Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 208
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 940
То е ясно, но аз не искам да нищя новобогаташи с милиони, защото са твърде далеч от мен и е безсмислено. Искам да нищя възможностите на хора като мен със заплата 500-1000 лв примерно, с 10 гаджета в миналото, а не такива с нов/а всяка вечер... и т.н., надявам се, че ме разбираш.

# 2 941
  • София
права е бонбон! Повечето хора така и никога в живота си нямат шанс да заработят повече пари, особено ако живеят в район, който е зле откъм икономика. Сега някой ще каже, въпросният човек да се премести и да отиде в друг град или в чужбина. Да, принципно е така, но не всички хора искат да се местят, а и не всички хора имат възможност да се преместят, защото ги задържат роднини, имоти и всякакви лични причини. Не може всички да са отличници, авантюристи, предприемчиви и всичко като от реклама на инвестиционен фонд или като в този форум.

Бояна, не е конкретно към теб, използвах твоя и на бонбон пост, защото са показателни.

# 2 942
  • София
То е ясно, но аз не искам да нищя новобогаташи с милиони, защото са твърде далеч от мен и е безсмислено. Искам да нищя възможностите на хора като мен със заплата 500-1000 лв примерно, с 10 гаджета в миналото, а не такива с нов/а всяка вечер... и т.н., надявам се, че ме разбираш.
Разбрах те, но дори и за малко по- висока от 300 лв заплата е по- вероятно да се постигне след някакъв стаж, т.е. след 30. Поне аз не познавам млади гении, които на 25 вече да взимат голяма за своята област заплата. Развитието, ако има такова, идва по- късно.

права е бонбон! Повечето хора така и никога в живота си нямат шанс да заработят повече пари, особено ако живеят в район, който е зле откъм икономика. Сега някой ще каже, въпросният човек да се премести и да отиде в друг град или в чужбина. Да, принципно е така, но не всички хора искат да се местят, а и не всички хора имат възможност да се преместят, защото ги задържат роднини, имоти и всякакви лични причини. Не може всички да са отличници, авантюристи, предприемчиви и всичко като от реклама на инвестиционен фонд или като в този форум.

Така е, но тук съм съгласна с теб, че се рекламира чрез телевизията и съвременната култура един неизпълним и нереален стереотип. Повечето хора имат умерени амбиции и още по- умерени възможности. Сега всеки, който е сервитьор или готвач, или среден административен служител има повод да се чувства провален, защото с рекламата на американски и други мечти никой не казва, че това са изключение. Още повече по света е много трудно и почти невъзможно да излезеш от социалната група, в която си роден.

# 2 943
  • София

Още повече по света е много трудно и почти невъзможно да излезеш от социалната група, в която си роден.

То и не е желателно да излизаш, защото става "Пази Боже сляпо да прогледне".
Финансовият фактор изобщо не е сред основните, когато някой избира да се задоми или роди рано или късно. Ако изобщо става въпрос за избор, разбира се.

# 2 944
  • Варна

Ще се омъжвам аз за някой охлюв ...от къв зор?!

Как от какъв?! Ако си разведена, с дете, минала 35, а, а? Само такъв би те взел. Mr. Green

# 2 945
  • Tам през Атлантическия океан
напъват се, и още как! Мъжете се оказват дефицитни, независимо какви идиоти са. Дори най-големите смотаняци в един момент се уреждат.
EЙ нА , аз го споменах и статистика дадох  Mr. Green още къде  100 стр.  Wink
Съотношението мъже към жени е по-голямо в полза на жените  Whistling

# 2 946
може и да прощават, ама Коцето на бърза ръка се ожени за една по-цицореста и остави Райнето.
Разбира се, мъжете са идиоти и Коцето е флагмана на целият им пол. ooooh!
От темата излиза, че жената има нужда от малко фитнес, малко пластична хирургия и да почете малко Космо, за да се омъжи преди 25 и да не се тревожи после по теми като тази.

aз  някои от активните и не токова активните  в темата съм ги виждала на снимки и хич не съм останала с впечатление, че са се задомили по 'убост Grinning / вкл. и аз, ъф корс/
явно пазят начинът в тайна, за да не знаят 35 годишните Wink

Ми то извода е ясен : преди 35 става т.е омъжваш се и да не си хубава, а след 35 шансовете са минимални  дори и за най - големите красавици. Така че младите без лиготии , да не подбират много.

# 2 947
Един готвач или сервитьор може да се чувства провален, ако преди това е завършил магистратура по политология (или нещо подобно). Такива сега има много, но понеже тук ги е срам да сервират, ходят в чужбина да го правят.

Бояна, този "съвременен неизпълним и нереален стереотип" не е от сега. На Титаник е имало българи, отиващи в Америка да търсят своето щастие и реализация на мечтите си. От селото на дядо ми има няколко души, които са емигрирали още в онези времена. Говоря за 1910 -1915г.

Ето тук е кратката история на едно простичко българско момче от село Сенник, което постига точно американската мечта. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BD_%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2 Има и още хора.....повечето са от най-старата емиграция - 1910, 1914 и т.н.

Когато тези хора са заминавали, дори не е имало телевизия камо ли пък реклами и пропаганди на лъскъв живот. Така че, подобни идеи винаги са съществували в главите на хората и това не започва с Козмо и Сексът и градът. Последните две просто експлоатират наличната идея и печелят от това.

И какво точно значи шанс в живота? Седиш си у дома и гледаш сериал, когато впезапно на врата се почуква и......

# 2 948
  • София
Един готвач или сервитьор може да се чувства провален, ако преди това е завършил магистратура по политология (или нещо подобно). Такива сега има много, но понеже тук ги е срам да сервират, ходят в чужбина да го правят.

Бояна, този "съвременен неизпълним и нереален стереотип" не е от сега. На Титаник е имало българи, отиващи в Америка да търсят своето щастие и реализация на мечтите си. От селото на дядо ми има няколко души, които са емигрирали още в онези времена. Говоря за 1910 -1915г.

Различно е това, което разказваш. В страните с по- стабилни общества всеки си знае мястото и не тъжи, заради него. Тук за 70 години абсолютно всички класи се извъртяха да са привилегировани и сега никой не иска да се примири, че е обикновен, че няма да стане милионер или да направи шеметна кариера. Няма сервитьор, който да не е сервитьор временно, няма служител, който да не е неразбран гений. Всички са недоволни и е нормално да е така. След няколко поколения ще е ясно кой кой е и откъде е и пак умните и ценните ще успяват повече, ще имат успех независимо от какъв обществен слой произхождат. Останалите ще опитват авантюри в нови светове, но няма да страдат, че знаят колкото професорите или са по- кадърни от шефовете си.

# 2 949
В страните с по- стабилни общества всеки си знае мястото и не тъжи, заради него.

Знам, че не си имала това предвид, но някак ми прозвуча като хипнопедичното внушение от "Прекрасният нов свят":

— Децата от каста „Алфа“ се обличат в сиво. Те работят много по-усилено от нас, защото са така страхотно умни. Аз наистина съм ужасно щастлив, че съм бета, защото не работя толкова много. А освен това ние сме много по-добре от тези гами и делти. Гамите са глупави. Всички се обличат в зелено, а децата от каста „Делта“ носят сиво-кафяво. О не, аз не искам да си играя с делти. А епсилоните са дори още по-лоши. Те са толкова глупави, че не могат да четат и пишат. Освен това се обличат в черно, а това е такъв отвратителен цвят. Толкова съм щастлив, че съм бета.

# 2 950
Един готвач или сервитьор може да се чувства провален, ако преди това е завършил магистратура
еее, готвач е елитна професия, много над сервитьор, моля ви се, ако трябваше да избирам, много малко магистри бих предпочела пред грозен дори и куц и кьорав добър готвач  Party

# 2 951
  • София
В страните с по- стабилни общества всеки си знае мястото и не тъжи, заради него.

Знам, че не си имала това предвид, но някак ми прозвуча като хипнопедичното внушение от "Прекрасният нов свят":

— Децата от каста „Алфа“ се обличат в сиво. Те работят много по-усилено от нас, защото са така страхотно умни. Аз наистина съм ужасно щастлив, че съм бета, защото не работя толкова много. А освен това ние сме много по-добре от тези гами и делти. Гамите са глупави. Всички се обличат в зелено, а децата от каста „Делта“ носят сиво-кафяво. О не, аз не искам да си играя с делти. А епсилоните са дори още по-лоши. Те са толкова глупави, че не могат да четат и пишат. Освен това се обличат в черно, а това е такъв отвратителен цвят. Толкова съм щастлив, че съм бета.
Grinning Нямах това предвид, но асоциацията ти с тази антиутопия много ми хареса. Всяко достижение на обществото си има цена, а крайностите особено висока. както за реда на други места, така и за хаоса, на който се радваме у нас.

# 2 952
  • София
Още повече по света е много трудно и почти невъзможно да излезеш от социалната група, в която си роден.

хайде холан... Simple Smile

# 2 953
  • София

хайде холан... Simple Smile
Еми хайде, дай примери, ама ако може да не е с Ричард Брансън. Добрите училища са в добрите квартали, а в добрите квартали е скъпо и там живеят само онези, които изкарват повече пари. Прости факти от живота. Такова като бодигард да стане премиер само тук ги имаме. В нормалния свят не се случва, само се носят легенди. Като тази, че Бил Гейтс няма висше образование.

# 2 954
За Франция наскоро научих, че има 4-5 висши учебни заведения, на които подготвителните курсове за изпитите за кандидатстване са много скъпи и са достъпни само до шепа французи, та какво остава за обикновените хора. Съответно кандидатстващите там са само деца на заможни фамилии и разни простосмъртни нямат място там.  Twisted Evil Бях много изненадана, и то за страна с лозунг Равенство за всички.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт