Отговори
# 615
Дана, ние имаме нощи, в които се будим на 2 часа, но имаме и такива, в които си спим по до сутринта /11-6 /. Различно е, но го отдавам на зъбки и някакво неразположение.

Евитка, днес започваме заедно захранването...мисля и аз да дам няколко лъжици каша, дано не оакаме пейзажа и този път Simple Smile))) Стискайте палци Praynig

Диана, като чуя такива небивалици и ми става зле. Сменяй веднага при възможност, това поне можеш и имаш право. Аз съм при нашата педи, защото е много миличка, има супер подход към децата, винаги когато поискам идва в къщи, а когато се обадя, че каката е болна веднага идва да я види. Сега с бебето консултациите ги правим в къщи и ваксините. Винаги си плащам, но тя никога не иска и с триста зора и ги бутам. Абе не се оплаквам, въпреки заетостта си и многото пациенти, винаги е отзивчива и съгласна с новостите в кърмене, захранване и т. н. Случихме поне на педиатър Simple Smile

Момичета, ето тук схеми за захранване на бебето, не, че не сте ги видели тези неща, но аз да ви покажа, може да ви е от полза, гледам, че и аз съм си водила някаква като съм захранвала каката Simple Smile Леле, като гледам какви подробности съм писала, ама да не пропусна нещо...страх лозе пази Simple Smile

Тара, завид за минито Simple Smile))) Аз не, че съм носила някога, но сега пък хептен не мога да се вкрама в каквото и да е...моето гадже ще вземе да ме смени с тия габарити дето съм направила Simple Smile)))

Еви, jaded, да са ви здрави и послушни половинките! Много да ви радват и обичат!  bouquet
Славка честит празник и на вас!

Аз от много блеене забравих да почерпя на 18-ти, че станахме вече големи хора, на половин година, но така е с майка забравана Crazy

Честит празник на всички празнуващи и днес!

# 616
Добро утро Hug
Пав, хубаво написано, Джеръм Джеръм, ама няма как да избягаш от това превръщане на детето в център на живота ти за известно време. В природата е същото с майките и бебетата. Баба има една приказка "квачка зелена трева не яде". Дава всичко на пилетата.
Мишчица, това е някакъв ужас, голяма трагедия. Милата жена, а децата.....
За всички, които са имали поводи да празнуват вчера  bouquet Да са живи и здрави, късметлии. Много щастие, любов и да им се нареждат нещата, както ги искат.
jaded, занапред не е зле да си вземеш помпа за балони. Ще ти трябва и за партитата на Радина. За отрицателно време , надуваш стотина. Хареса  ми си как си подготвила изненада, сигурно му е станало много приятно на рожденика.
Диди, как е възможно-. Е хората опред кабинета не ви ли предложиха да влезете Shocked
Откакто Иво се е родил, не ми се е случвало никога да отида с бебе на лекар и да не кажат почти всички да влезем. Педиатърът ни винаги също първо извиква бебетата.

А за заместването на хранене с плодово пюре #Crazy Тия хора въобще, въобще не четат. Иначе всички педиатри казват, че от кашата се пълнее, но Гошко един дебелан според мерките... Освен това тук във форума не съм чела от нито една майка , че детето й е напълняло от каша.Аз реших да я давам на този етап с плодово пюре и в повечето дни сутрин, защото донякъде има логика въглехидратите да се дават в тази част от деня. Въпреки, че в момента, в който твърдите хранения станат три, така или иначе зърнените се разпределят в двете закуски-сутрешна и следобедна. Освен това зърнените са в основата на хранителната пирамида за деца. А и засищат и осигуряват по-добър сън, когато са във втората половина на деня.
Q-T, Иво до десетия месец не пиеше грам вода. Бях се побъркала от притеснения, но се поуспокоявах с това, че млякото и плодовете са му достатъчни. Аз също хич не съм по водата..
Ако искаш пробвай с чай, ама не спирай и да предлагаш чиста вода. Като започне да яде месните пюрета, ще пропие.
 вече казах на jaded, ама и тук да си кажа -никога не правя кашите според указанията, защото не се получават. На око и да стане като на картинката отпред Laughing Аз съм решила като Боорис стане на шест месеца, да си правя домашни, като предварително меля ориза.

# 617
Писала съм с много грешки, но нямам време да редактирам.
извинявайте.

# 618
valerie както винаги супер съветчета за папането  chef-да знаеш ,че те копирам и всъщност доста терзания ми спестяваш,за което ти благодаря  bouquet.Джадет мила, и аз на око я джуркам кашата Whistling ,защото иначе става супер рядка.За водата ние грам,ама грам не пием,такава погнуса и ужас изпитва към нея Sick ,че чак ми е жал,ама предлагам де........кога ще пропие един господ знае Thinking.Момичета значи вече сериозно се притеснявам,това дете се обръща само от гръб по корем,на обратно изобщо не вдява как става работата,мъча я ,завъртам я  не и не.Иначе вече стои седнала без помощ за 5-10 минути ,без да се къндилка и така се набира като е легнала ,че чак се припотява милата.Другото ново което забелязвам в поведението и е ,че не иска в шезлонга да яде/полегнала/ ,иска седнала а то така става хипер ульоскана работа  ooooh!ръкомахане,бутане ,смях ,въртене ,страшна работа ,а най ме е яд когато яде пюрето да почне да пее ,такова пеене придрожено със смях няма ,а мен ме е страх да не се задави,уфффф бебишка му работа.Прегръщам ви и ставам,че зверилник е скокнал........а имах още да пиша ,ама после

# 619
Привет,
Евитка,честито на мъжа ти,да ти е жив и здрав и много да се обичате и слушате  bouquet
И да не си се оплакала повече от ангелче Рада,виж пред хората как си спинка и кротува baby_neutral
Диде, можеш по всяко време да смениш педиатър.Отиваш в здравната каса и подаваш молба за смяна на лекаря, като описваш причината и те би трябвало след това да ти пратят одобрение , за да се запишеш при нов лекар.
Q-T,Далия започна да пие вода, когато спряхме с кърмата окончателно,но пиеше чай,че май и беше сладичко.А и си мисля ,че като преминат към по твърдите храни ,ще почнат да ожадняват и да искат вода.
Тарка,с този минижуп не ти ли измризна дупето :lol
Оправяме се за обяд и излизаме на разходка.Лек ден на всички мами Hug

# 620
  • София
Нещо в последно време не смогвам да изчета всичко. Само разбрах, че Тара ходи с минижупи посред зима, но поне пие чай..и ми е спокойно, че няма да настине  Laughing. Диди питай душо, лакове, манджи, готвене, чистене, разкрасяване....нали знаеш че бг мамата е мултифункционална  Laughing

Честито на всички празнуващи, мъже...жени, дечица...абе всички да сте живи и здрави  Hug

Диди, това с педиатърката ви просто ме покърти. Махай се от нея веднагически. То не че на другите места не е подобно, ама това че "ти е обещала", че Жоро няма да получи алергия ме навява на мисълта, че тя по скоро е няква гледачкя-баячка. Яяяяяяя, да не казвам невъзпитани неща  Hug
Евита, цункай добричката Рада по гъзето  Hug
За напълняването от каша, може би е възможно ако някой изяжда по една-две кутии на ден  ooooh!

Вики днес яде пащърнак и май го хареса, но като цяло и е доста забавно да яде, щото прави  smile3534 и навсякъде всичко е в пюре. Вчера имаше отгоре на главата, на мен целият ми анцуг беше в тиквено пюре, което се оказа че Вики най-малко харесва. Днес пащърнака не го разхищаваше толкова смело  Laughing. Нали се сещате, че тея жълти пюрета ако не се изпере веднага петното няма махане. Така че след като се наобядва съм на чешмата да пера лигавник, блуза, мойта дрешка дето съм носила...и изобщо супер. Мнооооого ме е яд, че не мога да вдигам още тежко. Времето е разкошно пък аз трябва да разчитам постоянно на някой да дойде да свали количката и да седи с мене, щото преспите са ужасни за преминаване. После трябва да помогне с качването и...се чувствам като идиот. За това днес директно връчих количката на свеки, а аз съм си в къщи, чета форум и след малко влизам в банята за едно поне едночасово киснене  Laughing

Кокетка я няма, бързо да се отчете да не я мислим  Hug

Да не забравя да питам бебчетата дето вече си хапват пюре или кашичка с променено ако ли са. Вики си ака вече ... почти като голям човек, а яде пюре само на обяд. Не си спомням дали толкова бързо се променяше акото от златистото течно нещо, в миризливо гъсто аки  Laughing

Отивам да кисна в банята  smile3508

# 621
ДидкааааHug не я знам тази, ама я сменяй веднага или й кажи да се поправи на мига, че иначе идва Тара да я пляска. Ще ми държи тя Гого да чака с някакви болни  #Cussing out

Джадет, много следко прозвуча това с шапките и свирките  Laughing

Еси, как така ще те сменя  Naughty като роди той две деца, ако е в по-добра форма - тогава да има претенции #2gunfire Аз нещо съм им набрала на тия мъже днес, че моя нещо ме дразни. Не че прави нещо лошо, ама аз нещо съм се раздразнила напоследък и му казах да ми прави изненадки и мили неща, за да ми стане хубаво, а той само ми се обажда по сто пъти на ден да ми каже, че ме обича. И снощи му викам "стига думи, дай някакви дела - купи ми тортичка, заведи ме на разходчица, без аз да съм го планирала, ей така, изненадай ме с нещо, което АЗ обичам, за да ми покажеш, че мислиш за МЕН, стига само през твойте очи си гледал света". Той каза добре и днес пак същото и му се дръпнах и той ми вика "ми на мен такива неща не ми хрумват, много искам да те изненадам нещо, ама не се сещам как, аз не съм като тебе да измислям такива романтични неща"  Laughing Пълно дърво  Laughing И трябваше днес да го водя на лазерна епилация, че мрази да ходи сам, обаче като ми звънна към 11 ме ядоса и му казах да ходи сам. И после получавам смс: "ще те чакам. обичам те". И взе че ми дожаля и отидох и верно висеше пред студиото и ме чакаше и като ме видя грейна   Laughing

Дани, от носене на количката из преспите, така загрявам, че и без пола да излеза, пак няма да ми е студено  Joy

Мишчица, всяка дума в поста ти е много забвна, направо ми оправи настроението  Laughing

# 622
Ахой Simple Smile

Най-сетне заспа това моето дете. Какво стана със съня не знам, ама е почнала почти да не спи през деня и вечер ме кара да си лягаме рано-рано.
Иначе си направихме една чудна разходка, купихме си тиквички, днес ще ги пробвам на новия тиган, да видим дали ще станат каквито си ги представям.

esy, ти във 2-ра поликлиника ли се водиш? Понеже моята лична е там и ми се иска и детето там да го запиша, като се преместим, но ми трябват отзиви за педиатрите. Пък нали похвали твоята и да питам дали не е там случайно.

Днес вече по-добре ни се получиха нещата с кашата, почна да примлясква по-доволно и да имаме повече вътре в устата, отколкото наоколо  Joy Ама много неприятно ми мирише на мен тази каша, направо като ми лъхне и ми се обръщат червата. Валери, как мога сама да си направя оризова каша? Нали ти беше писала, че мислиш да правиш, та ако може, сподели ноу-хау Simple Smile

Миш, ние след кашата също имаме по-различно ако, някак е по-гъсто. А и давам от вчера по 5-6 лъжички. Явно и най-малкото нещо им се отразява. На цвят е екстра, на мирис какво да ти кажа  Laughing мирише на оризова каша  hahaha Явно заради това, докато я приготвям, ми се сгажда  Laughing

Кокетка вярно не пише напоследък, дано да са добре с Андрейката.

климс, моята пък хич не иска да се обръща на никъде. Завърта се да лежи на една страна и до там. Ако аз не я обърна по корем, няма да застане така. Правим упражнения, въртя я, търкалям я, видимо й е приятно, ама сама не го прави. Виж за сядането е друго нещо, сама стига почти до пълен седеж. Чудех се онзи ден дали да се притеснявам за обръщането, ама после реших, че няма смисъл, имам си достатъчно други неща, за които да тръпна. То детето си знае кое му е комфортно, ще я изчакам.

Тарка, не му се ядосвай бе, те толкова си могат Simple Smile Моят онзи ден на Св. Валентин, нали от страх, че все очаквам нещо и решил все пак да ме изненадва. И се чуваме през деня по едно време и той ми вика "Взел съм ти нещо." Прибира се и си държи ръцете зад гърба и аз му викам ""Моето пътуване" ли си ми купил?" и хоп! той вади списанието с едната ръка, а другата продължава да я държи отзад. И аз му викам "И бонбони Линд?" и той супер разочаровано ми вика: "Е как позна?" Еми ей така: просто мъжете са предвидими. Единици има, които излизат от стандартната рамка, ама те пък не са за домашна употреба  hahaha Поне човекът е запомнил какво обичам, не е малко.
И да ти кажа, като се чухме, Емко направо като котенце мяукаше, трябваше преди малко да ти се обадя да чуеш моята ламя какъв глас извади, защото вече искаше да спи. Аз в такива моменти вече й се смея и й викам, че няма кой да я спаси от лошата й майка, през деня в нашата кооперация е само лудата бабка, дето живее на горния етаж, ама тя е глуха акула и колкото и силно да плаче, няма да я чуе...

# 623
  • София
Мишчица, всяка дума в поста ти е много забвна, направо ми оправи настроението  Laughing

Hug
Щото реших повече да не мисля за лоши неща, колкото и да ми се струва несправедливо и ужасно страшно. Реших, че идва пролет, земята ще разцъфти за нов живот и искам да ми е топло, леко и позитивно. Може да е егоистично, но пък съм безсилна да направя друго.

А относно романтичните изненади. Вчера взимам Иво от градина /последният 1 месец все мъжа ми го води и взима/ и виждам, че ще правят картички със снимки по случай 8-ми март, и снимкита са в четвъртък. Прибирам се и естествено почвам да буча, че мъжа ми не е казал и поръчал. Поне да знам, за да го облека по-фИешън в четвъртък. Викам му сигурно си изпуснал срока да платиш. А той.....не ми бил казал, за да ме изненада за 8-ми март  tooth. Сладурчета  Hug

jaded Първоначално и нашето миришеше само на картофено пюре, но откакто пробва морков, тиква, ябълка и пащърнак.....честно да ти кажа миризмата започна да расте в кофти посока  Joy.

# 624
  • София
Айде Пешко Перонски да е жив и здрав и да търпи това сладко чудовище Евита Кокалянска hahaha

Хахахаха Дидка мила много те обичам! Мерси ви момичета да ми е жив и здрав мъжо да ме трае и да ни гледка с малката Рада, че не сме лесни и двенките!

Днес Рада беше"почерпена" с малко пюренце картоф + тиква, хапна две лъжички и на третата започна да се гнуси, да се дърпа и да опъва краката и спрях.......детето си казва, мамо спирай не искам вече.....леле хора като отворих чистия картоф на хип и се оцъклих, ми той като гипс, то не можеш да бръкнеш в него с лъжичка, камо ли това да го дам на детето , ужааааас хвърлих и двете бурканчета, които нях взела ( ей Тарка, как не ги отделих за колежката от фейса, тя ги събира, за лютеница на есен) Оххххххх  Joy hahaha hahaha това е една друга история, която ще коментирам друг път, сега мрънкамееее за внимание, чао

# 625
  • София
Евита, я разкажи за съботното женско парти на майки септемврийки...аз нещо попрочетох във ФБ, че е станала голяма излагация  Thinking

# 626
Здравейте и от нас,
днес бяхме на консултация, резултатът е - 7300, 66 см - пораснали с 360гр. и 2 см. На педи се видя малко и почнаха да се чудят,защо толкова малко е наддал, а мъжа ми изпадна и той в шах. Старото педи беше казала,че е нормално сега да наддава по-малко, т.к.в началото беше качвал по 2 кг на месец.
КАза да захранвам и сега да въведа зеленчуковите пюрета,след което млечните каши, плодовите пюрета и соковете и всичко това в рамките на 1 месец.Мами много се обърках, не знам кой път да хвана,дайте съвет колко време въвеждате зеленчуковите пюрета ?? и как за 1 месец да заместя 2 хранения  #Cussing out това няма да се случи на моето дете ..Ако имате идеи как да подходя споделете

# 627
  • София
Мишле - да знаеш, цунках Рада го голото й дупе преди малко и й викам:Маме това е от оная хубавата леля, дето нарича себе си "чорлава" а всъщност е прекрасно къдрава. И тя ми се хили, разбра от кой е целувката:-))))))))))
То какво да приказвам, аз също не отидох, но поне пуснах един СМС на Мадленка да не ме чака, защото аз в събота бях адреналиново изразходена от неприятна случка в МОЛ-а с един пубер, който си играеше с въртящата се врата, едвам не се пребих с детето в следствие на което, аз му направих забележка, той ме напсува (но така, както не съм чувала бакшиш дори да псува, как ще ми го не знам какво си и къде ли не ми го...) и аз го набих, а после и мъжа ми му се изреди, който идваше на следващото завъртане след мен и аз бях побесняла и съвсем не ми беше до купон!
Но факта, че там всички кифли се надпреварваха, коя какво и как щяла да направи като дойде и после дори и не уведомили момичето дето се трепе всеки път да запазва места и т.н говори сам по себе си........
Танчееее не се коси бе мила, почваш по усет, и по твое усмотрение, ако не може не може, няма да напъваш детето....попрочети, поразгледай, поослушай се и давай това и толкова, колкото майчината интуиция ти подсказва:-)

# 628
охххх не мога повече Стършинката опухала момчето rotfImbo rotfImao,Евеее ама той мъжа ти от солидарност му се изредил,че да не го говорят хората ,че жена му го бие Mr. Green Mr. Green.))))ейй успя да ме развеселиш пак и отново Laughing.Джадет спирам да се кахъря за това обръщане,когато тогава,живи и здрави да сме.И къде са във ФБ тия Септемврийки.........

# 629
  • Бургас
Здравейте!
Благодаря на всички за поздравленията и специално на К-Т за прекрасния букет от фрезии! Hug
Тук гледам някои хора са се били. Laughing
Евка,ти си била страшно бойна мацка.Да му мисли мъжа ти.  Heart Eyes
Други пък тръгнали с разни гъзовейки в студа.Леля ви Славка забранява! Grinning Ще ви настинат трътките.

Диди,ужасно е да чакаш  със здраво бебе сред болни.Друг път влизай с вратата или я сменяй тая лекарка.На никой не му пука.
Кокетка я няма наистина.Да пише,че да не се притесняваме.
Чао за сега!Отивам да готвя.

Общи условия

Активация на акаунт