Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 500
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 630
  • София
е, що се изчервяваш?  Hug Това са си житейски случки, в някаква вариация ги изживяват невероятно голямо количество жени в някакъв момент. Може да е в малки мащаби, например момичето е с гадже, което не обича, но е добро момче, преди или след невероятно разочанолание от любимо, но невярно момче...

# 3 631
не всички хора се женят по любов, но това не означава, че не намират човек, с когото да са близки, макар и не влюбени, и да създадат семейство и деца. Според мен проблемът е в излишното самонадъхване.

Това е характерно за жените сега - не щат семейство, ако не са влюбени в мъжа, или ако той не е влюбен в тях по подходящия начин. Я виж с каква лекота се разтрогват връзки, дори когато има дете, ти препоръчваш женене при неидеални условия... Laughing

# 3 632
  • София
Накратко, виж как живеят, как се държат, как общуват майка му и баща му - ако ти хареса, има голям шанс да живеете добре.

Точно така е, Ментова.
И не само това; ако неговите родители адски много приличат на твоите, шансът да изпаднете в кретенската вражда снаха-свекърва клони към нула.
Казвам го от личен опит.
Но то в нашия случай семействата ни вярно като по калъп са правени. И то хубав калъп.  Mr. Green

# 3 633
По-скоро заради това, че предпочитам да мога да водя и интелектуален разговор някакъв, а не да ми обясняват как не знаят кой е Далчев, защото са прочели една книга през живота си - как да ремонтирам Рено 5.  Laughing

Естествено, че е важно и без него днес не може, но пък да се слага черта чак, че нямало да може да се говори с човек без образование или по-ниско от това на жената...е някак смешно.

Сравнително до скоро и аз разсъждавах,че не бих да имала връзка с някой ,който няма взета поне магистратура.Но винаги може да се появи човек,който да промени убежденията ти .Сега ми е идеално-приятелят ми смята,че съм най-умната жена,която познава,и че не трябва да се занимавам с разни домакински дейности,който да пречат на докторантурата или работата ми Wink.Да не говорим,че,въпреки липсата на висше образование,той има по-голяма обща култура от мен.

# 3 634
  • Варна
gebura, такива мъже са по-скоро изключение, отколкото правило.

Ние все пак говорим за мнозинството тук, нали?
П.С. Остават още само някакви си 60-70 стр и това ще е най-дългата тема в Клюкарника евър.

# 3 635
След 35  хората се женят по разум, а не по любов.
След 35 съм имала много повече предложения за съвместен живот и по смислени, отколкото преди това. Може би, съвпада и с раждането на детето.
Не само жените са разумни на тази възраст, но и мъжете.
Мъжете след 35 / има изключения/ нямат никакво желание да дондуркат жени на 20 в къщи.
Ако до тази възраст не си разбрал, че живото е доста сложен и не е само поколение и забавление, то поне едното трябва да го имаш.
Когато не си намерил партньор на тази възраст лутанията свършват и при повечето случаи решаваш да живееш сам. След това следва още една възраст при която вече не мислиш за семейство с деца, а просто за съвместно съжителство.

# 3 636
  • Варна
Цитат
Е, хайде, хайде, 35-годишните да не са някакви пусти същества без чувства и емоции.

# 3 637
Моят дядо, който хич не разбираше от деца, нито знаеше детски игри, нито му се четяха приказки, основно ме възпитаваше чрез притчи. Една от тях гласи:
Отишъл един човек на конкурс за някакво работно място, където изискването било да има три висши. Тупнал той трите си дипломи, но бил отхвърлен. С учудване разбрал, че на вакантното място бил назначен младеж само с една диплома от едно завършено висше образование. Поискал обяснение - защо, след като той отговарял на поставените условия не е назначен, а е взет специалист с по-ниска квалификиция. Началникът, който бил безкрайно благ и търпелив човек, му обяснил: имаме предвид не ти лично да имаш три висши, а да произхождаш от подходяща семейна среда - дядо ти да е висшист, баща ти да е висшист и ти също да си висшист. Това са трите дипломи, необходими за да бъдеш предпочетен.
И други истории ми  е разказвал, но тях ще ги споделя при друг повод.
Не че съм нямала връзки с момчета, които са нямали три висши, но си знаех, че макар и да съм била влюбена в тях, няма да се омъжа.
Нормално е всеки човек да търси партньор, който е на сходно интелектуално ниво и със сходни интереси. Колкото и да са вълнуващи разговорите за това какво ще се вечеря, за около месец-два писват.

# 3 638

Жена, която над 35 години не е свила гнездо, понякога е и натоварена психически от родителите си, които трудно се разделят с нея, не искат да живее и да се развива сама, често срещано при единствено дете-дъщеря. Имам и такава позната, мама и тате във всичко се месят, покровителстват, създали са и нереално-илюзорно самочувствие, че никой не е добър за нея, докато те не го одобрят. Всичките и връзки завършват в пълен крах, защото или мъжете са я използвали(като са я видели така несамостоятелна) или и изневеряваха с по-хубави момичета.
Все още няма брак и деца, живее с техните, а подмина 33 години?!

Е това обяснение аз го написах още в началото на темата. А аз имам наблюдения върху доста такива жени за съжаление. Но онова (мъжко май беше) предположение за злобата май също е вярно Crazy

Струва ми се и това, че мъжете над 35 търсят жена на 20 и биха я предпочели пред тази на 35 с облазование, кариера и някаква материална осигуреност е вече доста остаряло клише. По мои наблюдения мъжете биха предпочели една жена с образование и кариера, защото това автоматично означава и възможност за по-добър стандарт за самия него и евентуално подобряване на статуса му в обществото. Освен това можеш да се изфукаш с една такава жена (пък ако е и хубава...). С младото с какво можеш да се изфукаш? С едната младост и красота, дето не е проверена с времето Wink

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 12:52 от Horvat

# 3 639
  • Колибите
Нека се включа в иносказателните постинги.
Моята баба казваше: "Нужда ради изменяет."
Шантал, превод в ефир, ако обичаш, за по-младите. Буквален, имам предвид.
Макар че, ако профилът ти е верен, то и ти би се ле-е-е-ко затруднила Hug.

А метафоричният превод ще е на всяка за себе си Hug.

# 3 640
Още малко и отивам да се застрелям, че скоро ще вляза в графата грозна, стара, истерична, емоционално натоварена, с прекалено самочувствие стара мома.
Да ви е хрумвало, че има жени над 30, които не мечтаят за брак и деца? Това прави ли ги автоматично тъпи и с психични отклонения?

# 3 641
Цитат
Е, хайде, хайде, 35-годишните да не са някакви пусти същества без чувства и емоции.
А, не казвам това, но няма  желание за следваща поправка.
Чувства и емоции винаги има, но не бих ги използвала, ако става въпрос за брак и деца. Поне не на първо място.

# 3 642
  • Варна
Розмариня, нещо неправилно си запомнила. Това изречение няма смисъл така. "Нужда ради изменяет."
Да не е "Нужды ради изменяет"? Изневерява заради нуждата, сиреч принуден е, горканчо.

# 3 643
  • Колибите

Е това обяснение аз го написах още в началото на темата. А аз имам наблюдения върху доста такива жени за съжаление. Но онова (мъжко май беше) предположение за злобата май също е вярно Crazy

Ни нъ толкуз съжълявай, гле'й ти дъ си дубре...ний шъ съ упрай'; м  някък...

Гле'й дукат' убщувъш и нъблюдавъш тъквиз жини, злобътъ дъ ни тъ зъръзи и теби.

# 3 644

Виж ти. И ако искат любов - и не я намират си остават сами,защото смятат,че компромиса не си струва в името на един подпис.

Общи условия

Активация на акаунт