Електронни четци - V

• 54 710
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • Den Haag
Диана, мерси. Така се конвертират.
Hug

# 61
...а съм сваляла книги с корици от Читанката. Свалям във формат txt.zip и конвертирам във моби и тогава качвам на киндъла, но корици не виждам  Thinking
Не си сваляла книги с корици  Wink, защото в тхт няма такива екстри. Трябва да свалиш книгата в епъб или фб2 и от тях да конвертираш в моби, тогава ще имаш и корица.

# 62
  • София
  Момичета, помощ Киндълчето ми умря....
  Имам го само от месец и половина и толкова му се радвах. Сутринта си четох по път за работа, после на обяд, се възползвах от уай-фай мрежата и уж най-накрая успях да го регистрирам в амазона, след което само проверих колекциите, видях че още не са ми откличени, ядосах се и тъй като хапването ми идваше го прибрах или изключих и прибрах. Виждеше се някое от стандартните скинчета.
   След работа си тръгнах, вървяла съм в студа съвсем кратко, така че не мисля, че това е проблема. В момента като натисна копченцето отдолу за включване нищо не става или само премигва. Опитах и да задържа свети известно време, после почва да мига и пак изгасва. Натисках и копчетата по него, единственото което постигнах е съвсем бял екран. Така че в момента има или бял екран или само картинка, както когато се изключи. Включих го към компютъра, но ми го разпознава само като някакво ново устройство, не изписва този път Киндъл като папка и не мога да го отворя.
   Възможно ли е от регистрацията в амазон нещо да се е прецакал. Отдавна е на топло вкъщи, няма промяна. Купуват е от тук през някакъв сайт, има гаранция и тн, но тази вечер не успях да я открия, дано да не съм я затрила...

# 63
  • До хладилника, който обичам
Айла, пробвай да го оставиш да се зареди добре, да не би от това да не успява да тръгне?

# 64
  • София
  Ми не батерията беше почти на половина пълна по обяд. То и като го включа пак нищо не става, не смятам дори че се зарежда, а и да се зарежда, не е в това проблема. Има явно сили да сменя различни скинове с бял екран, но не и да зареди нещо смислено.

# 65
  • срещу двата комина :)))
  Ми не батерията беше почти на половина пълна по обяд. То и като го включа пак нищо не става, не смятам дори че се зарежда, а и да се зарежда, не е в това проблема. Има явно сили да сменя различни скинове с бял екран, но не и да зареди нещо смислено.
опитай да рестартираш, при мен имаше подобен проблем и така се оправи  Hug

# 66
  • София

Бързам да кажа, че, ако поръчате Киндъл от Амазон.де с Виза карта, имате 30% отстъпка, което не е никак малко.

Сигурна ли си за това? Защото аз гледах, гледах, но единственото, което видях е, че ако си направиш амазонска виза трупаш бонуси и получаваш 30 евро отстъпка от киндъл. Т.е. не става с всяка виза, а със специална.

# 67
  • София
опитай да рестартираш, при мен имаше подобен проблем и така се оправи  Hug
Опитах, тоест държах доста дълго време малкото бутонче за включване и изключване, резултат нулев... Стои светната малката зелена лампичка до копчето, след малко почва да мига и после изгасва и това е като промяна. Ако еднократно го натисна, просто светва за кратко и нищо повече не се променя...
Опитах отново, ако наистина много дълго задържа, има промяна, появява се вместо скинчето чисто бял екран.
Урааа на трети опит с много дълго задържане отново, първо се появи бял екран, стоя така доста време, а сега вече се опитва да зареди нещо и се получи. Ураааа. А някой има ли идея от какво може да се е получило този път прецакването, така че да знам и да го избягвам в бъдеще?

# 68
  • USA, Steak State

Бързам да кажа, че, ако поръчате Киндъл от Амазон.де с Виза карта, имате 30% отстъпка, което не е никак малко.

Сигурна ли си за това? Защото аз гледах, гледах, но единственото, което видях е, че ако си направиш амазонска виза трупаш бонуси и получаваш 30 евро отстъпка от киндъл. Т.е. не става с всяка виза, а със специална.

Това е специална оферта на банка Чейс, която е свързана с Амазон чрез оферти.
Аз имам такава и не е нищо по-различно от кредитна карта. Simple Smile Просто когато пазаруваш с нея в Амазон имаш специални оферти и отстъпки, плюс това и трупаш точки, които се равняват на $ и т.н.

# 69
  • Den Haag
...а съм сваляла книги с корици от Читанката. Свалям във формат txt.zip и конвертирам във моби и тогава качвам на киндъла, но корици не виждам  Thinking
Не си сваляла книги с корици  Wink, защото в тхт няма такива екстри. Трябва да свалиш книгата в епъб или фб2 и от тях да конвертираш в моби, тогава ще имаш и корица.
Пробвах да сваля в епъб, но нещо не се справям.  Embarassed Свалям, като ми дава зип. фаил и аз избирам отвори, дава ми три фаила и  от там ги разархивирам в папка при книгите ми, но дава че някои файлове вече съществуват  Rolling Eyes и не се получава. Нещо не правя както трябва  Embarassed
Има ли някъде описано как става? Thinking

# 70
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Някой ползва ли четеца си при спортуване в зала (пътечка, кростренажор, колело)? Вибрациите, подрусванията и подобни не се ли отразяват кофти?

Не вярвам, единтвено смятам,
че например ако четеш докато тичаш на пътечката, може да ти стане лошо от това, че ти подскачат буквите пред очите.

# 71
  • София
Някой ползва ли четеца си при спортуване в зала (пътечка, кростренажор, колело)? Вибрациите, подрусванията и подобни не се ли отразяват кофти?

Не вярвам, единтвено смятам,
че например ако четеш докато тичаш на пътечката, може да ти стане лошо от това, че ти подскачат буквите пред очите.

На Киндъла едва ли ще му стане нещо, но си мисля, че така нито четенето ще ти е четене, нито упражненията упражнения  Rolling Eyes
Офф.: Навремето треньорът ми казваше, че ако можеш да гледаш филм докато правиш кардио (а пътеката, велоаргометърът и кростренажорът са именно това) значи тренировката ти е абсолютно неефективна. По време на правилно изпълнено кардио упражнение е напълно невъзможно да се съсредоточиш върху нещо странично  Laughing

# 72
O, честно казано, четенето е единственото нещо, което ме държи в кондиция по време на тренировка. Или ако имам компания за приказки. Телевизорът с непрекъснатите и повтарящи се реклами ме отегчава точно толкова, колкото и пустата му тишина. Не мога да тичам и да чета, съгласна съм, но кростренажорът и колелото са ок (дори и ако ходя на пътечката е ок). По разните форуми хората се притесняват да не падне или да не го намокрят с потта си. Утре го взимам, ще се чуе.  Mr. Green

Не съм качила нито една книга (свалени безплатни от Амазон, заети легално от библиотека, т.н.) досега с корица. Е, голям праз.

# 73
  • DE
И аз скучая на пътеката, ако не се занимавам с нещо. Едно време, когато нямах собствена пътека и когато читанка още не съществуваше, си принтирах фантастика от единствената тогава  библиотека с книги на български и си четях на А4, подвързани със спирала във фитнеса Laughing
Сега мъжът ми е направил сложна система от мрежа, сървър, за пътеката ми е приспособил поставка за малкото компютърче, където мога да си гледам стрийм тв или пък филм, изобщо - пей сърце (и спортувай)  Laughing

# 74
  • София

Това е специална оферта на банка Чейс, която е свързана с Амазон чрез оферти.
Аз имам такава и не е нищо по-различно от кредитна карта. Simple Smile Просто когато пазаруваш с нея в Амазон имаш специални оферти и отстъпки, плюс това и трупаш точки, които се равняват на $ и т.н.

Да, това имах предвид и аз - не става с всяка виза карта, а с такава издадена от банка партньор на амазон в съответната страна. Нещо като тези за Икеа, които рекламират тук от Райфайзен банк.

Общи условия

Активация на акаунт