(Био) зеленчукова градина 14

• 109 227
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Ясно, прасковата няма да я има, ще дам предимство на сливката  Peace

# 271
  • на пъпа на Златията
Авосет,
Какви сортове бял пипер садиш? В градината в блога ти видях севрия като че ли?

# 272
При мен пипера беше "заварено положение" , дядо вече го беше разсадил.
От всичките най-много ми хареса един, даже щях да ви питам дали може да ми кажете сорта .
Ето снимка : http://i212.photobucket.com/albums/cc93/_avocet/november/IMG_7308-1.jpg
Става въпрос за по-светлата чушка, другата е севрия.
Да, тъпа съм, че не си запазих семена, ама за догодина няма да забравя : ) .
В сравнение със севрията е по-късо, с по-дебела стена, по-сочна.

# 273
Идеи как се реже кайсия. Клоните и тръгнаха стремглаво нагоре

# 274
  • на пъпа на Златията
Тия трябва да са някакви нови сортове , дето не ги познавам.Нито една от тези не ми се види севрия. Нямам си късмет последните години с белите пипери.От старите познавам златен медал .До сега той ми ставаше горе , долу.Тая година  няма да го сея. Не ми харесва люспата е много твърда. От старите ще сея албена, хебър.Може би не съм попаднала на качествени семена. Сега са излязли някакви   нови ,стряма и фамилия.Това ще пробвам. На всичкото отгоре у наше село няма семена от севрия.Тия фамилията са като капия с леко завит връх.Поне на картинката са нещо много бледи.
Някой сял ли е от тях?

# 275
Titina ,  на руски можеш да се запознаеш с рязането на дърветата - Обрезка деревьев - YouTube-
във филма е много добре обяснено.

# 276
да ви попитам от къде си купихте семена за айсберг???

# 277
  • Вече на светло в София
Аз ги купих миналата събота от Баумакс, съвсем случайно бяхме там за друго.

# 278
Аз ги купих миналата събота от Баумакс, съвсем случайно бяхме там за друго.

Благодаря ти!    HugА на коя фирма са семената-какво пишеше на пакетчето?

# 279
  • на пъпа на Златията
Уууу , вейна развигора.Стопи 1метър сняг за една нощ.Трябва да се пръскат ранно -цъфтящите   като кайсиите,.... с бордолезов разтвор за да не цъфнат и да ги осланят ранните слани,или пчелите да не ги опрашат при по-късните застудявания..  

# 280
А,Честит ви Пролетен вятър! Laughing
Авосетт,по-светлата чушка ми прилича на banana pepper.
Лютивост от средна хубост има тя.Ако на пипане стои като обмазана с восък.Може и да съм познала.
Подкрепям Veselik в идеите с превръзки на дървета.Тя им разбира.Мисля,че е хубаво и чепаците по големите клони да се отрежат под ъгъл,за да заздравяват като душевна рана.Бавно,да не оставят лоши следи.Да не боли.Дървото и то душа носи.
Титинко,покажи фотографии на кайсийката.И на палмите,и на плетените саксии със зарзават.
Да се похваля,че си купих Куркума. Joy
http://www.pacificbulbsociety.org/pbswiki/index.php/Curcuma
И розмаринът на храст ...презимува.

# 281
Моля, подскажете ми кога да си засея ранен разсад от тиквички, който после ще стои под найлон Hug
Закъсняла ли съм вече?

# 282
Tzarina,защо са ти под найлон? Thinking
Земята ви е преовлажнена.
Като реване ми изглеждаше тази сутрин по новините.
Изпарението,подгрято-само ранна мана ще ти докара.
От Вили и Ани Иванова  Hug
научих,че тиквичките обичат проветрение.И пчели.
Тиквичките погалени от силно слънце излизат до дни.
Ани Иванова-кога да започвам с разсада на водния лук,праз?

# 283
  • Пазете Гор
Тиквичките, и всичките краставицоподобни обичат опрашване от пълзящи, нежели от летящи твари - привлекателни са за мрави и подобни. Сортовете, пригодни за оранжерия, не се нуждаят от опрашване.

То има и някои, дето го разправят това, ама аз не им вярвам. Че нямали нужда от опрашване... Wink

Пред очите ми изчезна около метър сняг в едно планинско село. По улиците реки!

Аз не мисля, че Монсанто и другите са проблем. Проблем е мързелът, както е било през хилядолетията. Леност, библейски казано. И алчност. Не у Монсанто, тази у всеки човек.
Компаниите, които произвеждат семена, по моему бива да бъдат поздравени, наистина. Нека никога не забравяме, че дължим на новите сортове много. Ние сме 7 милиарда, и с добив от 30 кг зърно от декар няма да можем да нахраним и врабчетата по градовете си. Оригинално доматите не произвеждат повече от шепа стипчиви плодчета с размер на лешник. Създаването на сортове не лошо нещо, напротив! Сортовото разнообразие, включително и "бабините" сортове са продукт на селекция. Целенасочена и старателна, професионална. Във фирми като Монсанто. Ако ги няма тях, тука ще си пишем за супа от пирей.
Освен горното, смятам също, че има някои дълбини на моделирането на нови организми, които трябва да останат "Божа" работа.

Марулките, засети наесен са живи. Смачкани и изтикани от почвата, ама живи! Жилава работа.

# 284
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Велик е резервата. И велики са хората там. Обрулени, жилави и издръжливи.  Hug
Сутринта снега беше до коляно, следобяд вече го нямаше. Нивите край пътя са като оризища  Confused ако замръзне тая вода ще е лошо.
А хората почистват градинките, събират счупените клони и започват новата земеделска година.
С мерак и бавна, но сигурна стъпка.

А децата играят, тичат и карат колелетата, изпръскайки водата от локвите.

Общи условия

Активация на акаунт