Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 958
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 150
  • София - Рим и обратно
брях, значи съм ударила шестица от тотото - хем майстор, хем интелектуалец!
Глупости, въобразяваш си. Никакъв интелектуалец не е, щом поправя мивки Naughty

Мъжът ми е с две леви ръце.
Няма лошо.
Супер е даже Joy
Ох...вече се хиля с глас и тук Laughing

# 3 151
Ееее, ама защо пак изкарахте рогата, как интересно вървеше темата. Много са неприятни тези междуличностни нападки.

# 3 152
и защо да се разделя майсторлъкът от ителектуалността, творчеството и др.?
Защото човек, в общият случай /да не се чете винаги/, който цени времето си и е зает с творчество или нещо друго, което му е важно няма да прекара час под мивката освен ако някакъв инцидент не го заклещи там.

тоест, моят мъж не цени времето си достатъчно...

При твоя мъж май по-скоро става въпрос за вид хоби - да му доставя удволствие да човърка и да поправя.
Ти си ОК с това негово хоби, но аз не бих - за мен всяко надвесване над някаква техника, над колата или подобно, е загуба на време, което трябва да бъде прекарано със семейството. Съответно ти няма да си ОК с хобитата на моя мъж, които за мен не са проблем.
А, ето Ментова го е казала - мога да сменя цип, но давам тази работа на шивачката, а времето посвещавам на друго.

# 3 153
Бояна, вече има тема за изцепки и тъпотии, не една при това, защо нова да правим  Peace
Така е, подкрепям,  помълчете да не се излагате повече. Peace

Наистина нещо изтрещяваш последно време.
С кой акъл реши, че хората, които умеят да си поправят сами повечето неща - не ценят времето си и не са интелигентни? Аз почти знам с кой, тоест с липсата на кой, но да видя какво ще кажеш? Много малоумно изказване, определено.  Peace

Сто пъти предпочитам мъжът ми "да си загуби безценното време" вечер след работа и да ми сложи полилея той, отколкото да дам 30лв за монтаж от професионалист. Явно и двамата сме тъпи. Оставам темата на интелигенцията, приятно  Hug

# 3 154
Освен по задължение има и хора които се интересуват и занимават с "направи си сам".
Повечето мъже са техничари, а един мъж живял сам 35+ години в повечето случай се занимава и с домакинска работа.
Не всеки харесва това което може да свърши в собствения си дом до му го върши друг. Майсторите освен, че са време, то и присъствие и пари.
Никак не е лошо да можеш елементарни неща.

# 3 155
  • София
точно така излезе! Ще взема да му кажа на моя, че се е прецакал и си е иззгубил времето.

Бояна, тя практиката се натрупва лесно, ако си го видял вкъщи и ако имаш интерес. Ако катоо малък си дебнал да ти подарят количка, за да я разглобиш и да разбереш какво има вътре и как върви, че и да я сглобиш после и тя да тръгне, не е никакъв проблем да научиш много бързо, или да се досетиш и с малко инфо от интернет, как да си вържеш миялната. Аз чак колички не съм разглобявала, но много обичах да съм с татко като правеше нещо вкъщи или по колата, в училище научих първоначалните  стъпки за кроене и шиене, и макар да не съм майстор-шивач, мога да се справя доста добре и никой няма да познае, че не съм с диплома за шивач-конструктор. В УПК-то бях дори по-добра от момчетата в разпознаването, сглобяването и разглобяването на части от машини, също и проследяване на процеси, а сега не ми  е проблем да ушия доста добър сценичен костюм на някое от децата. И всичко това не само не ми е попречило, а е развило интелектуалните ми способности, включително на анализ, организиране на връзки между обекти и създаване на процеси. Сори, стана самореклама, но  исках да опиша, че няма противопоставяне как за да поправиш тръбите под мивката, трябва да си го правил преди и да си натрупал доста практика. Ами, не е така, много лесно се пренасят знанията от един технически домейн в друг, пък дори това да е повърхностно учено в чаасовете по трудово, както и един сръчен човек с аналитично мислене, сравнително лесно може да се ориентира кое как да направи. Все пак, не говорим за конструиране на космическа совалка!

# 3 156

А ако извън България мъжете са толкова схванати в ръцете ... защо ли Практикер, Оби, Хорнбах, Баумаркт ... са непрестанно пълни с народ , който вла4и всякакви неща в големи коли4ки и непрестанно нещо работи по къщите ??? Кой си изгражда таванско жилище на тавана, кой си прави работилница в мазето, кой си прави тераса пред къщата ... кой слага сам ламинат ... всеки си работи.

ами как защо, тези вериги  са създадени за българския пазар, където да ударят кьоравото с по-високи цени Simple Smile

# 3 157
къде ги видя тез млади 35+ софиянки ти? нали 200 и кусур страници се обяснява, че са баби. трябвало да забършат като са чукнали 25 някой млад строител от улицата, пък те се охлянквали.
Странно, аз забелязах обратното, че едва ли не са първа младост жените на 35, особено ако са неомъжени, без деца. Абе направо като са така, нищо зловредно не е повлияло на организма им Grinning и са като 20-годишни студентки... Пък ако ходят на фитнес - като 15-годишни ученички.
То си е до гени, е баба ми е на почти 70, но изглежда на 50. Майка ми на 45, изглежда на 30. Аз пък съм на 25, от 12-годишна си мислят, че съм поне 5 години по-голяма. Simple Smile

# 3 158
  А защо само мъжете да са домашни майстори? Аз също мога да свържа миялната, а водопровода на вилата съм го правила лично. И то още със старите тръби, сега с гъвкавите е още по-лесно.. Голямата философия.
 А тапети как лепя, направо виртуозно.

# 3 159
  • Paris, France
И тук има мъже, а и жени, които се занимават със слагане на паркет, боядисване, сглобяване и подобни. Моят просто не е от тях. Тук в ИКЕА, Mr. Bricolage и подобни магазини има опция да дойдат и да ти монтират кухнята, ламината, пералнята и така нататък. Майка ми щеше да припадне като разбра, че свекър ми е платил на хора да сглобят гардеробите, които ни подари вместо да ги монтират с мъжа ми. Диванът, масата за хранене и други, които майка ми ни подари бяха чинно монтирани от нея самата и мене и мъжо и свекъра бяха  Shocked Shocked Shocked . За някои мебели майка хвана мъжо да и помага. Оттогава той не иска никакви подаръци от нея. Досадата и пухтенето, с която завинтваше болтовете са неописуеми.

И да, жените без деца определено изглеждат по-добре от тези с деца на същата възраст. Има и изключения, разбира се.

бонбонбон  Като бях на 14-15 ме мислеха за поне 20 годишна. На 24г, обаче ме вземаха за 16г пубер. Може при тебе с възрастта да се обърнат нещата.

# 3 160
а тези все едно ни четат:)

ей тва е мат'ряла с който разполагаме , форумки  Rolling Eyes

http://www.capital.bg/light/neshta/2012/05/11/1825105_vuprosi_na … a/?ref=akcentmenu

# 3 161
  • София

Бояна, тя практиката се натрупва лесно, ако си го видял вкъщи и ако имаш интерес. Ако катоо малък си дебнал да ти подарят количка, за да я разглобиш и да разбереш какво има вътре и как върви, че и да я сглобиш после и тя да тръгне, не е никакъв проблем да научиш много бързо, или да се досетиш и с малко инфо от интернет, как да си вържеш миялната.
Лесно ти е, защото го знаеш и си го виждала. За мен е риск да нанесем повече щети, отколкото би струвало да се викне майстор, особено за електроуреди. Все пак, по- добре човек да се занимава с това, което умее.

И наистина е до хоби и интерес. Имам един познат, който е на изключително висока позиция много богат, но уикендите най- много обича да майстори. Сам си направи работилница в мазето и там вечно нещо си поправя. Явно е гледал като дете, станало му е интересно и забавно.

ПП Казвам това, защото стереотипите и комплексите пак пречат на много читатели и писатели тук да схванат, че не е до престиж, а до умения. Ако ви трябват 4 часа, за да сготвите проста манджа и нямате време и нерви за тренировки, вероятно ще оставите тази работа на някой друг. Така правя с тортите, например. Ще ми се да умеех да правя такива като тези на Краси, сигурно не е невъзможно да се науча, но просто нямам мотивация да инвестирам време в придобиването на подобни умения. Това не ми пречи да ги ценя високо, напротив.

# 3 162
  • България-Швейцария
Ако ви трябват 4 часа, за да сготвите проста манджа и нямате време и нерви за тренировки, вероятно ще оставите тази работа на някой друг.
Именно Peace
Отделно ми се разминава с представите за творчество шлайфането на стени след шпакловка примерно, някой ако го е правил знае за какъв прах, гняс и вдишване на вредности става дума.
Не бих го причинила на себе си, нито ма мъжа си, дори и да можем да се справим по-добре от майсторите, в което пък изобщо не съм сигурна, след като съм видяла как работят моите.

# 3 163
  • София
ако на някого не му се занимава, и задника си няма да избърше сам, ще извинявате! Последното също става с тренировки, само че около 3-годишна възраст. Ако има желание, дори и осем часа да му отнеме, ще се научи.  Grinning  Peace

# 3 164
  • n/a
Умения, но и желание. И не на последно място - възможност да си позволиш алтернативите.

Общи условия

Активация на акаунт