На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 858
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ето така се гради самосъзнание. Мисля, че точно това е разковничето към превъзпитанието на обществото - чрез санкцията. Докато няма контрол и наказания, ще има проблеми, и мизерия, и жертви.

202uu именно, за 11 г. на работното си място се нагледах на израза " за кокошка няма прошка, за милиони няма закони ", защо собственици на фирми, със стотици хиляди задължения никой с пръст не ги докосва, а мен за 500 лв неплатени сметки на топлофикация, при условие, че не ползваме парно ще ме гонят до дупка??? Защо е позволено да работиш години наред, трупайки задължения за осигуровки, за данъци, за заплати, и в един момент необезпокояван от нищо да си обявиш фирмичката в ликвидация, и след това да направиш нова и пак така за напред??? Ей това аз не мога да проумея, и затова ние ще си ринем сняг, и с " високите " си майчинства няма да взимаме детски от 35 лв, защото именно държавата, създавайки законите позволява на едни да живеят, а на други просто да съществуват...

# 556
  • София
Рал, все едно слушам за нашата кака:(.  Седи си сама отстрани. Вкъщи не спира да приказва, казвам и да си приказва с приятелчетата от ДГ, не можело - госпожата ще се кара. Имала една приятелка, но тя вече не ходела (подозирам, че си я е измислила).

# 557
  • София, Лагера
Хау! Маааллииии, какъв ден изкарах, не е истина  Whistling Wink Мислих да пиша, но нещо като ви чета ми иде да избия на друга посока.
КакоРала, БубиБ, 200% подкрепям това, което споделяте!  Peace Peace

(ММ чисти пред блока, както и паркинга. Не само около нашата кола. Имаме си и 1 млад съсед, който обикновено го прави и един... 80 годишен дядо...  Blush)

А да споделя пак по темата, имам си една дружка от детството, винаги си е била мрънклива, ама не е лош човек , пък и ние сме й свикнали и я обичаме такава. Мъж й никога в живота си не е работил. Никога! Кара си хубавата кола, имат си хубав апартамент... Тя е чиновник (с ниска заплата). И не спира да се оплаква от държавата за какво ли не, а като я питам те  от какво живеят, какви данъци (не) плащат, знаете ли какво ми казва? Остави нас, гледай големите риби...  Tired ето, това е проблем според мен! Това, че всеки си вика "Не съм аз най-големия бандит, колко по-гадни от мен има"  Sick

И случай за инвалидите: веднъж на паркинагна Била една наточена кака с инвалидна кола слезе и се разкрещя на някакъв защо бил паркирал там... после тя спря и слезе, с токчета, с 2 прекрасни прави здрави крака. Барем поне да не крещеше...

Друго любимо - таксиметров шофьор псува държавата и реда... и докато го прави си хвърля кутията цигари през прозореца. И задминава отдясно и още куп такива "тарикътлъци"...

# 558
  • Сандански
Здравейте!

Писали сте доста,но смогнах да ви прочета.

Честито зъбче на Изи.Дано ги извади всички бързо и безпроблемно Hug

Пате честити ходещи крачета на Дани Heart Eyes

Мадлен пробвах го АМ-то в хляба и стана чудесен,бухнал,вкусен хляб.Благодарско за идейката Hug

Ноеми бързо да ти се връща гласчето Hug

Грипа и нас ни застигна Sad - от вчера Илия е с 39 и не я сваля.Днес бяхме на лекар и му изписаха антивирусен препарат,дано да го преборим Praynig Само дано не го прехвърли на Божидар,че той до вчера беше със сополи........А от утре са във ваканция до края на седмицата и предчувствам как ще луднем в къщи Crazy
За ДГ  и нагласата - Илия и Влади съм ги подготвяла по един и същи начин и двамата, бяха при едни и същи учителки и двамата тръгнаха на 1,5 години на ясла.Еми Илия се скъсваше да реве даже и в предучилищната,докато Влади си ходеше с желание и въобще не е правил драми.Та от значение е и душевността на детето,как приема промените в ситуацията и сблъсъка с чужди хора. Peace

# 559

Оф не знам, просто исках да кажа / и бях сигурна, че няма да бъде разбрана/, че напоследък репликата "Държавата е виновна" се използва за всичко, във всяка ситуация в и извън всякъкъв контекст, а в някакъв смисъл Държавата, това сме и ние, не само тези, които ни управляват  
Просто ние така сме свикнали все да сме тарикати, а ако някой се опитва да прави нещо все е балък.  

yes newsm26

cherry*, честито зъбче, дочакахте.

В Хасково обявиха дървена ваканция до края на седмицата.

# 560
Здравейте, момичета  Simple Smile
Колкото повече си седим в къщи, толкова по-малко време ми остава за компютъра  Rolling Eyes Пък то и нета тези дни е "супер".
Съгласна съм с теб, Кака Рала. Буби и с теб.
Може да са всякакви управляващите, но държавата, това сме ние. Не мислят повечето хора и това е, аз също съм ЗА глобите, но масово хората скачат против тях, а после пак си мрънкат, че не било както трябва и как било в Германия например (най-често използван пример). И глоби не само за гражданите.
А как се мрънка тук за синята зона примерно, за текущите ремонти в града и т.н. няма да говоря. Да беше само това... Нещо не съм с много ясно съзнание и не мога да си формулирам мислите.
Поради липсата на кислород сиргурно мозъка ми блокира и ме е хванал един мързеел  Mr. Green

Ох, не мога да се включа по темите, маймуната не ме оставя, въпреки че съм и осигурила нейна клавиатура и мишка до мен  Crazy

Само ще пожелая бързо оздравяване на болните.  Hug  
И всички с проблеми от всякакво естество, дано по-скоро да излезем от черната серия, която и при нас е подобна и се точи с години вече. Силен дух трябва и възможно по-силен позитивизъм, трудно е, но.... Все се надявам да не се стигне до емиграция  Tired Която пак не е сигурно, че е по-добрия вариант.

Бягам и надявам се да имам повече време, че да съм в час с вас  Simple Smile

# 561
  • София, Лагера
Адис, какво ме мислиш?  Joy Joy Joy Hug

Бубсииии, сега и да ми се ще за ти звънна да ти се навикам, не мога  Joy Joy Hug

Ох, и последно по темата - едно е да ти е калпава държавата (очевидно това е масовото разбиране  Confused), но е друго постоянното мрънкане  Sick Такъв човек където и да иде, все ще има за какво да се оплаква! Просто защото идеални места нЕма!

Мадлен, това че някой нарушава по някакъв начин закона в по-голям мащаб от теб не те те оневинява автоматично, въпреки че "прегрешението" ти е несравнимо по-малко.  Peace Не го казвам с лошо  Hug

после ще ви разказвам за днес...

# 562
На инвалидни места имат право да спират и родители с деца с инвалидност,каквато е и Тея.
Някой знае ли дали в София е обявена грипна епидемия?

# 563
  • София
Мадлен, това че някой нарушава по някакъв начин закона в по-голям мащаб от теб не те те оневинява автоматично, въпреки че "прегрешението"  несравнимо по-малко.  Peace Не го казвам с лошо  Hug

Не съм си и помисляла някой да ме оневинява, знаех си, че не мога да си изразя писмено мисълта  Peace Исках да кажа, че мен, с 500 ми лева примерно, започват да ме гонят след много кратък период от време, и няма да ме оставят на мира, докато не ги платя, ясно е, че в случая аз съм нарушител на закона и ще си понеса последствията, нали така? А сега, другия нарушител, с многото хилядарки, минал е през няколко пълни данъчни ревизии, още толкова от инспекцията по труда, съставени са му актове, глоби начисляват си лихвички, и в същото това време, пак повтарям, ГОДИНИ наред той продължава да работи, и да отваря нови фирми, като предишните съвсем законно ги обявява в ликвидация, и държавата не взима нито една стотинка, идеята ми е, както с-у мен се предприемат мерки бързо-бързо, защо не и с-у другия нарушител?

# 564
  • sofia
На инвалидни места имат право да спират и родители с деца с инвалидност,каквато е и Тея.
Някой знае ли дали в София е обявена грипна епидемия?

Имаме Дървена ваканция от днес, но епидемия- не мисля. Слушай новините.

# 565
буби, официално те обявявам за медиума на форума - днес бях с ушанка Laughing Laughing Laughing

Joy Joy Joy  Ай, стига бе! Може да си ми пращала телепатични вълни?!  Joy

Мадлен, Ноеми, дали нещата някога ще променят?! Остава да се надяваме, може би...

Ноеми, добре, че във форума се пише, че иначе нямаше да можеш да ни разкажеш.  Mr. Green  Ух, и аз малко като Бубето на бъзик, обаче дано бързичко да ти мине, както и на всички у вас. Как са Пресиян и Тервелче?

Не смеех да изкажа мнение за детските градини, защото нямам наблюдения върху близки деца, единствените ми спомени са моите собствени и те не са много хубави. Може би това, което е написала МарияП най-добре може да покаже как децата са си различни всяко по свой начин и различно възприемат новата среда, а също и вписването в нея. При нас не искам да гадая отсега какво ще е, но каквато ми е ревла... не ми се мисли...

Оф, като я види тая панда на рекламата на Емека с песничката и откача от кеф. Така се въодушеви, че почти подскочи и падна по лице на килима, но стана и продължи танците, понеже рекламата не беше свършила...  Joy

Чери, замалко да забравя - честито зъбче и от мен!

# 566
 Ноеми, минават ми едни мисли  през главата и се сетих, че ти би могла да ми помогнеш да разбера, доколко осъществими са всъщност...(за работа става въпрос) Hug

Рал  Hug

Чери, а честито ви зъбче!

# 567
Шефа Игнатов ни пусна в дървена отпуска до понеделник.
Не се радвам.Слеващата седмица трябва в 1 час по 2 теми да се вземат,хем ще товарим децата,хем нищо няма да усвоят.....Ама като трябва...
Зайке, Hug
БимБим,начален учител съм,сиреч преподавам по всички уч. предмети.Класен съм на 4кл. Heart EyesВъпреки,че не ни е добре платена професията си я работя с желание и любов(затова и резултатите ни са добри-пу-пу)Все пак това е моя избор,заплатата- кокото,толкова. Tired
Честито да е зъбчето на Талисманка -Изи! Heart Eyes
Гали,от 23.50 тази нощ ли започваше луната?какво е позволено?Чай,ябълки,мин вода(сок,компот,кис мляко може ли? Blush)Как искам и аз да се пречистя малко,ама пусто му не мога да държа на глад...на припадане ме кара..и на бяс де. Embarassed

# 568
  • София, Лагера
Буби-тааааа, взехте ме за мезе май  Laughing Много съм добре, като Дарт Вейдър  Laughing

Не се и съмнявам, че и такива има. Презумпцията е да бъде улеснен инвалида, а не този, който кара колата му (без инвалида да е в нея).

Мадлен, така е  Peace Аз те разбрах!  Peace За това, наистина, е виновна държавата, по-скоро корупцията в нея. Въпросът е, че хората много лесно си оправдават постъпките с тази удобна мисъл.

Еления, може пари да не носи работата ти, но поне удовлетворение имаш! Знам, че то не храни, но пак е нещо! Hug

Адис, питай  Peace

Буби, ще де променят, ако всички ние за започнем да ги променяме  Wink. Не да чакаме това имагинерно "държавата" да действа.

Черииии, ай честито озъбване!  Simple Smile

# 569
Буби, Рала, careener - да се включа и аз в хора на три гласа. Като живееща за момента в една "бяла" държава. Та...и тук простаци бол..дето не си чистят след кучетата, ходят с количката от магазина до вкъщи, плюят по тротоарите и хвърлят фасове в градинката, влизала съм в магазин за обувки, където на земята има повече отколкото по рафтовете, но.......разликата е, че има хора, чиято работа е да оправят след простаците. Вярно като цяло народа е по-хаберен, ако може така да се каже (санкции и забрани за всичко има). Ама така са свикнали на лесно и удобно и че по презумция на другия това му е работата, че зор не си дават ама грам. А в БГ всички са специалисти по всичко и всеки гледа да не се мине повече от другия. То държавата е ясно, че са хората, но като няма "мотивация" да се спазват правила..ще продължава да се минава на червено.
Пепита - Рая спи отвита. И да я завия на секундата го изритва. В стаята 18-19' спи с боди с къс ръкав и отгоре с цяла пижамка ( а майка и завита до ушите с юрган  Mr. Green и с пижама)
За депресиите и лошото време ви разбирам - днес вали дъжд и си стоим вкъщи. До края на деня ще се гръмна. А едва започва  Joy

Общи условия

Активация на акаунт