Отговори
# 660
  • под тепетата
Цопнах с главата надолу и рискувах, пък май ще стане. Чарита , от любимите рецепти на Гуинет си избрах пана кота. Остана ми сладкарска сметана от торта и се сетих, че имам кокосово мляко и сметана, на които скоро им изтича годността. Така че ги смесих - 400мл кок. мляко, 400мл кок. сметана, 100мл прясно мляко, 500мл сладкарска сметана + захар на вкус+ ромова есенция. Разделих на две .На дъното на чашки сложих замразени малини и сипах половината смес с добавения накиснат и разтопен желатин. Другата половина ще смеся с разтопен шоколад и желатин, но чакам първо да стегне бялата смес.  

# 661
Здравейте!

Въпросът ми е към варненци Simple Smile Сещате ли се за една пицария, която съществуваше доста отдавна, до сградата на 3та гимназия? Пиците бяха с педя диаметър, много мекички отвътре, хрупкава дъвчаща коричка... шунка - гъби - кашкавал ми беше любимата... Имаше нещо подобно в последствие на пазар Чаталджа, но не бяха същите съвсем, не знам дали ги има още... Та, някой знае ли рецептата за това тесто?

И аз такова тесто някакво си търся от доста време. Пробвам различни варианти засега, които се доближават само.

# 662
  • София
Може ли някой да ми каже сполучлива и изпробвана рецепта за телешки бъбреци?

# 663
здравейте
Днес взех салата копф и рукола, може ли да ми кажете някакъв лесен дресинг за тях?

# 664
  • София
здравейте
Днес взех салата копф и рукола, може ли да ми кажете някакъв лесен дресинг за тях?
Всякакви подобни салати си ги правя със следния дресинг:горчица+зехтин+малко оцет и малко лимонов сок.Слагам и пармезан.

# 665
Моят въпрос е следния: реших да пробвам торта Татяна с по- различен крем, мислех си за някаква комбинация с конд. мляко. Но никога не съм ползвала такова. Та...започвам с питанките  Embarassed:
- само варено ли се ползва това мляко
- Права ли трябва да е кутийката като се вари
- може ли да се смеси с крем ванилия или? с какво друго
- това на Кауфланд става ли? Някаква тяхна марка е, Малибу май newsm78

# 666
  • В една Дупка.
А някой да даде съвет как малко да сиропирам вече направена торта. Струват ми се малко сухи блатовете. Ох, дано не ми се смеете...но мислех да я инжектирам със сироп от компот. Embarassed Sunglasses Joy

# 667
  • Варна
Рая Никол, правила съм крема от тази рецепта http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/buche-de-noel/. Става много бързо и лесно и не е нужно да вариш консервата  3-4 часа.

# 668

освен печени на скара?
Можеш с доматен сос някакъв. или задушени с лук. Както воденички пр. се задушават - лук, вино, подправки.  А може и на яхния да сготвиш, или с картофи.
Но ги обели хубаво, да не остава ципа, нацепи (ако не са за скара дори нарежи на кубчета) и сложи да изкиснеш в прясно мляко с лук. Че са малко специфични откъм аромат.

# 669
  • София

освен печени на скара?
Можеш с доматен сос някакъв. или задушени с лук. Както воденички пр. се задушават - лук, вино, подправки.  А може и на яхния да сготвиш, или с картофи.
Но ги обели хубаво, да не остава ципа, нацепи (ако не са за скара дори нарежи на кубчета) и сложи да изкиснеш в прясно мляко с лук. Че са малко специфични откъм аромат.

Четох, че в оцет се киснели newsm78

# 670

geryaleksandrova ще пробвам, мерси Simple Smile

# 671
Аглея ,  или в прясно мляко. И двете обират миризмата, но ако ги забравиш в оцет като се готвят мирише на кисело

# 672
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте,момичета. Hug Искам да напълня пиле и да го опека във фурната. Никога до сега не съм правила. Бихте ли ми дали някакви насоки? Blush Rolling Eyes

# 673
  • София
 Аз също съм с питане, почнах тази торта http://towerwitch.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html, направих преди 3 часа еклерите и блата, но ми спря тока, преди минути го пуснаха. Сега почвам вечерята и направо  ooooh! Та, питането ми е, може ли утре да напълня еклерите и тогава да направя тортата. За първи път правя еклери и разбрах, че е нямало от какво да се притеснявам, не е сложно  Wink

# 674
  • Sofia
Здравейте,момичета. Hug Искам да напълня пиле и да го опека във фурната. Никога до сега не съм правила. Бихте ли ми дали някакви насоки? Blush Rolling Eyes

Правя обикновено две плънки:
1. Задушава се леко ориз със зелен (или стар) лук, джоджен, сол, черен пипер и ситно нарязани карантийките на пилето (ако няма такива - може и малко каймичка, а може и само оризът да остане). Пълниш, зашиваш или прихващаш с клечки и печеш, както си го правиш
2. Две филийки се нарязват на кубчета и се запържват до златисто в масло с 4-5 пресовани скилидки чесън. Пълниш и пак така... става невероятно ароматно!

Ева, можеш - няма проблем, само да не изсъхват!

Общи условия

Активация на акаунт