Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 540
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 220
Добре де, не се ли уморихте от 'неутрални' коментари? докато всъщност се настъпвате по мазолите  Rolling Eyes

# 2 221
  • София

И защо да не може да ти е все едно?не на всеки е мечта да се възпроизведе така, по принцип. По- скоро е логично да ти се появи такова желание и намерение в ситуация, в която вече си семейство с някого, а не така, докато си си сама.
Аз точно на болднатото се чудя. То да е водещо, а не следствие.
Познавам такива хора, но те са по- скоро водени от стереотипа и от мрънкането на близки роднини и познати. Поне на мен така ми изглежда, може и да бъркам, но това с цъкащия часовник винаги ми е било трудно да си го представя.

това на колко съм родила аз няма никакво значение. Подхождам и пиша за нещата като неутрално трето лице, на база фактите, които съм прочела и наблюдения. По същия начин, по който социолози, политолози, социални психолози, психолози, антрополози и др- правят своите хипотези, изключвайки личнатта си позиция. Вссичко това, което съм написала тук, мога още утре да го оформя като курсова работа примерно, и не се съмнявам, че ще бъде одобрено, а на проверяващия и на ум няма да му мине дали съм родила на 18, 28, 38 или изобщо не съм раждала.
Не мога да се съглася. Твоите постове са само реклама на твоята житейска гледна точка. Няма никакви факти, освен физиологията, която лекари казват, че не е такава драма след 30. Всичко останало е индивидуално и не би могла да докажеш на студентка медичка, че е добре да не прави специализация, защото и е време да роди. Например.

# 2 222
  • София
Клеми, нали ти отговорих.
Не е само въпросът в подходящия човек, а и в подходящия момент.
Аз съм била с подходящ човек на 20, но не ми е бил подходящия момент.
Не съм се чувствала готова и мисълта за брак и дете ми звучаха като мръсни думи и ми навяваха асоциации с каторга и затвор.

# 2 223
  • София
Аз пък съвсем, съвсем сериозно се чудя, каква е тази нормално развита в емоционално и психическо отношение жена, която да не иска бебе??? До ... 40!!!
Aз пък се чудя съвсем сериозно как може някоя жена да иска бебе просто така без оглед на бащата и да тръгне да се жени заради факта, че времето и за раждане изтича?!

ооо, и такива колкото щеш - решават, че могат да се справят перфектноо сами, мъж не им трява, защщото създава само шум в системата и искат да им се перат чорапите, дори не искат нищо общо с  бащата, никакви вземания и присъствия в живота на диадата майка-дете, и затова или праавят секс с подходящия заплодител дори без той да знае каква е целта, или отиват направо в донорска банка и си избират тати по каталог. Има и такива, които се женят и раждат заради времето за раждане. Първите стават все повече, защото  една жена може финасово да се справи сама при добре развита социална система, та мъжът не играя особена роля, а и самите жени нямат никаква нужда от мъж до себе си. Вторите намаляват, заради отпадането на стигматизирането на самотните майки, че са втора ръка.

Бояна, очаквах подобен отговор, защото възпиемаш написаното от мен относително лично. Колкото до студентката по медицина, тя ще има достатъчно голяма база данни, че да знае какви са нещата физиологично, ще е учила и стажувала в гинекологията и родилното, и тя ще си прецени как да постъпи.  Изборът й ще е личен, а не професионален. В случая аз се дистанцирам от личния си избор, защото нямам никакъв мерак, нито имам нужда някой да одобрява избора ми или аз да го узаконявам, така да се каже. Каквото съм решила - направила съм. Напълно способна съм да подходя към нещата максимално възможно неутрално..

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 22:43 от Andariel

# 2 224
  • Варна
Klemy, недей така, защото аз, ако изхождам само от моя опит и разбирания и от тези на хората около мен, няма да мога да си обясня как, за Бога, жена, преди 30-ет, може да помисли за раждане на деца. Не се опитвам да си го обяснявам - хора всякакви.

# 2 225
  • София
Съвсем сериозно питам!
Не стечение на обстоятелствата, а просто...ти е все едно! Това ми е интересно. Другите случаи ги знам.  Peace

# 2 226
  • София
Искрено се изумявам на хора, които смятат, че тяхната житейска позиция е най-коректната, най-меродавната и всички извън нея са в дълбока грешка. Светът е шарен, хората са с различни разбирания и ценностна система и не може всички да са извадени като от калъп.

# 2 227
  • София
Съвсем сериозно питам!
Не стечение на обстоятелствата, а просто...ти е все едно! Това ми е интересно. Другите случаи ги знам.  Peace
Защо да не ти е все едно? Като не си в подходящите обстоятелства нямаш повод да мислиш по темата.

Добре де, не се ли уморихте от 'неутрални' коментари? докато всъщност се настъпвате по мазолите  Rolling Eyes
Рокси и да имам мазоли, в което се съмнявам, те изобщо не са по тази тема, та не, не се изморих. Интересни са ми човешките стереотипи и разсъждения на база на стереотипи.

# 2 228
  • София
"Възрастна първескиня" и "рискова бременност" са отделни понятия, едното е след 28, другото - след 35.

Предполагам. Аз просто си правя някакви си мои разсъждения. След като преди 20 се води ранна, тази би следвало да е късна, а късно става след определена възраст... Иначе съвсем наскоро разбрах за думата "първескиня" в този форум, а сега и от тази тема разбирам, че имало и "възрастна" първескиня. А какви са критериите като не са физиологични причини?

Де да ги знам... От ветеринарите е тръгнало сигурно, така са казвали за кравата и прасето, направо ми се драйфа, като го чуя това "първескиня", а после докторята са добавили и "възрастна", та да могат такива като Андариел да го повтарят със задоволство. Laughing

# 2 229
Съвсем сериозно питам!
Наистина ли смяташ, че всеки, който не се е възпроизвел до определена възраст, независимо дали съжителства с някого или не е длъжен да обясни как се чувства от това и да получи твоята оценка?!  Crazy

# 2 230
  • Колибите
Съвсем сериозно питам!

Ами - изтласкване.

И на амебата не й е все едно, по нейн си начин. На никого не му е все едно. Просто тласкат ли, тласкат.

# 2 231
Ей ся Андариел ще въведе и 'лехуса' и ще видите вие... политическа коректност на кукуво лято. Американски превземки и сериалчета

# 2 232
Добре де, не се ли уморихте от 'неутрални' коментари? докато всъщност се настъпвате по мазолите  Rolling Eyes
Рокси и да имам мазоли, в което се съмнявам, те изобщо не са по тази тема, та не, не се изморих. Интересни са ми човешките стереотипи и разсъждения на база на стереотипи.
Хич нямах предвид теб:)
На някои от неутралните им ги знам много добре, ама те не влизат в теми, където могат да им бъдат настъпени  Laughing Трупат си деветте хиляди поста на чужд гръб с необикновени разсъждения.

# 2 233
  • София
Ами...права си, вероятно Бояна.  Peace Ако няма как да уча в Харвард, все едно ще ми е, че не мога. То психиката си е изработила защитен механизъм.
Но ако имаш как да си там...а ти е все едно? Ето това ми е любопитното.

# 2 234
  • Варна
Не е ли най-важното да има здрави бебета? В повечето случаи има, без значение възрастта на първескинята. В последните години се раждат повече деца със синдром на Даун от млади майки, не заради друго, а защото не се изследват.

Общи условия

Активация на акаунт