Любители на кучета-26

• 51 893
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
  • На един клон
Не си играйте на "дърпане",заради захапката.
Гледай да си винаги "отгоре" в игрите,да я превъзхождаш,бъди мааалко по-груба.Ако започне да прекалява - дай строгия тон 1-2 пъти и после-наказание.Ако ти хапе напористо ръцете - аз лично съм бъркала по-навътре в устата и натискам основата на езика - става им неприятно и пускат.Ако ти скача - настъпваш леко единия и заден крак с твоя крак.Винаги при и непосредствено преди тия действия повтаряй "НЕ".
Много бързо ще чатне за какво става въпрос и на по-късен етап като кажеш "НЕ" ще си знае урока.
За съжаление трябва да си и малко гаден в началото,но то ще е за кратко.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=545625.msg17233175#msg17233175 - от 1ва стр.,още не съм го чела де

П.С. Прочетох го,звучи убедително,значи без наказание ,а с разтръскване за холката.  Peace
Много сладки кучинки.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 12:01 от Кукумявка под прикритие

# 736
  • София
Кукумявка, много благодаря за линка. Страшно полезна синтезирана информация.
  bouquet

# 737
Ерота, моите най-искрени съболезнования. Hug

Хелга, като стопанка на доста (все още) енергична голдънка, ще ти напиша и моите съвети.
Като тръгне да хапе, ставаш и си заминаваш, игнорираш я (ако не реагира на НЕ), тупваш леко по муцунката, пак с НЕ. Играейки с въже, винаги трябва ти да си победителя. Така ще разбере кой командва. Хвърлай топка, на тях им е заложено да апортират, така че бързо ще се научи какво да прави. Peace
Ние сме добре, вечер търчи по поляната, загубихме си топката, та сега гони фризби. ooooh!

# 738
erota,разгледах снимките и си спомних хубавите моменти с приятелите които ги няма.
И е вече време да сложа нови снимки.Просто досега не ми даваше сърце да не виждам Бъки.
 Hug

# 739
  • На един клон
 Hug
Предлагам отделен албум на 1ва стр. само за тези,които са във "вечните ловни полета"

# 740
  • София
Hug
Предлагам отделен албум на 1ва стр. само за тези,които са във "вечните ловни полета"

newsm10

# 741
# 742
Едва сега прочетох темите назад.
Ерота, съжалявам за онова, което ви се е случило. За съжаление, това е част от живота с домашен любимец, все един ден се случва... Тъжно е когато  стане преждевременно.  Никога няма да намериш заместител точно на твоето пекинезче, но може би пък ще попаднеш на друго същественце, с което да си давате любов и радост Simple Smile

# 743
Здравейте на всички  Hug Извинявам се, че нахлувам така в темичката ви, но трябва да споделя с някого и да поискам съвет. Възможно е да сте разисквали много пъти темата,  но сега не успявам да открия отовор на въпроса си. От 4 дни имаме прекрасно куче - боксерче на 5 месеца. Много е мил, игрив, малко буен, нов никакъв случай агресивен. Когато го извеждам в квартала постоянно му се спускат улични кучета, които са по 3-4 и са изключително враждебни. След днешната разходка се изплаших здравата, защото той няма инстинкта да се защити и буквално се паникьосва...
Не мога все още да го водя в големите паркове, защото не е свикнал и все тича след хората. Имате ли подобен проблем и как се справяте? Ще съм ви благодарна ако споделите  Hug

# 744
Имам го проблема, защото също имам кротко, неагресивно куче, което не може да се защити и се плаши.

Няма много какво да се направи. Научила съм местата с по-големи и агресивни глутници, заобикалям ги. При нападение заставам между кучето ми и налитащите бездомни, крясвам "НЕ!" и с поза и заплашителни жестове ги прогонвам. Също така планирам за постоянно да се изнеса от тая откачена държава.

Пазете го, защото понякога инциденти с улични кучета водят до това, че иначе спокойно куче става трайно агресивно към други кучета.  Tired

# 745
При нападение заставам между кучето ми и налитащите бездомни, крясвам "НЕ!" и с поза и заплашителни жестове ги прогонвам. Също така планирам за постоянно да се изнеса от тая откачена държава.

Тези две изречения се отнасят с пълна сила и за мен.   Peace
Тара също е неагресивна и ако ние не я опазим, тя също няма да се защити.   Confused

# 746
Най-напред благодаря за бързите отовори  Hug Наистина днес бях на крачка да се разплача, толкова много се уплаших... От една страна за кучето, от друга страна и за себе си. На всичкото отгоре, когато се спуснат уличните кучета, моето буквално започва да тича и да ме тегли и аз нямам никакво време за реакция. Не знам как ще събера смелост да го изведа утре, наистина.

# 747
клод, да не те плаша, но ми прави впечатление, че много често глутниците се стичат враждебно към домашните кученца, не е само по твоето. Така, че внимавай винаги.
А що се отнася до малкото боксерче, направо ти завиждам, ние имахме такова, голям бонбон беше, но като забременях, мъжот рече да го махаме- плаках сума време Sad

# 748
За уличните кучета нищо не мога да кажа, но според мен бъркате да не го водите в парковете, то трябва да свиква от малко с най-различни ситуации и много по-бързо учи в тази възраст. Ако трябва вземете си каишка флекс и с нея го разхождайте, но то трябва да свикне с тази среда сега, а не като порасне. Малкото кученце трябва да бъде излагано на най-различни стимули, които ще срещне пак в живота си, разходки сред хора, гара, возене в кола, среща с възрастни кучета, среща с вода евентуално, котки. Ако не  се научи докато е малко после става много трудно.

# 749
  • На един клон
Мда,трябва да се социализира  Peace
Айде,кое "старо куче" ще прави новата тема,време е  вече?

Общи условия

Активация на акаунт