MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 105 673
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • Северозапада
Жълта роза, Биренка, прави сте. Аз ще продължавам да мрънкам да ги спре (цигарите), пък дано ме чуе. Ей такъв пушач, не знам дали сте срещали. Не пуши повече от кутия - кутия и малко на ден, обаче без цигари се побърква. Ще трябва да му слагам тайно успокоителни в храната, ако се навие да спре  Rolling Eyes

# 136
  • Sofia
Miho_She, и ние бяхме при въпросния билкар в Симеоново. Той и ирисодиагностик се е кръстил, светка с едно фенерче и дава диагнози  Laughing
На мен нищо не ми даде, каза че съм в перфектно здраве, мъж ми пие зъби и бодил, и имаме почти нормална спермограма след едногодишно пиене на билки почти.

Бамба, мерси много, супер окуражително! Само да мине това пиене на клостила, че се тревожа за неговото влияние. Даже Тимева ме пита дали не блокира спермитата този клостил и вика - ама ние можем ли да правим ЕЦ той като е на това, и аз викам - ами не знам, Кацаров не е казал нищо. Та сега ще звънна на Кацаров да го питам има ли такова действие този клостил.

Но за този билкар съм окуражена значи, ще ви кажа как е минало уикенда.

Иначе, слава богу ние не пушим. Мъжа ми никога не е пушел, аз съм бивш много страстен пушач и знам коооооооооолко ми беше трудно да ги откажа. Но успех де! Разбирам всички, на които им е трудно.. Не бъдете толкова строги към мъжа на Ант Г. Успех, Ант Г  Hug

# 137
Имам един въпрос. Нечии мъж подобрил ли си е показателите без да откаже цигарите?
ММ е с лоша подвижност. Пие Фертил ейд само и отказва да спре цигарите. Казва, че не може, не че е пробвал въобще. Не мисля, че мога да го преборя по този въпрос.
Да моят мъж, от ологоастенозозооспермия 3-та степен и много лоша морфология/ но при спермограма в друга n наброй клиника - нормозоосперния, че даже и забременях и родих с тази
 " лоша" спермограма в педишните клиники....... изводите саа за вас.

# 138
Не че ще се дърпа - ще пие, къде ще ходи Simple Smile
Но мен вече не ме свърта да започваме пак...  Mr. Green

Моят Hug хич даже не се дърпа, пия и яде наред Mr. Green Що мед изяде с бърканиците  Joy Joy Joy
А как сте откъм СДИ? Ние сме с добър оплодителен потенциал Thinking това по най-последни данни от преди няколко дни, но по Крюгер морфологията е 1% Thinking
Обяснението беше в следната насока: изследвани са само едни 200 спермита и в др милиони можело да е друга картинката Sick newsm78 #Crazy Т.с или по-хубава или по-лоша, май теория на вероятностите е там Mr. Green

С 1 % по Крюгер сте си класическо Икси.

ddnchv, ваща одисея я знае и най-новия потребител на сайта. Всички познаваме деца заченати и родени от родители с лоши спермограми, но процента на тези чудеса е не повече от 2, така че математическия извод и целомъдието ни водят към клиниките. Момичета най-добре подобрявате каквото може да се подобри, но не се отдалечавайте много от центровете по репрод. медицина.

# 139
  • София
Eeee, Evro, не се въздържахте пак да не се заядете. Първо на първо, на клиниката на Дес им е известна славата, че нито една нормоспермия нямат досега. Второ, с тия същите "лоши показатели за класическо ИКСИ", Дес имат нормално забременяване. Трето, моя собствен мъж е доказателство, че с малко помощ, в моя случай конска доза CoQ10 Pregnacare Conception His и без промяна в диетата и навиците (той никога не е пушил де), може значително да се подобри спермограма. Неговата в три различни АРТ клиники излезе с еднакви стойности на астенозооспремия- това преди "моето" лечение.

# 140
  • Sofia
Момичета, ние бяхме днес при билкаря Миланов в Симеоново. Той има и дава билки и за жени и за мъже. Като казах, че д-р Кацаров ни изпраща, той каза - аха, "искам бебе". Викаме - да. Взехме за мъжа ми някаква отвара (не пише на етикета какво има в нея), която се пие на капки във вода 3 пъти дневно, както и билки - чай (пак не пише какво има) но като го гледам е бабини зъби и магарешки бодил (такива съм вземала и преди), сигурно и нещо друго. Каза, че трябва да се вземат 3 месеца. Цената на чая за 1 месец е 10 лв. Отварата струва 18 лв. за 20 дни.

# 141
  • София
Момичета, ние бяхме днес при билкаря Миланов в Симеоново. Той има и дава билки и за жени и за мъже. Като казах, че д-р Кацаров ни изпраща, той каза - аха, "искам бебе". Викаме - да. Взехме за мъжа ми някаква отвара (не пише на етикета какво има в нея), която се пие на капки във вода 3 пъти дневно, както и билки - чай (пак не пише какво има) но като го гледам е бабини зъби и магарешки бодил (такива съм вземала и преди), сигурно и нещо друго. Каза, че трябва да се вземат 3 месеца. Цената на чая за 1 месец е 10 лв. Отварата струва 18 лв. за 20 дни.

Miho_She стискам палци да има резултат от тези билки. Като гледам цената за 3 месеца е съвсем поносима. Кофти е само, че не знаеш какви са билките, защото според мен си е добре да знаем с какво се тъпчем, ама човека не си издава ноу-хауто  Mr. Green

# 142
Здравейте момичета! Силно ме интересува темата "лоша морфология".. Чета, чета , и чета ...и не намирам отговор... при нас обикновенната спермограма показа 8% по Крюгер при изисквания - знаете 14% -заключение- Тератозооспермия, при разширената  спермограма-3% при норма 4%. Не знам да се тревожим ли или не.. Всичко друго е в ред- моите хормони, цветната снимка , овулацията, подвижност на сперматозоидите ,  общ брой, концентрация....  аааааа НЕ СЕ ПОЛУЧАВА  Cry
ВЕЧЕ НАД 2 ГОДИНИ! ОТЧАЙВАМ СЕ ... Пациенти сме на Д-р  Б. Бойчев. Сега ще се лекуваме с антиоксиданти и витамин Е, след което Док ми предложи - ако не се получи естественно забременяване- инсеминация... не знам .... като чета, разбирам, че морфологията е НАЙ  -ТРУДНО лечима... Sad Кажете си мнението мили МАМИ. БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ! БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!

# 143
  • София
Май само в тази тема не съм се вписала, записвам се да Ви следя! Успех на всички  bouquet  bouquet  bouquet

# 144
Здравейте момичета!Нова съм тук и аз имам своите въпроси,ако може някои да ми помогне със мнение ще съм много благодарна.Днес бяхме с мъжа ми на преглед при Д-р Андреева от клиника Щерев,накратко резултата от спермограмата е Олигозооспермия    7.7 милиона в 1 мл.      39,8 милиона в целия еякулат            Бързи-23,3% от 37      Средни-7,5% от 12     Бавни-11,3% от 18     Статични-57,9% от 92  Хиперактивни-5,0% от 8     Обем-5,2 мл       Втечняване- пълно      Вискозитет-0 нормален    pH-7,5     Аглутинати- липсват     Цвят и мирис-нормални ,накрая тя ни каза че направо да се готвим за инвитро.Та въпроса ми е с билки и хран.добавки може ли да се повлияе резултата,или всичко е загубено.

# 145
Anna88 , количеството е малко - това на 3-5 дни ли е?
Като цяло резултатите далеч не са толкова лоши. Донякъде обемът и подвижността се влияят, макар и при всеки да е различно.
Странно защо е казала направо ин-витро, ако няма други фактори. Правили ли сте микробиология и разширена спермограма? Там може да излязат някои подводни камъни.
Но да кажат девойките при какви стойности е приемлива инсеминация - все пак е далеч по-евтина и по-щадяща процедура.
Не пречи да си направите концултация и с друг лекар. На нас разговорът с Бъчваров ни беше много полезен.

# 146
Микробиологията по думите на докторката е добре ooooh!,разширена спермограма не сме правили,но следващата седмица и нея ще я направим.Като цяло аз съм правила цветна снимка-тръбите са проходими,изследване на хормони всичко е ок. с изключение на естрадиол,е имам и СПКЯ но поне хубавото е че имам ову.Когато ни каза за инвитро много се разстроих,затова ви питах дали може да се повлияе морфологията с билки и други.  Birenka дали може да ми дадеш координатите на този д-р Бъчваров на ЛС. Hug

# 147
  • София
Микробиологията по думите на докторката е добре ooooh!,разширена спермограма не сме правили,но следващата седмица и нея ще я направим.Като цяло аз съм правила цветна снимка-тръбите са проходими,изследване на хормони всичко е ок. с изключение на естрадиол,е имам и СПКЯ но поне хубавото е че имам ову.Когато ни каза за инвитро много се разстроих,затова ви питах дали може да се повлияе морфологията с билки и други.  Birenka дали може да ми дадеш координатите на този д-р Бъчваров на ЛС. Hug

Ако искаш мнение е хубаво да чуеш не само едно. От моите проучвания двама са лекарите, които могат да кажат нещо по въпроса мъжки фактор

Д-р Милен Кацаров
координати тук
http://www.drmilenkatzarov.com/

д-р Бъчваров
координати тук
http://urology-andrology.com/
д-р Бъчваров работи към клиника Щерев

Ако сте тръгнали в тази посока е желателно да се направи разширена спермограма.
Ще споделя лично мнение: предпочитам Fertilaid , който препоръчва Кацаров, пред инжекциите, които препоръчва Бъчваров.

# 148
Анна, комбинацията от ПКЯ и мъжки фактор не е розова, но не се шашкай.
Събери още мнения. Титка, ти е казала кои са докторите за София. Доколкото знам Кацаров приема и билките като лекарство, за Бъчваров не съм чула да прибягва до тях.
Повече информация за Бъчваров ще мога да ти дам след 2 седмици, тогава мъжът пак ще ходи при него.

# 149
Здравейте! Аз пак съм тук да проверя за отговори, но виждам още въпроси.. За жалост съм много назад с инфото , защото сега започва нашият път към мечтата ни да си имаме бебче. Кой знае какво ни чака Confused  ....чета и се плаша.. Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт