Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXX

• 77 081
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ама, Lulumba, не е задължително всички филми, които ни харесват, да са кой знае какво. И не мисля, че е бил замислен като "интелектуален по европейски", та да е несполучил в тези си напъни...

подкрепям напълно, а и филмът е толкова лежерно направен.
Фран, гледай го. На твоята тийнейджърка и е повлиял, защото възрастта и е такава. На 15 повечето тийнове не осъзнават, че животът не е вечен и сблъсъкът с действителността в каквато и да е форма ги наранява.

# 76
  • В светлината на слънцето
На мен ми остави такова впечатление - имаше една такава претенция за филм, който е малко над масовите, пък не е. Не ми хареса категорично, твърде плосък, предвидим, неизпипан в някои технически отношения. Но това е моето мнение, което по никакъв начин не натрапвам. Нали ви казах, че ще ме разстреляте?  Mr. Green  Hug
Естествено, че не всичко, което ни харесва трябва да бъде кой знае какво.  Peace Ето този, който препоръчах днес определено не претендира за нещо кой знае какво, но е изпипан и приятно разтоварващ. Филмите, които претендират да са и са кой знае какво, ще трябва да търсим при едни други режисьори.

# 77
  • Далече
И на мен не ми хареса "One Day", но си мълчах като четох колко много хора са го харесали.
И книгата не ми беше харесала, но там поне характерите са развити добре, но и двамата ми бяха много дразнещи, особено Ема, ако ми беше приятелка сигурно щях да я ударя с нещо много тежко Mr. Green
Във филма много неща са спестени, и...Ан Хатауей не ми пасваше на образа на Ема..

Има ли някой, който е чел първо книгата и след това е харесал филма?

# 78
Аз минах първо през книгата, после през филма. Книгата е една идея по-добра, но и тя не ми допадна кой знае колко. Thinking

# 79
  • в морето до колене
И аз вече казах, защо не ми е харесал филмът One Day като кино - не смятам за нужно да се повтарям.
Може би нещо по самата история да вметна ...
Иска ми се да попитам тези, които са го харесали - не смятате ли, че не е особено романтично толкова години тя да е влюбена в него, а той да става все по-голямо л***о и да я търси само, като има нужда от рамо за подкрепа.
Аз нещо не се вживях много в тая лИбоФ тяхната... при тези обстоятелства нямаше как.

# 80
  • София
Мисля, че има някако неразбирателство. Оставам с впечатление, от вашите коментари, че коментираме различни неща. Аз харесах филма не заради историята, а като филм, т. е. как е представена. Иначе ако седна да анализирам тя беше голяма патка, а той - миачик вече го е писала. Не съм търсила уникална история, вече надали има такава незаснета, а добре представена такава или иначе казано просто приятен филм, засягащ темата за любовта. Изобщо не съм се вживяла в тяхната любов или пък не я считам за нещо висше. Просто как протичат два живота и толкова.  Извинявам се вече ако съм го казвала, доста филми изгледах в последните седмици. Книга с такава тематика не бих погледнала дори в магазина, какво остава да я прочета - не си падам.

Това като отговор към миачик.

# 81
  • Belgium

Има ли някой, който е чел първо книгата и след това е харесал филма?

Да, аз.

Бях го препоръчала филма доста отдавна, тогава в темата преобладаваха предимно негативни мнения за него. Сега даже се очудвам, че почти цялата нова тема прелива от хвалебствия за One Day   Laughing

Моето лично мнение е, че историята не е толкова обикновена - не е  често срещана толкова търпяща и всеотдайна любов като тази на Ема, нито краят е чак толкова предвидим. Тривиално развитие на историята щеше да бъде тя да се ожени за някой посредствен с нищо незабележим мъж като нейния колега от ресторанта и цял живот да въздиша по Декстър.

Определено обаче филмът е доста по-слаб от книгата и Ан Хатауей не е най-добрият избор за ролята на Ема.

И малко извън тематиката на Оne Day - Някой да има отзиви за този филм - http://www.imdb.com/title/tt1320239/?

New Year`s Eve го имаше с прилично качество в Замунда. Не знам дали не са го свалили вече.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 20:29 от Лу

# 82
  • Далече
Явно предната дискусия за филма съм я пропуснала.

На мен краят също не ми беше предвидим. В смисъл очаквах да се съберат накрая, но тя да се разочарова и да осъзнае, че си е пропиляла живота и да се разделят.

Но тази хронология и случки от един и същи ден всяка година работи в книгата, но не и във филма според мен. И самите актьори нямаха никаква химия помежду им. Във филма Ема не дразни толкова много Mr. Green, но то и доста работи са спестени..

# 83
  • София
Гледах Blue Valentine и ми хареса!  Simple Smile

Относно One Day - не съм го гледала и не знам дали ще ми хареса или не, но едно знам със сигурност - КРАЯ! Дами, моля ви, спрете да споделяте как ще свърши  Tired

# 84
Клас / Klass e много впечатляващ филм , убедителна игра на тийновете , не е за вярване как играят непрофесионални актьори в първи филм , снощи го гледах и още си мисля за него , как се ражда гнева и насилието , разрушително , страхотен филм , за разлика от оная измишльотина за Кевин ...

# 85
Аааа, мен точно филмът като кино не ми хареса. Да не изпадам в технически и други подробности, които предполагам на повечето ще са досадно скучни. Има някои откровени кинематографични грешки. Неизпипана режисьорска работа, операторски гафове, плакатно изграждане на образите, за което вината не е само в актьорите, а и в режисьора. А в същото време има една такава невидима претенция. Ето това не ми хареса. Но пак казвам - така го виждам аз, на други хора пък филмът се хареса. А книгата уви, трябваше да я чета по работа.  Tired Определено не е моето четиво.  Mr. Green
Добре де, само мен ли ме дразни таз девойка Ан Хатауей?  Thinking Нямам предвид конкретно в този филм, а изобщо. Има нещо в нея, което всеки път като я гледам ме човърка отвътре. Crazy

# 86
  • София
еми ние не сме на твоето кино-ниво и простоватите филмчета с режисьрски грешки ни харесват.  Wink

# 87
Добре де, само мен ли ме дразни таз девойка Ан Хатауей?  Нямам предвид конкретно в този филм, а изобщо. Има нещо в нея, което всеки път като я гледам ме човърка отвътре.
Плюс едно, дето се вика.
Тъкмо да напиша, че заради нея не ми се посяга към филма и прочетох изказването ти.  Laughing

# 88
  • No Line On The Horizon
Аз филма го изгледах, но не съм впечатлена, може би защото и на мен Ан Хатауей не ми е на сърце Simple Smile

# 89
  • Sofia
С удоволствие препоръчвам една романтична екшън комедия - "Шпионски свалки" - http://www.imdb.com/title/tt1596350/

Сподели откъде го дръпна, че го търся и аз, ама не го намирам  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт