Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 41 981
  • 298
  •   1
Отговори
# 240

Резултати за София се очакват в сряда, късния следобед (или по-рано  Thinking )
Минималният брой точки за класиране ще се определи от регионалния експерт в РИО София-град в зависимост от резултатите на участниците и материалната база за провеждане на втория кръг. Предложение в тази посока ще отправят всички ръководители на школи в отделните училища и учебни центрове, дали предложението ще се приеме е друг въпрос Wink
Благодаря за информацията. Дано да излязат по-рано, че сме се разглезили покрай състезанията веднага да си научаваме точките Simple Smile Макар че всъщност повече ни интересува класирането за втори кръг, понеже от тестовите примери вече си знаем резултата. Не помня кога изкараха списъка с допуснатите миналата година, само знам, че се класираха децата със 100 точки и нагоре в Е група.

# 241
  • София
Планира се нова ежеседмична група за непрограмирали да започне след междусрочната ваканция, тоест през февруари. Надяваме се да подлъжем много нови невинни дечица да навлязат в изненадващия и подтискащ свят на висенето пред компютъра без дори да играеш игри на него. Гасиме им нета и ги слагаме да разработват софтуер. Най- ужасното е, че даже някои се подлъгват и започва да им харесва?!?!  Confused Twisted Evil

Не знам колко невинни дечица ще подлъжете, но на мен ми стана любопитно. Споменавала съм на сина ми за компютърната школа и му светнаха очите  Crazy
Той е втори клас в момента и не се е занимавал с програмиране. Смятам, че ще му е доста интересно, но не съм сигурна дали е готов. Планирах да го запиша на курсовете в Телерик от другата учебна година. Но сега като казвате, че стартирате още от втория срок на тази година, се замислих дали е подходящо да го запиша сега или е по-добре да изчакам до Септември.

# 242
Предстои Националният зимен турнир по информатика във Велико Търново (28 фев. - 2 март). За формиране на Софийския отбор ще има квалификация - вижте всички подробности [ тук ]

# 243
Искам да попитам от чисто любопитство, по каква линия са вкарани в списъците с класирани за втори кръг на олимпиадата по информатика децата от ПЧМГ. Нещо не мога да си сглобя картинката според изнесената информация на сайта на НПМГ. Пак уточнявам, не ме засяга пряко, просто от любопитство питам.

# 244
Искам да попитам от чисто любопитство, по каква линия са вкарани в списъците с класирани за втори кръг на олимпиадата по информатика децата от ПЧМГ. Нещо не мога да си сглобя картинката според изнесената информация на сайта на НПМГ. Пак уточнявам, не ме засяга пряко, просто от любопитство питам.

Естествено, че не очаквах да ми отговори някой, но все пак бях длъжна да попитам Simple Smile Имам и още един кофти въпрос - как ще се проведе квалификация за Зимните състезания във Велико Търново на 16.02., след като крайният срок за подаване на заявки за участие е 18.00 часа на 14 февруари?

# 245
Искам да попитам от чисто любопитство, по каква линия са вкарани в списъците с класирани за втори кръг на олимпиадата по информатика децата от ПЧМГ...

Естествено, че не очаквах да ми отговори някой, но все пак бях длъжна да попитам Simple Smile Имам и още един кофти въпрос - как ще се проведе квалификация за Зимните състезания във Велико Търново на 16.02., след като крайният срок за подаване на заявки за участие е 18.00 часа на 14 февруари?

Нека и аз постъпя нелогично като отговоря на въпрос, на който не е чакан отговор  Peace
В ПЧМГ първият кръг на олимпиадата е проведен в различно време и по тази причина не с примерните задачи, публикувани от националната комисия. Училищната комисия е подготвила задачи, оценила е работите на децата, предала е в РИО протоколи за проявата с оценките на участниците и въз основа на тях има и класирани.

Няма кофти въпроси когато става дума за подготовката и изявите на децата ни!
За организаторите на Зимните в Търново е важно да имат отрано информация за броя участници, за да подготвят технически състезанието. След въвеждане на квоите за участие, организаторите имат необходимата им информация още от ноември миналата година и дали даден състезател се казва Иван, Петкан или Драган няма никакво значение за осигуряването на работното му място с техника. Всичко това вече е казано на колегите в Търново, като сме поели ангажимент, че в допълнение на вече известната бройка на участниците от София-град (59) ще изпратим поименен списък в понеделника след квалификацията, т.е. на 17-ти февруари.
Вече е направена и резервация в хотел за софийската група.

# 246
Евала, НПМГ sysadmin! Малко хора наистина могат да се хванат да отговорят на "чужда територия" на въпроси, а още повече и честно и без заобиколки и теглене към своя територия.
Между другото въпросите наистина си бяха доста добри попадения. Аз изобщо не бях обърнала внимание.
Така че поздравления и за двамата.

# 247
Искам да попитам от чисто любопитство, по каква линия са вкарани в списъците с класирани за втори кръг на олимпиадата по информатика децата от ПЧМГ...

Нека и аз постъпя нелогично като отговоря на въпрос, на който не е чакан отговор  Peace
В ПЧМГ първият кръг на олимпиадата е проведен в различно време и по тази причина не с примерните задачи, публикувани от националната комисия. Училищната комисия е подготвила задачи, оценила е работите на децата, предала е в РИО протоколи за проявата с оценките на участниците и въз основа на тях има и класирани.

Няма кофти въпроси когато става дума за подготовката и изявите на децата ни!
За организаторите на Зимните в Търново е важно да имат отрано информация за броя участници, за да подготвят технически състезанието. След въвеждане на квоите за участие, организаторите имат необходимата им информация още от ноември миналата година и дали даден състезател се казва Иван, Петкан или Драган няма никакво значение за осигуряването на работното му място с техника. Всичко това вече е казано на колегите в Търново, като сме поели ангажимент, че в допълнение на вече известната бройка на участниците от София-град (59) ще изпратим поименен списък в понеделника след квалификацията, т.е. на 17-ти февруари.
Вече е направена и резервация в хотел за софийската група.

Благодаря за дипломатичния отговор, НПМГ сисадмин. Това за първия кръг на олимпиадата всъщност и аз го установих, както и това, че задачите на ПЧМГ са били само две, съставени от тяхната учителка по информатика, и според моя син - с трудност като за третокласници. Синът ми ги реши за две минути и половина двете общо. Не ми стана ясно само, защо не са се явили по установените правила. Май наистина вече трябва да започна да не ги вземам толкова насериозно тези състезания. От време навреме забравям, че живеем в България, но едно такова изпълнение бързо ме връща в реалността.
А за състезанието  в Търново щом може и само с бройка да се направи заявката, Ок, съгласна съм  Simple Smile Peace

# 248
  • София
Явно е че и квалификациата за зимните състезания за децата от ПЧМГ няма да бъде по общия ред! newsm78  Нито едно дете от ПЧМГ не се е регистрирало за участие до този момент.

# 249
Явно е че и квалификациата за зимните състезания за децата от ПЧМГ няма да бъде по общия ред! newsm78  Нито едно дете от ПЧМГ не се е регистрирало за участие до този момент.

Нека да предположим, че просто нямат интерес  Peace
Аз лично загубих интерес към информатиката, откакто ги направиха тия глупави квалификации  Twisted Evil

Благодаря за дипломатичния отговор, НПМГ сисадмин. Това за първия кръг на олимпиадата всъщност и аз го установих, както и това, че задачите на ПЧМГ са били само две, съставени от тяхната учителка по информатика, и според моя син - с трудност като за третокласници. Синът ми ги реши за две минути и половина двете общо.Не ми стана ясно само, защо не са се явили по установените правила. Май наистина вече трябва да започна да не ги вземам толкова насериозно тези състезания. От време навреме забравям, че живеем в България, но едно такова изпълнение бързо ме връща в реалността.

# 250

Аз затова и уточних, че не ме касае пряко, защото деца, които са добре подготвени и уверени в знанията си, се явяват по общия ред. В този смисъл децата от ПЧМГ не са конкуренция на сериозните състезатели. Явно целта на общинския кръг е била още малко реклама за училището, което вече започва да дразни. И аз съм отвратена и изморена от всички тези схеми и манипулации и лека полека започвам да се опитвам да отказвам детето да ходи по състезания.

# 251

Благодаря за дипломатичния отговор, НПМГ сисадмин. Това за първия кръг на олимпиадата всъщност и аз го установих, както и това, че задачите на ПЧМГ са били само две, съставени от тяхната учителка по информатика, и според моя син - с трудност като за третокласници. Синът ми ги реши за две минути и половина двете общо.Не ми стана ясно само, защо не са се явили по установените правила. Май наистина вече трябва да започна да не ги вземам толкова насериозно тези състезания. От време навреме забравям, че живеем в България, но едно такова изпълнение бързо ме връща в реалността.

Аз затова и уточних, че не ме касае пряко, защото деца, които са добре подготвени и уверени в знанията си, се явяват по общия ред.
В този смисъл децата от ПЧМГ не са конкуренция на сериозните състезатели. Защо мислите така?
Явно целта на общинския кръг е била още малко реклама за училището, което вече започва да дразни. Всички деца, които ходят по олимпиади правят реклама и на себе си и на училището Wink
 И аз съм отвратена и изморена от всички тези схеми и манипулации и лека полека започвам да се опитвам да отказвам детето да ходи по състезания.

Мимс-Тети, явно сте отскоро по състезания и олимпиади и затова може би не знаете, че 1ви кръг на всяка олимпиада е училищен (общински) и отговорност за провеждането му носи съответния директор.
След провеждането му, протоколът с предложените за допускане до 2ри кръг ученици се изпраща към съответното РИО (РИО е организатор на олимпиадите, а не НПМГ Wink ) и РИО обявява окончателните списъци за следващия (областен) кръг.
В този случай активността на НПМГ  и тяхните организаторски умения е по-скоро реклама на НПМГ, отколкото с някаква реална стойност. НПМГ просто имат по-голяма база и са добри домакини за някои състезания.
А това, че нещо не ви харесва ПЧМГ си е ваш проблем.
Ходенето на олимпиади и състезания е доброволно и наистина, ако някой прави статистика от кое училище колко деца са се явили може и да се приеме за реклама на училището Wink

Явно не сме се разбрали и за предишния ми коментар: така наречените квалификации и квоти, който въведоха от тази година за децата от София-град по информатика и които преминаха по странен начин според мен само усложниха неща и отказаха някои желаещи.
Аз например положих не малко усилия да доставя детето да се яви на някаква квалификация, развалих си рахатлъка да тичам като финикиец през целия град, пък накрая се оказа, че ръководителите на групи доопределяли квотата ... тъй че не ме търсете вече за такова прецакване Wink

# 252
Sea77, май ти мен не ме разбра, но както и да е. Няма да задълбавам повече. Здраве да е  Whistling

# 253

Мимс-Тети, явно сте отскоро по състезания и олимпиади и затова може би не знаете, че 1ви кръг на всяка олимпиада е училищен (общински) и отговорност за провеждането му носи съответния директор.
След провеждането му, протоколът с предложените за допускане до 2ри кръг ученици се изпраща към съответното РИО (РИО е организатор на олимпиадите, а не НПМГ Wink ) и РИО обявява окончателните списъци за следващия (областен) кръг.
В този случай активността на НПМГ  и тяхните организаторски умения е по-скоро реклама на НПМГ, отколкото с някаква реална стойност. НПМГ просто имат по-голяма база и са добри домакини за някои състезания.
А това, че нещо не ви харесва ПЧМГ си е ваш проблем.

А дали задачите за общинския кръг не трябва да са еднакви за учениците от съответната област ( в случая за учениците от София-град), както е при всички останали олимпиади? Мисля, че за това говори Мимс.

Явно не сме се разбрали и за предишния ми коментар: така наречените квалификации и квоти, който въведоха от тази година за децата от София-град по информатика....
Квотите не са само за София-град, а за цяла България. Разпределени са по области.
http://www.math.bas.bg/infos/files/Prilojenie-1-2_za_kvoti.pdf

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 15:26 от Анонимен

# 254

А дали задачите за общинския кръг не трябва да са еднакви за учениците от съответната област ( в случая за учениците от София-град), както е при всички останали олимпиади? Мисля, че за това говори Мимс.

Ето го регламента http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … l_informatika.pdf

2.2. Националната комисия подготвя примерни теми за общинския кръг, които могат да се използват при желание от регионалния експерт.

Общи условия

Активация на акаунт