Електронни четци - V

• 54 687
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • София
А какво ви пречи да показва %? Така знаете колко ви остава до края. Ако пише страници, как ще разгърнете до края за да разберете колко сте прочели и колко още има?

А иначе може да си изчислите колко реда е 1% и така ще си знаете на коя киндълска страница сте, но не виждам смисъл. Сещам се всъщност, на някой учебник може да пише : виж стр. 225 и да няма препратка натам като забележка. За това ли ви е?

# 646
Аз изобщо не ги гледам процентите. Не ми трябва да знам колко ми остава.
Един единствен път ми се наложи да знам на коя страница съм, защото пишех курсова работа и трябваше да цитирам, съответно ми трябваше страница  Peace

# 647
А какво ви пречи да показва %? Така знаете колко ви остава до края. Ако пише страници, как ще разгърнете до края за да разберете колко сте прочели и колко още има?

А иначе може да си изчислите колко реда е 1% и така ще си знаете на коя киндълска страница сте, но не виждам смисъл. Сещам се всъщност, на някой учебник може да пише : виж стр. 225 и да няма препратка натам като забележка. За това ли ви е?

Не, просто навик, предполагам. Simple Smile
Добра съм в сметките, не ми пречи да си сметна. Просто ми е тъпичко да си меря четивото в проценти.
Лично усещане, но не ми пречи много. Предполагам, че и с това се свиква.

# 648
Не, просто навик, предполагам. Simple Smile
Добра съм в сметките, не ми пречи да си сметна. Просто ми е тъпичко да си меря четивото в проценти.
Лично усещане, но не ми пречи много. Предполагам, че и с това се свиква.

свиква се Simple Smile по-скоро сега ми е тъпо, 4е на хартиените книги няма процент  Laughing

# 649
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре де, мислите ли, че на киндълските книги страници отговарят на хартиените,
та да могат да се използват указаните препратки?
Нали се изменят в зависимост от шрифта?

# 650
  • Свищов
LemonDesi, по тази причина и аз не мисля, че е нужно да изписва и страницата. Колкото за цитиране - още не съм го правила, но имам книгите в pdf формат и не ми пречи да погледна това, което ме интересува после. 100% киндълската страница не е оригиналната. А иначе част от книгите, които конвертирах от архива на Читанка в моби излизат с брой страници.
Колкото до очилата - нося -3.25. Уж съм късогледа, но за да прочета каквото и да е без очила (лещи) трябва да си го пъха буквално под носа. На Киндъла черта нормално с очила (лещи) при 4-тия поред размер на шрифта, но има и по-големи за хора с още по-слабо зрение. В крайна сметка повечето книги са с такъв размер и нямат възможност за увеличаване на шрифта.

# 651
Момичета, имам нужда от съвет.
Какъв е проблемът при бързо изчерпване на батерията. /не е включено Wi-fi/
Киндълът е на по-малко от 4 месеца, а батерията не издържа дълго. Изчетох съветите в Амазон, но не намерих дали  смяната на батерията влиза в гаранцията.
Ако някой има опит ще бъда благодарна да ме посъветва.

# 652
  • Атлантис, Галактика Пегас
Момичета, помагайте, стана ми нещо на Киндъла. Днес го зареждах качих и книги, после работеше и извъднъж всичко му изчезна. Само ми пише опитай пак. Като се включи през комп на компа се виждат файловете, а иначе на Киндъла не. Какво да правя може ли да се апдейтне софтера някак?

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 22:04 от Kordelia

# 653
  • Пловдив
Торент, чрез който можете да си дръпнете 12600 pdf файла с книги на бг език (наша и преводна литература, има и много съвременни заглавия). Торентът може да се свали оттук: http://dox.bg/files/dw?a=8b74409582

# 654
  • USA, Steak State
Торент, чрез който можете да си дръпнете 12600 pdf файла с книги на бг език (наша и преводна литература, има и много съвременни заглавия). Торентът може да се свали оттук: http://dox.bg/files/dw?a=8b74409582

Има ли начин да се види за какви заглавия става въпрос преди да се дръпне файла?

# 655
  • Пловдив
Не, това е самият торент, който направо да си заредиш в торент програмата... За съжаление нямам списък на заглавията.
Книгите са общо само 3.55 GB, така че спокойно можеш да си дръпнеш всички и после да разглеждаш какво има...

# 656
  • USA, Steak State
Мисълта ми беше заглавията да видя. НО щом няма как. Доверявам ти се и го дърпам.  Whistling

# 657
  • София
yulinga  newsm20 newsm20 newsm20 !!!!!!!!!!!!!!!!!

# 658
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Момичета, помагайте, стана ми нещо на Киндъла. Днес го зареждах качих и книги, после работеше и извъднъж всичко му изчезна. Само ми пише опитай пак. Като се включи през комп на компа се виждат файловете, а иначе на Киндъла не. Какво да правя може ли да се апдейтне софтера някак?

Kordelia, опитай да го рестартираш - не знам с кой Киндъл си, при Kindle 3 (с клавиатурата) това става като задържиш малко по-дълго бутона за стартиране.

# 659
  • Атлантис, Галактика Пегас
С тъч съм.  Прочетох темата от началото и видях че зимата момичета имали подобен проблем. Всъщност няколко пъти го рестартирах и мислех днес да го нося във фирмата откъдето го взех, но той взе че сам снощи се оправи. Оставих го на заряд апдейтнах от Амазона, защото искаше връзка с нет, сега бачка. Така и не разбрах каква му имаше. Мъжо каза че докато се е зареждал вчера през деня,  си инсталирал нещо, прегледа го през компа, имало някакви нови файлове може те да са правили проблем.

Общи условия

Активация на акаунт