Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 564
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 705
  • София
абе, де да знам, като се е женил на млади години, едва ли човек много се е замислял или е живял с мисълта да ожени някого за себе си. ...

Не е, обаче му залепва релето на младото булче и с това се теши: че е създало дом (търпи съпруг), защото това прави жената жена. Старите моми може да са свободни, но пък абсурд да са щастливи!

Малко като при ествественото раждане vs. секциото....

# 3 706
  • София
Бракът си е брак,, другото за мен е гаджелък.

В началото трябва някакъв гратисен перидо за напасваане, особено ако преди женитбата всеки си е живял при мама и тати. Докато се разбера кой да хвърля боклука и кой да плати тока, и станали микровойни.

# 3 707
Пък то брака е най безсмисленото нещо, щом може така лесно да се развали. Двоен разход и заблуда за сигурност, която понякога разваля нещата. Ако се обичат, не им трябва брак. Така ще се сещат, че всеки може да си тръгне веднага и ще се стараят повече това да не се случва.
Аха, още едни глупости на търкалета. Абе днес да не го играете rolling stone's! Laughing

# 3 708
Бракът си е брак,, другото за мен е гаджелък.

Верно се търкаляте. Не е баш гаджелък, ама нейсе...а вие си се търкаляйте... Laughing

# 3 709
  • Tам през Атлантическия океан
Хо-хо-хо  Mr. Green
сетих се за една култова тема  Sunglasses на Chanel  Grinning

Предложението за брак - не се случва на всяка

# 3 710
  • София

Сега някой да даде определение за жена, отказала предложения за брак няколко пъти, че ми стана интерсно... Пак според тази брилянтна философия.

# 3 711
  • София
Да не зацикли философията нещо?....

# 3 712
ivonska , тук определения само да искаш  Laughing и психопортрети    Wink

# 3 713
Извинявайте, ама като гледам коментарите в тази тема, не мога да си обясня самочувствието на някои омъжени жени, а и женени мъже и желанието им да депресират останалите с това колко са сбъркани, че не са като тях. ....

Когато основна ценност и постижение на живота ти е да ожениш някого за себе си, нормално е да се гордееш и да го подчертаваш дебело. И без това се нижат компромис след компромис, поне радостта от хваленето, че не са стари моми да не им се отнема! Нищо, че вероятно повечето моми не биха посегнали на съпруга дори пред страха от вечна непорочност.

подкрепям това мнение - безсмислено е някой да ми натрапва своя брак или безбрак като най-желано състояние. след 35та година бих казала срещам достатъчно нещастни семейни жени мъже както и доста щастливи неомъжени.
добре че сме различни.

# 3 714
Сега някой да даде определение за жена, отказала предложения за брак няколко пъти, че ми стана интерсно... Пак според тази брилянтна философия.

Аз отказах едно...другите не ги броя, не бяха сериозни Whistling, но за първото и за отказа съжалявах хиляди пъти...Добре, че Господ е милостив и срещнах Човека за мен..абе, съдбата си знае работата...поне така се надявам и си мисля, де... Whistling

# 3 715
да, повечето са с малка ввъзрастова разлика, като повечето хора са се оженили млади по днешните стандарти. Следващата група, тази с голямата възрастова разлика е при семейства, в които мъжът е достаа по-голям от жената. Групата с обратната голяма разлика - жената да е доста по-възрастна от мъжа е най-малка.  И затова правя извода, че жените в зряла възраст вече са в най-неизгодна позиция.
Светът не може да се отърси съвсем от патриархалното мислене, защото ще се позатрие в т-нар. цивилизована част, въпреки всичките съвременни възможности за асистирана репродукция. Природата винаги ще взема превес над културните особености.

Точно в "по-цивилизованата" му част, където властва секуларизмът и социалната роля на жената има по-широка културна и личностна основа, и патриархалността е със затихващи функции, наблюдаваме все по-ширещата се тенденция на по-зрели жени, партниращи си с по-млади мъже. И научното развитие, както отбеляза ти, има основна роля в това. Затова отбелязах, че случаят млада жена с по-зрял мъж е по-често срещан от обратния, защото до неотдавна е бил ако не норма, то доста честа тенденция, обусловена от властовата позиция на мъжа в социума и незрелостта на науката.

# 3 716

Аз отказах едно...другите не ги броя, не бяха сериозни Whistling, но за първото и за отказа съжалявах хиляди пъти...Добре, че Господ е милостив и срещнах Човека за мен..абе, съдбата си знае работата...поне така се надявам и си мисля, де... Whistling

......ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел*!

*Семейство Мейзга  Wink

# 3 717
......ах, защо не се омъжих за Пища Хуфнагел*!

*Семейство Мейзга  Wink

hahaha

Родителите ми често ми цитират това филмче.

# 3 718
  • София
Точно в "по-цивилизованата" му част, където властва секуларизмът и социалната роля на жената има по-широка културна и личностна основа, и патриархалността е със затихващи функции, наблюдаваме все по-ширещата се тенденция на по-зрели жени, партниращи си с по-млади мъже. И научното развитие, както отбеляза ти, има основна роля в това. Затова отбелязах, че случаят млада жена с по-зрял мъж е по-често срещан от обратния, защото до неотдавна е бил ако не норма, то доста честа тенденция, обусловена от властовата позиция на мъжа в социума и незрелостта на науката.

Основна роля за това има не научното развитие, а еманципацията. Основен потърпевш, от която е жената. Мъжът все още има и ще има властова позиция в обществото. Не забелязвам тенденции за връщане в праисторията, когато е властвал матриархат.

# 3 719
Щото еманципацията не е отроче на научното развитие. Wink
Не става дума за матриархат, а повече права.

Общи условия

Активация на акаунт