Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 711
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Аз пастет отдавна не купувам,защото един който бях взела имаше нещо като косми най-вероятно от прасето/май се казва четина/  Sick сега като ни се прияде си правя вкъщи  Peace
В пастета има повече нишесте, отколкото месо/дроб/копита  Wink

# 376
В този,за който говоря явно имаше и кожа от одрано прасе,защото това,което намерих си беше точно като четина  Sick Тогава ми беше последното купуване  Naughty

# 377
 Sick позеленях и пребледнях като видях и прочетох следната информация:

http://animefans.freeforumonline.com/t740-topic

http://imageshack.us/photo/my-images/98/cochinealbceivelarvaslq4.jpg/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD

Извинявам се за спама! Колежката от форума е права! Ще избягвам да ям неща с добавката Е120 позната като карминова киселина  bouquet

# 378
Явно вече съм прочела толковая гнусотии,че спрях да се впечатлявам.Успокоявам се,че е по-добре червейчета и прах от бръмбари отколкото отрови ,които ги има във повечето неща,които купуваме  Sick

# 379
никакви плодови кисели млека, за да ги оцветят ползват някакъв екстракт от бръмбари е не мерси.
Здрвейте!
Хубава тема имате! радвам се че я открих! Откъде знаете за оцветителите от бръмбари? Имате ил доказателство за това? Много е странно наистина.
Оцветителят се нарича кармин.
И наистина се добива от яйцата на вид бръмбъри.
Използва се най-вече в месарската индустрия за оцветяване на салами, луканки, но също и сладолед, млека, сокове и т.н.
Между другото, карминът се води натурален оцветител. И е много по- за предпочитане от химичните такива Simple Smile

Повечето оцветители (и не само) - натуралните такива - се добиват от растения и животни. Затова са и натурални..
Останалите са синтетични - демек синтезирани по химичен път.

Много е готино да се пише наизуст за неща, за които хал хабер си нямате  ooooh!
Поне може малко информация да потърсите първо  Tired

Духи_пухи
, браво за поста!  Peace

Повечето хора не само, че не знаят какво искат, ами и нищо не разбират!
Ако дадена храна е с изкуствени добавки, защо са изкуствени, ако са естествени - защо са от растения или насекоми... аман!

# 380
Извинявам се -просто незнаех! Не ме разстрелвайте Laughing

# 381
 Laughing няма такова нещо,само си обсъждаме  Peace

# 382
Повечето от най-скъпите парфюми се правят с аромати, получени от жлезите и соковете на различни животни - които сами по себе си миришат отвратително.. и като гледам реакциите, едва ли бихте ползвали Шанел-и и Пако-Рабан-и, ако знаете, че в тях се съдържа например жлъчка или анален секрет от някое животинче Laughing Mr. Green

Ето и едно кафе, което предполагам не бихе пили  Wink
http://rossenaleksiev.blog.bg/lifestyle/2009/05/18/kopi-luwak.336065

# 383
Естествени или изкуствени, мисля, че потребителите имат право да знаят точно от какво се правят тези оцветители. И след това да решат дали да консумират. Защото аз не съм видяла на опаковката на колата или на салама да има такава информация за яйца от бръмбари......И май ще излезе напълно вярно това, че трябва да се консумират максимално необработени храни в техния първичен вид. Всичко друго май е "хранително-отровителна промишленост" както се изразява една видна диетоложка

# 384
Повечето от най-скъпите парфюми се правят с аромати, получени от жлезите и соковете на различни животни - които сами по себе си миришат отвратително.. и като гледам реакциите, едва ли бихте ползвали Шанел-и и Пако-Рабан-и, ако знаете, че в тях се съдържа например жлъчка или анален секрет от някое животинче Laughing Mr. Green

Ето и едно кафе, което предполагам не бихе пили  Wink
http://rossenaleksiev.blog.bg/lifestyle/2009/05/18/kopi-luwak.336065
Ако не знам как се прави,може и да го пия  Laughing Но аз не виждам момичетата тук от какво толкова се възмущават,все едно сега разбират,че във всичко което купуваме има един или друг буклук.Според мен наистина е по-добре смлени бръмбари и други някакви гадости,отколкото други изкуствени отрови  Peace

# 385
С риск да се повторя, ще кажа, че при купена храна, никога не можем да сме сигурни какво има  в нея. За това колкото може по-често хапвам домашна храна и от домашни продукти  Peace

# 386
Естесвено,че е най-добре домашното,но за жалост,който няма откъде да намери домашно му се налага да купува буклуците от пазара и магазините

# 387
  • София
За пастета.. и на мен ми се дояжда(ШЕ). Случвало се е да давам и на малката, едвам едвам намазан на филийка. КупуваХ от този , но май приключих... макар да имам 1 неотворен в хладилника.
Последния път намерих нещо като част от перушината на някоя кокошка и направо ми се  Sick

Боклуците са навсякъде. Факт е, че е трудно да си правим всичко в къщи, особено когато нямаш достъп до сигурна домашна продукция... но поне да се опитваме, доколкото може  Peace

# 388
И аз намерих нещо като четина в една кутия на апетит и след това поне 3 години на близвах пастет.
Скоро обаче разбрах, че в ЛИДЛ продават пастет правен в Германия и си купих. Хубав беше и не ми се гадеше докато го ям. Мисля си, че германците не биха допуснали разни гадости в храните си.  Peace

# 389
На какво се дължи синьозеления нюанс на бялото твърдо сирене? Преди няколко години едно сирене имаше лек такъв оттенък и сега пак попаднах на такова. Уж с големи букви пише козе, пък с малки пише, че е приготвено от козе мляко, овче и краве мляко до 30% /не разбрах кое е 30%/, сол, мая, закваска и калций. Малко ме учудва този калции, като нормален елемент в млякото защо го извеждат отделно..., но повече ме притеснява този зеленикав блед нюанс на сиренето.

Общи условия

Активация на акаунт