Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 097
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 075
Що не спите, бре? Съпрузи ли си търсите, а, а? Laughing

# 3 076
за чужденеца не знам, но лично аз до момента съм попадала и харесвала само мъже със златни ръце, като започна от баща си, вероятно като еталон, който без да искам следвам през живота си. Златнитте ръце са си златни ръце, като обикновено са в съчетание и със златен ум, защото обикновено тези хора са доста изобретателни и с технически усет, от тях стават и водопроводчици, и електричари, и лекари, и художници, и музиканти, стига да са получили достъп до съответното образование и да имат лични качества като упоритост. Нещо не си падам по тясната специализация. За мен един мъж трябва да е способен да се справи с елементарни битови повреди, както аз съм способна да се справям с доста сеериозна част от тях, че и да шия, готвя и др.

такааа
прави ми непрекъснато това впечатление
а доста хора в БГ не осъзнават, че ВиК и електро ремонтите в някои държави се извършват САМО от сертифицирани лица и фирми, защото иначе застраховката на жилището срещу течове или пожар поради ел. инсталацията напр не важи
няма значение колко е надарен мъжът в тази област
няма ли сертификат за тази дейност не пипа

ама вие си вярвайте на тези БГ изобретения за майсторите по всичко

да не говорим колко добре са платени тези специалисти
и че за да влязат такава специалност се иска да имат поне 280 точки след 9клас (от макс 360)
а това значи сериозно учене

# 3 077
Естествено, че ще намериш водопроводчик, който да работи в събота  Naughty
Както и денонощен ключар и всякакви други услуги. Хората с това си изкарват хляба. Повреди стават винаги и не е нужно да са от 9 до 17 часа  Whistling

Сега като се замисля W.A.S.P. е много права за застраховката. Може би за това в чужбина викат майстор за всичко, а не толкова, защото са с вързани ръце за разлика от гениалния български мъж - техничар, умеещ и поправящ всичко

# 3 078
  • София
Може някъде по света да са сертифицирани, ама тук няма такова нещо! Колко пъти като сте викали майстори в България, някой ви е представял сертификат, че има право да пипа ток или водопровод? Такива са пишман-майстори всичките "майстори", че направо да ги наритам наред! Мърлячи и мърди, които оставят след себе си кочина, и трябва да им висиш на главите, щото иначе спират да работят и си драпат да не казвам какво. Ужас, направо! Виждала съм с очите си как ужким професионалисти не могат една миялна машина да вържат! А това да намериш майстор за спешна повреда през почивните дни е абсурд, те са по-началници от началниците! Досега един-единствен път съм видяла майстор да се появи навреме, да си свърши работата бързо и без помайване и чесане по главата, и после да почисти работното място. За двайсет и кусур години само веднъж!

Та, в нашия случай с пералнята, щях да чакам до Второ пришествие някой друг да свърши работа, вместо мъжа ми, и накрая някой мърляч щеше да остави всякакви поражения след себе си и щеше да се върти и да се чуди как да източи водата без да наводни всичко.

http://vbox7.com/play:451eb979
е, те, такива са все още тукашните - от 14-та минута нататък

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 08:59 от Andariel

# 3 079

няма ли сертификат за тази дейност не пипа...
да не говорим колко добре са платени тези специалисти

Може някъде по света да са сертифицирани, ама тук няма такова нещо! Колко пъти като сте викали майстори в България, ...

тоест, все пак има разлика м/у един чужденец водопроводчик  и един български Simple Smile
и сигурно вече  си обясняваш и защо чужденците водопроводчици се котират по-добре на пазара на брака  - сертифицирани добре платени специалисти с/у
.... са пишман-майстори всичките "майстори... Мърлячи и мърди, .... Ужас, направо!

# 3 080
  • София
е, от тази гледна точка си права.

# 3 081
този професионалист, който не може да върже миялната, е точно от типа "разбирам от всичко, бутам се навсякъде." Може и да не е в час с миялните, но се е цанил за специалист. Затова е хубаво, че много елуреди се продават с условието, да бъдат вързани от оторизиран представител на сервиз, за да им тръгне гаранцията.

# 3 082
Има си сравнително големи, специализирани сервизи, на които може да се обадиш, кой те кара да звъниш на гаражни такива?
Налагало ми се е, звъняла съм, пращали са техник в уречения ден и час, издавали са фактура. Всичко както си му е редът
Явно имаш претенции да познаваш всички техници и да познаваш работата им, че и да ги окачествяваш като мърлячи и мърди, които да нариташ наред  ooooh!

# 3 083
  • София
честно, досега такова чудо не се е случвало! Всичко вкъщи го е връзвал мъжът ми, вече двайсет години. Каквото е правено от други хора, все е имало някакви дефекти. Помня как се пазарих с един от "оторизиран сервиз", дали може едно нещо да се направи или не. Мързеше го, та две не виждаше, и разчиташе на това че като повечето жени съм технически неграмотна. И с гаранцията се опита да ме прецака.

никога не съм звъняла на гаражни специалисти. Всъщност, през малкото пъти, когато изобщо съм се подлъгвала да се обърна към специалист за битови повреди, все съм съжалявала. А мъжът ми колко се ядосваше, не ми се обяснява. Затова той предпочита да прави всичко вкъщи - хем качествено свършена, хем бързо, хем чисто.

# 3 084
  • България-Швейцария
Във времето на 'Горещ вятър' и 'Баш майстора' може и да са били всички такива, каквито ги описваш, сега обаче конкуренцията е голяма, възможността излъган клиент да те изтипоса с 3 имена и ЕГН в нета, че не ставаш и бизнесът ти да отиде в 9-та глуха е съвсем реална и положението е малко по-различно.
Не казвам, че няма и пишман-майстори, но шансът да попаднеш на такъв намалява много, ако имаш проверени хора, които ползваш редовно при нужда, отколкото ако при ситуация звъннеш на случаен телефон от обява.

# 3 085
Обикновено когато човек си купува електроуред, на гаранционната карта има адреси и телефони на оторизирани сервизи. Те могат да се ползват и за следгаранционно обслужване. По мое скромно мнение рискът с такъв сервиз е по-малък, отколкото ако човек звънне на случайна обява

# 3 086
А, разговорът поел в интересна посока  Simple Smile

Сещам се за онзи лаф, че образованието и уменията на човек са толкова ценни, колкото би бил полезен той при зомби апокалипсис  Grinning И със сръчността така - не е драма по принцип, ама има ситуации, в които един сръчен човек спасява положението (и няма нужда да е чак Беър Грилз).
И аз не държах на подобно качество у мъжете (при все, че баща ми и брат ми са много сръчни, съобразителни и оправни), докато не попаднах на такъв партньор. Ми то било хубаво бе!  Crazy Аз от некадърни мъже бях свикнала сама да се справям с търсене на майстори, надзираването им (въпреки че какво им надзиравам, като не разбирам какво правят), но докато не разбрах какво е да можеш да разчиташ на някого не само за морална подкрепа при ремонт, отстрани не можех да усетя разликата.
Хайде, похвалих се.  Blush

# 3 087
  • София
Във времето на 'Горещ вятър' и 'Баш майстора' може и да са били всички такива, каквито ги описваш, сега обаче конкуренцията е голяма, възможността излъган клиент да те изтипоса с 3 имена и ЕГН в нета, че не ставаш и бизнесът ти да отиде в 9-та глуха е съвсем реална и положението е малко по-различно.
Не казвам, че няма и пишман-майстори, но шансът да попаднеш на такъв намалява много, ако имаш проверени хора, които ползваш редовно при нужда, отколкото ако при ситуация звъннеш на случаен телефон от обява.
Случвало се е да ползваме е непроверени майстори, за спешни случаи и от тях съм най- доволна. Вече има доста фирми, които буквално пращат майстор в следващите 15 минути. Работят чисто, държат се приятно и най- интересното гледат да свършат работата, а не да си намерят работа за още време и допълнителни пари. И издават фактури.

Обич Синеока  На едипова работа ми прилича тази, но важното е, че си доволна.  Hug

# 3 088
  • София - Рим и обратно

олеле как забравихме българският мъж със златните ръце и чужденеца, дето за нищо не става  tooth
Че къде го прочете това?
Не ми е бил водещ критерият "златни ръце", вижда се по крайния ми избор Simple Smile.
Но това не ми пречи да отрека предимството да не викам странични хора за всяко пиронче или зациклила сокоизстисквачка. Но пък ми е ясно - не може всички Убавини на едно място Wink.
А ти що си взела да подскачаш за всяко нещо, не разбирам Simple Smile.

# 3 089
Разкрита съм  Flutter ( и доволна)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт