Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 808
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Aз масло също не купувам българско. Взимам едно, което пише че е от Дания. Или едно ирландско.
За киселите млека-има сега едно Габрово милк, което е 1 кг и съм впечатлена каква сурватка прави. Наистина ми прилича на "старото мляко" или домашно. Другото мляко, което харесвам е Ралица. А иначе не бих взела повече на Мегле. Ужасно ми се строи. Но пък се чудя от пресните млека кое да избера?! На баба взимам сега 3.6 %-допада ми. Вие какво взимате?
Уфф, и пак да си напомня-повече замразена риба-не!

# 91
И аз давам глас против Маджаров. Май по-напред бях писала.
И глас против Геокс. Бях си купила едни обувки и заминах на екскурзия в чужбина като съм си ги приготвила в багажа за обикаляне там. Като ги обух, още първите часове и на двете обувки им се скъсаха каишките, освен това както ми бяха по мярка, краката ми само се вадиха от обувките и щях да се пребия. Направих си труда да ги нося в багажа да ги върна в България и от Геокс отказаха да ги приемат, защото съм ги взела на разпродажба и тогава отпадала гаранцията.

# 92
Геокс отказаха да ги приемат, защото съм ги взела на разпродажба и тогава отпадала гаранцията.

Не е вярно . Всяка стока има гаранция - обръщаш се към КЗП Peace

# 93
Свърши тя.
КЗП има ли изискване за някакъв минимален срок на гаранция за обувки? Имам гаранции за обувки по 2 седмици и по един месец. Чудих се колко е минимума?

# 94
Спорен въпрос. Според КЗП във Варна е 2г Crazy А според един от шефовете им в София е 1м .  newsm78  Обясняваше човека по новините , че по принцип срока на всичко е 2г  но това нямало как да важи за обувки и т.н.  А за това , че били на промоция , миналогодишна колекция и т.н. и затова нямало гаранция  - не е вярно. Всяка стока има  Peace

Пазя си вече касовите бончета на всичко 2г  Mr. Green И не ги хвърлям веднага щом се прибера.
След последния път когато си взех чанта и се разпадна на 2-рото носене  Crazy

# 95
А при какви положения можеш да откажеш ремонт и да замениш стоката или да си вземеш парите обратно?

# 96
За мен са пълни измамници ГЕОКС в Бг!Не знам в другите държави дали е така с гаранцията newsm78Обаче един приятел ми каза,че си купил от Италия зимни обувки от тази марка.Коментара беше:Дишащи,ама друг път Mr. Green

# 97
  • Пловдив
Кисело мляко Табу, ужасно е  Sick

# 98
А при какви положения можеш да откажеш ремонт и да замениш стоката или да си вземеш парите обратно?
Със силен глас  Laughing и не отстъпване от желанието си .
Ако все пак удариш на камък след като ти ги върнат от ремонт имаш още 1 м гаранция и ако се повтори тогава вече трябва да сменят или върнат парите .

Обаче в цялата тази ситуация трябва да е на лице Касовия Бон  Peace

# 99
Много полезна темичка, записвам се и аз. Ще чета за сега, защото не се сещам за нищо конкретно. Повечето неща сте ги изредили.

# 100
Ако все пак удариш на камък след като ти ги върнат от ремонт имаш още 1 м гаранция и ако се повтори тогава вече трябва да сменят или върнат парите .

Аз един джобен компютър връщах n-пъти в Мултирама за ремонт, защото отказваха да дадат друг, в крайна сметка като винаги се разваляше на 2-3-ия ден ми дадоха нов. Обаче до края на гаранцията оставаше 1 месец и отказаха да напишат за нови две години. Така ли е по закон?

# 101
Никога повече уж прясна риба от Карфур...2 опита с недобър край  Confused
Същото за бейби калмари и парче свинско от бут ... Такава смрад и гадост , че и на кучето не посмях да ги дам ... Отврат ми е този магазин  Sick

# 102

Аз един джобен компютър връщах n-пъти в Мултирама за ремонт, защото отказваха да дадат друг, в крайна сметка като винаги се разваляше на 2-3-ия ден ми дадоха нов. Обаче до края на гаранцията оставаше 1 месец и отказаха да напишат за нови две години. Така ли е по закон?

Не, трябва да удължат срока на гаранцията със срока, в който е бил в сервиз.  В сервизната книжка отразени ли са всички посещения в сервиза? Ако е така можеш да се обърнеш към КЗП, за да се удължат гаранцията и ако има пак проблеми да важи.

# 103
Кисели краставички на "Плод". На вкус не бяха чак ужасни, но имаше много развалени в буркана  #2gunfire

# 104
Сетих се за прясното зеле от Кауфланд. Купихме да направим кисело, стана, НО само отвън. Външните листа каша, вътрешните сурови. Хвърлих целия бидон и правихме ново. Явно беше вносен боклук. Разните там Кордон блю, шницели и други подобни полуготови, пак от Кауфланд. Пълни са с всичко друго, но не и с месо. И като се опържат, вътре са като пихтия, бляк! Sick

Общи условия

Активация на акаунт