Отговори
# 540
Добър ден и тук да се отчета след консултацията!Всичко е наред,отговаряме си за седмиците,трябваше пак да се покажем,че сме щури и не спря да ритка през целия преглед хаххахаха Simple Smile Лекарката каза,че пишка не вижда,така,че за сега се потвърди,че ще е момиченце!Чакам с нетърпение 24ти да я видиме на 4д Simple Smile Успешен и хубав ден на всички!Прегръщам ви! Hug Hug Hug

# 541
Здравейте и от мен мам4ета отдавна не съм се вклу4вала но ви 4ета редовно де Simple Smile.То не бяха грипове и аз и малк4я минахме 4е и още не мога да се оправя слава богу 4е ми се размина синозита засега  да видим .

Искам да се похваля за добрите резултати на БХС откога ги 4акам  Laughing и съм много щастлива !!!!
Да попитам мамите от Варна които са на консултация в МД платената  по4нахте ли да ходите на пилатес за бременни към МД ?Към коя седмица ставаше записването ,аз ще питам но съм 4ак на 27 .2 пък искам да знам .Мерси предварително .

Лек ден и лека работа на работещите мами  Hug!!!!!

# 542
Ехооо!
pepina_79-нали ти казах,ще сме пак слабички и хубави GrinningАз например от тая фолиева киселина пълнея мнооогооо!Ама... Embarassed
didence-браво на вас,много се радвам... Hug
Мимка-аз съм по същия начин!Едно разбрах-ако забременея втори път живот и здраве ще работя!Това стояне в къщи ме побърква EmbarassedПсихически съм аут!Ако беше топло поне щях да излизам,а сега и килцата се трупат по-лесно и депресията е факт #Crazy
Момичета вчера изгледах почти всички епизоди на Такъв е живота -Шейново.Препоръчвам горещо на всички майки,особенно на тези на които им е за първи път.Спират се на д-р Ковачева.Тя самата препоръчва и казва, че няма нищо по -хубаво от нормално раждане.Дават случаи и на секцио и на  нормално-изобщо много е хубово да изгледа Simple Smile

# 543
Диденце честито още веднъж за прегледа и ти стискам палци на 24 да се появи една хубава мома на 4Д  Hug
Рали ние че ще сме най-хубавите лятото спор няма, ама сега ми е плондерско  Laughing, понякога имам чувството че се задушавам и от вчера карам мъжо като се прибера да ми сваля ботушите да не се сгъвам  hahaha Голяма картинка съм  Laughing
Дидко честито за хубавите резултати от БХС  Hug

# 544
Рали,благодаря мила  Hug
Пепи,дано да е така,но и да ми кажат,че е момче(в което се съмнявам) пак ще съм на 7то небе Simple Smile  Hug

# 545
  • В. Търново
Аз пък отдавна спрях фолиевата киселина, от първата си бременност помня, че докторката ми казваше, че до 12 седмица е полезна за бебето, после е все тая. Не че ще навреди, но аз почнах много да я забравям и просто я спрях след като влязох в 4-ти месец.  newsm78
didence., завиждам и на теб за срещата с бебо, аз съм чааак за 28-ми... Confused
rali1213, аз като съм на работа, да не мислиш, че много съм се зараздвижвала?!  hahaha То сезонът е проклет просто...Пак казвам и на теб , от болезнен опит коментирам - свиквай да си стоиш вкъщи зимата, разликата с бъдещата зима, живот и здраве, е че сега можеш да си полегнеш, да поспиш, да излезеш до магазина, да четеш, шиеш или каквото там обичаш да правиш, а другата ще се молиш да остане време поне да опънеш крак и да имаш време да се изкъпеш на спокойствие без да се ослушваш през 100 врати дали някой пак не е ревнал.... hahaha

# 546
Здравейте!
malinka_a аз също пия само Фолиева киселина.Попитах доктора за витамини и той не ми препоръча, защото имало изследвания,че са изключително вредни и това било само индустрия за пари.Аз имам познати които са взимали витамини и освен многото килограми които си трупнаха никакви други ползи не видях.Аз гледам да се храня пълноценно и да ям много плодове.
  Здравейте! Прочетох относно приема на витамини , фолиева киселина и т.н. Аз от предишната си консултация знам че е хубаво да се приема освен фолиева киселина и Витамин С - 1.За добра плацента 2.Спомага за усвояване на желязото 3.Спомага за изгаряне на мазнините

# 547
pavlina_vt-Ще дойде бързо...това време как лети,вчера това си мислех кога разбрахме,че сме бременни кога половината се изнизва вече,така няма да усетиме кога ще направиме темата за родените през Юли Simple Smile  Hug

# 548
  • София
За тези които пият и магнезий и желязо - нали знаете, че между приема на двете лекарства трябва да има интервал 2-3 часа. Магнезия пречи на усвояването на желязо и е важно да се спазва.

# 549
Ей момичета като чета коя какво пие аз май съм с най - голямата аптечка. Пия фолиева по 10 таблетки, витамини за бременни, аспирин протект, витамин С, хормон за щитовидната жлеза и за капак всеки ден мажа ми бие инжекции Клексан. Вече съм синя от тия игли.

# 550
"Tрябва ли да попитам на следващата консултация и има ли други които нищо не пият освен ФК?
Не пия и никакви витамини, но ям мноого плодове."
Aз също пия само ФК и ям много плодове.Даже прекалено много и то повече вечер като си легна в леглото,което не е много добре,но така ми се ядат,че не мога да се сдържа.
Вчера бях на лекар и и казах,че ме се стяга корема та ми изписа магнезий на таблетки.Струваха 17€ не мислех, че ще са толкова скъпи.
С бебо всичко е наред,но не можахме да видим пола.На 27 съм на това дето вие му казвате ФМ в БГ мисля и дано там се покаже.
За сауната говорих с лекарката каза,че не е противопоказно,особено ако и преди това си ходил.Но не много дълго и не най-горещата.Аз ходя на една 45 градуса,понякога влизам и на тази на 90 градуса,но не издържам повече от 5 мин.

# 551
celika,silveto_niki_svetli ,mpeeva ,neotrazima благодаря за отговорите Hug

# 552
  • Варна
Закон за гражданската регистрация
Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Фамилното име на всяко лице е фамилното или бащиното име на бащата с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен ако семейните, етническите или религиозните традиции на родителите налагат друго.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Фамилното име при сключване на граждански брак се формира съгласно правилата на Семейния кодекс.

(3) Децата от едни и същи родители се вписват с еднакво фамилно име.

(4) Когато едно лице е известно в обществото с псевдоним, същото лице може по решение на съда да прибави псевдонима към своето име.

Мами, не знам какъв точно ви е спора, но фамилното име на детето съвсем спокойно може да е вашето фамилно име. Само, че трябва така да го запишете още в родилното. Ако сте го записали вече и после искате да смените фамилията, трябва да заведете дело и да докажете, че е много важно да му смените името. Обикновено аргументите са, че фамилията е много стара, дядото е много известен, вадите една публикация във вестник /примерно/, разказвате легенда, викате свидетел да разкаже тази история и т.н.

# 553
Мимка, благородно ви завиждам – това е чудесна поредица с много впечатляващи картинки. Малкият много ги халесва. Ние си ги докупихме, но не успях всичките. Просто не разбрах на време за тях, после пропусках няколко пъти – море, забравяне, не ги носеха винаги и така. Обаче намерих един РЕП и купих де що квото е останало. Най ме е яд за 101 далматинци, че му е любима. Ама ще чакаме Егмонт да ги преиздадат. Сега си купуваме едни книжки по 2 лв различни български и чужди приказки. Вчера му взех 5 бр и вече са прочетени. И те много му харесват.

Бамбуче, има някакви гелове за заздравяване на венците – генгигел ли се казваше или нещо подобно.

Пепчи, моята лекар ми каза да си взимам магнезия вечер преди лягане. Навярно е имал точно това предвид – нали вече се предполага че няма да се храниш. Поради тази причина и опаковката на това прахче е по-удобно, иначе го пиеш три пъти на ден, а така само един път вечер.

Диденце, браво, мамче!  Къде си на ФМ?

Дидко, чудесно за резултатите!

Рали, да не си решила в Шейново да раждаш? Аз пък от това предаване не съм гледала нито една серия. Ще взема да се поправя!

# 554
tsankova, този път спор няма, просто Ели иска детето й да носи фамилията на мъжа й, а не бащиното му име. Мисля, че това е коректно и смятам, че двамата родители трябва да решат как да са имената на детето им, а не да се съобразяват с баби, дядовци и т.н.!

Общи условия

Активация на акаунт