Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 41 970
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Има ли шанс да бъдат публикувани и тестовите примери, освен работите на участниците в днешната квалификация, за да видим как сме се справили?

# 256
Има ли шанс да бъдат публикувани и тестовите примери, освен работите на участниците...
След като започне втората квалификация ще публикуваме веднага тестовите данни и ще пуснем системата да оцени работите от събота. През това време ще приключат децата от неделята и веднага зареждаме техните работи за оценка. Очакваме общите резултати от двата дена да са готови и публикувани около 20:00 часа в неделята. Следва време за контестации до обяд на понеделника и следобеда списъкът с отбора на София ще е пратен във В.Търново.

# 257
Много благодаря за бързия отговор, НПМГ сисадмин. Значи ще си чакаме до другата седмица. Само не ми казвайте, че и на 16-ти децата ще се явяват върху същите задачи, защото съвсем ще ни принудят да се откажем от състезания. Тъкмо се зарадвах, че този път организацията върви много добре, дано не се разочаровам за пореден път.

# 258
Има ли шанс да бъдат публикувани и тестовите примери, освен работите на участниците...
След като започне втората квалификация ще публикуваме веднага тестовите данни и ще пуснем системата да оцени работите от събота. През това време ще приключат децата от неделята и веднага зареждаме техните работи за оценка. Очакваме общите резултати от двата дена да са готови и публикувани около 20:00 часа в неделята. Следва време за контестации до обяд на понеделника и следобеда списъкът с отбора на София ще е пратен във В.Търново.

Ще имаме ли възможност днес да видим списъка с децата, които ще се състезават в Търново?

# 259
Много интересно, ако след двата квалификационни дни и така големият наплив има повече от обявените 48 максимални резултата - тогава какво? Аз все пак смятам, че трябва да има и квоти по групи, все пак от миналата квалификация за Шумен се видя, че задачите на различните групи са били с различна степен на трудност. Доколкото разбрах на 8-ми задачите за група Е са били доста лесни. Поради това очаквам доста максимални резултати в тази група. За другите групи не знам, но при този регламент ми се струва реална възможността при много максимални резултати в група Е да има групи без нито един квалифициран състезател за Зимните, ако в групата няма максимален резултат.

# 260
Странно,но още ги няма резултатите  newsm78

# 261
доживяхме!  Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 13:54 от Мимс-Тети

# 262
Искам да попитам от чисто любопитство, по каква линия са вкарани в списъците с класирани за втори кръг на олимпиадата по информатика децата от ПЧМГ. Нещо не мога да си сглобя картинката според изнесената информация на сайта на НПМГ. Пак уточнявам, не ме засяга пряко, просто от любопитство питам.
Явно е че и квалификациата за зимните състезания за децата от ПЧМГ няма да бъде по общия ред! newsm78  Нито едно дете от ПЧМГ не се е регистрирало за участие до този момент.

Аз затова и уточних, че не ме касае пряко, защото деца, които са добре подготвени и уверени в знанията си, се явяват по общия ред. В този смисъл децата от ПЧМГ не са конкуренция на сериозните състезатели. Явно целта на общинския кръг е била още малко реклама за училището, което вече започва да дразни. И аз съм отвратена и изморена от всички тези схеми и манипулации и лека полека започвам да се опитвам да отказвам детето да ходи по състезания.

Тъкмо влизам в темата за да потърся повече информация за евентуални летни курсове на Телерик и попадам на тази толкова интересна дискусия. Много се забавлявахме вкъщи като установихме, че сме титуловани като състезатели по информатика Wink. Все пак да внеса известна яснота относно фактите. Петокласниците от ПЧМГ започнаха да се занимават с програмиране за първи път тази есен в школата по информатика на ПЧМГ. Олимпиадата по информатика е първото състезание, на което се явяват, изцяло по усмотрение на преподавателката си. Не мога да коментирам резултатите им, нито имам представа какви състезания предстоят, защото това определено не ме интересува. Това, което е съществено в случая е, че обучението по информатика ги заинтригува дотолкова, че ги заведохме и на курс на Телерик миналата неделя и вероятно ще продължат много по-сериозно да се занимават.  Grinning

# 263
Тъкмо влизам в темата за да потърся повече информация за евентуални летни курсове на Телерик и попадам на тази толкова интересна дискусия. Много се забавлявахме вкъщи като установихме, че сме титуловани като състезатели по информатика Wink. Все пак да внеса известна яснота относно фактите. Петокласниците от ПЧМГ започнаха да се занимават с програмиране за първи път тази есен в школата по информатика на ПЧМГ. Олимпиадата по информатика е първото състезание, на което се явяват, изцяло по усмотрение на преподавателката си. Не мога да коментирам резултатите им, нито имам представа какви състезания предстоят, защото това определено не ме интересува. Това, което е съществено в случая е, че обучението по информатика ги заинтригува дотолкова, че ги заведохме и на курс на Телерик миналата неделя и вероятно ще продължат много по-сериозно да се занимават.  Grinning

Спокойно можеш да се кандидатираш за най-спорен пост на седмицата. Simple Smile
1. След като се явава дете на състезание, да - то се нарича състезател по информатика. Ако това определение ти е смешно - не го пускай на състезания...
2. Да внеса и аз малко яснота - голяма част от децата, с които се състезава хлапето ти се занимават също като твоето с програмиране от тази есен,не оставай с погрешното впечатление, че бичат C от 3-годишни Simple Smile
3. Децата, в стандартния вариант се явяват на състезания, благодарение на постигнатите резултати, а не по усмотрение на преподавателката си.
4. След като не те интересува, защо по дяволите пишеш странни неща Simple Smile
5. Защо следва курса в Телерик да е по-сериозен от този в ПЧМГ? Ако наистина е така, по какви причини не сте почнали направо с него, вместо да минавате през "междинния" платен ПЧМГ курс?
6. Не ми отговаряй - и мен не ме интересува Simple Smile
7. Продължавайте да се забавлявате Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 07:22 от kodbg

# 264
http://npmg.org/2014/01/24/kvalif2013/

На страницата на НПМГ е публикувана информация относно пътуването до В. Търново за Зимните състезания по информатика.
Не става ясно обаче дали участниците с 80 точко са включени в отбора или не.  Mr. Green

# 265
Не става ясно обаче дали участниците с 80 точко са включени в отбора или не.  Mr. Green

Не са Sad

# 266
Не става ясно обаче дали участниците с 80 точко са включени в отбора или не.  Mr. Green

Не са Sad
Може би е добре да публикувате окончателен списък на отбора, за да няма изненадани и неразбрали. Както и за да не ви упрекнат, че не сте го направили своевременно.

# 267
  • София
Здравейте,
знае ли някой дали тази неделя ще има курс по програмиране в Телерик във връзка с провеждането на Зимните състезания по информатика във Велика Търново?

# 268
Досега винаги, когато децата са били на състезания е имало школа със заместник.

# 269

Общи условия

Активация на акаунт