Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 369
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
Чета предишния линк за подтискането и си мисля по темата: Дъщеричката ми има запек от месеци, дори не помня точно кога и се появи този проблем. Отначало, като че ли имаше основното и лекарство ефект в тази насока, но вече няма такъв. Хомеопата и вдига на 2-пъти потенцията. Не съм забелязала да има някакво друго подтискане, детето е добре, освен че точка 5. половината не е както трябва (няма редовни изхождания, но апетита е добър). Това все пак вид подтискане ли е?

# 76
yulinga, интересно четиво. Благодаря!

# 77
Здравейте,моето момиче е на 9 месеца със Синдром на Даун и се развиваше много добре , преди около 1 месец почна да се стряска за кратко мислехме че ще отшуми и решихме да изчакаме,преди 4 дни посетихме невролог,който веднага вкара малката в болница със съмнения за  Синдром на Уест,при изследванията,който и направиха уж всичко бе добре докато днес  ни "изненадаха",че диагнозата се потвърждава, иска ми се да направя среща с хомеопат и да пробваме алтернативно лечение не желая да тъпча детето с традиционните лекарства ,които ни изписва ,защото разбрах че имат много странични ефекти,той и докторът ни го каза.Моля да ме насочите към кой да се обърна за консултация в Пловдив,София или където и да е в България.

# 78
Насоки за това, как да разберем дали ни е предписано правилното лекарство и дали има подтискане:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.msg21118621#msg21118621

Теорията за потискането на Д-р Виджейкър е много всеобхватна, обширана и не се свежда до няколко точки. Тези няколко точки биха били полезни на хомеопати. Ако чете неспециалист, някои неща биха могли по-скоро да притеснят пациента. Не може да се направи правилна преценка от нехомеопат. Ако беше толкова лесно, хората биха могли да се самообразоват и да се самолекуват.
Препоръчвам ви да попитате хомеопат.

# 79
  • Пловдив
Всеки има глава на раменете си, за да прецени как да се възползва от предоставената информация и какво всъщност казва тя.  Peace А който се интересува, ще чете, ще мисли, ще търси, ще пита...
Разбира се, във всеки случай, при всяко съмнение човек трябва да се обръща към хомеопата си, а не да си прави изводи само на база на прочетеното оттук-оттам из интернет.

# 80
Всеки има глава на раменете си, за да прецени как да се възползва от предоставената информация и какво всъщност казва тя.  Peace А който се интересува, ще чете, ще мисли, ще търси, ще пита...
Разбира се, във всеки случай, при всяко съмнение човек трябва да се обръща към хомеопата си, а не да си прави изводи само на база на прочетеното оттук-оттам из интернет.

Разбира се, че всеки може да си преценява каквото и както си поиска. Наивно си помислих, че темата е за въпроси към хомеопати и тяхното мнение ви е важно Simple Smile

# 81
  • Пловдив
Разбира се, че е важно.  HugНе разбирам защо се засягате. Всички пишещи тук искат да имат малко повече представа от хомеопатия и аз просто се опитах да бъда полезна, понеже периодично се задават едни и същи въпроси. Просто направих опит да насоча към възможен отговор. За съжаление нямам време да преведа цялата книга, но от нея със сигурност могат да се научат неща, които хвърлят по-голяма яснота върху това, какво да очакваме от лечението с хомеопатия и как да разберем дали процесът на излекуване върви в правилна посока...Неслучайно по-горе съм дала линк към цялата книга...
Да, така извадена от контекста на книгата, частта наистина може да бъде подвеждаща, но пък може и да даде полезна информация и да подтикне към търсене... Wink

# 82
Не съм се засегнала Simple Smile. Книгата, която превеждате е трудна дори и за специалисти и по-скоро би депресирала неспециалист. Simple Smile

# 83
  • Пловдив
kremm, на този въпрос най-добре ще отговори вашият хомеопат.

# 84
  • гр. Пловдив
Здравейте! Случи ми се нещо много страшно и това ме накара да се разочаровам от хомеопатията.
...Синът ми навремето направи гърч, с традиционната медицина.Той много бързо качва температура, стигне ли 37,6 вече давам антипиретик....
А сега него с хомеопатия ли го лекуваш?

Днес разговарях с хомеопата. Длъжна съм да ви кажа какъв е резултата. Разнищихме случката. Трябвало е да давам по на често от лекарството.

# 85
  • София
Здравейте! Случи ми се нещо много страшно и това ме накара да се разочаровам от хомеопатията.
...Синът ми навремето направи гърч, с традиционната медицина.Той много бързо качва температура, стигне ли 37,6 вече давам антипиретик....

Днес разговарях с хомеопата. Длъжна съм да ви кажа какъв е резултата. Разнищихме случката. Трябвало е да давам по на често от лекарството.

Е да де, ама това хомеопата кога ти го каза?????
Незнам. При гърч и не вдигане на хомеопата бих я  #2gunfire

# 86
Насоки за това, как да разберем дали ни е предписано правилното лекарство и дали има подтискане:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211286.msg21118621#msg21118621

Това беше полезно  bouquet
и не ме депресира Grinning, напротив, като че ли ме успокои, че пътя по който вървя е правилната посока.

# 87

Незнам. При гърч и не вдигане на хомеопата бих я  #2gunfire
Че да не е робот...

# 88
Здравейте:), разбирам, че е необходимо да се обяснявам. Няколкото точки за оценка на правилността на лекарството, публикувани от съфорумката, сами по себе си не са депресиращи и не съм казала това. Казах, че такава оценка може да се направи от специалист или с помощ на такъв.  Депресиращо би било да се изчете теорията на Виджейкър от неспециалист. Ако не подейства депресиращо на неспециалист, значи, най-вероятно не я разбира. Това са знания, които студентите по хомеопатия получават след 3-тата година обучение. Както едно дете не може да се научи да смята, преди да се е научило да познава числата, така и един хомеопат би могъл да работи и усвои тези знания, след като е усвоил други преди това.
Разбира се, че всеки може да чете каквото си иска, но отговорността за това как ще го разбере е негова.
В никакъв случай не съм искала да кажа да не четете. Но тогава защо ви е тази тема? Аз предпочитам, ако мой пациент се притеснява за нещо, да ме попита. Ако не си допадаме, не сме женени, няма лошо да си смениш хомеопата. Но да искаш отговор на въпросите си, а после да не си доволен?...
Разбира се, че когато става дума за дете, както е във всички случаи тук, всяка майка е много чуствителна. Но хомеопатите, които отговарят тук, имат достатъчно друга работа. Ако нямат много пациенти, то да се усъвършенстват е много времеемко. Иска ми се да отговарям, защото и аз съм майка и зная какво е, но...понякога...? Simple Smile

# 89
  • София

Незнам. При гърч и не вдигане на хомеопата бих я  #2gunfire
Че да не е робот...

Не ме притеснява факта, че хомеопатът не е вдигнал (наистина не е робот), но аз не бих ползвала хомеопат, който е определил часове за обаждания от пациенти, най-малкото защото спешните състояния по "правило" се случват не в определени за обаждане часове...

Общи условия

Активация на акаунт