Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 037
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 915
А, мерси!

Моми, плюс-минус 35, яжте череши и ябълки повеке, за топола се дръжте, от извори длибоки и чисти пийте...

# 3 916
Можеш ли да онаследяваш някой през един, ако не е жив или право имат само преките наследници?

# 3 917
Моми, плюс-минус 35, яжте череши и ябълки повеке, за топола се дръжте, от извори длибоки и чисти пийте...
За всички.

# 3 918
Можеш ли да онаследяваш някой през един, ако не е жив или право имат само преките наследници?

Ако, напр. е починал мой родител, а след него- негов /т.е. моя баба или дядо/? Дали ги наследявам тези баба/дядо? Така ли да разбирам въпроса?
Да. Низходящи /възходящи/ от втора и по- горна степен са това.

Чл. 7. Ако починалият е оставил само възходящи от втора или по-горна степен, наследяват поравно най-близките от тях по степен.

Чл. 10. (1) Низходящите на наследодателя, които са починали преди него или са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.

(2) Починалите преди наследодателя или недостойни негови братя и сестри се заместват само от своите деца или внуци.

(3) Наследяването в тези случаи става по коляно.

(4) Заместването се допуска и в полза на лице, което се е отказало от наследството на възходящия, когото замества, или което е недостойно да наследи същия.

# 3 919
Дядо ми прехвърли цялото си имущество на мен, за да не наследи част от него другата му дъщеря.

# 3 920
Дядо ми прехвърли цялото си имущество на мен, за да не наследи част от него другата му дъщеря.
Ако го е прехвърлил с покупко-продажба, можеш да спиш спокойно.  Grinning

# 3 921
Ако го е прехвърлил с покупко-продажба, можеш да спиш спокойно.  Grinning
Разбира се Wink По принцип не ми трябват наследствата му. Идеята беше да ги спаси от дъщеря си.

# 3 922
Естествено, че става въпрос за мъжка доминация, както е и днес, между другото. Бащата може да лиши дъщеря си от наследство, разбира се, както е и днес. След като жената вече се е омъжила и си е взела зестрата, тя се разпорежда самолично с нея, не минава през бащата. Това са общите положения. Подписвали са се обаче и брачни договори, които са уреждали индивидуалните подробности.

Мхм, обаче нещата се изменят в контекста на цитирания от мен закон, предполагам под влияние на църквата. Спомням си един филм, където тя беше доста високо в йерархията аристократка. Получи солидна сума за дългоочакваното раждане на мъжки наследник и не се разведе, защото съпругът й я заплаши, че няма повече да види децата си, дори връзката й с Чарлз Грей не помогна.

# 3 923
Лелеее, накъде я завихрихте темата!

# 3 924
С две думи излиза, че като не съм се оженила съм сглупила, щото няма кой да наследявам ли Joy

# 3 925
С две думи излиза, че като не съм се оженила съм сглупила, щото няма кой да наследявам ли Joy
А, що? Ще си наследиш мама и тати, ако оставят нещо за наследяване. Само мъжовото имущество не можеш да пипаш. То е запазено за децата му. А ако няма - за родители, братя и сестри и т.н.    bowuu

# 3 926
Брех, влизам през 10-15 страници....    Mr. Green    Гледам, вече сте ги омъжили 35+ годишните, та чак до разпределяне на наследството са стигнАли....   Joy Joy Joy  Браво,браво, това само в Бг-мамата може да стане....    Grinning

# 3 927

Или си постъпила много умно, ако ти си по-имотната и по-заможната. Така и той няма да наследява твои имоти и пари  Simple Smile. Защото ми е направило впечатление, че когато момата е заможна много им се жени на ергените  Joy. А когато не е - не вярват в брака като институция  hahaha

# 3 928
  • София

Или си постъпила много умно, ако ти си по-имотната и по-заможната. Така и той няма да наследява твои имоти и пари  Simple Smile. Защото ми е направило впечатление, че когато момата е заможна много им се жени на ергените  Joy. А когато не е - не вярват в брака като институция  hahaha
Много ме развесели Simple Smile

# 3 929
  • Варна
Застаряваме, застаряваме - щом се застои тема за брак, подпис, омъжване/женене, опираме се до наследства, имоти и членове на закона. Ех, де са розите, шампанското и пеперудите ... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт