Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 397
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 235
Ами...права си, вероятно Бояна.  Peace Ако няма как да уча в Харвард, все едно ще ми е, че не мога. То психиката си е изработила защитен механизъм.
Но ако имаш как да си там...а ти е все едно? Ето това ми е любопитното.
За да си изработиш защитен механизъм трябва да има мазол, разминаване между желание и възможности.
Ей на, спукай ме от бъзик, че не мога да играя шах. Нито ми пука, нито искам- все ми  е едно. Не че не мога. Просто има достатъчно много неща, които искам и правя преди да стигна до шаха.

# 2 236
  • София
и кои са тези теми, дето могат да бъдат настъпени, че да надниккнем там какво става?

Андариел, уважаеми другарки, вече си е минала от реда и е в кандидат-гимназиалните вълнения, и просто се интересува от промяната в човешките стереотипи, почти нАучен интерес проявява! Та, нея не я ожалвайте толкова! Ще си спретне една курсова работа за стереотипите, и ще си вземе някой изпит!  Laughing  Wink

# 2 237
  • София
Ами...права си, вероятно Бояна.  Peace Ако няма как да уча в Харвард, все едно ще ми е, че не мога. То психиката си е изработила защитен механизъм.
Въпрос на приоритети, вероятно и на възпитание. В някои семейства от много ранна възраст на момичето се говори, че ще е родена да има семейство и деца, че това е важно. В средата на семейството това е изключително важно и този модел се попива. По същият начин на други се говори за престижен университет и професионално развитие. Не казвам кое е по- добро и въобще не мисля, че едно от двете е лошо, просто въпрос на социални стереотипи. Само до преди 100 години стереотипите по цял свят са били такива, че жена е било срамно да работи, да не се омъжи, да не роди син. Сега малко се отива в друга крайност, но това са нормални процеси във всяко обществото.

Ами...права си, вероятно Бояна.  Peace Ако няма как да уча в Харвард, все едно ще ми е, че не мога. То психиката си е изработила защитен механизъм.
За да си изработиш защитен механизъм трябва да има мазол, разминаване между желание и възможности.
Ей на, спукай ме от бъзик, че не мога да играя шах. Нито ми пука, нито искам- все ми  е едно. Не че не мога. Просто има достатъчно много неща, които искам и правя преди да стигна до шаха.
Именно. Всеки си има някакви приоритети, ценности  и останалото не може да го уязви. Няма нужда от изтласкване изобщо.

# 2 238
  • София
Клеми, този живот е малко като хазарт.
"СДелка или не", много поучително предаване.
ПОнякога човек взима житейски решеня, с които отхвърля много добри сделки, без да знае, че в неговата кутия няма нищо. Рискува, с две думи, без да знае какви възможности ще му предложи съдбата.
И най-вече с надеждата, че бъдещето ще предложи нещо по-добро, по-хубаво и все в този дух.
А понякога се оказва, че си проиграл добрите възможности и не ти остава много какво да залагаш.
И съвсем естествено, отпадаш от играта.
Дано ме разбра какво казвам.

# 2 239
  • София
Е, Рокси! Точно това ме интересува! Как от нещо толкова пълноценно и изграждащо майчинстовото може да отиде до нивото на шаха. Или там всяка извънкласна дейност!  Peace
А защо, за Бога, трябва да избираш между образование и семейство???

# 2 240
Ми няма нужда, виж Андариел кога взима изпити и пише курсови работи.
Същото е и с майчинството, може и по-късно.

# 2 241
Е, ако го сравня с някакви научни, материални или други постижения, ще излезе че се хваля  Laughing Затова давам релевантен пример, който е във възможностите на почти всеки индивид.
Пък и моля, раждалите със секцио да не се отпускат толкова в мненията Mr. Green

# 2 242
  • София
Е, Рокси! Точно това ме интересува! Как от нещо толкова пълноценно и изграждащо майчинстовото може да отиде до нивото на шаха. Или там всяка извънкласна дейност!  Peace
А защо, за Бога, трябва да избираш между образование и семейство???
Не трябва, но на някои просто едното е възможно да не им е приоритет, да не им е залегнало във възпитанието децата и семейството да са им част от целите. Или срещаш подходящ партньор в подходящо според теб време или не. Няма драма. Иначе не срещаш подходящ партньор и се чувстваш провален или длъжен да създадеш дете с някой неподходящ.

Както и некърмилите. Mr. Green

# 2 243
  • София
Много моля.
Аз не съм раждала.
На мен ми е направен операция от бебе. Че тамън два пъти.  Mr. Green

# 2 244
  • Колибите
Бояна
Цитат
Именно. Всеки си има някакви приоритети, ценности  и останалото не може да го уязви. Няма нужда от изтласкване изобщо.

Няма нужда от изтласкване, то просто се случва. Защото е заложено в гените и хромозомите на женските същества-бозайници да раждат. Птиците снасят яйца...и така до амебата, която се дели на две.

Ако слезем по-надолу, ще стигнем до атоми, електрони, протони, нива на енергия, чиста енергия, душа, дух, Бог...

Приоритетите са нещо вторично, може дотолкова да е подтиснато истинското ни желание, че да не разерем какво точно искаме на първо място и какво на второ.

С две думи съм фройдистка, дарвинистка и убедена християнка, и вярвам, че съществува Бог. Всъщност единствено в неговото съществуване не се съмнявам.

# 2 245
  • София
А, ето пак имаме противоречие.
За някои майчинството е затъпяващо и ретроградно, а не изграждащо и градивно, изобщо.

Както и посещаващите фризьор и фитнес след раждането.
В една съседна тема, посещението на фитнес зала и фризьорски салони се дефинираше като недостойно за жена с дете. Дори недопустимо.
Раждаш и край- няма вече прически, маникюри и фитнеси.
Ти си МАЙКА.

# 2 246
Е, Рокси! Точно това ме интересува! Как от нещо толкова пълноценно и изграждащо майчинството може да отиде до нивото на шаха.
Ами ето аз да ти отговоря. За мен майчинството като пълноценно стана такова след като станах майка. Преди това съм минавала през различни етапи на оценяване на тази дейност - виждала съм я от крайно непривлекателна и не за мен, до абе нямам против, ама при определени обстоятелства, може би след време ще ми се прииска достатъчно силно и така. Никога не ме е плашила мисълта, че може и така да се стекат обстоятелствата в живота ми, че никога да не стана майка.

# 2 247
  • София
Много моля.
Аз не съм раждала.
На мен ми е направен операция от бебе. Че тамън два пъти.  Mr. Green
Къде се буташ тогава, та се и чудиш на разни неща. Давай да взимаме нисък профил и да наблюдаваме. Laughing

Бояна
Цитат
Именно. Всеки си има някакви приоритети, ценности  и останалото не може да го уязви. Няма нужда от изтласкване изобщо.

Няма нужда от изтласкване, то просто се случва. Защото е заложено в гените и хромозомите на женските същества-бозайници да раждат. Птиците снасят яйца...и така до амебата, която се дели на две.

Ако слезем по-надолу, ще стигнем до атоми, електрони, протони, нива на енергия, чиста енергия, душа, дух, Бог...

Приоритетите са нещо вторично, може дотолкова да е подтиснато истинското ни желание, че да не разерем какво точно искаме на първо място и какво на второ.

С две думи съм фройдистка, дарвинистка и убедена християнка, и вярвам, че съществува Бог. Всъщност единствено в неговото съществуване не се съмнявам.

Запозната съм с изтласкването в много подробни детайли. Не е нужно да изтласкваш желанието си да родиш, когато то не съществува. Както не е нужно да изтласкваш желанието си да правиш секс с всеки срещнат здрав мъжки индивид, защото такова обичайно не съществува. Разрови се малко и по архетипи, Юнг и други записки на фройдистки аналитици след Фройд и там всичко е обяснено. Дори при една лична психоанализа се виждат тези неща, без да се чете толкова. несъзнаваното не се състои от инстинкти, а от много по- сложни неща, доколкото изобщо може да бъде доказано от какво се състои.

# 2 248
А, ето пак имаме противоречие.
За някои майчинството е затъпяващо и ретроградно, а не изграждащо и градивно, изобщо.

Както и посещаващите фризьор и фитнес след раждането.
В една съседна тема, посещението на фитнес зала и фризьорски салони се дефинираше като недостойно за жена с дете. Дори недопустимо.
Раждаш и край- няма вече прически, маникюри и фитнеси.
Ти си МАЙКА.

къде се лее тази мъдрост?

# 2 249
  • София
Ми няма нужда, виж Андариел кога взима изпити и пише курсови работи.
Същото е и с майчинството, може и по-късно.

В грешка си, и то голяма! При това цели две фактически грешки. Аз вече имам висше образование, та не съм студентка-новачка, сетила се на 40 тепърва да учи. Също така, при нормално умствено състояние, човек може да учи и в пенсионна възраст, и то съвсем естествено. Макар обемът на на мозъка да намалява с възрастта (не помня на всеки десет години с колко процента се смалява физически, май беше с десет процента  newsm78), то при един добър тренинг, няма пречки човек да учи съвсем формално и да вземе диплома дори на седемдесет. Спадът в репродуктивните способности няма как да се компенсира вторично, просто си имат срок на годност.

Общи условия

Активация на акаунт