Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 227
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 780
 ТАТКО,и аз мисля като тебе.И аз съм за любовта,а не за търсенето на ''изгодна партия''.Много сладка дъщеричка,да ти е жива и здрава! Simple SmileЗнаеш ли,че прилича на Виктория Абрил като младичка.?За справка-филмите на Педро Амолдовар,например:"Ела,завържи ме!'', Аtame! на испански.

# 3 781
  • София
В Испания са решили въпроса с фамилията най- прогресивно, според мен. Жената е и със своята фамилия, и с тази на мъжа си. Ако се представя по работа е с моминската си фамилия, ако е по семейна линия с тази на мъжа си. На 18 децата избират дали да бъдат с фамилията на майката или на бащата.

# 3 782
Ами то това е най важното, да има някой да обичаш до теб и да виждаш как като те погледне се чувства на седмото небе и сияе и очите му светят. Да се грижиш да е добре и да знеш че ще се будиш до този човек. Това с материалното не е истинско, по добре да имам нещо за ядене с човек който е в мен, а не разкош с човек който не обичам.

# 3 783
На 18 децата избират дали да бъдат с фамилията на майката или на бащата.
Пълна глупост Peace Децата, родени от двойка испанци, носят фамилиите и на двамата родители по закон.  Ако майката е самотна, детето взима за презиме нейното лично име и фамилията й. Затова има и много мъже, които се казват Хосе Мария Гонзалес ( например ).

# 3 784
Все някак  летим по самолети и с различни фамилии, че и хотели резервираме Simple Smile
Идеята за загубата на фамилното име по принцип е точно във вливането на жената в нова рода, символично губеща своята. И това ако не е остаряло, здраве му кажи. ако беше толкова неощетяващ личността акт,  все щяхме да виждаме и по някой мъж, приел фамилията на жена си.
И никаква революция няма, този в-с е решен преди 40ина години тук и се приема съвсем естествено.
Както казах, ако сте с една фамилия  по всяка вероятност ще ви приемат за брат и сестра.

# 3 785
В Испания са решили въпроса с фамилията най- прогресивно, според мен. Жената е и със своята фамилия, и с тази на мъжа си. Ако се представя по работа е с моминската си фамилия, ако е по семейна линия с тази на мъжа си. На 18 децата избират дали да бъдат с фамилията на майката или на бащата.

и какво му е прогресивното на това?

# 3 786
  • София
На 18 децата избират дали да бъдат с фамилията на майката или на бащата.
Пълна глупост Peace Децата, родени от двойка испанци, носят фамилиите и на двамата родители по закон.  Ако майката е самотна, детето взима за презиме нейното лично име и фамилията й. Затова има и много мъже, които се казват Хосе Мария Гонзалес ( например ).
На 18 могат да изберат да останат с една от двете фамилии или да прибавят личното име на майката. И по- полека с епитетите, моля.

Предполагам знаеш испански- http://noticias.juridicas.com/base_datos/Privado/l40-1999.html

El hijo, al alcanzar la mayor edad, podrá solicitar que se altere el orden de los apellidos

Все някак  летим по самолети и с различни фамилии, че и хотели резервираме Simple Smile
Идеята за загубата на фамилното име по принцип е точно във вливането на жената в нова рода, символично губеща своята. И това ако не е остаряло, здраве му кажи. ако беше толкова неощетяващ личността акт,  все щяхме да виждаме и по някой мъж, приел фамилията на жена си.
И никаква революция няма, този в-с е решен преди 40ина години тук и се приема съвсем естествено.
Както казах, ако сте с една фамилия  по всяка вероятност ще ви приемат за брат и сестра.
Както забелязваш не живея в италианско село, а в София и Париж разбират, че не съм сестра на мъжа си.

и какво му е прогресивното на това?

А кое му е прогресивното на това да си моминското си име? Просто избор и нищо повече. Тия феминистки драми са отпреди 100 години. Поне.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 22:36 от Бoяна

# 3 787
  • София
Много е остаряло това с приемането на фамилията според мен. Половин живот се казваш по един начин и после хоп - друго име!!!  ooooh!
Между другото и аз като испанките явно - само на супер официални документи записвам всичките имена, на другите се пиша със старата ми фамилия. Понеже съм с тире не е ставало гаф. Гадно е, да му се незнае!

# 3 788

А кое му е прогресивното на това да си моминското си име? Просто избор и нищо повече. Тия феминистки драми са отпреди 100 години. Поне.

Не е прогресивно, а е естествено да си с името, с което си се родил.
И ако сега имаш 3ен избор, преди не са имали никакъв.

# 3 789
  • София

Не е прогресивно, а е естествено да си с името, с което си се родил.
И ако сега имаш 3ен избор, преди не са имали никакъв.
Естествено е да можеш да избираш. А ако някой ми определя кой избор е социално приемлив и кой не не виждам смисъла въобще да се твърди, че имам избор.
В страна с жени слугини, които често са бити от мъжете си и нямат право дори на собствени пари вероятно е нечовешка еманципация името ти да е с тире. Но има и хора, които живеят различен живот, имали са различно детство и наистина могат да избират, без да има нужда да се еманципират, защото те са еманципирани по рождение.

# 3 790
Аха, тоест, няма социално приемлив избор да вземеш фамилията на съпруга си, добре  Grinning

# 3 791
  • София - Рим и обратно

Кафе с мед, можеш да си я върнеш. Води се дело, и в твоя случай ще приключи бързо и успешно.  Peace
Така ли? Много благодаря за насоката, ще проверя как стоят нещата. Бях се отказала да ровя защото моя приятелка юристка ми резна крилцата още в зародиш, каза ми, че няма никакъв начин, освен развод Crazy.

# 3 792
  • София
Аха, тоест, няма социално приемлив избор да вземеш фамилията на съпруга си, добре  Grinning

В момента можеш да правиш каквото решиш, това е хубавото. Надявам се скоро да е възможно и да можеш да не се сключваш брак, ако не искаш. В други страни и без да подписваш договор при продължително съвместно съжителство и общо дете законът те пази. Тук църквата се опъна на приемането на този закон, явно и те да развиват дейност. И е безумно, че не го приеха, защото повече от половината семейства у нас са без брак в последните 10 години.

# 3 793
Ако приемем, че се раждаш с име (макар че ти го избират хора, а не Вселената), то това е малкото ти име. Останалите са придобити - белег за принадлежност към. Е, защо да не искаш да приемеш фамилията на мъжа си. Сменяш семейството - от "мама, татко и аз" на "аз и съпругът ми", какво пречи да искаш да го изразиш и с име.

Преди не са имали избор, защото не са искали да имат, иначе щяха да го отвоюват по-рано.

# 3 794
  • София
Ами то това е най важното, да има някой да обичаш до теб и да виждаш как като те погледне се чувства на седмото небе и сияе и очите му светят. Да се грижиш да е добре и да знеш че ще се будиш до този човек. Това с материалното не е истинско, по добре да имам нещо за ядене с човек който е в мен, а не разкош с човек който не обичам.

тъй де, ама като чето двеста и кусур страници тук, и ощее няколкостотин в други теми, и още не знам колко извън, рядко сингълките казват "да ме обича, да се гледаме в очите и да се будим с радост", а все опират до състоятелност, образование и подобни. разбирам да кажат "искам да има два", че поне да разбера за какво толкова претенции!

Общи условия

Активация на акаунт