MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 105 671
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
Колко мъжки ви е мъжкия фактор?
евро, това е всъщност много добър въпрос. Аз лично много пъти съм се питала колко мъжки ни е мъжкия фактор. ThinkingПри нас първо на първата спермограма, която направихме имахме намалена подвижност на сперматозоидите и много лоша морфология. След 4 месеца прием на Проксийд, спиране на цигарите и твърдия алкохол подвижността влезе в норми, а морфологията се подобри леко. След това лекувахме хламидия и други бактериални инфекции, но морфологията си остана същата. Първото ИКСИ е неуспешно.
евро, при вас кои добавки помогнаха за подобрението?

Розичка извинявай, сега забелязах поста ти.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9261.0
Морфологията не се влияе чуствително от тия неща обаче.
Ако нещата са много зле, ще станат по-малко зле след приема, т.е. ако сте за Икси - значи сте за Икси. Hug

# 121
  • Северозапада
Имам един въпрос. Нечии мъж подобрил ли си е показателите без да откаже цигарите?
ММ е с лоша подвижност. Пие Фертил ейд само и отказва да спре цигарите. Казва, че не може, не че е пробвал въобще. Не мисля, че мога да го преборя по този въпрос.

# 122
Пие Фертил ейд само и отказва да спре цигарите. Казва, че не може, не че е пробвал въобще. Не мисля, че мога да го преборя по този въпрос.
Щом той отказва да спре цигарите, ти му кажи, че ще откажеш да правиш АРТ процедури. Борбата за дете е борба за двама, не може само единия да действа. Hug

# 123
ant G, много е кофти, ама да ги спира.  #Cussing out Говорил ли е с лекар за вредата, ако не е лично, заведи го да му обяснят колко влияе и защо.
Моят мъж не беше пушил 3-4 години преди първата спермограма и не беше фатално лоша. Преди втората след близо 2 години запалваше от време на време и беше малко по-зле.
След това, последните 5 месеца, започна да пуши по кутия на 3 дни. Имаше фактор и стрес, разбира се, но последната беше с бързоподвижни 0%!!!!
През цялото време дуднех и мрънках как не му пука, колко е важно да не пуши няколко месеца и т.н. Е, не ги спря  #2gunfire въпреки че ги беше отказал за около 5 години преди това.
След резултата 0% и среща с андролог да видиш как не е палил и пие по 1 кафе на ден. Преди беше на 4-5 кафета, но като разбра, че и това вреди....
Пък резултата ще го видим след няколко месеца.
Мисълта ми е, че казаното от специалист тежи мнго повече от всички преразказани от теб чужди истории.
Думуте на Бъчваров бяха - резултатът няма да е перфектна спермограма, но практиката показва, че с няколко процента се вдига подвижността.

# 124
  • Sofia
Момичета,

На нас Кацаров нали сега ни изписа един месец клостилбегит и се тревожа как ще се отрази това на мъжа ми. Това са много силни лекарства, знаете. Доктора ги изписва, за да повишат тестостерона. Четох стари мнения тук и в зачатие, че в някои случаи нещата са станали още по-лоши след приема на тези лекарства. Много се тревожа, защото откакто ги взема (5 -6 дни някъде) за първи път нещо секса не се получава..  #Crazy #Crazy Много съм притеснена как ще му се отразят след месец.

В събота сме си записали час за билкаря на Кацаров в Симеоново. Там без час не се ходи  newsm78 newsm78 Ох направо си мисля, че това с мъжкия фактор е пълна лудост.. стреляме на посоки в тъмното.. пробваме какво ли не.. ако стане. Ами ако не стане и стане по-зле???  newsm45 newsm45

# 125
  • София
В събота сме си записали час за билкаря на Кацаров в Симеоново. Там без час не се ходи  newsm78 newsm78 Ох направо си мисля, че това с мъжкия фактор е пълна лудост.. стреляме на посоки в тъмното.. пробваме какво ли не.. ако стане. Ами ако не стане и стане по-зле???  newsm45 newsm45

Miho_She , в един сайт за билки почнах да си чета и се бях затирила да пия червена детелина (и без друго по цял ден се наливам с чай). Но се оказа, че приема на детелината е противопоказен ако пиеш витамин Е  Naughty. След това четох за бабини зъби за мъжете и се оказа, че не е добре да приема тая билка при повишен тестостерон. Давам ти само двата примера за които се сещам, идеята ми е , билкаря трябва да ви каже какви са билките които ви препоръчва, и е по-добре да се запознаеш с тях преди да ги приема мъжът ти, за да си сигурна че няма да навредят. Ще се опитам довечера в нас да ти намеря сайтовете и ще ти ги метна не лични.

това е сайта за билките

http://www.pharmacy-bg.com/herbs.html

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 13:10 от TitkaBanditka

# 126
  • София
Miho_She, и ние бяхме при въпросния билкар в Симеоново. Той и ирисодиагностик се е кръстил, светка с едно фенерче и дава диагнози  Laughing
На мен нищо не ми даде, каза че съм в перфектно здраве, мъж ми пие зъби и бодил, и имаме почти нормална спермограма след едногодишно пиене на билки почти.

# 127
Miho_She, и ние бяхме при въпросния билкар в Симеоново. Той и ирисодиагностик се е кръстил, светка с едно фенерче и дава диагнози  Laughing
На мен нищо не ми даде, каза че съм в перфектно здраве, мъж ми пие зъби и бодил, и имаме почти нормална спермограма след едногодишно пиене на билки почти.

Бамба е каква вие морфологията? Преди започване на билките и сега след приема им? Питам за да видя Thinking дали тези бодили и нам... си какво подобряват морфологията по-добре от скъпите и прескъпи Проксийд и Профертил newsm78
И как е възможно да сме зле с морфологията и да сме за ИКСИ newsm78 пък да съм забременявала естествено, че и 2 пъти ... Той тоя въпрос трябваше към една докторица да отнеса, ама и го спестих и на себе си де, глупостите дето щях да чуя от устата и (сещате се сигурно, коя имам впредвид Mr. Green)!

# 128
  • София
Морфологията не помръдва много, увеличи се подвижността.
Не знам защо за икси насочват с лоша морфология, познавам доста хора забременели естествено с лоша морфология  Rolling Eyes

# 129
Ами в КИРМ, където сме ние, само ИКСИ-рат  Sick може би, по тази причина  newsm78

# 130
desdemona, това, което казваш и мен ме вълнува, само дето моята докторка такива глупости не говори.
но след бременност от инвитро ни излезе много лоша спермограма (преди не беше толкова зле) и док изобщи не се поинтересува от морфологията, а каза SDI тест, точно защото върнатите ембриони бяха не иксираните, а от инвитро.
само че не мога да си представя една година мъжът да пие билки, ще ме умори това чакане...
да видим след 2 седмици ресултата от новата контрола и кръвнето и тогава ще му мисля...

# 131
  • София

само че не мога да си представя една година мъжът да пие билки, ще ме умори това чакане...

що да не пие, малко старание и от мъжка страна винаги е в полза  Crazy
не сме чакали само на билките през това време, извъртяхме два опита за това време  Rolling Eyes

# 132
Не че ще се дърпа - ще пие, къде ще ходи Simple Smile
Но мен вече не ме свърта да започваме пак...  Mr. Green

# 133
Не че ще се дърпа - ще пие, къде ще ходи Simple Smile
Но мен вече не ме свърта да започваме пак...  Mr. Green

Моят Hug хич даже не се дърпа, пия и яде наред Mr. Green Що мед изяде с бърканиците  Joy Joy Joy
А как сте откъм СДИ? Ние сме с добър оплодителен потенциал Thinking това по най-последни данни от преди няколко дни, но по Крюгер морфологията е 1% Thinking
Обяснението беше в следната насока: изследвани са само едни 200 спермита и в др милиони можело да е друга картинката Sick newsm78 #Crazy Т.с или по-хубава или по-лоша, май теория на вероятностите е там Mr. Green

# 134
Още не сме го правили, след 2 седмици, че сега пие антибиотик.
Но досега док изобщо не е коментирала морфологията, която май беше 4-5%.
Като чета в някои държави не й отдават голямо значение.
Ще видим заедно с SDI-я ще пуснеи хормони. Не изключвам там да се клие поредното капанче.

Общи условия

Активация на акаунт