Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 082
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
  • София
хоп и аз тука

# 31
  • Варна
"Въпроси към класически хомеопати" - къде са хомеопатите и къде са отговорите  newsm78

Отдавна абдикираха  Mr. Green

# 32
Не съм сигурна дали в хомеопатията може да се говори за подтискане newsm78
Ако не е правилното ХЛ, просто няма ефект, или той настъпва много бавно.Но подтискане.......не знам, да кажат по-запознатите.
И ние изкарахме грипа, много леко, Т само еднократно вдигна до 38,4, но я оставих без антипиретик и за 2 часа я смъкна сама.Хрема, кашлицата много се задълбочи, единия ден почти непрекъснато кашляше.Накрая и дадох на "своя глава" Меркуриус сол., / хомеопата ни беше извън страната/ и буквално от 2 приема всичко отмина.
Има потискане и в хомеопатията. Когато се действа с хомеопатично лекарство на алопатичен принцип, тоест симптоматично. Например някой като е набедил, че всички проблеми със зъбоникненето се лекуват с хамомила... Tired

# 33
"Въпроси към класически хомеопати" - къде са хомеопатите и къде са отговорите  newsm78

Отдавна абдикираха  Mr. Green

Ето, потърсих темата защото имам питане, но към кого да се обърна??? ... нека не се правят нови теми ... няма смисъл

# 34
  • Пловдив
охххх, много жалко, че няма кой да отговори изчерпателно на въпросите на питащите и лутащите се..... Sad.
Момичета, ако не намирате отговори тук(имаше период в който темата беше изключително полезна и образователна), четете....четете старите теми Peace.

# 35
Имам въпрос към майките, които пребориха грипа.
Ние от неделя се лекуваме и двамата със сина ми. Имаме изписано ХЛ - на всеки индивидуално. Той е доста по-добре, но аз все още съм с 38.5. Хомеопатът не иска да ми сменя още лекарството и казва да изчакаме.
При изкаралите упорития вирус - за колко време го преборихте?

# 36
Ние от неделя се лекуваме и двамата със сина ми. Имаме изписано ХЛ - на всеки индивидуално. Той е доста по-добре, но аз все още съм с 38.5. Хомеопатът не иска да ми сменя още лекарството и казва да изчакаме.
Не знам дали съм критерии, защото не съм пила ХЛ, но аз го карах повече от 2 седмици. Нищо не пих и си мина. Имах Т, но не всеки ден.
Децата пиха ХЛ и за около седмица се оправиха. И им бяха различни лекарствата, нормално е. Peace

# 37
  • Пловдив
mamaden вие как сте?от много време не си писала май в темата

# 38
  bouquet Hug
Не мога без вас! Някак си ми е по-сигурно като знам, че има с кой да си говоря

# 39
3-4 дни. (дано не ме повтори)

# 40
  • Пловдив
И при нас всичко беше за три -четири дни.
От сряда вечер до събота. В събота бяхме вече добре.
Аз го изкарах най- тежко: с темп., втрисане, и на легло два дни. Не можех да стана направо.
Децата само с кашлица и хрема, болки в гърлото, без темп., поне не и висока, такава, че да я усетя /не съм я мерила/. Оплакаха се и от леки болки в ушите, главата, корема...
Нито легнаха да лежат, нито загубиха апетит, не спряха, както и обикновено, и да се "драчкат" през това време  ooooh!, пък на мен ми беше злеее... Mr. Green Абе, изобщо не изглеждаха като болни деца...А съученикът на малкия, с когото са постоянно заедно и се разболяха едновременно, от вчера е на АБ и още не е на училище...

Никой от нас не е пил сега хомеопатия. Не се наложи. Аз бях решила да търся съвет, ако в събота съм пак толкоз зле, но се събудих като "нова"... Flutter
Само с горещ душ, краката в гореща вода +морска сол, разтривки с топла мас, много лимони и други цитруси, чайчета и много мед...

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 08:33 от *Бенджи*

# 41
  • Пловдив
Не пиша,чета от време на време. Иначе сме добре,нямам поводи за оплакване...само още не съм намерила хомеопат за себе си ,а имам нужда,трябва да лекувам....главата си Crazy Simple Smile

# 42
  • Пловдив
Не пиша,чета от време на време. Иначе сме добре,нямам поводи за оплакване...само още не съм намерила хомеопат за себе си ,а имам нужда,трябва да лекувам....главата си Crazy Simple Smile

ами при този който водиш детето?или нямате в момента хомеопат?

и да питам нещо хомеопатите-това че детето ми е имало 2 (според хирурга вродени) ингвинални хернии,има ли значение при определяне на конституционалната му картина?
първата я оперирахме като беше на 2 г и половина,тя беше дясна,голяма херния,и операцията беше сложна.Втората -когато беше на 3 г,тя беше много малка,скоро появила се,и според мен тя беше придобита,а не вродена,но може би доктора имаше предвид че е имал вродена предразположеност към херния.След операциите винаги съм се притеснявала дали в бъдеще пак няма да получи вече придобита нова херния,като е податлив на това.
И според мен -проблемите на детето почнаха след операциите,за него беше огромен стрес,просто това е началото на всичко,проблемите с говора,носа,после вече се насложи моята бременност,напикавания,гняв,ДГ,стреса около нея,раждането на малката,прекалено много неща се насложиха върху първоначалната ситуация,но за мен онова си остава основното начало.Незнам доколко обаче хомеопатите досега обръщаха внимание именно върху началото...

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 22:23 от niko11

# 43
  • Пловдив
При нас мина точно за 7 дни  ooooh!Сменихме 3 ХЛ,но си мисля,че и без тях пак щеше да е така...писах по-напред.

# 44

Има потискане и в хомеопатията. Когато се действа с хомеопатично лекарство на алопатичен принцип, тоест симптоматично. Например някой като е набедил, че всички проблеми със зъбоникненето се лекуват с хамомила... Tired

А какво се случва при хомеопатично подтискане?При алопатията - ясно, но тук  newsm78какъв е принципа и изобщо как се разпознава картината?

Питам, защото от време на време "на своя глава" давам Беладона, Апис, Бриония,последния път Меркуриус,  след време като ходя при хомеопата и му казвам какви съм ги свършила, но той никога не ми казва, че съм сбъркала или, че може да съм подтиснала нещо. newsm78Даже на Бронията ми каза Супер, браво, добре си се справила newsm78/беше много доволен, защото малката направи апендицитна криза/

Общи условия

Активация на акаунт