Какво повече няма да купя - тема 2

  • 87 703
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 2 250
Пробвах беления боб на Крина-сварява се бързо,но е толкова гаден,че  Sick  Повече не бих го причинила на половинът да му сготвя от него  Laughing

# 361
  • София
  • Мнения: 3 610
Пробвах беления боб на Крина-сварява се бързо,но е толкова гаден,че  Sick  Повече не бих го причинила на половинът да му сготвя от него  Laughing
+1 Подкрепям! Нищо не струва, само цената му е завидна!  Whistling

# 362
  • Мнения: 2 250
Аз не му загледах цената защото и други неща купувах,но и базплатен да беше не бих го взела вече  Peace

# 363
  • Мнения: 0
никакви плодови кисели млека, за да ги оцветят ползват някакъв екстракт от бръмбари е не мерси.
Здрвейте!
Хубава тема имате! Радвам се че я открих! Откъде знаете за оцветителите от бръмбари? Имате ил доказателство за това?  GrinningМного е странно наистина.
Аз никога повече няма да си купя пастети от Билла-клевер серията е за кучета-ядеш боклука им и след 2 мин. устата ти мирише на кръв!
Като се заговори за смесители ще кажа, че много такива в Страната и в масовите места се продават на поносима цена и не се казва, че отгоре нямат хромно покритие. Последния ми смесител буквално за 8 месеца се прецака-набъбна покритието и се олющи, след това се запуши...
Искам също и да ми препоръчате нормален бойлер! в момента сме с Елдом 80 л. вертикален, но това е ненормална работа. Понеже живея в планински град вечер пускаме бойлера, сутринта се спира и до вечерта водата е СТУДЕНА! НЕЗНАМ КАКВО Е ТОВА ЧУДО. СЪЩО МОЛЯ ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ ХУБАВ ХЛАДИЛНИК А+ ДО 700 ЛВ С АВТОМАТИЧНО РАЗМРАЗЯВАНЕ, ДА Е ПО-ВИСОК ОТ 1Л80 И ДА ПИЩИ ПРИ ОТВОРЕНА ВРАТА!  bouquet ИЗВИНЕТЕ ЗА ГОЛЕМИТЕ БУКВИ!

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 19:49 от Nezabravimata

# 364
  • Мнения: 2 250
Чак сега се сетих,че никога повече няма да купя бойлер Дипломат  Naughty Купихме нашия и след 3-4 месеца почна да бие ток като пипахме душа и крана да си нагласим водата.И към 6 месеца след като го купихме съвсем отказа-мъжа ми го отвори да види  какво става и изкара нагревателя направо надробен  Shocked Наш познат се чудеше как не ни е избил тока   #Cussing out После купихме нагревател и го оправихме за няма и 20 лв. ама никога няма да повторя да купя такъв  Naughty

# 365
  • Мнения: 0
Онзи ден пък говорих с една позната със стаж в млекопреработвателния сектор и тя ми каза, че производствената база на "Пършевица" е на такава надморска височина, на която бактерията Лактобацилус Булгарикус  не може да живее. Не че съм си мислила, че такава бактерия се влага в продуктите от тази марка.

И още нещо за киселите млека - истинските такива задължително образуват цвик, когато се гренбе от кофичката (не веднага, но след известно време трябва да се образува). Ако няма цвик значи млякото е блъскано с нишесте. И вкусът трябва да е леееко кисел по небцето. Повечето млека, уви, дори сладнят. Консистенцията НЕ трябва да е кремообразна в никакъв случай.

Ако си спомняте навремето киселото мляко имаше срок на годност около 72 часа...
Да пиша и коментирам повече е излишно  Confused
съгласна съм с вас понеже съм микробиолог по образование ще ви кажа, че ако въпросните фабрики не разполагат с тези бактерии като лактобацилуса и стрептококус термофилус, те блъскат други , подобни на тях, но те не произвеждат плесен и не са ефективни, затова може би не се разваля млекото. Това важи и за Клевър в Билла. Работих в една фабрика в с. Железница! не купувайте нищо от там! Praynig

# 366
  • Мнения: 8 582
Пробвах беления боб на Крина-сварява се бързо,но е толкова гаден,че  Sick  Повече не бих го причинила на половинът да му сготвя от него  Laughing

Привет момичета! Темата ви се струва много полезна!

И аз се изглъгах един път с този белен боб .... толкова газове не сме имали никога!
Заради това - стандартен боб, с три сменени води (във втората - лъжичка сода за хляб).

Леща - отдавна взимам само червена! Вари се за 10-15 мин!

А по-рано в темата има доста коментари за киселото мляко - взимала съм от свекърва ми правено от нея домашно кисело мляко - издържа си скпокойно в хладилника до месец. За повече не знам, щото свърши Simple Smile

# 367
  • София
  • Мнения: 601
Някой беше - споменал БАТА (обувките). Подкрепям мнението, и мойте ботуши издържаха 1 сезон.

Но още по възмутена съм от уж немските обувки Tamaris - 3 пъти връщах с рекламация за 1 лято. Купих 2 чифта, единият се скъса буквално за минути. Другият - след 1 час ходене на гладко в мола Laughing

Продавачът ми каза, че откакто ги правят в Азия, имат много рекламации. Не си давайте парите!

# 368
  • Мнения: 8 242
никакви плодови кисели млека, за да ги оцветят ползват някакъв екстракт от бръмбари е не мерси.
Здрвейте!
Хубава тема имате! радвам се че я открих! Откъде знаете за оцветителите от бръмбари? Имате ил доказателство за това? Много е странно наистина.
Оцветителят се нарича кармин.
И наистина се добива от яйцата на вид бръмбъри.
Използва се най-вече в месарската индустрия за оцветяване на салами, луканки, но също и сладолед, млека, сокове и т.н.
Между другото, карминът се води натурален оцветител. И е много по- за предпочитане от химичните такива Simple Smile

Повечето оцветители (и не само) - натуралните такива - се добиват от растения и животни. Затова са и натурални..
Останалите са синтетични - демек синтезирани по химичен път.

Много е готино да се пише наизуст за неща, за които хал хабер си нямате  ooooh!
Поне може малко информация да потърсите първо  Tired

# 369
  • Мнения: 2 250
Относно киселото мляко - от доста време купувам само от Кауфланд мисля,че пиша MILBLU на кофичката/това си е от марката на кауфланд която си е/. Не знам колкоо мляко  има в него,но поне е вкусно и бие на кис.мляко  Peace Но ако съдя по постовете по-горе,че трябва да се отделя цвик,значи това което купувам има поне малко мляко в него  Laughing

# 370
  • Мнения: 0
duhi_puhi, благодаря за информацията! Незнаех за това!
Темата е много полезна-благодаря на Лаленцето!  bouquet
Също така избягвайте чехли с естествена кожа на Lakoste!  #2gunfire
Сестра ми, която живее в София им е фенка, но след последните и летни чехли в три тоналности на розовот, за които претендираха, че са от естествена кожа се отказа! Бяха 86 лв, от първото обуване се бяха ожулили-и не вън, а вътре където се опира крака! Направиха смяна, но и втория чифт се охлузиха така да се каже и върнаха парите.
За продуктите на Крина съм съгласна-голяма хвалене, големи реклами! Ориза бланширания и кристалния са отврат и не се сваряват както трябва!
моя любим ориз е на марка Шери-подмарка Fiorre, също така Тракия български ориз! И двата стават супер! после може да се броят зрънцата.
За тоалетната хартия се доверявам на една турска марка Familia - много е хубава, искрящо бяла, стегната, 3 пластова май.
Мога да похваля брашното на София мел! Вземам едно от 15 кг от Метро за около 15 лв. Става за баници, кексове, всичко изобщо! също така има хубаво брашно за кекс специално с набухвател в него.

# 371
  • Мнения: 2 250
Мога да похваля брашното на София мел! Вземам едно от 15 кг от Метро за около 15 лв. Става за баници, кексове, всичко изобщо! също така има хубаво брашно за кекс специално с набухвател в него.
Подкрепям за брашното,само че аз купувам малки пакети,като го взема повече уж да не се ужлавнява,но наистина е хубаво  Peace

# 372
  • Мнения: 0
 Grinning Да добавя че от поне 7-8 години не ям неща от топлите витрини на хипермаркетите! Както беше казал някой тук, за да ядеш здравословно, трябва да си го приготвиш сам!   Peace
Млечна салата си правя със едно прекрасно цедено мляко- гръцко, марката е KOLIOS Vital - води се на опаковката greek apetizer. Също е добро цеденото мляко за салата на Стойка. А в кофичките след това съхранявам успешно домашен таратор и домашно кисело мляко. Майка ми незнам защо толкова харесва мекото сирене Бета малките опаковки в едни пластмасови кутии, което пък са записали като "деликатес", обезмаслено е , лесно се разпада, но е много солено! Отгоре при отварянето има хартия-не разбрах какво е предназначението и при условие, че е пълна опаковката с вода.  Цената на малките опаковки е 1.20.
Иначе има приличен мек изтънчен вкус. Става за диета, но първо трябва да се смени водата. Неодобрявам големите опаковки на същото сирене, които са около400 гр, при които когато ги отвориш и видиш, че половината е вода и ти става лошо! #2gunfire
Неодобрявам и няма да купя никога маргарините на Калиакра за готвене-половината от количеството, сложено в тигана става вода. newsm78
Изобщо избягвам маргарините без Белла и едно от 500 гр. от Лидл - Promienna, което е що годе приемливо.
След като видях този материал се уверих в думите за буболечките, направо е отвратително! Sick

http://animefans.freeforumonline.com/t740-topic

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 20:35 от Nezabravimata

# 373
  • София
  • Мнения: 6 015
Маргарин въобще не трябва да се яде според мен.
А сиренето щом има много сол и за диета не става  Peace

Аз вече тотално се отказвам от пастет АПЕТИТ, намерих несмлени хрущяли. Знам, че пъстета не е най-добрият избор, но ми се беше доял от доста време.

# 374
  • Мнения: 2 250
Аз пастет отдавна не купувам,защото един който бях взела имаше нещо като косми най-вероятно от прасето/май се казва четина/  Sick сега като ни се прияде си правя вкъщи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт