MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 105 667
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, а ИМСИ по какво се различава от МАКС?
Извинявайте, ако ви звучи глупаво, но дасега се образовах и се борехме с моито проблеми. Сега започвам да разучавам и за мъжките неволи.
Тези от вас, които са правили SDI с процент около 30% и над тази грница, какво сте предприели след това?
Има ли случаи на смъкване на % или е като морфологията - "божа работа".
От изчетеното дотук си мисля изобщо да не пускаме разширена спермограма. Дали са с дебели шии или счупени опашки не ме интересува. И най-големите красавци да са, ако са с фрагментации и ниска оплодителна способност за какво са ми Simple Smile
Та след резултатите от SDI-я ще мислим за следващата стъпка...

# 106
  • София
Момичета, а ИМСИ по какво се различава от МАКС?
Извинявайте, ако ви звучи глупаво, но дасега се образовах и се борехме с моито проблеми. Сега започвам да разучавам и за мъжките неволи.
Тези от вас, които са правили SDI с процент около 30% и над тази грница, какво сте предприели след това?
Има ли случаи на смъкване на % или е като морфологията - "божа работа".
От изчетеното дотук си мисля изобщо да не пускаме разширена спермограма. Дали са с дебели шии или счупени опашки не ме интересува. И най-големите красавци да са, ако са с фрагментации и ниска оплодителна способност за какво са ми Simple Smile
Та след резултатите от SDI-я ще мислим за следващата стъпка...

Когато мъж ми пусна SDI имаше 36% фрагментации,но след прием на Сибирски жен-шен,Фертил айд,бърканицата с мед и чай от бабини зъби и магарешки бодил ги свали на 12% за 3 месеца.Колкото до ИМСИ и МАКС,първото е нещо,което увеличава до 10 000 пъти сперматозоидите и така по-добре се виждат изменения в структурата,докато МАКС е центрофуга,в която се отсяват такива с по-малко фрагментации или дори без.

# 107
jul_j, много благодаря и за двете информации Simple Smile Особено за добрата за SDI-я  Hug Че след всички перипети и тук очаквам най-лошото.

# 108
  • София
jul_j, много благодаря и за двете информации Simple Smile Особено за добрата за SDI-я  Hug Че след всички перипети и тук очаквам най-лошото.
Все си мисля,че не е зле и вие да се замислите за ПИД newsm78

# 109
И това го мислех, ама да стигнем първо до старт на процедурата.
Че отлагането много ме тормози. Както е тръгнало ще мине 1 година от предишния опит  Sad
Доколкото знам в Щерев правят ПИД или греша?

# 110
Момичета, имате ли идея колко се повлиява СГ съобразно дните на въздържание преди това?  За последната СГ ни казаха 2 дни, а чета други коментари, че дните в БГ са 5-7, което е голяма разлика.  Благодаря предварително!

# 111
Момичета, имате ли идея колко се повлиява СГ съобразно дните на въздържание преди това?  За последната СГ ни казаха 2 дни, а чета други коментари, че дните в БГ са 5-7, което е голяма разлика.  Благодаря предварително!

Аз доколкото съм запозната се препоръчва въздържание от 3-5/някъде дават и до 7/ дни  Peace
Момичета, много полезно инфо давате, ние сме само с варираща морфология /един път добра, др път по-лоша/ и с интерес се образовам и аз и ви чета  bouquet Hug Пожелавам да сбъднем мечтата си и дано това е скоро  Praynig Praynig Praynig

# 112
Благодаря Десдемона!  Както ви бях писала по-рано в темичката, ние сме с лоша подвижност и още по-лоша морфология.  Вече се съмнявам във всичко, какво би могло да повлияе...  И за алкохола чак в последствие разбрах, че е противопоказен на плувците  Crossing Arms
И аз благодаря на всички за информацията и опита, който споделяте тук.  Следя ви с интерес и научавам много полезни неща   bouquet

# 113
И за алкохола чак в последствие разбрах, че е противопоказен на плувците  Crossing Arms
Да, твърдия алкохол е особено противопоказен при проблеми със спермограмата. Така ни каза лекаря и наистина когато мъжа ми спря твърдия алкохол имаше голямо подобрение в подвижността и леко покачване на морфологията. Peace
Иначе чашка винце или биричка от време на време е ОК.

# 114
Момичета , какво мислите:

втечняване 15 (<60мин)
обем 1,6 (2-6 мл)
вискозитет 0 (0 1 2 3 )
ph 8 (7,2-7,8)
желатин - не
цвят и мирис - б.о
обща концентрация на сперм 162 x  10 на 6 /мл (20x 10 на 6 /мл
нормокинетични серматозоиди 59 (>50 %)
бързи линеарни постъпателни движения 55 %
бавни 4 %
хипокинетични 3 %
акинетични 38 %
концентрация на сперм 95,58 x 10 на 6 (10x 10 на 6 /мл)
общ брой нормокин. сперм. 152,92 (20x 10 на 6 в обема)
Преживяемост: 2-ри час 54%
4-ти час 50%
6-ти час 41%
24-ти час - (след swim up ) 32%
Морфология по Крюгер

С нормална морфология 66 бр 33 (>14%

С анормална морфология 134 бр 67%

с шиловидни глави 21 бр
с микроцефалия 13бр

с опашати дефекти 50бр

с цитоплазматичен остатък 50бр

заключение Нормозоспермия

# 115
Момичета , какво мислите:

........................

заключение Нормозоспермия

Ако сте я правили в репродуктивна клиника, съм съгласна със заключението и резултатите са ви чудесни  Hug

# 116
Благодаря Darlena  Hug
 Ами всъщност мен ме притеснява : обем 1,6 (2-6 мл)   , както и  ph 8 (7,2-7,8)
В репродуктивна клиника да , и доктора каза че е ок , ама тези показатели ме тревожат.

# 117
Niq, няма за какво да те притеснява обема, при положение, че имате толкова добра концентрация. По принцип искат 40 млн в целия обем, може да сметнеш колко над нормата сте. Освен това много мъже се притесняват, особено на първа спермограма и обема пада. А рН-то, нашето винаги беше над 8 и никой не му обърна внимание. Успех!

# 118
Мерси  Hug  bouquet

# 119
  • Sofia
Момичета,

Ако някой си търси Прегнил, да ми пише на лична. Има едно семейство в София, което има 9 броя Прегнил 5000 и нямат нужда от него, защото докато започнат да го слагат, момичето е бременно! Късметлийска работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт