МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

  • 68 551
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 15 822
Аз...извинявайте, че пак се набутвам в темата ви..., имам един въпрос.
Продължавам с моите опити и вече се получават хубави хлебчета ( не чак  като  тези по вашите картинки,        де  Embarassed), но като остане от  хляба за другия ден, той става просто ужасен. Не е мек, рони се и даже не ми е вкусен. Защо става така?
    Сложи повече олио!

# 61
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 763
Тайна, сега разбрах защо искаш да си вземеш такава лопата. Аз помислих че за по-лесно вадене, но то и за слагането ще е нужно. Имам над 30 програми и едва снощи пробвах програма само за месене, така че за твоя хляб ще пробвам подобна (не знам още какво имам че я имам машината от 3 седмици и са над 30 програми).

# 62
  • София
  • Мнения: 15 822
http://megashop.bg/kitchen/m2600006/Bosch/p1701415/%D0%9A%D0%B5% … product_info.html

 Ето лопатка и плоча за пица, но цената е  ooooh!!

# 63
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 763
Благодаря ти, видях я и също една друга която беше предложила, но предпочитам от английксия или немския амазон да си харесам, че са коректни при връщане ако и има нещо, а и някои са с гаранция от 1г., а са на цена до 20-25 лири. Виж лопатите са колкото камъните почти, ама нищо не мога да направя, мога да чакам евентуално да ги намалят.

# 64
  • Мнения: 1 045
Аз...извинявайте, че пак се набутвам в темата ви..., имам един въпрос.
Продължавам с моите опити и вече се получават хубави хлебчета ( не чак  като  тези по вашите картинки,        де  Embarassed), но като остане от  хляба за другия ден, той става просто ужасен. Не е мек, рони се и даже не ми е вкусен. Защо става така?

Напиши рецептата, по която правиш хляба. Също така и как го съхраняваш.

# 65
  • Мнения: 177
от известно време аз ползвам машината си предимно за замесване на тесто,което после пека в печката под формата на пита....обикновено оформям тестото на отделни топки, които подреждам една до друга.
Няколко пъти ми се наложи да правя по-различно оформяне на пита и ползвам една тема,която вероятно повечето от вас знаят, но все пак  я добавих в първия пост от темата,за да е удобна на всички - оформяне на пити и тестени изделия Peace


Тули, Благодарности за темата за оформяне на питки и тестени изделия.Много ми хареса и ще опитам да направя нещо от там. Hug Hug Hug

# 66
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз си купих "камък" за пица от Хит преди година и нещо за 12-13лв. Може и сега да се намира.

# 67
  • Мнения: 0
Здравейте момичета,
от седмица имам машина за хляб,направих няколко сполучливи хляба на бързата програма
и сега ми се ще да опитам и козунаците..така де Великден наближава Wink
Имам си и рецептичка,но това което ме затруднява е, че незнам на коя програма да пусна да се меси;
на програма за основен хляб (при мен е 1) или да избера някоя друга програма...
Забравих да спомена машинката ми е Moulinex 5023...
Моля за съвет.
Поздрави

# 68
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 561
suzi_qq , правя козунак по рецептата на Танита, използвам програмата за месене и втасване само, без печене, като след края оставям тестото в контейнера, докато не удвои обема си - козуначеното тесто втасва малко по- бавно, та затова.Ето рецептата, и снимки съм показала на миналогодишните ми козунаци Wink:

http://aelisaelis.blogspot.com/2011/04/blog-post_21.html

# 69
  • Sofia
  • Мнения: 4 820
Аелис, благодаря за напомнянето, ще взема да го спретна тази неделя козунака!

Какво ще стане, ако сложа типово брашно? Напоследък съм изхвърлила бялото и всичко правя с типово, но точно козунак не съм опитвала...

# 70
  • Мнения: 1 934
Някой ще се смили ли да даде линк към хляба с кисело мляко на Ердинч, че от онзи ден връщам назад да видя рецептата, ама не я намирам  Blush

# 71
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 561
Tari Tasartir , дано някой по- компетентен ти отговори - козунаци съм правила само с бяло брашно Embarassed.

# 72
  • Мнения: 0
Здравейте на всички !
Това е първият ми пост и ако нещо съм объркал се извинявам предварително

 Въпросът ми  е следният  - от 3 дена имам хлебопекарна Moulinex  OW 6000. Два пъти я пуснахме да прави хляб и веднъж козунак. Козунакът беше от собствените рецепти които вървят към машината - получи се някакъв леко сладък и жълтеникъв хляб, нищо общо с козунак. Първият хляб беше също по рецепта също от тези с брашно на мелница Балван и суха мая, мисля беше турска. Вторият хляб беше с готов микс на София Мел по рецептата която си е на опаковката на микса. И двата хляба бяха добри, но... нищо общо с ефекта  "Уау"  Grinning както ми го бяха описвали хора преди да взема машинката. Уж трябваше целия вход да мирише на хляб а то като го разчупя и си завра носа пак едвам мирише. Иначе коричката е супер

Стигнах до извод че нито брашното е брашно, нито маята - мая.

Моля да ми препоръчате конкретно брашно и конкретна мая от която сте доволни и рецепта за традиционен бял български хляб. Не искам фибри, ядки, здравословни щуротиии и т. н на първо време искам да го докарам да прилича на разкошния бял хляб който се правеше по фурните преди около 20 години и повече. И една изпитана рецепта за козунак(за хлебопекарната) ако може. Напърво време искам само тези два продукта да овладея  Sunglasses после вече ще се мисли за пълнозърнести и други подобни.

Благодаря предварително !

# 73
  • Русе
  • Мнения: 12
suzi_qq програма 1 на 5023 е за багети.Прочети хубаво в книжката коя програма за какво е.Програма 13 е месене и втасване.

# 74
  • София
  • Мнения: 62
franco,селския хляб на Ердинч ми е от любимите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.105!
А и в темата с рецептите може да си избереш нещо друго!
Кливия,мисля,че този линк и на теб ще свърши работа!

Общи условия

Активация на акаунт