Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 084
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
То, май вече няма кой да отговаря, ама аз да си питам  Mr. Green

В картината на Боракс има ли някаква тревожност? Бебешината седмица след като е приемала Боракс стана по лепната за мен - реве като изляза от стаята, спи неспокойно, ако не ме усеща до нея, силни шумове и викове я плашат... И се чудя дали е нещо закачено от ХЛ или си е просто някаква бебешка фаза newsm78

# 46
  • Пловдив
За кака Сиси (а и за всички, на които им е интересно) книгата на Прафул Виджейкър "Теория на подтискането" на руски:
http://lib.rus.ec/b/182183/read#t10

# 47
  • Пловдив
mamaden вие как сте?от много време не си писала май в темата
Не пиша,чета от време на време. Иначе сме добре,нямам поводи за оплакване...само още не съм намерила хомеопат за себе си ,а имам нужда,трябва да лекувам....главата си Crazy Simple Smile

ами при този който водиш детето?или нямате в момента хомеопат?

Имаме, .....детето си има, но не я харесвам особено.....прави неща които съм убедена, че не е редно, но в момента нямам алтернатива. Вариантите са или да водя при нея детето, или да се върнем към алопатия(но от там вече сме минали и знам...., че положението е зле). Лично аз...усещам , че пред нея не бих се отпуснала да говоря.....така, че не става да ме лекува Mr. Green.

# 48
Поуспокоих се като разбрах, че не само при нас не минава много бързо вируса. Лошото е, че от два дни и таткото легна и ме страх да не би да си го менкаме и да се проточи още повече.
Иначе и на двамата с малкия ни смениха ХЛ-ва. Той кашля доста. Май има много секрети - преполагам, че са се втечнили и сега ги откашля. Това ни е второ лекуване на остро с хомеопатия (а за мен първо) и много се надявам да се оправим за да съм по-спокойна при подобно лечение. 

# 49
Запис. Да не ви изпусна. Laughing

# 50
  • Пловдив
mamaden   разбирам.

# 51
  • Varna
Запис и от мен!

# 52
yulinga, мерси за линка, но явно трябва да си опресня руския, леко ме затрудиха някои термини

# 53
Как да разбираме потискането? (по Ан Джером Крок - извадки и синтез от текста)

Потискане имаме, когато едно оплакване изчезне и бъде заменено от по-ниско ниво на здраве, или самото здраве стане по-нестабилно. Тук играе законът на Херинг са посоката на излекуване - Отвътре навън, от по-важни органи и системи към по-маловажни, отгоре надолу, симптомите изчезват в ред, обратен на появата им. Когато лечението дава обратна реакция, потискането е налице.
Потискане има, когато в хода на лечението списъкът от симптоми на пациента става все по-дълъг или към него се прибавят по-сериозни оплаквания. Например за потискане можем да мислим, когато след лечение екземата изчезне, но след време се появи астма или ставни проблеми за първи път в живота си. Или ако лека и епизодична дневна тревожност се замени с упорито безсъние. Или ако излекуваме алергия към бълхи, но кучето стане агресивно и страхливо. Вижда се как се "вкарва" проблемът на по-дълбоко ниво.

Здравето не означава само отсъствие на болест, а способност на организма да се справи със здравословни проблеми, без да допусне трайно увреждане.

Една от стъпките за избягване на потискането е внимателно да се прецени кое трябва да се лекува, и кое не.
Потискане е и когато криза на хронична болест бъде лекувана като остро състояние. Тоест премахваме моментните симптоми, но не и самата болест. Много често обострянето на хроничното състояние се бърка с остро състояние.
В много случаи потискането се оправя от самосебе си, когато спрем лечението, поради вродената способност на жизнената сила да се бори в посока оздравяване. Потискането често води до по-широко разгръщане на съществуваща болест. Правилното хомеопатично лечение ще преодолее потискането.  Някои хора са по-податливи към потискане, както някои са по-възприемчиви към определен вид болести.

# 54
Мечка Малинарка, благодаря за обяснението за подтискането. А можеш ли да кажеш поява на екзема може ли да е подтискане? И както казваш -  "когато след лечение екземата изчезне, но след време се появи астма или ставни проблеми", аз питам обратното - след лечение на какво се появява екзема (т.е. след подтискане на коя болест или орган се появява екзема?)

# 55
Принципно е поява в периферия. Не може да се каже следствие на какво е, поне аз не мога да кажа със сигурност, защото може да са много неща. Включително миазмичен белег.

# 56
  • София - Варна - Бургас
Мечка Малинарка, благодаря за обяснението за подтискането. А можеш ли да кажеш поява на екзема може ли да е подтискане? И както казваш -  "когато след лечение екземата изчезне, но след време се появи астма или ставни проблеми", аз питам обратното - след лечение на какво се появява екзема (т.е. след подтискане на коя болест или орган се появява екзема?)

Поява на обриви по кожата, вкл. и екзема, обикновено е обратното действие на потискането и не бива самоцелно да бъде потискано с разни препарати, без да е изяснена причината за появата му.

# 57
Питам за подтискане защото въпросната екзема се появи по време на хомеопатично лечение, като преди не е имало, така че изключвам възможността за т.нар. лечебна криза. Или пък може да е доказване?

# 58
  • Бургас
Благодаря за темата!

# 59
Благодаря на Мечка Малинарка и на другите майки, които писаха за потискането! Мисля, че името на темата вече трябва да се промени на ''Беседи за класическата хомеопатия''. Не пиша често, но ви чета от 2 години Simple Smile    bouquet
Пожелавам ви здраве!

Общи условия

Активация на акаунт