Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 011
  • 5 581
  •   2
Отговори
# 3 135
  • София
Бе общо взето мъжът ми често съжалява горките хорица, които са ми попаднали в ръчичките.
Да . Знам го това. И които те знаят пращат при "лудата жена, която кряска" само провинилите се. Като наказателна акция. И като дойдат  те гелдат сякаш ей сега ще ги метне8 в големия котел и ще затанцуваш около него с огромната вилица в ръката  Mr. Green   Mr. Green  Mr. Green
Горе-долу да.
Само дето аз не кряскам, а гледам високомерно, поставям хорицата на разпит, за да се установи нивото на професионалната им квалификация, и правя инспекция на всяка тяхна стъпка. Но то си ми е професионално изкривяване. Във всеки случай работи безотказно и много се стараят да не предизвикат гнева ми.
Мъжът ми не става за тая работа. Той е любезен лос.

# 3 136
Сега искате да внушите на 35+ мацките,че освен ВСИЧКО ДРУГО, мъжа,който ще вземат трябва и да е със златни ръце  Whistling Rolling Eyes Уффф,много станаха изискванията. Tired

Нищо кат' подобно  Peace
Проста екстраполация на заключенията по казуса трябва ли да е красив един милионер, а именно - какво лошо в това един иначе финансово спокоен мъж с добри мениджърско-организационни заложби все пак да поназнайва и нещо от елементарни битови поправки. И отговорът за мен е - няма лошо, или поне не е по-лошо, отколкото да се натресе човек на някой Танхойзер.

# 3 137
  • София
и защо да се разделя майсторлъкът от ителектуалността, творчеството и др.?
Защото човек, в общият случай /да не се чете винаги/, който цени времето си и е зает с творчество или нещо друго, което му е важно няма да прекара час под мивката освен ако някакъв инцидент не го заклещи там.

# 3 138
  • София - Рим и обратно

който цени времето си и е зает с творчество или нещо друго, което му е важно няма да прекара час под мивката освен ако някакъв инцидент не го заклещи там.
Е на кой нормален /дори и незает с "творчество", каквото и да означава/ ще му е "важно" да се заклещва под мивката, освен ако не е заради някакъв инцидент Joy

# 3 139
Защото човек, в общият случай /да не се чете винаги/, който цени времето си и е зает с творчество или нещо друго, което му е важно няма да прекара час под мивката освен ако някакъв инцидент не го заклещи там.

Блестящ ум, за пореден път  ooooh!

# 3 140
  • София

тоест, моят мъж не цени времето си достатъчно, щом е готов да прекара час под мивката, вместо да изгуби времето на целокупното семейство, че и своето с това да се обажда на майстор, да уговаря час, после да се осигури достъп на майстора, да се чака въпросния майстор да свърши работа... Ми, сори, ама на мен сметката не ми излиза някак! И какво правя аз с тази мивка, докато чакам часове да се организира и работи някой майстор? сигурно майсторите стоят на опашка пред вратата ни и чакат като корпус за бързо реагиране!

# 3 141
  • София

тоест, моят мъж не цени времето си достатъчно, щом е готов да прекара час под мивката, вместо да изгуби времето на целокупното семейство, че и своето с това да се обажда на майстор, да уговаря час, после да се осигури достъп на майстора, да се чака въпросния майстор да свърши работа... Ми, сори, ама на мен сметката не ми излиза някак! И какво правя аз с тази мивка, докато чакам часове да се организира и работи някой майстор? сигурно майсторите стоят на опашка пред вратата ни и чакат като корпус за бързо реагиране!
При нас е така. Чакат и идват. Wink

# 3 142
Разделям ги, понеже тези , които познавам и от двете породи, са или майстори, или интелектуалци. Интелектуалците, които познавам, не различават болт от видия и това не ги смущава никак. Майсторите пък хич не ги е еня, че не могат да умуват над екзистенциалните проблеми на човечеството. Предпочитам втория тип мъже ако трябва да съм откровена.

# 3 143
  • Варна
и защо да се разделя майсторлъкът от ителектуалността, творчеството и др.? Историята показва, че най-признатите учени в  доста сериозно количество разнородни на пръв поглед сфери на човешкото познание, са точно тип майстори - те могат и да анализират света около себе си, да си задават съответните въпроси, да откриват взаимовръзки, да си проектират и сами направят необходимите апарати и инструменти, и в същото време са способни да рисуват, свирят, пеят и др. Едни от най-талатливите лекари сами са изобретили повечето инструменти, които сега се приемат по подразбиране във всяка операционна и лекарски кабинет. Ако се бяха гнусили и заложили на картата  "аз съм интелектуалец, на мен ръцете ми трябва да са нежни", и половината открития и благинки нямаше да ги има в съвременния свят.

Изобщо не съм ги разделяла, Андариел. Въпросът не опира до "мога", а до "искам". Мога да шия, но не искам и няма да го правя, освен ако не ми се налага. Същото е и с мъжа ми - може, пробвал е, но не го влече особено. Не, не е до мързел - не го мързи да експериментира разни неща от кръга на неговите интереси, но не му се занимава с поправяне на уреди, ремонтни дейности. Естествено, че някои неща и сами сме си правили, ама защото сме искали. Няма да викам майстор да ми закачи картините, да ми засади цветята, да ми боядиса нещо дребно, че и по-мащабно (защото обичаме да боядисваме). Ама да си оценя мъжа по-ниско, защото не се занимава с ток и ВиК, не би ми и хрумнало, честно. Нито ще реча, че някой "не става", защото майсторлъкът му се отдава и го влече. Проблем ще е само, ако е готов да загуби прекалено голямо количество време в ремонтни дейности, вместо да отидем на пикник, например. Затова е добре хората да се събират със сходни приоритети.

# 3 144
  • София
брях, значи съм ударила шестица от тотото - хем майстор, хем интелектуалец!

# 3 145
Само че, Ментова - в темата прозвуча сякаш тези, които разбират от ел или Ви К като не ценящи времето си и не-интелигентни, това е жалкото  Wink

# 3 146
  • София

Блестящ ум, за пореден път  ooooh!
Да, да, знам, че умът ми те смущава. не си единствената. Препоръчвам да направите отчетна тема и да не ме занимавате с емоциите си. Не мога да ви помогна, редно беше да сте го разбрали вече.

брях, значи съм ударила шестица от тотото - хем майстор, хем интелектуалец!
Факт. Това са умения, които имат нужда от практика. колкото и да е умен някой, ако не се е занимавал с майсторлък ще губи ужасно много време за елементарни поправки.

# 3 147
  • Paris, France
В големите градове е много по-лесно да се срещне подходящ партньор. Колкото е по-голям и развит икономически градът, толкова е по-лесно. Големият град привлича хора от всички краища на света, предлага повече места, където човек може да срещне сродна душа. За самотен човек животът в малко градче или село е скучен и не предлага възможности за нови познанства. Това е и причината хора от такива места да си търсят булки и младоженци по каталог.

В емигрантските среди по правило има винаги много повече мъже отколкото жени. Заминавайки на работа навън една жена увеличава мнoгoкратно вероятността да срещне мъж, готов да има връзка с нея и дори да се ожени. Където и да отиде. Най-подходящи за тази цел са държавите с наличие на някаква петролна икономика. И най-дебелата, минала 45г, грозновата лелка има шанс да се ожени, при това за приличен мъж ако отиде на работа в ОАЕ, Саудитска Арабия, Ангола, Либия и подобни. Там е пълно със сами мъже от цял свят. Много от тях са разведени или никога не са били женени поради естеството на работата и номадския живот. Тук някои се тюхкаха за малките доходи в провинцията. По местата за които пиша такива проблеми няма. Заплатите са високи а мъжете нямат наблизо кой да им похарчи парите  hahaha.

Мъжът ми е с две леви ръце. Не обича нищо да прави в къщи и не разбира защо аз се пъна да го правя а не извикаме човек. Даже компютрите не иска да поправя а уж е учил информатика (не хардуеър). Не пипва нищо извън професионалната си дейност. Няма лошо.

# 3 148
Бояна, вече има тема за изцепки и тъпотии, не една при това, защо нова да правим  Peace

# 3 149
  • София
Бояна, вече има тема за изцепки и тъпотии, не една при това, защо нова да правим  Peace
Така е, подкрепям,  помълчете да не се излагате повече. Peace

Общи условия

Активация на акаунт