Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 365
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте! Случи ми се нещо много страшно и това ме накара да се разочаровам от хомеопатията.
...Синът ми навремето направи гърч, с традиционната медицина.Той много бързо качва температура, стигне ли 37,6 вече давам антипиретик....
А сега него с хомеопатия ли го лекуваш?

Днес разговарях с хомеопата. Длъжна съм да ви кажа какъв е резултата. Разнищихме случката. Трябвало е да давам по на често от лекарството.

Е да де, ама това хомеопата кога ти го каза?????
Незнам. При гърч и не вдигане на хомеопата бих я  #2gunfire
Че да не е робот...

Не ме притеснява факта, че хомеопатът не е вдигнал (наистина не е робот), но аз не бих ползвала хомеопат, който е определил часове за обаждания от пациенти, най-малкото защото спешните състояния по "правило" се случват не в определени за обаждане часове...

не, не е робот ама като си поел отговорност за пациента пък носи си я.
всичко мога да преглътна ама гърч. ама ако беше станало фаталното? тогава к,во?
дано на никой не му се случва де

от снощи и ние сме в отбора на болните- цяла нощ т до около 39. не иска да яде само да пие по малко. горе долу е в настроение. сега пак почна да я качва но ще я наблюдавам и веднага звъня на хомеопата. Той поне вдига винаги:)

# 91
За гърчовете знам, че стават от рязко спадане на Т.
zwetellina, някакви компреси за сваляне правихте ли?

# 92
  • София
аз за гърчовете знам, че май не можеш да направиш нищо ако ти се случи.........

# 93
  • Пловдив
За гърчовете има много информация изписана в и-нет, който го интересува може да прочете Peace(а и не само в и-нет Wink). Хората реагират различно на Т, някои могат да получат гърч при Т по-ниска от 38, други при рязко и насилствено сваляне на Т(все пак говорим за някаква форма на външна агресия над желанието на жизнената сила да покачи телесната Т). Повечето описани случай са за фебрилен гърч при по-висока Т. Това далеч не означава обаче, че всеки с висока Т може да направи гърч(има предразположеност).Но това са все неща, които задължително трябва да се коментират с хомеопата. Ние тук във форума, каквото и да си пишем....все тая.

пп Предполагам точно страхът от гърч, насажда страх от висока Т при голяма част от майките newsm78..

# 94
  • Пловдив
А дали самият страх на майката от гърч не го провокира до някаква степен... Thinking

# 95
  • Пловдив
А дали самият страх на майката от гърч не го провокира до някаква степен... Thinking
може,знам ли newsm78          
мен нещата които най-много ме плашат са гърч,пристъп/спазъм(последно по Коледа когато хомеопата не се справи,точно от това си изкарах акъла,защото детето беше пред спазъм),алергична реакция от ухапване,която се развива много бързо.Все състояния,които изискват незабавна медицинска помощ,а когато сме с децата на селото при нашите-на 50км от Пловдив,разболеят ли се децата много ме е страх(досега не са правили нито едно от тези неща за щастие) ,да не се стигне до нужда от лекар,защото до града е 1 час с кола,което е доста време...добре че майка ми може да бие инжекции,поне метилпреднизолон може да сложе при необходимост
Ще кажете да не мисля за такива неща,опитвам се да съм позитивна,но страха си стои вътре в мен,ако сме в града съм по-спокойна,макар че така и не знам,и дано не се налага да знам къде е детското спешно.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 15:33 от niko11

# 96
Не ме притеснява факта, че хомеопатът не е вдигнал (наистина не е робот), но аз не бих ползвала хомеопат, който е определил часове за обаждания от пациенти, най-малкото защото спешните състояния по "правило" се случват не в определени за обаждане часове...
Подкрепям!

И да попитам дали рентгеново изследване може да повлияе на хомеопатично лечение?

# 97
Здравейте, преди да започнем хомеопатия дъщеря ми често боледуваше (отити, възпалена трета сливица и скарлатина)след лечение с хомеопатия се разредиха боледуванията, но започнаха няколко ангини( преди това ги нямаше) с леки възпаления на ушите, които се повлияваха от ХЛ.Преди два месеца след продължителни сополи се изолира Бета хемолитичен стрептокок от гр. А и направи отново отит, не рискувах и дадох антибиотик направихме контролен секрет беше отрицателен, сега пак имаме същия микроб червено гърло и температура. Въпросът ми е може ли да говорим за подтискане в този случай, защо не може да се пебори с този микроб и дали да давам пак антибиотик или да продължа с хомеопатия?

# 98
  • Пловдив
Мойте и двете май ще се разболяват.Малката от снощи е с 38.5,сложих й веднъж Ефералган,но спадна само за няколко часа,няма други симптоми,не иска да яде,пие само.Досега винаги се е разболявала след батко си,а сега преди него.Баткото пък от сутринта му текна бистър сопол,преди малко имаше 37.1,но после беше спаднала.Незнам настинка ли е,защото тези дни ги изкарвам навън,баткото го оставям по 1 час да се търкаля по снега,бузите му се заледяват и зачервяват като го прибера.Или е грип,или са зъби при малката.Така или иначе ще се справяме без хомеопатия,нали си нямаме вече.

# 99
Здравейте, преди да започнем хомеопатия дъщеря ми често боледуваше (отити, възпалена трета сливица и скарлатина)след лечение с хомеопатия се разредиха боледуванията, но започнаха няколко ангини( преди това ги нямаше) с леки възпаления на ушите, които се повлияваха от ХЛ.Преди два месеца след продължителни сополи се изолира Бета хемолитичен стрептокок от гр. А и направи отново отит, не рискувах и дадох антибиотик направихме контролен секрет беше отрицателен, сега пак имаме същия микроб червено гърло и температура. Въпросът ми е може ли да говорим за подтискане в този случай, защо не може да се пебори с този микроб и дали да давам пак антибиотик или да продължа с хомеопатия?
Не знам какво лечение сте провеждали - конституционално, при остър случай, при обострен хроничен....
Принципно колкото и антибиотика да се изгълтат, ще рецидивира, защото детето е добра почва за свръхразвитието на тези бактерии. Лечение правилно само може да го направи неподвластно.

За определянето на часове аз също съм против. Трябва да има някаква мярка, но пък всеки човек знае, че спешните или неотложни състояния се случват постоянно (е, най-често през нощта и уикенда,  което също си има своето обяснение)

Нико, ти с хомеопатия ли ще лекуваш децата, или не?

# 100
  • Пловдив
Мече и да искам няма на кой да разчитам в момента.Нямам в момента никой в предвид,в Пловдив поне за момента няма някой ,на който да се доверя.
Малката от миналия април не е пила ХЛ,тя ги кара леко досега,само по Нова година изпи 1-я си АБ.
Сега обаче ме притеснява тази висока Т без други симптоми-одеве беше 39,и й дадох Панадол,защото е много ,много неспокойна.Не може да заспи.За разлика от нея -баткото когато е вдигал преди високи Т-ляга и спи,и не става докато не му поспадне,а тя обратно,като има Т не може да спи.
За него незнам,имам си конституцията му,имам и Фосфор,който хомеопата беше ми казал да давам ако вдигне много висока Т предния път,ще мисля в движение дали да дам нещо от наличното,дадох му витамини следобед.
Това което още снощи не ми хареса беше,че той като видя че сестричката му е с Т,и й е лошичко,и какво ли му светна лампичката в главата,че ще я гледам повече от него,и ми вика"ох и на мен ми е лошо",и днес хайде със сополи newsm78

# 101
  • гр. Пловдив
За гърчовете знам, че стават от рязко спадане на Т.
zwetellina, някакви компреси за сваляне правихте ли?
Никакви компреси. Както си седяхме на дивана и сучеше ме погледна страшно.
Преди месец изкара варицела. Три вечери подред беше с 39,5. Давах хомеопатично лекарство. Преболедува я. Мисълта ми е тази, че е вдигал и по-висока температура преди случката.
За гърч си помислих последно, когато по-голямото ми дете беше на годинка. От тогава я лекувам с хомеопатия и ми вдигаше 40 градуса. Е, тогава си мислех, че може да ми получи гърч, но хомеопата ме убеди, че това с хомеопатия няма да се случи. Доверих се и действително не се случи. От тогава не съм се сещала дори за възможността. Затова, когато ме погледна страшно детето, не си и помислих, че може точно това да се случва. Чак като отидохме в болницата ми обясниха, че синът ми е поучило фибрилен гърч.

# 102
Във вашия случай, потискането се е случило с антобоитиците. Нормално е при правилно хомеопатично лечение да се изолира бактерията, която е създавала проблеми. Организмът трябва да се освободи от ненужните му неща и е нормално това да става чрез секретите. Тази бактерия може да бъде изолирана известно време след като е спряла да причинява непри   ятности. Като вземете антибиотик, няма да се изолира, но ще създава проблеми. А тази бактерия е причина за скарлатина, тонзилит, фарингит, еризипел.Тонзилитът и външният  и среден отит по същество са псорични. А ушите и очите са с ектодермален произход, което означава, че пътят до здравето не е дълъг. Ако не се придвижи състоянието към други пластове с антибиотици, например.
Не зная дали е било правилно хомеопатичното лечение при вас, но антибиотиците не оправят положението.

# 103
  • София
За гърчовете има много информация изписана в и-нет, който го интересува може да прочете Peace(а и не само в и-нет Wink). Хората реагират различно на Т, някои могат да получат гърч при Т по-ниска от 38, други при рязко и насилствено сваляне на Т(все пак говорим за някаква форма на външна агресия над желанието на жизнената сила да покачи телесната Т). Повечето описани случай са за фебрилен гърч при по-висока Т. Това далеч не означава обаче, че всеки с висока Т може да направи гърч(има предразположеност).Но това са все неща, които задължително трябва да се коментират с хомеопата. Ние тук във форума, каквото и да си пишем....все тая.

пп Предполагам точно страхът от гърч, насажда страх от висока Т при голяма част от майките newsm78..

Точно страхът е това, което кара майките да дават на 3 часа лекарство - да спада Т и да им е мирна главата. Като все слушаш за риска от гърч като вдигне висока Т детето и те хваща не страх, ами направо те обхваща паника.
А реално и аз знам, че гърч, при предразположеност, може да се получи и на ниска Т (моя много близка е правила гърчове като дете и с майка й си говорихме на дълго, след като моето не веднъж вдигаше до 39 и нещо).
Другото е, че дори и единият родител да се опита да удържи фронта, много рядко и двамата са на 1 мнение, а имаш нужда да не си сам в решенията си, които взимаш за малкото човече (особено, когато е наистина малко и не може да си каже как се чувства).
Габи на 2 пъти вдигна над 40 след сваляне с лекарство, защото не издържах на напрежението (ХЛ не помагаше, разговори с хомеопата, затоплени крайници.., защото не прилагаме хладки душове, разсъбличане и т.н.). Т.е. и двата пъти сама го причиних. Обаче стресът е огромен, когато детето е с продължителна висока Т (над 39 имам предвид - че има майки, които на 38 вече са в паника....  и редуват ли редуват лекарствата... ooooh! ). Дано не се случва пак, обаче след тези два случая все си мисля, че бих изчакала да почне да сваля сама или ще търсим други решения с хомеопата. Опитът си беше доста плашещ  Cry

zwetellina   Hug

# 104
  • Пловдив
Любопитна съм, как хомеоопатията обеснява фебриалният гърч, какво точно се случва с тялото Thinking, ще съм благодарна ако на някой хомеопат му се пише(или пък ме насочи къде да прочета) Hug? На мен ми изглежда като някаква форма на "рестратиране" на системата(извинявам се ако на някой изразът му се струва неподходящ)

zwetellina, днес си имате рожденик  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт