Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 109
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • София - Варна - Бургас
Lavander,
интересуваме през колко време се организират нови курсове по хомеопатия? Много бих искала да се запиша, но сега от април няма да мога.

От 1-ви Септември започва нов курс към сдружение "Хомеопатично общество" www.bghomeopathy.org

# 601
Lavander,
интересуваме през колко време се организират нови курсове по хомеопатия? Много бих искала да се запиша, но сега от април няма да мога.

От 1-ви Септември започва нов курс към сдружение "Хомеопатично общество" www.bghomeopathy.org

Нищо лично към теб конкретно, но се надявам тази година да се спестят на студентите лекциите по "звездобройство" и да се наблегне на психодинамиката, ако въобще има компетентни лектори по тези въпроси Peace

# 602
  • София - Варна - Бургас
Председателят ни, на Хомеопатичното общество, доц. д-р по психология Станка Михалкова е с 35 годишен богат опит. Тя води и отделен курс по  Психология и Психотерапия.  Peace

# 603
Нещата са неразривно свързани. Защо се отделят....Както и да е. Тук не е мястото за този разговор.

# 604
Доц. д-р Станка Михалкова се занимава с педагогическата психология, не с клиничната. Има огромна разлика между двете. Да не говорим, че "курс по психотерапия" е нонсенс - такова нещо не може да съществува. Човек се формира като психотерапевт, след като премине през своята лична терапия, а след това практикува под супервизия. Различните психотерапевтични направления имат своя програма за формиране на психотерапевт и това отнема различно дълго време. Психотерапия НЕ се учи под формата на курс. Технически невъзможно е. Моля, информирайте се малко!

Аз пък да ви се похваля - в петък ме снимаха и диагностицираха с пневмония. Днес съм несравнимо по-добре, а утре ще съм пушка. Да е жив и здрав хомеопатът ми   bouquet  bouquet  bouquet

# 605
Минутка за реклама? Simple Smile

# 606
а добре, че се сети Simple Smile все за един и същи човек, препоръчван на лични Simple Smile

# 607
 E, айде и аз да похваля пък моя ( не е този на Lavander). За една седмица излекува едностранна пневмония на хлапето, доказана със снимка. bowuu

# 608
  • София - Варна - Бургас
Lavander,

Нищо лично към теб конкретно, но се надявам тази година да се спестят на студентите лекциите по "звездобройство" и да се наблегне на психодинамиката, ако въобще има компетентни лектори по тези въпроси Peace

Вижте, този форум е за да помагаме на хората а не да се занимаваме с компромати. Сега разбираемо е че твоите двама преподаватели и ученичката Lavender са изгонени от сдружение "Хомеопатично общество", наранени са и поради това отмъстителни, въпреки "психодинамиката" която учите, но теб Нина не те разбирам. Защо се чувстваш задължена да ме нападаш винаги когато напиша нещо?...

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 10:02 от Aleksander

# 609
Lavander,

Астрология ли имате предвид ?
Не съм колега, а съм само пациент, но много ме заинтересува какво имате предвид и затова питам.
Не познавам кой кой е и какви са дразгите, не е провокация, а наистина ме интересува какво визирате с този израз. Praynig Hug

# 610
Lavander,

Вижте, този форум е за да помагаме на хората а не да се занимаваме с компромати. Сега разбираемо е че твоите двама преподаватели и ученичката Lavender са изгонени от сдружение "Хомеопатично общество", наранени са и поради това отмъстителни, въпреки "психодинамиката" която учите, но теб Нина не те разбирам. Защо се чувстваш задължена да ме нападаш винаги когато напиша нещо?...

Александър, защо си кривиш душата?!?! Стига глупости!
Да, това не е  тема за компромати. Къде са компроматите? Какво е компромат? Истина, която е неудобна и не е в интерес на заинтересована страна да излезе наяве.
И.... какво лошо има в това да уточним Станка Михалкова с педагогическа психология или с клинична психология се занимава? Какво лошо има да уточним как точно човек става психотерапевт? Какво лошо има в това, някой да каже, че не му допада, когато учи хомеопатия да му се преподава астрология и нумерология? Кой е наранен и кой е отмъстителен? Недей да пишеш ЯВНИ неистини. Никой от преподавателите ми НЕ е изгонен от Хомеопатично общество. Доброволно са напуснали, там където не са видели перспектива за развитие. Никой не съжалява за това, че не са "обществото". Там никога нямаше да направят това, което има сега.

И какво лошо има в това да споделя че съм доволна от хомеопата си, че се е справил с пневмония за 4 дни. Кой алопат и кой антибиотик може това? Днес съм бомба - нямам свистящо и хрипащо дишане, не кашля, не се изморявам от 2 крачки, чувствам се здрава. И когато някой ме пита за хомеопат, кого да препоръчам - този от когото съм доволна, или например Александър, за когото не зная как работи? Кое е по-логично и естествено?

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 11:04 от Lavander

# 611
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Александър, защо си кривиш душата?!?! Стига глупости!
Да, това не е  тема за компромати. Къде са компроматите? Какво е компромат? Истина, която е неудобна и не е в интерес на заинтересована страна да излезе наяве.
И.... какво лошо има в това да уточним Станка Михалкова с педагогическа психология или с клинична психология се занимава? Какво лошо има да уточним как точно човек става психотерапевт? Какво лошо има в това, някой да каже, че не му допада, когато учи хомеопатия да му се преподава астрология и нумерология? Кой е наранен и кой е отмъстителен? Недей да пишеш ЯВНИ неистини. Никой от преподавателите ми НЕ е изгонен от Хомеопатично общество. Доброволно са напуснали, там където не са видели перспектива за развитие. Никой не съжалява за това, че не са "обществото". Там никога нямаше да направят това, което има сега.

И какво лошо има в това да споделя че съм доволна от хомеопата си, че се е справил с пневмония за 4 дни. Кой алопат и кой антибиотик може това? Днес съм бомба - нямам свистящо и хрипащо дишане, не кашля, не се изморявам от 2 крачки, чувствам се здрава. И когато някой ме пита за хомеопат, кого да препоръчам - този от когото съм доволна, или например Александър, за когото не зная как работи? Кое е по-логично и естествено?

Lavander  радвам се че си излекувала пневмонията за 4 дни и пак си здрава, независимо кой те е излекувал. Важен е резултата. Да, не знаеш как работя, и аз съм имал нерешени случаи, както и успешно излекувани. Например пред 3г. излекувана Hiv позитивна, а наскоро и раково болна.
  Така че на всички изучаващи Класическа хомеопатия - успех и да не забравяме, че все пак заедно сме от едната страна на барикадата.
  И друго което бих искал да ви кажа, че народа е много болен, много... и ще трябват хиляди добре подготвени класически хомеопати.

# 612
Визирам това, че грам, ама грам не ме интересува луната в кой дом ми е, защото това няма нищо общо с хомеопатията, ама нищо!

Александър, не те нападам, просто коментирам.
(Обаждам се само когато смятам, че не си прав Peace)

# 613
Хайде да си кажа и аз мнението. Ако някои хора са ми направили забележка, че репликирам всеки пост на Aleksander, нека обърнат внимание, че нищо лично нямам против него, дори не го познавам.
Ако съм коментирала нещо, това е било чисто професионално. Той има потенциал да стане добър хомеопат, ако се погрижи за усъвършенстването си. Мнооооооого да се погрижи.
И така, по въпроса за обучението по хомеопатия. В хомеопатично общество могат  да се получат основни знания. Да, по-добре от курс на Боарон.  Но с тези знания не се става хомеопат. С тези знания могат да се ползват няколко големи лекарства и да се предписва на "това ми прилича на..."
Този метод на предписание е точно толкова опасен, колкото и боаронския.
Не разбрах какво имаше предвид Александър под изгонени от някъде.  Но всички хомеопати, които  се наричат класически, най-вероятно са започнали с курс в хомеопатично общество. И който е разбрал, че това е само  база, а не майсторство, се е погрижил за образованието  си. Доучвали сме си в чужбина. 2 години не стигат. Това е човешко здраве.

# 614
  • София - Варна - Бургас
Естествено че 3 години са само база, последвана от многобройни семинари водени от световно признати хомеопати.

Общи условия

Активация на акаунт