Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 258 512
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 5 190
  • Насред хаоса
Усещането, че това е човекът. Във всяко отношение.
bilqnita, нищо не може да е като в първите години. Затова и е важно горното усещане. След еди-колко си години дивата младежка влюбеност и страст отстъпват на по-кротка и не така изразявана, но запазила се в някаква друга форма, особено като се появят деца. Едва ли е възможно цял живот да ти пърхат пеперудките от началото в стомаха и да мислиш, че всичко ще е все същото.
РГ, ами те разсъждават по различен начин от нас. Дали за добро или зло, не знам.

# 5 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз поне се омъжих от любов. Е, и заради купонът на сватбата, беше страхотен  Laughing Ще питам мъжът ми той защо ми е предложил, макар че когато се женихме вече имахме дете, не вярвам да е от желание за наследник  hahaha

# 5 192
Усещанията с годините се притъпяват от здравия разум. В противен случай ще си останеш само с усещанията за несъществуващ човек.

# 5 193
  • София
Laughing Последните мъжки мнения затвърждават подозрението ми, че болшинството мъже не знаят що се женят. Я за да има наследник, я да не остане сам, я за да има кой да го обслужва, както го е правила мама, я за да имат постоянен партньор за секс. Все *основателни* причини да се обвържеш с някоя жена. Пък после - що не вървели браковете и връзките ...

Tired На същото мнение съм. Когато съм питала мъже защо са се оженили или защо искат да се оженят, получих абсолютно същите отговори. Ама 1:1.
Какъв отговор очакваш от човек на 35+ мъж/жена ?

Че търси и иска т.нар. "половинка", "soulmate" (абстрахираме се от допълнителното лигаво сантиментално звучене на думата). Както писа La Sombra - усещането, че това е човекът (пак без да влагам смисъл "розови облаци и захарен памук и пеперуди в стомаха"). За мен това е смисъла на нещата. Без значение на колко години си, дали си влюбен или не. И не би трябвало да има противоречие със здравия разум (той също е включен в преценката).

# 5 194
  • Насред хаоса
Усещанията с годините се притъпяват от здравия разум. В противен случай ще си останеш само с усещанията за несъществуващ човек.
Ми зависи дали си си дал сметка какво си очаквал от тоя човек и дали си преценила очакванията си, това, което даваш и това, което получаваш в замяна. Няма начин да имаш нереални очаквания от някого и на всичко отгоре да негодуваш, че не се оправдават. Ако си си изградила представа за несъществуващ човек и му приписваш качествата, които според теб трябва да притежава, ясно е, че говорим за несъществуващ човек.

# 5 195
  • Бургас
Laughing Последните мъжки мнения затвърждават подозрението ми, че болшинството мъже не знаят що се женят. Я за да има наследник, я да не остане сам, я за да има кой да го обслужва, както го е правила мама, я за да имат постоянен партньор за секс. Все *основателни* причини да се обвържеш с някоя жена. Пък после - що не вървели браковете и връзките ...

Tired На същото мнение съм. Когато съм питала мъже защо са се оженили или защо искат да се оженят, получих абсолютно същите отговори. Ама 1:1.
Какъв отговор очакваш от човек на 35+ мъж/жена ?

Че търси и иска т.нар. "половинка", "soulmate" (абстрахираме се от допълнителното лигаво сантиментално звучене на думата). Както писа La Sombra - усещането, че това е човекът (пак без да влагам смисъл "розови облаци и захарен памук и пеперуди в стомаха"). За мен това е смисъла на нещата. Без значение на колко години си, дали си влюбен или не. И не би трябвало да има противоречие със здравия разум (той също е включен в преценката).
+1
само мога да допълня, че не смятам, че един единствен човек на целия свят може да "е човекът". сигурно има хиляди хора по света, с които някой би имал щастливо семейство. трудното е да срещнеш реално един от тях, че и в подходящ момент.

# 5 196
  • София
_az_  Laughing - да де, много ясно... нямах предвид, че само един-единствен човек на света "пасва" на тези "критерии" Simple Smile

# 5 197
  • Бургас
да си кажа аз. че сега някой ще се появи да обясни, че 35+ си дреме сама, щото чака Принцът - единственият и неповторим  Laughing

# 5 198
  • София
И мъжете, и жените се женят все по едни и същи причини, поечето от които са изброени от Хищник, ама кой знае защо се недолюбват, изказани в прав текст. И мъжете, и жените търсят/търсим сигурност, разбиране, деца, включително материални благинки, т.е. по същите причини, поради които са се женили и хората преди нас. Ние не откриваме топлата вода, макар да вкарваме и залагаме много като култура на емоционалните нотки като любовта.
Почти всяка жена чака принца, но просто някои са решили, че са го намерили по-рано, а други са склонни да търсят по-дълго. Изглежда малко като  Алиса - дали харесвааш това, което виждаш, или виждаш това, което харесваш.

# 5 199
  • София
М, кратко лирическо отклонение: 

- ситуацията около Californian/ Хищщник и т.н. не е ясна Mr. Green, кой е, какъв е, какво иска, дали пише глупости, лъжи или истини, защо въобще е седнал да пише.... Единственото сигурно е, че се стреми да получи фейсбук-профили на жени, после коментира външния им вид (не знам дали с + или с -). Това е информацията, която ми казаха за него.
 bowuu  bouquet

# 5 200
Имаше една тема за половинките.
За какво е търси? Твърде абстрактно.

# 5 201
  • София
Не е абстрактно. В "половинка" влагам смисъла на "soul-mate" - сродна душа. В речника е преведено

soul mate [´soul¸meit]
err

n близък другар, доверен приятел

Бих добавила: + любов (с или без влюбване).

Не съм чела темата за половинките, ще я потърся.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 11:27 от rogato_govedo

# 5 202
М, кратко лирическо отклонение: 

- ситуацията около Californian/ Хищщник и т.н. не е ясна Mr. Green, кой е, какъв е, какво иска, дали пише глупости, лъжи или истини, защо въобще е седнал да пише.... Единственото сигурно е, че се стреми да получи фейсбук-профили на жени, после коментира външния им вид (не знам дали с + или с -). Това е информацията, която ми казаха за него.
 bowuu  bouquet

WTF пълни глупости - това жените сте опасна работа, аз бележка на никого от този форум не съм писал за да се запознавам с него.......извинявай ама, много е кофти това наистина сега разбирам някои жени като са ми се оплаквали от жени........ходи "доказвай после, че нямаш сестра".  Laughing

# 5 203
  • София
... кой е казал, че става въпрос за този форум?   bouquet
Апропо, Хищщник, да припомня, че няколко страници по-назад ти напомни на Титина, че й имаш фейсбук-профила, знаеш даже къде работи... лека заплаха, а? Mr. Green

# 5 204
... кой е казал, че става въпрос за този форум?   bouquet
Апропо, Хищщник, да припомня, че няколко страници по-назад ти напомни на Титина, че й имаш фейсбук-профила, знаеш даже къде работи... лека заплаха, а? Mr. Green

Ама то всеки и го имаше - който е четял форумите на all.bg - тя си беше оставила пощата видима - тоест.........не беше лична информация това щом тя я е споделила на всеослушание.

Но да говориш лъж по мои адрес, най-малкото не ти прави чест.  bouquet

В никой форум не ми е било цел да се запознавам с жени, та да коментирам циците им, много..........смешно ми звучи чак, но щом те влечи вярвай в каквото си пожелаеш.

П.П - моля те не ме обвинявай в престъпления подсъдими от закона.
Незнам как е в България, но заплахите в Щатите са подсъдими, а аз не си спомням някъде да съм заплашвал с нещо някои.

Дори по Щатските закони бай дъ уей това което ти говориш е престъпление, моля те спри се.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт