Направо се чувствам късметлийка, сега се връщам от темата за майчинството. Потресена съм.
Не съм имала случай някоя сладурана да се яви, да си вземе платените отпуски, които аз й дължа за това, че не е била на работа, а е била по майчинство (все едно не съм наела работник, ами съм се оженила за нея...заедно и в добро...и в зло) и да напусне.
Всеки втори въпрос е как да напусне без да се мине, не иска да се връща на работа, но иска да си вземе "паричките" от работодателя за отпуските, които е убедена, че й се полагат, поради това, че не е работила.
Повечето девойки, питащи в онази тема са постъпили на работа с идеята да забременеят като работещи, а не за да работят, и с идеята да цицат работодателя до последно, а вие тук говорите за хора, за отношения, за ...

Щом ББ (Супермен)

За мен темата се изчерпа, и аз вече бъдещи майки просто няма да наемам на работа. Даже се чудя дали да не се постарая да се отърва от съмнителните такива, които имам в момента в офиса.
Надявам се, че е ясно защо.
Разбираш ли, че абсурдът е там, че дори и да напусне, й се дължат тези 40 дни...
И какво се случва - аз работя с много млади хора, те забременяват разбира се, да са живи и зрави
работили има няма 4-5 месеца при мен и бременни, браво, обаче трябва 2 години да им плащам здравните и след 2 години, буквално да им подаря заплата и половина.
и въобще не ми излизайте с приказката, че това са си го изкарали и изработили - не, това е извиване на ръце и изнудване, както от държавата, така и от служителя
също 20 дни платен отпуск - че това си е един пълен месец, абсурдно число
и тези болнични - още по-абсурдно
прекалено сме бедни, за да се правим на толкова социални
много са малко страните по света, които могат да си позволят тези луксове, а тези които могат, са с много по-висок стандарт, от който ние можем да мечтаем
и понеже на политиците не им стиска да кажат, хей, това не е реално, това е невъзможно за издържане и плащане, си траят и кютат, а работодателите къде не могат, къде не искат, ама и да искат, по-често не могат, се чудят какво да направят и как да заобиколят нещата