На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 879
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
В неделя и аз чистих пред входа с лопата,даже и осолявах. SunglassesММ по принцип се грижи за тези неща,но нали и в неделя работи....и  дървата сама си внасям(радвам се поне ,че не ги цепя Grinning)
....Аз също съм от българите,които се оплакват от неуредиците на държавата ни.Буден човек съм и немога да го подмина,много ясно,че ще се възмущавам.И да ви кажа писна ми всеки да се оправдава от т.нар:"криза-заварено положение". Сигурна съм,че ако някои хора си стегнат колана и започната да работят СЪВЕСТНО,тъй както работя аз,ако по-малко крадът и се размотават-няма да е така.Може би пак щеше да е трудно,може би пак ще си има криза,но със сигурност няма да е толкова дълбока! Crossing Arms
Буги,разбирам те и аз всеки ден извеждам децата,независимо от метерологичната прогноза.Просто няма как.Всяка сутрин в 7.40 излизаме всички(понякога едвам ги събуждаме и ги товарим почти заспали и топли в този сутрешен студ)
Мадлен-да даскал съм. Grinning

# 526
Кака Рала, careener, прави сте.  Peace Самосъзнанието на хората в известна степен се и възпитава. В Германия, ако си метнеш фаса на улицата поне 100 очи те поглеждат с възмущение и и две от тях идват да ти напишат глоба 40 евро, за да си по-съвестен другия път.  Mr. Green Да не говорим за паркиране на място за инвалиди - тогава рискуваш публично линчуване. Преди няколко години моя позната в Мюнхен я бяха глобили 90 евро за това, че кара колело по велоалеята, само че в обратната посока (демек все едно в насрещното). Ето така се гради самосъзнание. Мисля, че точно това е разковничето към превъзпитанието на обществото - чрез санкцията. Докато няма контрол и наказания, ще има проблеми, и мизерия, и жертви.
Ох, няма повече да пиша на тази тема, защото аз съм голям дървен философ (знам си го) и съм склонна да се самоувличам в разсъждения. Моля, простете ми, мили момичета!  Hug  Mr. Green

Еления, ти с тоз болен кръст къде се нареди да ринеш сняг?!!  ooooh!

Ееелч, как е моята приятелка Дара? Солетите запъват ли се още в дупката или вече е по-лесно?  Laughing

# 527
  • В две тъмни очички
Оххх момичета, то не е смешно, ама аз се посмях на гърба на Ноеми, та очаквам сега и мен да ме сполети  Mr. Green за това че съм такъв дебил!
Звъня й аз преди малко и тя шепне "не мога да говоря"...в първия момент си помислих, че децата спят, ама пък като си напънах пилешкия мозък, чувайки детски викове и смях около нея, реших че няма как да спят, а явно има гости или нещо друго...Та отговорих набързо, "айде като се освободиш звънни",а тя пак шепнейки... "ама аз не мога да говоря" и чак тогава разбрах, че тя не може да говори, защото няма глас....  Mr. Green Та се заливах от смях, ама сега ми чак съвестно  Whistling
Маци, нали знаеш, че много те обичам. Та очаквам да се смилиш и да не ме прокълнеш и да не мога да приказвам и аз тези дни  Mr. Green

Нощни, радвам се за Божидар  Hug Четох една книга , много интересна според мен, и в нея пише за постоянното съдействие на децата, как отвръщат на нашите настроения и т.н. Та в тази книга пишеше точно за тръгването на ДГ и ясла и това дали ще плаче или не детето , много зависи от вътрешното състояние на родителя и нагласата му за оставянето на детето. Та явно си се справила чудесно с нагласата си  Hug

# 528

Снуки, за детски ти трябват: попълнено заявление, акта за раждане, справка за доходи на двамата родители ( ако имате брак) и бележка от ЛЛ за всички поставени до момента ваксини.

Там в заявлението май понеже първата година сме по майчинство за доходите май се пише НОИ, НОИ, НОИ и т.н., а те да си вземат данните от НОИ.
Поради майчинството,справката ни за доходи е нулева в  приложението което се попълва се записват доходите само на бащата/това ако има брак/,при нас искат и ЛК на двамата родители/отново ако има брак/ако за първи път се подават документите искат и копие от акта за раждане на детето

ooooh! и съм можела да взимам детски  ooooh! ще се гръмна  hahaha Joy
Тейка е вече със зелени сополи  Mr. Green утре сме на преглед, все още кашля + хрипти  Laughing

# 529
Бебеш, значи е започнала да се оправя, дано по-бързо да се възстанови Тея.

И аз много се ядосвам когато някой без съответното обозначение спре на място за инвалиди, или на пешеходна пътека. А най-много ме дразнят тези които "не могат" да ходят и паркират точно до входа на търговския обект, но не на предназначеното за това място и е'ват мамата на цялото движение, но на тях не им пука  #Cussing out  #2gunfire
Нещо почнах да се разпалвам и ще спра.

# 530
  • Варна
Момичета искате да кажете,че за детски се вземат само доходите на бащата,така ли?Нашите от майчинските не се ли пишат в графата за болнични и т.н.?Божке,ако е така значи и аз мога да вземам детски(май,пак трябва да сметна).

# 531
Нощни, радвам се за Божидар  Hug Четох една книга , много интересна според мен, и в нея пише за постоянното съдействие на децата, как отвръщат на нашите настроения и т.н. Та в тази книга пишеше точно за тръгването на ДГ и ясла и това дали ще плаче или не детето , много зависи от вътрешното състояние на родителя и нагласата му за оставянето на детето. Та явно си се справила чудесно с нагласата си  Hug
Напълно вярно!
Аз имах притеснения преди да оставя Стела на градина и месеци преди да тругне я подготвяхме с баща и.Създавахме и положителна нагласа за новата среда.Отделно от това(понеже тя бе много привързана към нас)започнахме да я водим по паркове ,където я остаявяхме и приканвахме да си играе с другите деца самостоятелно,без да се държи за полата на мама.Резултата бе поразителен.За отрицателно време стана много отворена,много самостоятелна и социално-общителна.Още едвам стигнали до градинката,тя тичаше към непознати деца и се заиграваше с тях.Първият ден на градина не само не плака,а се е старала,и е изпълнявала всичко каквото и кажат.Слеващите дни,не разрешаваше на баща и да я придружава до входа,защото можела сама да си влиза.
........
Ох тук при нас е много силен вятъра.Направо се плаша,като виждам как се клатушкат дърветата.Страшна картина +страшен звук. Confused
Ноеми,много е гадно когато останеш без глас.Разбирам те.И аз често си губя гласа.Особено като  започвах работа преди 5г. LaughingСега вече е пообработен,мутирал и не се предава. Whistling

# 532
  • София
Елениа, какво преподаваш

# 533
Момичета, мнооого, ама мнооооооооооооооооооооооооооооооого ви благодаря за поздравите и цветята!
Много щастлива ме направихте!

Обожавам цветята!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 534
Здравейте мацки,

не съм писала отдавна, ще се връщам да ви чета.

Бебеш, дано да е почнала да се оправя Тея!  Hug

Аз да ви се похваля вече имаме зъбче  Laughing на годинка и два месеца  ни се показа първото зъбче  Laughing

# 535
Момичета искате да кажете,че за детски се вземат само доходите на бащата,така ли?Нашите от майчинските не се ли пишат в графата за болнични и т.н.?Божке,ако е така значи и аз мога да вземам детски(май,пак трябва да сметна).
Не, вземат се и доходите на майката, просто не се вписват в графата.Те си ги изчисляват. Peace

# 536
  • София
Здравейте Hug
Нямам време да пиша по всички теми,но за детската градина искам да кажа,че синът ми беше адски залепен за мен до 2.3г. когато го дадохме на ясла,никога не се беше делил от мен за повече от 2 часа и това също се беше случвало сигурно 2 пъти само,не искаше да общува ни с баби ни с дядовци та даже и баща си на моменти го отхвърляше и само мен искаше,всички много ме обиждаха че щял да бъде лиглъо,мамино момче и незнам какво още обаче нямам обеснение как и защо това дете от първия ден тръгна на ясла без проблем,без сълзи и без драми,хареса му много и никога не ми е създавал грижи с детската,чак като стана по-голям започна нарочно да ме манипулира че не му се ходи,но само за да ми види реакцията,защото виждаше как другите деца го повтарят всеки ден на родителите си през сълзи и му беше любопитно.Сега обаче искам да ви се оплача че майка ми е 3ти ден вкъщи и двете с Мони се адаптират една към друга,нали ще се гледат и драмата е пъъъъъъъъъълна #CrazyМайка ми толкова се старае обаче Мони реве та се къса и не иска да общува с нея,просто се отчаях много...  Tired
Всички болнички-оздравявйте Praynig Hug

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 15:41 от Гггъбка

# 537
Не, вземат се и доходите на майката, просто не се вписват в графата.Те си ги изчисляват. Peace
Успокои ме  Whistling Mr. Green

# 538
Чери, честито зъбче на нашето талисманче! Много е сладка тук на снимката!

Ох, момичета това време почна да ме депресира вече! Излизаме с малката само на кафе, но и това започна да ми писва вече! Много гадно, че това лошо време се падна точно сега, когато прохощдат нашите мъници.

# 539
  • бургас

Клео, какво стана, отпусна ли те ръката? имала съм двама колеги с подобен проблем, но се оказа, че се дължи на прекомерния досег с комп. периферия. а при мъжа ми имаше направо отказ и се установи плексит, както са ти споменали момичетата.

вече трети ден съм си така,понеже личния ми лекар си е в родопите днес ми пуснаха направление по пощата и като пристигне отивам на преглед   Cry

Общи условия

Активация на акаунт