Отговори
# 630
......да чуеш моята ламя какъв глас извади....

Хахахахаха, ламя  Laughing Laughing Laughing как ще му викаш на това сладко нежно момиченце ламя  Laughing Laughing Laughing

Той и моя е предвидим - преди малко ми се обажда и казва "слез до долу за малко". Веднага се сетих, че нещо ми е купил и иска да не търси място за паркиране, а да ми го даде и да продължи по задачи, обаче му казвам, че не мога да оставя Емо сам, да се качи. Но той настоя само за секунда да сляза и накрая "отстъпих". И по пътя надолу правих залози сама със себе си дали са лалета или тортичка. Лалета бяха  Laughing Тоя месец добре се представи - два пъти цветя и то без повод  Joy Ама пак си е дърво, щото, ако не се бях размрънкала, нямаше да се сети  Laughing

.....честно да ти кажа миризмата започна да расте в кофти посока  Joy.

Joy Joy Joy

[/quote]
Щото реших повече да не мисля за лоши неща, колкото и да ми се струва несправедливо и ужасно страшно. Реших, че идва пролет, земята ще разцъфти за нов живот и искам да ми е топло, леко

Hug само така

охххх не мога повече Стършинката опухала момчето rotfImbo rotfImao

Хахахахха  Joy Joy Joy Joy бях го забравила това със Старшинката  Joy Joy Joy

Евитка, верно ли никой не е отишъл???? Аз нали не влизам във фейса по сто години и пак всичко изтървах - от самата организация, та чак до провала  Laughing

# 631
  • София
Здравейте дами!

Ние днес се поразходихме, бяхме на гости и преди малко благополучно се прибрахме.

Евита, Джадед  по опита, който споделят останалите майки мисля, че децата не реагират много добре на първия продукт, който са вкусили, независимо какъв е той. Всъщност оризовата каша по вкус ( или безвкусност) може сериозно да се конкурира с картофа на Хип (естествено разбъркан добре с малко гореща вода или АМ). Малката не искаше картоф, а сега хапва кашата. А за двукомпонентните пюрета внимавайте, ако не искате децата ви да бъдат захранени с нещо, което въобще не сте имали предвид. В "Тиква и картоф" на Хип например има и рапично олио, а аз уж четох, четох, подбирах и се усетих чак като беше яла вече 4-5 дни. Всъщност погледнах отново всичките си пюрета след като почетох за рапичното олио и бях взела за себе си твърдо решение, че не искам да го давам на детето си. Повечето пюрета на Хип  ( може би с изключение на еднокомпонентните) съдържат рапично олио.

После ще пиша пак, че сега ме зоват...

# 632
  • София
Ох, момичета, днес много се забавлявам с постовете ви  Grinning

Мишчица, много приятно написано, и на мен ми оправи настроението  Simple Smile

Евита, просто не мога да спра да се смея  Joy  Joy  Joy То на теб едва ли ти е било до смях тогава, но само като си представя Joy А във фейсбук групата съвсем скоро се присъединих, но виждам, че няма много какво да търся там.

Тара, и ти ме разби с това мини  Joy

Дана, Нико също се буди на всеки час да суче, затова и вече спи при нас.

Също така не се обръща никак, аз го връткам, кефи се, но сам не ще  newsm78 Струва ми се, че първо ще седне.

Не успях да поздравя за хубавите поводи тези дни, а са били толкова много. Половин годинки, рождени дни   bouquet Да са здрави и много щастливи всички празнуващи.

Esy, все се каня да ти кажа колко ми харесват снимките ти. Много, много  Simple Smile Непременно ще се свържа с теб като решим да се снимаме пак.

# 633
днес пет пъти се опита да ме убие ток. Имаме някакъв проблем явно с печката, която е близо до мивката. В началото реших, че нещо ми треперят пръстите, докато мия, после мислех, че получавам алергична реакция от верото, накрая установих, че бие ток
освен това и Иво ме ядоса. Излязохме за първи път от доста време с компания, с показали се навън бебета и майки след дълго зазимяване, и той започна да се тръшка, че не иска бебешори и скучни жени. да се връщаме и т.н
освен това стерилизирах играчки, които не бяха за стерилизиране и ги хвърлих
jaded, аз също досега домашна каша от ориз не съм правила. Но тук добрата Косе Босе е описала как http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415404
Оплаках се.
Кокетка явно й писнаха бебешките теми. Дано да е това. Липсваш ни, да знаеш.

# 634
Привет и от мен, момичета  Hug

Не съм влизала от няколко дни във форума. Но много динамично стана моето ежедневие напоследък и само вечер имам повечко свободно време, но честно казано, изобщо нямам сили да чета и пиша  Blush Само като подуша възглавницата и вече сънувам десети сън  Blush

Сега дребното спи и използвах да ви видя как сте, ама много сте писали и ви четох по диагонал  Blush.

Пропуснала съм няколко рожденика тези дни - поднасям своите най - добри пожелания за тях   bouquet
Да са живи, здрави и много щастливи   bouquet

jaded, Славче, Евита  Hug Hug Hug

Мишле, много криво ми стана като прочетох за вашия съсед. Стигнах до същите изводи като теб, просто няма как иначе, за съжаление - такъв е животът. Няма да се даваме на черни мисли  Hug

Диде, за педиатърката вече ти казах. Препоръчвам ти нашата, т.е. тази на Андрей, де. Но както решиш. Насреща съм за съдействие  Hug
ние имаме напредък, днес стигнахме почти до Билла, утре ни очаквай на гости  Mr. Green

Евита, направо е някакъв ужас това, което описваш. Имам предвид - случката в Мола.
Хайде и аз като бабите малко, ама днешната младеж е просто ужас. То и ние сме били "непослушни и непокорни", ама чак пък толкова  ooooh!
Завиждам ти за хъса и куража.
Аз по - скоро се придържам към "Убий простака с мълчание", но истината е, не работи особено. Само аз се натоварвам психически.

Ние сме добре. Андрей е в ревлив период, има всички описани "симптоми" и е някаква малка лудница. Става все по - любопитен и все по - труден за приспиване и хранене. Навън почти не затваря очи, но за сметка на това издържа да поседим на някоя пейка примерно половин час преди да даде зор да го разкарвам с количката насам - натам, та успявам да попрочета някоя глава от книгата, която съм подхванала.

Моят мъж беше много романтичен, обаче аз го направих прагматик  Laughing И сега и аз се жалвам как не се сеща да ми прави изненади.
За последно водихме този разговор след като се прибрахме от родилното. Добре помня как го инструктирах от осмия месец някъде, че като родя да не вземе да ми купува разни ненужни неща - просто ей така, заради идеята. И той, милия - послушал. А аз после бях сърдита - на себе си  Joy

Мернах, че коментирате обръщането - Андрей вече се върти без проблем от гръб по корем, предпочита да се завърта от дясната страна. От корем по гръб му се получават нещата по - скоро чисто случайно. От няколко дни си надига дупето нагоре и всеки път очаквам, че ще почне да пълзи, но той просто забива нос в земята  Crossing Arms

Оризовата каша хич не се хареса. Яде я точно два дни, после я отказа категорично. Ще го изчакам да стане на шест месеца, започвам да си мисля, че изобщо не е готов за захранване, а аз само си правя експерименти с него.
Иначе на кашата на Хипп пише, че се приготвя по следния начин - в 100 мл. гореща вода се слагат две супени лъжици. Аз приготвях по четвърт доза. Кашата мирише точно на неовкусен ориз. Мразя я тая миризма - сещам се за едно лято с коремни вируси и отвратителна диета.

Моят юнак продължава да спи. Мисля да го будя, че май е подкарал нощния сън, а ако е така - утре ще ме събуди в четири сутринта.

Хубава вечер от мен   bouquet

Валери, сега видях, че сме писали едновременно.
Пази се и проверете внимателно откъде тече тока.
Аз, откакто ме би ток от "перфектно" заземената пералня и съдомиялна, проверявам по няколко пъти с кокалчетата на пръстите. Така, дори и да има ток, не може да те "хване", защото мускулът се съкращава в обратната посока. Ох, не знам дали обясних добре  Embarassed
Моите съчувствия за "изпълненията" на Иво. Много е неприятно така. Но сигурно на детето наистина му е скучно. Няма ли да го пускате отново на градина?

# 635
  • София
Jaded, забравих да пиша. Ние сме във втора поликлиника при д-р Стателова. Но не я препоръчвам. Дава добри съвети за късно захранване, любезна е. Но дотам. Има адски много пациенти, тя е и личен лекар, освен педиатър и е доста небрежна.  А и много се чака и бебета не минават с предимство, висят си наред с болните. В началото ни постави и диагноза АД ей така. И изписа доста силни мазила, но за щастие не я послушах. Много добри отзиви в тази поликлиника има за д-р Радева, но трудно се навива, има мнго пациенти. Ако успея, ще се преместя при нея през юни.

# 636
Здравейте мамчета,

малко е да кажа, че искрено се забавлявам с вас  Laughing
Току що сменихме памперса и се присетих какво исках да споделя още вчера при първото ни "вкючване". Надявам се да не съм закъсняла, но си спомням, че имаше терзания по въпроса как аджеба да се вземе урина от момиченце. Все още не ми се е налагало и се надявам за напред да е така, та предварително правя уговорката, че може и да не се получи толкова лесно. Ние от около месец поне по два пъти на ден се изпишкваме сами. Баба ми така е изпишквала бебетата си, вкарвайки малки хитринки за онова време, че да си спести прането  Naughty А именно лекичко натискаш коремчето, без излишна сила разбира се и издаваш наподобяваш пишкане звук - аз казвам "пииииишшшш"....и така. Естествено не винаги сполучваме, но бих казала, че по-скоро действа. Трябва малко търпение и детето да не се разсейва с играчки, подсмихващи се татковци и т.н.  Wink  Дори сме се и и...квали няколко пъти. Е разбира се, ако сте свалили току що пълен памперс, едва ли ще пожънете успех! Успех с опитите  Peace

Esy невероятни снимки и прекрасни моделки  Hug А преди няколко дена направих и кифличките ти със сирене (направих и с други пълнежи) и станаха прекрасни...дори мъжът ми вчера се прибра, а аз предлагам да му направя пържолки  Sunglasses, а той "Има ли още кифлички, че цял ден ги мисля!".  Joy

Това засега от нас, отивам да спретна пържолките днес, че майчиното ми чувство предчувства гладен мъж като се прибере! Лека вечер и спокойни бебета!

# 637
Пав, виж какво намерих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=635561.0
Предполагам, че вече си взела информиран избор, но да ти го покажа .
Кокетка, ще го правя това с кокалчетата. Мъжът ми преди малко май откри къде е белята. Забравих да пиша, че за завършек на серията, реших да измия долната част на стерилизатора, без да го изключвам ooooh! и ме удари още веднъж. Така  преди години обрах останалото по включен пасатор и едва не си загубих пръста. Първа домакиня сред домакините Grinning
Много ми хареса - ние сме добре, Андрей е в ревлив период Laughing
Аз съм много съм доволна от Боби. Обръщам ли му внимание, говоря ли му, няма никакъв проблем. Смее ми се, "отговаря ми", пее, вика. Без причина не реве. Единствено, известно време самота, предизвиква гнева му, както и неразбраните играчки, дето все ходят там, където уж не ги е пратил.
а за Иво и детската - уж мислех да го пращам, разбрах за нов случай на скарлатина. А и нали не сложиха на Боби ваксините, та съвсем ме вързаха да го държа вкъщи, докато не му направят реимунизациите. Т.е Иво ще ходи на градина най-вероятно догодина. А и направих нещо лошо -като ме ядоса, все го пращам там, все едно е най-голямото наказание на света. А той не е от децата, дето едва издържат уикендите без градина, та съвсем май я разлюби. С моята любезна намеса.
Евита, забравила съм да ти честитя празника. Желая на него и на теб много да се обичате. Да сте здрави и да празнувате всичките си празници заедно Hug
jobon4e , едно позакъсняло , добре дошла Hug
за срещите - не мога да ходя на нощни партита, защото моите деца са претенциозни откъм вечерното спане. Не че някой ме е канил, де Laughing Ама с удоволствие бих отишла на една разходка с бебоците в Борисовата градина. Някой уикенд.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 20:55 от valerie

# 638
Други пък тръгнали с разни гъзовейки в студа.Леля ви Славка забранява! Grinning Ще ви настинат трътките.

хихихих  Laughing леля, леля, колко пък да си леля Laughing Laughing Laughing щом си мама, значи си млада, аз поне за себе си така се успокоявам  Laughing Laughing Laughing

ВалериHug Hug Hug пази се, моля те, че това с тока.... мен уж от нищо не ме е страх, ама от ток май ме е... Само свиркай за разходка и с Емо ще дойдем  Hug

Дана, и Емо нощем суче мноооого, постоянно, в пъти повече изпива нощем, отколкото денем.

# 639
Евиткасъбудих детето от смях с твойте бойни подвизи у мола JoyОт сега си решила да даваш пример на Рада как да се защитава Wink
Валери ,благодаря за статията ,на мен ми беше полезна.И аз съм навита да се организираме за една разходка в борисовата градина някой укенд.И внимавай с тока,че като те слушам колко си смела  #Crazy
Ние днес изкарахме почти шест часа на разходка и утре сигурно няма да мога да мръдна от мускулна треска, ама беше страхотно освен ,че можех да взема награда за мис мокро чорапче.И след като се прибрахме ядохме и първата ни оризова каша на слънчо и много и хареса и се облиза самодоволно.
МишчицаДалия откакто яде пюрета ака като пластелин с багри на съответния цвят на пюрето, а за миризмата Stop
Тара,радвай се на лаленцата,че някой мъже се опитват и така да изненадват половинките си. Joy
Само за мъже !!! (или как да изненадате любимата си)

Това е една рецепта предназначена само за мъже ! Четете внимателно и следвайте инструкциите

Ябълков пай

Вземете от хладилника 10 яйца. Оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по внимателни. Вземете голяма купа разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържимо в купата. Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни. И така, имаме 5 жълтъка в купата. Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците, нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците….Сега разбивайте. Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите. И тъй сега имаме в купата 2 разбити жълтъка, колкото и са ни необходими за пая. Сега облепете стените и прозорците на кухнята с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани… Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета. След като се убедите че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа. Вземете душ. Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт. Време е да пристъпим към чистенето на ябълките, обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете че са ни необходими 2 ябълки, така, че в процеса на приготвянето може да изядете само половината, така че обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте. Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата. Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете. Разбърквайте отново с миксера, измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно. Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната. Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната. Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната. След всичко преживяно идете в близката кръчма.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 22:22 от Dani Ilieva

# 640
Ох ще ме убиете! Денито също не иска да се обръща ни по корем ни по гръб , тежи и шкембака и дупето.Споко ! И без това вече ми е притеснено да я оставям сама на спалнята, че да не я намеря на земята след минута!
Ура  , вече имаме вода , утре цял ден ме чакат перални и чистене.Освен това ще сея  теменужки и домати !И правя и мартеници между другото да не скучая  Mr. Green
Моят мъж пък никакъв романтик не е , подминава цветята в двора и няма да ми откъсне ко да го правя взела съм го вече няма РЕКЛАМАЦИЯ да съм мислила!
Бе мойто диване от няколко дена не спира да си яде ръцете ? Вие така ли сте? Пижамата беше мокра тази сутрин от дъвкане на ръце?  Редовно иска да си вкара в устата и цица и пръста  брех чудо голямо!
Адаш ,много сте сладки на аватара ! Хайде лека утре пак ще се включим!

# 641
 rotfImbo rotfImbo rotfImbo Joy hahaha hahaha hahahaОх, Божееееее, не издържам вече, счупих се от смях  hahaha hahaha hahaha
Аз докато седна да пиша и те героините са уморени и нанкат вече  LaughingТара ще се появи по някое време,сигурна съм  Mr. Green

Благодаря на всички за подкрепата в борбата с моЙто педи  Mr. Green HugДани,Дана ,утре ще се обадя в тая здравна каса, имат национален телефон  да ме ориентират къде да се "моля " да се откажа от тоя" педиатричен капацитет", къде ми преглежда детето  Twisted Evil
Валери,Пав,   с това рапично олио  се метнах в поредния филм ThinkingТия от Хипп съм сигурна ,че вече съжаляват ,че пишат в тоя форум  Mr. Green

# 642
  • София
Добро утро!

Валери, Дидка - на мен точно от тази тема в подфорума на Хип ми започнаха разсъжденията по въпроса за рапичното олио. Много лошо впечатление ми направиха отговорите на Хип и най-вече тона им. Попрочетох още, поограмотих се, консултирах се с мои приятели биолози, чието мнение е важно за мен ( те всъщност са завършили биология и химия и сега тя работи в голяма фармацефтична компания, а той е научен сътрудник по генетика) и взех за себе си както каза Валери "информирано" решение. Лошото е, че междувременно девойката хапна от въпросното пюре "Картоф&тиква", ама се надявам от такива малки количества да няма проблеми. Аз всъщност имам още 3 такива пюрета, че нали съм "баба мравка" и събирам храна за детето за месеци напред, но...найсе. За сега реших, че ще използвам еднокомпонентни, които ще смесвам. Нататък ще видим как ще процедирам.
моята девойка продължава да мрази да лежи по корем и поради тази причина ще започне да се обръща съзнателно сигурно на годинка. От гръб се завърта почти до по корем, като един-два пъти изцяло, след което надавасилни викове, защото никак, ама никак не се чувства добре. Иначе почти не иска да стои вече легнала. Постоянно се пъне в коремна преса да се изправи. Ако не я сложим поседнала я в нас, я в шезлонг или облегната на възглавници протестира много. Даже вече не иска само седнала, а по-добре изправена в мама или татко. Вчера взехме от едни приятели бебешко бънджи, което е със стойка и я пробвахме - е няма такава радост и подскачане. Мисля да започна да я поставям по малко - нали сме вече почти на 6 месеца, а пък бебетата в Щатите и Англия ги поставяли в тях от 3-4 месечни. А на следващата консултация смятам да си поискам направление за втори профилактичен преглед при ортопед да проверим дали всичко ни се развива нормално.
За разходка в Борисовата градина и аз съм навита, но ще трябва да се постопи снега, защото си мисля, че сега
ще е голяма мъка. Ние преди 2 дни ходихме с приятели на разходка в Южния парк и придвижването с количка си е изпитание. Алеите не са почистени, а когато е кишаво е още по трудно.

Хубав ден на всички майки и бебета!

# 643
Ще питам сестра ми, тя също като момичето в темата, се занимава с лечебни растения.
Дани, ти тая рецепта за мен ли я подготви Joy Много обичам да съм си у дома с децата, но ако трябва да съм неработеща,  за да бъда добра къщовница, и една минута стоене, ще е неоправдана. Винаги съм се възхищавала на организираните жени, които творят разни красоти за ядене, за гледане и за цялостно галене на сетивата  в къщите си, но на мен това ми се струва непостижимо.
климс, за обръщането - пробва ли да й слагаш ръчичките надолу, залепени до тялото. А и някаква играчка, с която да дрънчиш отстрани, за да я привлича.
Боби напоследък като се обърне по корем, започва да прави опити за приплъзване, а не за обратно връщане. И прави някакви движения, с които се измества, но не мога да кажа, че са пълзене. По-скоро някакво влачене, с което обаче си излиза от  очертанията на юрганчето, което реших да постилам, за да му обособя територия. А новото увлечение на Иво е един конструктор с 250 малки части.как се съчетават игрите на близо петгодишно с откривателствата на едно бебе, което скоро ще почне да пълзи, ми е все още въпрос без отговор. Предполагам, че просто трябва да зарежа всичко останало и да стоя плътно до тях. Накрая сигурно ще се принудя купените пюрета да преобладават в менюто на Борис. А за брат му ще готвя, докато баща им не е тръгнал на работа.
за тези, които са захранили - кога правите домашните пюрета ? Аз винаги се старая да са току що приготвени, непосредствено преди храненето, ама май няма за дълго да ми се получи.

# 644
Добро утро, момичета  Hug

Тъкмо щях да се включвам за рапичното олио и филма, който гледах вчера и с който Хипп аргументираха единия от отговорите си, но май няма много смисъл.
Поразгледах и други теми, в които са коментирани съставките на техните пюрета и решението ми да приготвям сама храната се затвърждава все повече и повече.
Признавам, че до вчера имах известни колебания. Нали всички се стремим да осигурим най - доброто за децата си, но сега вътрешното усещане, че домашната храна е най - доброто за моето дете някак успя да заглуши съмненията.
Всъщност, тук визирам и останалите пюрета в бурканчета, нищо против Хипп нямам  Peace

Пав, дали би могла, ако е удобно, разбира се, да споделиш в синтезиран вид нформацията от твоите познати  Flutter
Ако предпочиташ, може и на лични  Flutter

Валери, ще ми е интересно да чуя и мнението на сестра ти  Peace

Аз, ако мога да хвана моята сестра, също ще й поставя за задача да проучи въпроса. Помня, че учеха в университета за лечебните растения, а ако не - все в МА има някой познат, който да помогне с информация  Simple Smile

Направо се изпотих като си те представих с пълзящо бебе и кипящо от енергия момче  Crazy

Пюрета не знам кога ще приготвям. Вероятно сутрин за обедното хранене  newsm78
Андрей тамън беше създал някакъв режим, но сега с това неспане навън трябва да реорганизирам нещата, защото иначе е сисел от недоспиване.

Исках и още да пиша, но много настоятелно взе да става мрънкането.

Общи условия

Активация на акаунт