Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 596
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
Тази фирма за пръв път я чувам! Наистина ужасно!

# 46
Това със солетите ме изуми Rolling Eyes

# 47
  • София
Нямам Пикадили наблизо, вчера в магазина проверих 10 вида солети - навсякъде имаше NaOH, та даже и на някои бисквити, които загледах. Та ако някой открие други, освен тези от Пикадили да свирка, аз също ще пиша, ако открия.

# 48
Никой от продуктите на Белла, Маджаров, Бони, Зоров. Както и българско масло.

# 49
Какво му е на българското масло?

# 50
  • Пловдив
И аз това се чудя...
Верея, Вълчев и още няколко са всичко друго, но не и масло. Но има и други, които са достатъчно добри.

# 51
И аз това се чудя...
Верея, Вълчев и още няколко са всичко друго, но не и масло. Но има и други, които са достатъчно добри.

Кои например са добри?
Българско масло не купувам, просто е ужасно.

# 52
Какви са качествата на хубавото масло? Аз купувам българско, вносно, всякакво, на което пише масло без растителни ала-бала и съм се чудила по кой критерий да избирам маслото.

# 53
Аз купувам българско, вносно, всякакво, на което пише масло без растителни ала-бала...

Никаква разлика ли не намираш между българско Верея и френски Президент?
Защото разликата за мен е очевадна.

# 54
Верея не съм купувала. Обаче използвам маслото само в попари за малката и когато готвя без мазнина, преди да поднеса яденето като е още топло добавям масло. Затова, предполагам не мога да усетя разликата между някои марки.
Използвам понякога и на препечен хляб, но филиите още топли ги натърквам с чесън и пак може това да замаскирва.

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 00:16 от Зелен дух

# 55
Да, разбирам. В началото на темата писах, че майка ми по погрешка беше купила тези дни Верея - ами не се яде. Бледо, почти бяло, не мирише на масло, няма вкус на масло, маже се като маргарин. Докога така ще ни лъжат Twisted Evil?!

# 56
Купувам българско масло на фирма Сакарела от един квартален магазин. Мисля, че хасковска беше фирмата. Перфектно е. Като го сложиш в хладилника се втвърдява, а не стои като някаква гнусна пяна. Сега зимата го държим в шкафа, и пак едва го мажа на филия. Като го разтапям мирише прекрасно на масло, не прави пяна като другите "масла", не седи на парцали. Не тече от него суроватка. Не е в пакетчета, а във вакуум опаковки и се продава на килограм. Ако се интересувате, утре ще пазарувам и ще ви кажа колко му е килограма, но никъде другаде не съм го виждала, така че не знам къде бихте могли да го откриете.

# 57
  • Пловдив
И аз много отдавна съм се отвратила от българските масла и вече дори не си правя труда да ги поглеждам.

Направо е тъжно, че почти не можеш да си купиш нещо наистина хубаво и вкусно, както бяха храните преди. Сега всеки лъже, маже, гледат печалбата и това е.
И аз съм склонна да плащам по-скъпо , но за нещо истинско, как не могат да го разберат производителите това newsm78

За да съм все пак коректна към заглавието на темата- аболютно табу са мен са марки Бони, На баба, на дядо и т.н, Данон- просто само като ги видя на щанда и си обръщам главата, толкова много са ме отвратили. Има и други , които не ги харесвам много, но искам ,не искам пак  ги взимам, защото все пак трябва нещо да се яде. Simple Smile

# 58
Мислех да редактирам, за да съм тон с темата, но Mirkam публикува след мен.

Никога няма да купя "брашно без подобрители за ценители", марката ми изскочи от ума. То е грехота да се говори така за брашно, но чак такъв боклук не бях купувала. Хлябът в машината изобщо не втаса, като се има предвид, че правя хляб по един и същ начин с 500 г брашно и нагласям водата и винаги става. Е, има вариации според брашното, но с това беше пълен провал - тухла, висока четири пръста, че и хлътнала в средата. И не, не е от маята, защото с мая от същото пакетче после направих перфектен хляб. След това реших да правя кекс това брашно, и от кекса нищо не стана. Добре, че купих само с 1 кг, а не се набутах с голяма опаковка.

# 59
  • Пловдив
Много полезна темичка  bouquet
За съжаление, по-лесно ще ми е да изброя нещата, от които съм доволна, отколкото тези, които никога няма да закупя отново... Както и да е, по същество:
- продуктите на Нестле
- прясно и кисело мляко - за съжаление, всичките които съм пробвала, рано или късно ме разочароват...
- много се коментира БГ маслото... Аз лично взимам едно, което действително мирише на мляко. За съжаление си го взимам директно от мандрата, която е на 60тина км от тук, но никъде не съм го виждала в магазинната мрежа в Пловдив
- снаксове, чипсове, зрънчовци и всякакви подобни боклуци
- олио Vitaе Doro от Кауфланд - ужасно смърдящо и лепкаво
- кренвирши, пастети, готова кайма, замразено месо (за последно бях взимала пилешки крилца - от тарелка 750 грама, след размразяването и изтискването на крилцата едно по едно, защото във всяко имаше солидно количество вода, се оказа, че всъщност крилцата нямат 350 грама... За марката не си спомням, но писах тогава на КЗП - така и не получих отговор. Поне ги "лепнах" в излъган.ком)
- готови салати  Sick
- каквото и да е от топлата витрина на който и да е маркет
- газирани напитки, сокчета, боза

- козметика на Лореал, Гарние, Мейбълин, както и дистрибуторските Ейвън и Орифлейм
- шампоан, балсам и лак за коса Нивеа Блонд
- пюренца, каши и с.н.м. - захранвах по BLW и тази част я избегнахме Mr. Green
- Памперс
- Церезит стоп влага - на приятелско семейство детенцето им се обрина ужасяващо, веднага след закупуването му. Махнаха го от стаята, където спи малкия и за няколко дни обрива отшумя. После го сложиха пак и ситуацията се повтори Shocked
- български маратонки - какви ли не пробвах, но така и не се задържаха на краката ми повече от 2 седмици... Е, всяко зло за добро, дето се казва - благодарение на разочарованието ми от тах, открих sportsdirect, за ужас на мъжа ми Whistling

- не влизам в Т-маркет - нито стоката име стока, нито обслужването - обслужване
- от Пени взимам само едно кафе на мъжа, че много му харесва,а  другаде не съм го виждала

Общи условия

Активация на акаунт