Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 74

• 60 522
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Отвъд реалността

Болка...Зъдъхвам се...Искам да дишам,а не мога ...и пак тази болка в гърдите...Кашлям...става все по трудно да дишам...и тази болка...Не,не е онази от която душата боли,не е и като онази когата ме гледаше с толкова много омраза и неприязън...Хм,не е и като болката от твоите сълзи....Фатмагюл....Фатмагююююююл...крещя,а защо никой не ме чува...Къде си моя любов?Искам да чувам твоето „обичам те’’...само ако мога пак да отворя очи и да видя блясъка в очите ти,мекото сияние което обгрдажда лицето ти,когато изричаш името ми...Светлина,ярка ,студена светлина....Фатмагюл.защо стоиш там,ела при мен...Докосни ме...Фатмагюл,защо ме гледаш толкова тъжно и какъв е този студ...”Керим,върни се...Керим,не ме изоставяй точно сега...имам нужда от теб...”чувам те,скъпа...Кой е този отдругата страна ?Вурал...Та ти си мъртъв...Какво искаш да ми кажеш? Вурал.Вурал.Къде изчезна ....Фатмагюл,къде си...А ето те...Накъде да тръгна...И какъв е този шепот „Сине,върни се.Мястото ти не е тук.Не прави моята грешка, живей заради любовта си.Живей заради онова момиче....върни се”...”Керим,не ме оставяй,моля те върни се...Обичам те...Докторе,той си отваря очите..” ,пак те чувам мила...и  болката ...но сега дишам по-леко...и колко е ...Фатмагюл върнах се ...Колко съм уморен...и тази топла ръка ,която усещам в моята...уморен съм...заспивам...

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 15:54 от Slawena

# 106
 newsm81 Slawena, ти ми скри топката!!!  smile3501

# 107
Здравейте, момичета и момчета / ох, радвам се, че има и момчета Peace/! Hug Hug

Виждам, че не само при мен страстите все още бушуват. Снощи изгледах серията на пресекулки с това прекъсване и щях да я повторя, но не се получи! ooooh! ooooh! Сега засядам и започвам пак! Но на пръв прочит съм изумена за пореден път от играта на артистите, а и от случващото се в сериала.
Невероятна игра на всички актьори - и "добри" и "лоши"........
За нашите две гълъбчета какво да кажа - през много перипетии минаха, а и още явно им остават, но съм изумена от подхода на сценаристи и режисура, как бавно, плавно и точно ни пресъздават тази тяхна промяна през която преминават!
Много силни моменти - Разговора между Фатма и Фахретин бей - LASHI  Hug  bouquet благодаря за разясненията,  разговора на двамата в лодката - в съня на Фатма, Добре дошлото, когато Керим се събуди ..... еее толкова трогателна сцена - наистина както сте го писали - Добре дошъл в нашето ново начало. Пак много и мисля толкова смислени диалози, че чинно, но с нетърпение ще очаквам превода. Аферим!  bouquet  bouquet  bouquet
Плаках на пръв прочит - не знам какво ще бъде при втори, трети, пък и с превод, но ....... добре съм - поне така си мисля Joy hahaha bowuu Joy
За Мустафа - аз снощи малко писах - колкото и да го съжалявах до един момент, че и неговият живот в един миг се разби на парчета, той не направи нищо смислено, за да поправи и да сглоби тези парчета - както направи Керим.  В момента даже и вече се чудя, накъде повече ще се срине заради това глупаво самочувствие, което демонстрира и развява.. Пак го пиша горката Хаджер - е след последната сцена където изглежда се заканва с думите, че вече нищо не му е останало - крайно време е тя да се вземе в ръце...... Ха дано! Peace
За майка му - какво да  пиша - може би в последните си часове от този живот, всеки  прави равносметка на деянията си - имам и преки наблюдения в живота за това, така, че колкото и да беше виновна в един такъв момент, човек може би се освестя, и единственото, което остава е да им се даде прошка,  но болката винаги си остава - казвам го от собствен опит! Peace
Допълнително още - че явно преминах границата - за което се извинявам!~ Praynig Praynig

# 108
Страхотен епизод! Днес смятам да го изгледам няколко пъти за доизясняване. Снощи беше само емоция. Емоционално се разочаровах за отрязаната халка. Но… Утрото е по-мъдро от вечерта. Сега вече си мисля, че не е лоша поличба. Скъсаната рокля и отрязания пръстен днес вече си ги тълкувам като скъсване с всичко старо. Време е за ново начало. Тези пръстени бяха купени и сложени (особено от Фатмагюл) не както трябва. Те трябва да си разменят пръстени защото го искат. Да си ги изберат заедно. Да си направят тържество с близките си. Защото се обичат и го искат. Не е логично Мерием и Кадир да имат такава мила церемония, а тези прекрасни влюбени не. Нали ще събират хубави спомени. Те се събраха по принуда, но сега и те, и ние искаме да ги видим да се сгодят, да се оженят НАИСТИНА! Такава любов излъчват и двамата, че снощи не знам за какво плаках повече?! От мъка или от умиление!
Пак много емоционално снощи писах за сем. Налчалъ… За тях обаче не съм си променила мнението. Халиде отивайки си според мен много егоистично търсеше опрощение от Фатмагюл. За нейно успокоение. Да си изчисти съвестта. Не вярвам в искреността на нейното разкаяние. Не мисля, че Фатмагюл им е простила истински. Каза – простих ви, колкото да я оставят на мира. И наистина е крайно време да я освободят от натрапчивото си присъствие. Е, жалко, че Мустафа до края ще прави мизерии. Изчака почти две години и тръгна да отмъщава… Но за него да пиша ми е омерзително.   Mr. Green
Хубаво е, че този филм не влачи действието. Можеха да държат Керим поне две серии в кома. Слава Богу, че на финала го върнаха при Фатмагюл! „Здравей! Добре дошъл!” Прозвуча ми като „Обичам те! Не мога без теб!” Как ме стоплиха в тази студена зимна нощ?! Обичам този филм, обичам ги тези двамата!!!

Круелита, дори като чета това ми се насълзяват очите. Явно още съм под влияние на емоциите от снощи. Представях си колко ли е съсипана и колко ли съжалява Фатмагюл за да изрече - Неможе това да е края. Може би затова и тя няма да иска да го пусне повече. Преди време някой беше писал, че тя го приема за даденост и май точно в този момент тя го осъзна. Защото досега тя не бързаше за никъде - той си беше там и си я чакаше търпеливо с цялата си голяма любов, но ......дойде деня, в който тя го видя как неможе да диша и си заминава от нея. Фатмагюл осъзна колко крехък е живота и как за малко не изпусна любовта на живота. Това ще я активизира според мен. Фатмагюл ни показа, че е оздравяла. Тя не се притесняваше да го докосне, да играе с косата му. Той е нейния любим, нейната най-голяма ценност, нейната подкрепа, нейния живот. И тук ми идват въпросите на Хрис за палтото и обувките и тяхната символика. Символиката е в това, че дори, когато тя не осъзнаваше и не знаеше, той беше там топлеше я в студеното, пазеше я от вятъра, не позволяваше да се намокрят краката и. Керим е винаги до нея, дори когато е сама навън, наметната с палтото.   Heart Eyes Снощната любяща Фатмагюл беше просто прекрасна. Сънят и беше такъв, защото за нея няма друго минало, настояще или бъдеще освен Керим. Тя е зачеркнала всичко от тогава.
Не мисля ,че тя прости на Халиде, каза и Прощавам ти от куртуазия, защото умира, защото разбра и защо е искана тази прошка. Това, което мисли тя го каза още там на бензиностанцията.
Мустафа ще ни изнерви да крайност от тук нататък, ако е останал още някой, които може да го понася. Не искам и да мисля за него, затова спирам с коментара.  #2gunfire #2gunfire
Мерием и Кадир - абсолютни сладури. Мерием чак се разхубави напоследък. Придоби едно много фино излъчване. Любовта и отива просто. Grinning
И сега едон въпрос - Защо на цялата разиграваща се драма, Мукадес требаше да ови по шкафовете на хората. Това защо беше - за да раздвижат епизода или за да ни покажат дебелокожието на героинята?  Thinking ooooh!

# 109
  • Пловдив

60 серия финал

кликни върху надписа

Ето финалът на 60 серия на български. Превод от турски: campanula.
Приятно гледане.

# 110
  • В Града на Липите
Мариянка, campanula, много благодаря     bouquet

Гери, снощи не можах да се разплача на серията, сигурно защото бях прекалено напрегната, пък и почти нищо не разбирах, но поста ти наистина ме разчувства. За тълкуванието на палтото и обувките 6+  Сега подсмърчам на бюрото и пак ти препрочитам поста.  Hug

Що се отнася за Мукадес, мисля че искаха да поразведрят ситуацията, че беше много драматично. Тя по принцип си е такава, когато и да я дадат все ти идва да й извиеш врата.
Напоследък, все цитирам поговорки, но тази сякаш е писана за нея - Господи, дари ме с търпение, че ако ме дариш със сила ще я убия.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 15:42 от hrissi_sz

# 111

Хайде и един здрав Керим за уталожване на страстите! Peace

# 112
За още едно палто. Фахретин бей в сцената с Хаджер, когато си тръгваше с дългото черно палто беше като Дарт Вейдър.  Wink
Мукадес си е същата и неповторима. Тя има две деца, едното бебе и си беше в къщи, но и беше твърде скучно. Как да се разнобрази, ако не да обискира нещата на другите. Просто дойде и реда на Кадир бей. Много е противоречив образа и. Уж много отракана, а умря от страх в тъмното. Чак се хвърли на врата на Мехмет.
И каква разлика между нея и Мерием в работата им в "Кухнята на розата"! Мерием - спокойна, организирана, а Мукадес беше като торнадо.

# 113

И каква разлика между нея и Мерием в работата им в "Кухнята на розата"! Мерием - спокойна, организирана, а Мукадес беше като торнадо.

Всеки си е с номера си  в живота ...... Crazy

# 114
campanula, mariana51

# 115
Скрит текст:

# 116
Ние тук все пишем "съня на Фатмагюл", а в страницата на Kannal D клипът е сложен под името
Fatmagül'ün kabusu - Кошмарът на Фатмагюл.  Sad

# 117
Cruela, за лодката ло говориш? Ако да, защо пък да е кошмар?  Thinking

# 118
Какво символизира раклата за чеиза, дето я изработи Мустафа? Като че ли и нея я натовариха с отговорности....сценаристките? newsm78 newsm78 newsm78

# 119
Cruela, за лодката ло говориш? Ако да, защо пък да е кошмар?  Thinking

Ами така са го написали те. Виж! А и за мен е кошмар. Тя вероятно е припаднала след влошаването на Керим, нали лежеше на леглото му.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт