Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 337
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Когато качва Т крайниците са студени, но имам усещането/мое/, че в момента в който Т спре да се покачва цялата става топла, вкл и крайниците. Тя обаче не се поти и ми е много трудно да установявам кога колко и е Т, защото хич не обича да я мери.Голяма мъка с този термометър.
В случая за който писах на морето я премерих един път, дадох и Беладонната и след 15 мин като я премерих видях, че е паднала с 1-2 градуса/значи почва да я смъква/ и повече не съм я мерила.

Знам, че самолечението не е добро, но аз съм пробвала да давам Беладонна и на синът ми - никакъв ефект!!!!Споделяла съм това на хомеопата, но той казва, че от 1-2 приема дори и да не "уцеля" ХЛ няма да му навредя  newsm78Може би и за това съм "по-смела"  Grinning

# 196
  • гр. Пловдив
Чак ми е странно, че от един прием на ХЛ Т може да падне. Simple Smile Или хомеопата е уцелил точното лекарство или детето реагира много добре или и двете. Давала съм беладона на дъщеря ми. Тя реагира като покачва Т до 40,3 и това е Т поддържана цял ден. Давах от лекарството през половин час. Чак на следващия ден започна да спада и съответно разреждах приемите.  Вече не взима Беладона. Фосфор е следващото лекарство. Не е вдигала 40 от 2 годишна. Сега максимума и е 39,3. Но причината може да е възрастта й, може и да е заради ХЛ. Не знам.
Нико, не е безобидно даването на ХЛ. Кака Сиси предполагам го е дала понеже това и е последното ХЛ направено от хомеопата. При нас е така. При Т над 38,5 давам от последното давано лекарство. Понеже няма как да се чуя с хомеопата през нощта. А при нас все тогава се случва да вдигат Т. И ако от последното ХЛ е давано при 2 разболявания е време за евентуална смяна. По опитните ще ми кажат дали това е правилно. Моят хомеопата така ме е убедил, че е редно.

# 197
  • Пловдив
кака Сиси -както го описваш беше и при моето малкото-студени крайници докато я тресе и качва,без изпотяване,от само себе си не видях да я сваля.Даже когато давах Панадол я сваля без изпотяване.Това че е паднала -имаш предвид с десети ,за 15 минути,или с цели градуси-от 38.8 на 36.8 ,което е много рязко newsm78

ако разреждането е ниско,а не високо мисля и аз че от 1 прием няма да навреди,когато няма връзка с хомеопата,разбира се когато майката има представа какво евентуално да даде.

Да ви питам-онлайн курсовете за майки,доколкото разбрах дават познания за справяне с остри състояния при децата,дали си заслужава ?

# 198
Едно малко уточнение..........по принцип при Т давам Беладонната 30СН, ако не пада Т през 30мин докато почне да пада.В случая обаче на морето нямах 30, а дадох 200СН .Може и това да е имало значение.... newsm78
zwetellina, това не ни беше назначено от хомеопата Cry но нямах особен избор/ 21ч, на морето, няма аптеки, камо ли за ХЛ/.По принцип давам смело  Grinning но след това ме хваща "шубето" и му звъня да кажа какви съм ги "свършила". Grinning

# 199
Да, да с 1-2 десети.От 38,8 стана 38,6 явно почва да я смъква.

И аз съм си мислила за курсовете за майки, защото са по-кратки.

# 200
  • Пловдив
Хомеопатите дали одобряват майките,които водят децата си при тях  да завършват такива курсове?защото във форума на Хомеопхелп бяха казали ,че така или иначе за хроничните проблеми,за конституции трябва да се посети  хомеопат.

# 201
Аз съм изкарала курс за майки,но не онлайн .Мислех си ,че всичко съм изчела и няма какво повече да науча,но след курса научих,че нищо не съм знаела Simple Smile Курса ми даде увереност и сигурност в това което правя .Не ме направи хомеопат и не се опитвам да лекувам сама децата си,но в случаи, когато симптомите се повтарят и знам какво са взимали в този случай, давам го.По спешност също съм реагирала успешно.Най-важното е ,че не се страхувам вече ,когато децата се разболеят  Simple Smile

# 202
  • Пловдив
mama123  пиши ми на лични кой курс си изкарала,ако може?
не възникват ли неудобни моменти с хомеопата ви,ако в даден момент си дала сама ХЛ,и после му кажеш за това?
последния ни хомеопат ми беше казала за всяко дребно нещо да я питам

# 203
  • София
Може ли някой да сподели впечатление за д-р Ирена Маждракова? Доколкото разбрах практикува класическа хомеопатия.

# 204
  • гр. Пловдив
И на мен ми стана интересно за този курс. mama 123 може ли информация и на мен?   За Пловдив ли става въпрос?

# 205
  • Пловдив

Нико, не е безобидно даването на ХЛ. Кака Сиси предполагам го е дала понеже това и е последното ХЛ направено от хомеопата. При нас е така. При Т над 38,5 давам от последното давано лекарство. Понеже няма как да се чуя с хомеопата през нощта. А при нас все тогава се случва да вдигат Т. И ако от последното ХЛ е давано при 2 разболявания е време за евентуална смяна. По опитните ще ми кажат дали това е правилно. Моят хомеопата така ме е убедил, че е редно.
Аз не съм от най-опитните, но според мен това не е правилно(най-малко за това, че така се нарушава основният принцип в хомеопатията, да се изписват ХЛ на базата на подобието)

# 206
  • Пловдив

Аз не съм от най-опитните, но според мен това не е правилно(най-малко за това, че така се нарушава основният принцип в хомеопатията, да се изписват ХЛ на базата на подобието)

Хич даже не е правилно...щото ефект няма Peace Така,че...

# 207
Беладона за температура се дава само ако има картина на беладона. Лекарствата за температура са много и всяко си има картина. Не мисля, че си разменяте полезни идеи. А ако се интересувате от няколкодневен курс, който обучава да реагирате в остри състояния, може да се направи.

# 208
  • гр. Пловдив

Хич даже не е правилно...щото ефект няма Peace Така,че...
Добре, а как е правилно?

# 209
  • Пловдив
Правилно е всеки път да се следи дали има промени в с-нието на картината,т.е. преди седм. сте били за Фосф. и сте го пили,но след седм. ти може да имаш съвсем различни оплаквания и да си на килиметри от Фосф.Как така ще го пиеш пак  Crazy В това се обедих,че е пълна глупост Peace

Общи условия

Активация на акаунт