, ама не искам.
Ти наистина ли не знаеш Rolling Eyes, или така, лаф да става?

Общи условия

Активация на акаунт