Какво повече няма да купя - тема 2

• 87 775
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
В Лидъл българските субпродукти/ наричам ги така, защото това не са и продукти!/ са отврат!

абсолютно! няколко пъти се пробвах с техните "меса" и мисля да не повтарям..

немските сирена, кашкавали, сметана и млека са много хубави, за сметка на това, и на доста прилични цени. заради тях и заради виното (което не е особено разнообразно, но е хубаво и евтино) си заслужава ходенето до "лидл".
 Peace
Aз, пък, точно вино не купувам от там. Качеството и вкусът му съответстват на ниската цена. Към месото нямам забележка, но гледам производител. Различни са.

# 436
В Лидъл българските субпродукти/ наричам ги така, защото това не са и продукти!/ са отврат!

немските сирена, кашкавали, сметана и млека са много хубави, за сметка на това, и на доста прилични цени. заради тях и заради виното (което не е особено разнообразно, но е хубаво и евтино) си заслужава ходенето до "лидл".  Peace

какво е това много хубаво немско мляко колко му е трайността? 5-6 месеца?

# 437
  • София

немските сирена, кашкавали, сметана и млека са много хубави, за сметка на това, и на доста прилични цени. заради тях и заради виното (което не е особено разнообразно, но е хубаво и евтино) си заслужава ходенето до "лидл".  Peace

какво е това много хубаво немско мляко колко му е трайността? 5-6 месеца?

Що, на българското краве мляко колко е? 4-5?
Всеки е наясно, че ако нямаш крава в двора, читаво мляко няма да пиеш Wink

# 438
  • софия
Тези на Добрев къде се продават?

Имат добре зареден магазин на ул. Петър Берон и почти ъгъла с Фритьоф Нансен. Киселото им мляко също е хубаво.
Оххххх, вчера минах от там и съм Crazy Няма такава вкусотия. Мирише на мляко. Отдавна не съм яла такова сирене. Добре, че споделихте. И цените са съвсем прилични.

# 439

немските сирена, кашкавали, сметана и млека са много хубави, за сметка на това, и на доста прилични цени. заради тях и заради виното (което не е особено разнообразно, но е хубаво и евтино) си заслужава ходенето до "лидл".
 Peace
Aз, пък, точно вино не купувам от там. Качеството и вкусът му съответстват на ниската цена. Към месото нямам забележка, но гледам производител. Различни са.

според мен, на тази цена по-добро вино в българия трудно може да се открие.. но абсолютно съм отворена за предложения за евентуални алтернативи!

а за млякото - четно казано предпочитам UHT млечни продукти, чийто производствен процес е строго контролиран и поне съм сигурна, че са чисти, пред една поредица "истински млека", за които никога не мога да знам откъде идват и какво се е случвало с тях и освен това най-редовни променят вкусовите си качества - пиехме "my day" - развалиха го, минахме на "верея" - от известно време и то вече не е същото..
 Peace

# 440
Какво значи UHT?

Честно казано млякото на Кауфланд, червената кутия  Embarassed повече ми харесва на вкус от лидълското

# 441
  • софия

според мен, на тази цена по-добро вино в българия трудно може да се открие.. но абсолютно съм отворена за предложения за евентуални алтернативи!

За съжаление, не мога да предложа алтернатива на тази цена. Ние сме малко придирчиви към виното и предпочитаме да не пием никакво, отколкото някое за 7 лв., което освен, че няма нищо общо с гроздето и на вкус е... Но има нелоши вина за около 15 лв. Peace
Тук и тук има добри предложения. Wink

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 14:52 от zvanche

# 442
Що, на българското краве мляко колко е? 4-5?
Всеки е наясно, че ако нямаш крава в двора, читаво мляко няма да пиеш Wink
много си права  Simple Smile аз си купувам мляко с колкото се може по-къс срок на годност и никога УХТ. Четох в "Ензимният фактор" на Д-р Хироми Шиния (http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%C5%ED%E7%E8%EC%ED%E8%FF%F2) за млякото и доста се отчаях - май това ще е следващият продукт който ще спра да купувам:
" млякото в магазините е хомогенизирано. Хомогенизация означава равномерно разпределение на мастните топчици в млякото чрез центрофугирането му. Причината, поради която този процес е вреден, се крие във факта, че когато млякото се центрофугира, то се смесва с въздуха, който превръща мастния компонент в млякото в оксидирана мастна субстанция в напреднал стадий на окисляване. С други думи хомогенизираното мляко произвежда свободни радикали, които оказват много вредно влияние върху тялото.
     Млякото с окислените масти бива пастьоризирано след това при температура над 100 градуса. Ензимите са чувствителни към топлината и започват да се разрушават при температура от 93.3 градуса. С други думи, млякото в магазините не само че не съдържа достатъчно скъпоценните ензими, но и мастите в него са окислени и качеството на белтъчините е променено поради високата температура. .......... Впрочем, чувал съм, че ако храните с мляко от магазин едно теле, вместо с мляко от кравата - майка, телето ще умре за четири-пет дни. Животът не може да бъде поддържан от храни, в които липсват ензими".

# 443
Какво значи UHT?

Честно казано млякото на Кауфланд, червената кутия  Embarassed повече ми харесва на вкус от лидълското

UHT е най-просто казано стерилизиране при много висока температура, цък, което удължава значително срока на годност на млечните продукти, понеже при него бактериите се унищожават напълно.

нямам "кауфланд" на близо и почти никога не пазарувам от там...

zvanche, благодаря за темите - веднага ще ги прегледам! Wink

# 444
  • София
В Casa Vino, Карфур, Хит, Пикадили и т.н, можеш да вземеш превъзходно вино за 7лв. Много често има намаления на качествени вина.

# 445
  • софия
В Casa Vino, Карфур, Хит, Пикадили и т.н, можеш да вземеш превъзходно вино за 7лв. Много често има намаления на качествени вина.
Да и това - намаление Peace

# 446
Аз купувам само това вино и съм много, много доволна, чудесен вкус има. В Кауфланд струва около 6 лева.  Peace

# 447
Сиренето Елена и него нещо го развалиха напоследък Sad
Купувам само на Съединие и Домлян вакуумирани (за тяхното производство мога да ви гарантирам.. засега.. )
Киселото мляко на Домлян също е хубаво! Както и едно Медина (от скоро е) - в него със сигурност има мляко (познавам производството).

# 448
От Casa Vino от много време не купувам. Не знам как са им цените сега, но преди по мои наблюдения държаха най-високи. Най-често вино купуваме от Метро.
Да спомена за веригата Триумф. Гледам, че магазините са пълни с хора. Обстановката не е неприятна като в Кауфландите, има разнообразни продукти, цените са ниски, обаче като се загледах в сроковете на годност, на много храни са малко преди изтичане. Дали има кренвирши Кен с различно качество, от там и цени? Бях взела от Триумф, изглеждаха пресни, но не много розови, опаковката не беше сбръчкана, бяха ужасни на вкус. На следващия ден взех от Пикадили - уж същите, на по-висока цена, не бяха с онзи сивеещ цвят като в Триумф, а розови и бяха много вкусни.
На опаковката на кренвиршите не трябва ли да има срок на годност?

# 449
Аз купувам само това вино и съм много, много доволна, чудесен вкус има. В Кауфланд струва около 6 лева.  Peace

А във нашия магазин го продаваме на 4 лв! Crazy
Иначе наистина не е лошо Peace

Общи условия

Активация на акаунт